Най-добрата Ашваганда – как да я разпознаем?

Ашвагандата е една от най-използваните и високоценени билки в Аюрведичната медицина. Тя представлява вечнозелен храст, който расте предимно в Индия, Африка и някои части на Средния Изток. В Индия билката се използва от векове като широко-спектърно лекарство, но у нас стана известна едва през последните няколко години.

Ашвагандата (на латински: Withania somnifera), която е популярна също и с имената „Индийски женшен“ и „Зимна череша“ се причислява към групата на адаптогенните билки и нейната основна функция е да поддържа психическото и физическо здраве, да повишава енергията и издръжливостта и да забавя процесите на стареене в организма. Полезните свойства на това лековито растение се крият в неговите корени и листа. Те съдържат ценни Витaнoлиди (cтepoидни лaктoни), кoитo имaт cилни aнтибaктepиaлни, противовъзпалителни и пpoтивopaкoви eфeкти и от стотици години се използват в Индия за лечението на различни здравословни състояния. Ползите от приема на Ашваганда са многобройни. Най-популярните сред тях са:

  1. Намалява стреса и тревожността

Ашвагандата е популярна като тонизиращ релаксант и естествено средство срещу безпокойство и тревожност. Установено е, че приемът й допринася за регулиране нивата на кортизола – хормонът на стреса – в организма, което спомага за редуциране на симптомите на хронично безпокойство. Помага също и за овладяване и преодоляване на депресивни състояния и паник атаки, които често са резултат от натрупан стрес в ежедневието.

  1. Поддържа умствения тонус и паметта

Счита се, че аюрведичната билка съдейства също за подобряване на когнитивните способности, паметта, концентрацията и умствения тонус. Благодарение на мощните антиоксиданти, които се съдържат естествено в нея, тя защитава мозъка от дегенерация на клетките и невродегенеративни заболявания като болест на Алцхаймер и болест на Паркинсон.

  1. Спомага за подобряване качеството на съня

Редица клинични проучвания доказват, че приемът на екстракт от корен на Ашваганда вечер се отразява благоприятно върху качеството и продължителността на съня, както при хора, страдащи от безсъние, така и при тези, които нямат такъв проблем. Затова все по-често билката се използва като натурална (и безвредна) алтернатива на сънотворните медикаменти.

  1. Намалява риска от възпалителни заболявания

Ашвагандата съдържа растителни съединения с противовъзпалителни свойства, които според лабораторни проучвания могат да намалят възпалителните маркери в организма при някои хронични заболявания. Нужни са повече клинични тестове в тази посока. 

  1. Повишава силата, плодовитостта и сексуалното желание

Според някои научни изследвания приемът на билката се отразява положително на либидото. Наред с това тя може да повлияе благоприятно на мъжката плодовитост и да спомогне за повишаване на нивата на тестостерон при мъжете. Ашвагандата има положителен ефект и върху физическата издръжливост, мускулната сила и спортното представяне.

Всички тези уникални качества и лечебни свойства на билката са събрани във висококачествената хранителна добавка Ашваганда на ZeinPharma®немската ТОП-МАРКА за натурални Хранителни добавки:

Основните предимства на добавката пред останалите на пазара са:

  • Първокласен състав

Немският концерн ZeinPharma® влага единствено чисти и натурални суровини в производството си. Продуктът съдържа 100% чист и лабораторно тестван екстракт от корен на Ашваганда (Withania somnifera), стандартизиран до 5% Витанолиди.

  • Висококачествен произход на суровината

За производството на добавката е използван Корен на Ашваганда от Раджастан (Индия), където се отглеждат и култивират корените с най-добро качество, богати на фито-активни полезни вещества.

  • Нежен и щадящ процес на екстракция

Патентованият и клинично тестван екстракт от корена, използван в състава – KSM-66® – е  извлечен посредством специален процес на нежна и щадяща екстракция с краве мляко. Характерното за този процес е, че е традиционен за аюрведична медицина и позволява да се запазят в естественото им съотношение всички ценни активни съставки в корена на билката.

  • Ненадминато съотношение Цена – Количество – Качество

На ексклузивна цена може да закупите опаковка от 60 или от цели 120 вегетариански капсули с висококачествен и стандартизиран екстракт от билката Ашваганда, които стигат съответно за 2- и 4-месечен прием!

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн АШВАГАНДА – ТУК