Световно утвърдената серия от Витамини и добавки за Деца Animal Parade се наложи като сигурен и ефективен помощник на родителите в борбата с вируси

Притесненията дали поредният вирус или грипна вълна ще ни засегне тревожат всеки родител. Да предпазим децата от сезонните вируси и настинки се превръща в най-важната мисия, особено когато всяко кихане в детската градина или училището може да се превърне в дни с температура, зачервено гърло, запушен нос и ред безсънни нощи.

Когато функционира ефективно, имунната система се бори с болестотворни  организми като бактерии, вируси, гъбички и паразити. Всички деца са непрекъснато изложени на тези патогени и експозицията не означава, че детето ще се разболее. Силната имунна система осигурява на подрастващите здрава естествена защита срещу болести, а дете с отслабена имунна система е уязвимо или по-податливо на настинки, грип и по-сериозни заболявания.

Единственият начин да избегнем продължителното даване на лекарства и антибиотици на децата, е да предприемем превантивни мерки и да подкрепим имунната им система, а най-добрият специалист по детски имунитет е Animal Parade.

Всичко започва от пълноценното хранене

Детската имунна система не може да функционира ефективно, когато е подложена на ограничения от страна на храненето, независимо дали става дума за злоядост, алергия, непоносимост към съставки, захари и консерванти. Балансираното и здравословно хранене е в основата на подсилването на имунната система на децата, затова се фокусирайте върху разнообразие от пресни зеленчуци, плодове, яйца, месо, ядки, семена и бобови растения. Зимният сезон значително ни ограничава откъм многообразието на пресни източници на витамини.

Хранителните добавки от натуралната детска серия Animal Parade доставят всички необходими на организма съставки в естествената им форма. Произведените в САЩ продукти са хипоалергенни и имат доказан положителен ефект върху имунната система на децата. Вкусните таблетки с форма на животинки и сиропи на Animal Parade са направени от най-съществените за растежа и имунитета витамини, минерали и важни вещества, извлечени от плодове и зеленчуци. Децата обожават плодовия вкус, а родителите се доверяват на иновативните и естествени съставки, както и на строгите стандарти за чистота на продуктите.

Четирите най-успешни и знакови продукта на Animal Parade бързо се наложиха и на българския пазар и се превърнаха в надежден съюзник на родителите в борбата с вирусите. Запознайте се с тях:

Мултивитамини ГОЛД с Пробиотици: Ежедневна сила за имунната система

Всеки ден се нуждае от своята доза витамини и полезни хранителни вещества. Обогатени с есенциални мастни киселини, Мултивитамини ГОЛД допринасят още за оптималното развитие на когнитивните (умствени) способности и концентрацията. Дъвчащите таблетки с чудесен плодов вкус оказват благотворно действие върху храносмилателната система и стомаха, благодарение на добавените пробиотици. Включеният в състава естествен каротеноид Лутеин съдейства и за намаляване на стреса върху детските очи от лъчението на телефони, таблети и изкуствена светлина. А за най-малките мултивитамините са под формата на Сироп.

INNER EAR: Бариерата срещу ушни инфекции и задна хрема

Inner Ear на Animal Parade е уникален комплекс, създаден в помощ на децата, които често страдат от ушни заболявания и задна хрема. Съдържа специфичния пробиотик S.salivarius K12, който притежава доказан благоприятен ефект при УНГ (уши-нос-гърло) инфекции. Комбинацията му с L. acidophilus оказва положително въздействие при кризи на вътрешното ухо и при лечението на задна хрема, а също и при отит и ринит. Таблетките за смучене/дъвчене с приятен вкус на череша допринасят за здравето на устната кухина като са подсладени с ксилитол (естествен монозахарид), който има превантивен ефект срещу появата на дентален кариес (и не съдържат добавени захари). В допълнение, двата пробиотика допринасят и за баланса на чревната микрофлора.

ВИТАМИН CЦарят на витамините

Всички витамини са важни, но Витамин С е предводителят на полезната група от съществени помощници за здравето. Специално предназначеният за деца натурален Витамин C на Animal Parade е извлечен от цитрусови плодове и има добавени Биофлавоноиди (растителни антиоксиданти с антивирусно действие). Дъвчащите таблетки с форма на животинки подпомагат здравословния растеж и стимулират образуването на колаген при децата. И освен всичко това, Витамин C на Animal Parade е с чудесен портокалов вкус!

ВИТАМИН DСлънце в таблетка

През зимните месеци слънцето все по-рядко ще подава лъчи навън, но няма нужда да питаме за него, когато е вкъщи, под формата на вкусни дъвчащи черешови таблетки. Специално предназначеният за деца натурален Витамин D на Animal Parade е в най-добрата си бионалична форма и съдейства за оптималния растеж на костите, засилване функцията на имунната система и оказва благоприятно въздействие върху детската нервна система. Наличен и под формата на Капки с приятен портокалов вкус.

Поддържайте чревната микрофлора на детето

Пробиотиците са ключов съюзник на имунната система – защитават храносмилателните пътища, помагат за смилането на храна, изчистването на токсините и да предпазват от нашествието на бактерии и вируси. Когато бактериалният баланс се наруши при децата, това намалява възможността на имунната система да пребори вирусите. Именно поради тази причина Имуностимулаторите на Animal Parade са с добавен пробиотик, който подпомага стомашно-чревната функция, облекчава дискомфорта и допълнително гарантира засилването на детския имунитет.

Съставките са внимателно подбрани, а всички продукти са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, ГМО, изкуствени оцветители или консерванти.

Поръчай онлайн Animal Parade Мултивитамини ГОЛД с Пробиотици – ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade Витамин С – ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade Витамин D – ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade INNER EAR – ТУК.

Погрижете се и за Вашия имунитет с продуктите за възрастни на Natures Plus – ТУК.


За да са здрави, жизнени и енергични малките деца ежедневно се нуждаят от витамини, които от най-ранна възраст да им осигурят добри условия за растеж и развитие, и силна имунна защита. Ето няколко начина как, ние родителите, можем да им ги предоставим.

Най-добрият начин да изградите силна имунна система на своето бебе след раждането е с кърменето, което според Световната Здравна Организация трябва да продължи поне до навършването на 6-ия месец. А след тази възраст – и посредством захранването. Многобройни научни изследвания са доказали, че кърмата осигурява всички необходими витамини, минерали и хранителни вещества, нужни за подсилването на имунитета и правилния растеж и развитие на бебето. Изключение прави Витамин D3. Неговото съдържание в майчината кърма не е достатъчно за развиващия се детски организъм, затова в повечето случаи кърмачетата се нуждаят от допълнителен прием на този витамин. Педиатрите препоръчват при бебета до 1 година той да се приема всекидневно.

Понякога обаче, по една или друга причина, кърменето се оказва неуспешно или невъзможно за майката. Тогава се налага бебето да бъде дохранвано с мляко за кърмачета или то да премине изцяло на хранене с него. Адаптираните и хипоалергенните млека като цяло са добра алтернатива на майчината кърма. Те осигуряват оптимален баланс на хранителни вещества и добри условия за растеж и развитие на най-малките.

Важно е да се отбележи, че ранното захранване с плодови сокове, пюрета и т.н. не е препоръчителен заместител на млякото за кърмачета, защото то не доставя нужното за техния оптимален растеж и развитие. Според научните изследвания, липсата на някои хранителни вещества в ранна детска възраст може да доведе до сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план.

Как да подсилим развитието на най-малките?

Витамините са жизненоважни за растежа на детския организъм и развитието на силна имунна система. Особено в първите няколко месеца от живота на детето. За да сте напълно сигурни, че детето ви получава всички нужни за него микроелементи в подходящите количества е добре ежедневното му меню периодично да се допълва с мултивитамини, съобразени с неговата възрастова група.

Според докторите, в определени случаи допълнителният прием на витамини става силно препоръчителен. Това са:

 • През есента, пролетта и зимата децата обикновено се нуждаят от засилен прием на витамини, защото тогава традиционно имунитетът им се понижава, а опасността от вируси и настинки значително се повишава.
 • Това важи също и за малчуганите, които често боледуват. При тях допълнителният прием на витамини също е от важно значение, защото той активира защитните сили на организма им.
 • При бебета, които не се кърмят, или кърмата е недостатъчна.
 • При малки деца с изоставане в развитието.

Ценен помощник при тези обстоятелства са хипоалергенните капки Animal Parade BABY PLEX. Доказани и предпочитани от педиатри и родители, те успешно подпомагат имунитета на бебетата и съдействат за тяхното правилно развитие и растеж. Течната формула на продукта е специално създадена, за да осигури бърза и ефективна абсорбция на хранителните вещества от детския организъм.

 Какво съдържат?

Animal Parade BABY PLEX са витамини за кърмачета под формата на капки. Те са патентована комбинация от 12 жизненоважни витамина, специално предназначени по форма, вид и количество за най-малките – от бебета над 1 месец до деца на 2 години. Балансираната формула на комплекса включва най-необходимите витамини за нормалното функциониране на имунната система и развитие на бързорастящия детски организъм – А, С, D, Е, както и витамини от група В. Съдържат 10 μg от задължителния за бебетата Витамин D, което покрива дневните нужди от най-важния за тях витамин.

Витамини за кърмачета

Какво НЕ съдържат?

Animal Parade BABY PLEX са хипоалергенни капки с натурален и приятен портокалов вкус, който значително улеснява приема им от децата. Изтеглят се от шишенцето с помощта на пипетка (която съпровожда продукта) и при необходимост може да се смесват с друга течност. Подобно на всички продукти от детската серия на Natures Plus®, комплексът притежава натурален състав и НЕ съдържа: глутен, аспартам, лактоза, алергениизкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн Animal Parade BABY PLEX ТУК!


Зимният сезон е истинско предизвикателство пред родителите, които трябва да се погрижат за здравословен прием на витамини и полезни вещества на техните деца. Много често мислим как да защитим децата от вируси и настинки и как да се погрижим за безгрижния растеж на малчуганите в студените месеци на ограничени възможности.

Изборът на свежи плодове и зеленчуци в менюто е по-малък. Късите зимни дни означават кратки излизания навън, а неприветливото време често ни насочва към активности с децата у дома, на топло. Всички тези фактори се отразяват върху детския имунитет и в този период на годината е най-важно да осигурим за малките витамините и полезни вещества, които се нуждаят, за да растат здрави.

Кой е най-важният витамин през зимата?

С първите покашляния и кихавици на сезона, се сещаме веднага за Витамин С, който подкрепя имунната система, стимулира енергийния метаболизъм, служи като антиоксидант и е необходим за синтезата на колаген. Но наред с него, един от най-съществените витамини през зимата всъщност е Витамин D.

Наричан още „слънчевия“ витамин, той се набавя предимно чрез директно излагане на топлите лъчи и респективно се превръща в рядкост в кратките, студени зимни дни. Съществен ефект на витамина намираме в редица системи на тялото – от костите, сърдечно-съдовата, ендокринната, нервната функция, имунитета, наред с останалите ползи. Витамин D играе важна роля във всяка система на организма, засягайки кожата, костите, кръвната захар, холестерола, хормоналния баланс, здравето на ставите.

Често срещана заблуда сред родителите е, че Витамин D трябва да се дава само на най-малките. Експертите са на мнение, че колкото повече костната система на децата се развива, необходимостта от този витамин нараства, до достигане на 18-годишна възраст.

Въпреки че намираме Витамин D и в менюто, количеството му е недостатъчно, за да зареди организма с необходимата доза. Тук идва и ролята на натуралните хранителни добавки, които съдържат важния витамин.

Витамин D3 на Animal Parade 

Без аналог при детските добавки, натуралният Animal Parade Витамин D3 е специално предназначен за децата – по форма, вид, количество и вкус. И тези подробности са от съществено значение при подрастващите, които обожават черешовия му вкус, а родителите се доверяват на качеството. Количеството и вида на Витамин D също имат изключително значение, когато говорим за абсорбция от най-малките и поддържане на нормални кръвни нива на Калций и Фосфор, които на свой ред подпомагат развитието на костната система. Тъй като детското здраве е основен приоритет на американския лидер за хранителни добавки Natures Plus, компанията създава специално предназначеният за деца Animal Parade Витамин D3 с грижа към нуждите на най-малките през зимата. Ето и как допринася той на тяхното здраве:

 • Кости и растеж: необходим за нормалното развитие на костите при деца, играе роля в клетъчното делене,
 • Мускули: допринася за нормалното развитие на мускулатурата,
 • Имунитет: подсилва функцията на имунната система,
 • Нервна система: благоприятно въздействие върху детската нервна система.

Дъвчащите таблетки с форма на животинки имат чудесен черешов вкус, който се харесва изключително на децата. Родителите се доверяват на строгите стандарти за чистота на състава на продуктите на Natures Plus. Суровините на Animal Parade Витамин D3 са внимателно подбрани и сертифицирани от независими лаборатории и НЕ съдържат глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Една опаковка от 90 таблетки Animal Parade Витамин D3 подсигурява важния витамин за целия зимен сезон, което означава силата на слънчевата светлина в таблетка за децата и спокойствие за родителите.

Natures Plus гарантира с дългогодишния си опит и безупречна репутация, че продуктовата серия за деца Animal Parade е без аналог в света. Международният успех на детската серия се дължи на изключително високото качество, което компанията влага във всяка една таблетка и сироп през годините. Резултатът е налице: продуктите от серията Animal Parade са носители на най-престижните награди в категорията “Витамини за деца” в САЩ за последните 11 години – от 2009 до 2019 г. включително.

Поръчай онлайн Витамин D3 дъвчащи таблетки ТУК

Поръчай онлайн Витамин D3 капки за кърмачета ТУК

Погрижете се и за Вашето здраве с Витамин D за възрастни на Natures Plus!


Независимо дали ни харесва или не, екраните са се превърнали в неразделна част от живота. Все по-голямо предизвикателство пред родителя е да контролира времето, което детето прекарва в занимания с компютри, таблети, телевизори, смартфони и други. Малките несъмнено се забавляват и насочват цялото си внимание в екрана – знаем, че детето трудно откъсва очи от филмче и игра на телефона на мама или татко и настъпва драма, когато стане време да го остави.

Погълнати от активностите на устройството, най-малките не обръщат внимание на неща като поза, разстояние от екрана и яркост, което може да повлияе неблагоприятно не само на зрението, но и на цялостното им здраве.

Изследванията сочат, че децата започват да имат досег с екрани от 6-месечна възраст. Употребата на устройства и времето, прекарано пред екрана се увеличава с годините. Тийнейджърите прекарват близо 7 часа на ден пред устройства – в игри, чатове, използване на социални медии, гледане на видеа и други онлайн забавления, а в тези часове не се включва допълнителното време, прекарано пред екран в училище или в приготвяне на домашните.

Научните проучвания тепърва ще бъдат по-категорични за дългосрочния ефект на екраните върху очите, тъй като повечето устройства навлязоха в живота на потребителите едва в последните 20 години. Но е безспорно, че продължителното излагане на изкуствената светлина на екрана води до редица оплаквания като умора и сухота в очите, загуба на концентрация, главоболие, замъглено зрение, риск от миопатия и други.

Въпросът е какво можем да направим, за да защитим очите на децата от ефекта на екраните?

Важни аспекти тук са контрола на родителя върху времето, прекарано пред екран, като е хубаво да обърнете специално внимание на честите почивки от устройството, детския сън и физическо движение. Американската Офталмологична Асоциация препоръчва правилото 20/20/20 – на всеки 20 минути пред екран да отклоняваме погледа за 20 секунди върху обект, разположен на 20 метра. Друга препоръка от експертите е на всеки един час пред екран, детето да си почива в продължение на 10 минути. Педиатрите препоръчват още детето да не спи в една стая с устройства и да приключи заниманията си пред екран поне един час преди лягане, тъй като изкуствената светлина пречи на нормалния процес на заспиване. А препоръката на VITAMAG по въпроса как да защитим децата от светлината на екраните е заложена в детския мултивитаминен комплекс Animal Parade ГОЛД, който съдържа специална грижа за детските очи.

Една от ключовите съставки в мултивитамините Animal Parade ГОЛД е лутеин, която защитава очите от изкуствената светлина на екраните и подпомага зрението. Естественият каротеноид действа като антиоксидант и поглъща синята светлина, а в мултивитамините ГОЛД лутеинът е специално предвиден за децата във всяка възраст по форма и количество. Полезната съставка намалява умората и сухотата в очите, усещането за парене, сърбеж и сълзене и се препоръчва при продължителна работа на компютър или други екрани.

Мултивитаминеният комплекс ГОЛД е един от най-популярните продукти от серията Animal Parade, като заслужено е носител на най-престижните награди в категорията  “Витамини за Деца” в САЩ за 2009, 2012, 2013 и 2017г.

В допълнение към защитата на детските очи, Мултивитамини ГОЛД съдържат перфектна комбинация от натурални витамини и минерали (от А-Я) за естествено засилване на детския имунитет. Добавените в продукта есенциални мастни киселини допринасят за оптималното развитие на когнитивните способности и концентрацията. Дъвчащите таблетки с чудесен плодов вкус оказват благотворно действие върху храносмилателната система и метаболизма, благодарение на клинично изпитан комплекс от ензими и три вида пробиотици. Специално обогатени с най-ефективната форма на Витамин Б-12 (Метилкобаламин) за правилното умствено и физическо развитие на малчуганите. А за най-малките мултивитамините са под формата на Сироп.

Animal Parade е специална серия, посветена на здравето на децата. Тя е създадена от Световния лидер в производството на витамини и хранителни добавки Natures Plus. Вече 47 години от основаването си през 1972г., американската компания следва отдадено мисията да подобрява здравето и благополучието на милиони хора по света. Със своята визия към жизнено и натурално бъдеще, Natures Plus съвсем естествено поставя като свой приоритет здравето на децата.

Мултивитамини ГОЛД са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМООвкусени с естествения монозахарид ксилитол за поддържане на добра устна хигиена и предотвратяване на кариеси. Не съдържат добавени захари!

Запознайте се със съдържанието и сертификатите на Мултивитаминения комплекс ГОЛД и поръчайте ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade Мултивитамини ГОЛД (Сироп) ТУК.

Погрижете се и за Вашето здраве с Мултивитамини Source of Life за възрастни на Natures Plus – ТУК.


Вдъхновени от аромата на печена тиква, който традиционно се носи из въздуха през това време от годината, решихме да отдадем заслужено внимание на този толкова полезен за здравето плодов зеленчук. Да, няма грешка – тиквата спада към интересна група, наречена „плодови зеленчуци“, заради присъщите си качества на плод и зеленчук едновременно, което я прави идеална за комбиниране с други плодове и зеленчуци.

Тиквата неслучайно е била муза на редица популярни „разказвачи” на приказки и истории. Тя крие вълшебни свойства за нашето здраве. Тиквата е един от най-добрите източници на бета-каротин (виновникът за оранжевия й цвят), който организмът ни преработва във Витамин А. Тя доставя на организма ни също витамини от групата В, които подпомагат нервната система, както и фибри, които подобряват храносмилането. Високото й водно съдържание (около 90%) пък благоприятства работата на стомашно-чревния тракт и бъбреците, и възпрепятства задържането на вода в организма.

Научните изследвания върху ползите за здравето на този плодов зеленчук показват един любопитен факт. Оказва се, че повечето от полезните му свойства се крият в семената. Нека да научим повече за тях.

Здравословни ползи от тиквеното семе

Тази вкусна ядка, наричана още „пепита”, е чудесен източник на много витамини, минерали и аминокиселини, които благоприятстват функциите на различни органи в тялото ни. Известно е, че хранителните вещества в нея насърчават здравето на простатата при мъжете и облекчават симптомите на менопауза при жените. Освен това е научно доказано, че тиквените семки съдействат за редуциране на риска от възпалителни процеси, за контрола на кръвната захар, подпомагане на сърдечно-съдовата функция и спокойния сън. Представяме ви някои от основните „виновници” за добрата слава на тиквеното семе:

 • Лигнани

Това са т.нар. „фитоестрогени”. Те представляват натурални растителни съединения, които играят роля в регулирането на производството на естроген в организма и имат антиоксидантни свойства. Според научните проучвания тези съставки в тиквените семки могат да намалят риска от някои видове рак – на стомаха, на белия дроб, на дебелото черво, както и на гърдата (при жените) и на простатата (при мъжете). Според други данни, когато е под формата на хранителна добавка, тиквеното семе може да забави растежа на туморните клетки при мъже, диагностицирани с рак на простатата и да облекчи състояния като „Доброкачествена простатна хиперплазия” и „Свръхактивен пикочен мехур”.

 • Фибри

Фибрите подобряват работата на матаболизма, създават чувство за ситост и подпомагат редукцията на теглото. Освен това консумацията им се свързва и с други важни ползи за здравето – намаляват риска от сърдечни заболявания, диабет и затлъстяване.

 • Омега-3 мастни киселини

Суровото тиквено семе е един от най-добрите растителни източници на Омега-3 мазнини (известни също като Алфа-линоленова киселина). Доказано е, че те поддържат здравето на сърцето и предпазват от високо кръвно налягане. Омега мастните киселини намаляват нивата на „лошия” LDL-холестерол и триглицеридите в кръвта и подпомагат извеждането на токсините от тялото.

Как да го включите в менюто си

Има много начини да включите тиквеното семе в дневното си меню и да се възползвате от полезните му свойства. Например, като го използвате за междинна закуска, за поръсване на различни салати, крем супи и печива или като допълнителна съставка към сутрешната закуска от смути или кисело мляко с овесени ядки. Който и от тези варианти да изберете, имайте предвид, че подобно на повечето ядки, тиквеното семе е най-полезно в сурово състояние. Специалистите по здравословно хранене препоръчват винаги да избирате тиквени семки с органичен произход, защото те не са замърсени с пестициди или други вредни за здравето химикали.

Такъв превъзходен източник на органично тиквено семе е протеиновият шейк ORGANIC PUMPKIN на Световния лидер в производството на хранителни добавки Natures Plus®. Тук трябва да споменем, че органичните протеинови шейкове на Natures Plus са най-популярните и продавани сертифицирани био-протеини в САЩ. Както подсказва и името на продукта, протеинът в него е извлечен от семената на градинска тиква, отгледана по напълно естествен начин (без обогатители на почви)!

Информационната табела на продукта подсказва, че органичният профил на протеиновия шейк ORGANIC PUMPKIN е безспорно впечатляващ. Неговите предимства обаче не се изчерпват до тук. Продуктът нaбaвя нa opгaнизмa ни всички полезни вещества, които традиционно се срещат в тиквата: 15 гp тиквен пpoтeин, 3 гр масло от тиквено семе, хранителни фибри и превъзходен ензимен микс от бромелаин, целулаза и папаин, които подпомагат храносмилането по естествен начин. Това прави този протеинов шейк на Natures Plus изключително добър заместник на тиквата извън сезона й.

За кого е подходящ протеиновият шейк ORGANIC PUMPKIN?

 • За вегани и вегетарианци

Продуктът е с изцяло натурален състав, НЕ съдържаглутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти, ГМО или съставки с животински произход.

 • За активно спортуващи, ĸoитo имат нужда от качествен протеин

Протеиновият шейк ORGANIC PUMPKIN набавят всички необходими (есенциални и не-есенциални) аминокиселини, които в комбинация със съдържащите се във всяка доза сложни въглехидрати, ензими и хранителни влакнини зареждат тялото с енергия през деня и съдействат за по-бързото възстановяване на мускулите след тренировка. 

 • Зa xopa cъc зaбъpзaнo eжeднeвиe, които държат на здравословното хранене

Протеиновият шейк от органична тиква на Natures Plus има богата хранителна стойност, което го прави изключително подходящ за съвременните ангажирани хора, които често пропускат някое от храненията през деня.

 • Зa xopa, ĸoитo имат нужда да подобрят работата на мeтaбoлизмa си и дa peгyлиpaт тeглoтo cи

Този шейк имат балансиран състав от хранителни вещества (богат на белтъчини), приемът на които допълва повечето типове хранителни режими при здравословно отслабване.

 • За мъже с проблемна простата

Протеиновият шейк ORGANIC PUMPKIN е доказан помощник при мъже с нарушени функции на простатната жлеза. Препоръчван е дори от лекарите, заради тиквеното семе, което е неговата основна съставка. Както по-горе споменахме, протеинът и маслото от тиквено семе са известни със своята способност да благоприятстват нарушената функция на простатата при мъжете. С тяхна помощ се предотвратяват отклонения в структурата и функциите й  и се подобрява механизма на отделяне на урина. 

Протеиново смути с тиква

Предлагаме и една чудесна рецепта за бърза, вкусна и хранителна сутрешна (или следобедна) закуска.

Продукти:

1 доза (29 гр) протеинов шейк ORGANIC PUMPKIN

3 ч.л. подправка за тиквен пай (по желание)

1 банан

3 ч.л. мед

3 ч.л. канела

4 ледчета

Начин на приготвяне:

Изсипвате в блендер посочените съставки, добавяте една чаша вoдa (може да използвате също и ядĸoвo мляĸo или кефир) и миксирате до получаване на хомогенна смес. Бон апети!

Поръчай онлайн ORGANIC PUMPKIN – ТУК!