маслото-от-черен-кимион-Black-seed-oil

Масло от Черен Кимион – ползи

Растението Черен кимион е било използвано за лечебни цели още от древни времена. Въпреки това то продължава да впечатлява с уникалните си ползи за здравето и до днес. Черният кимион (Nigella sativa) е цъфтящо растение, което произлиза от Югозападна Азия. Неговите малки черни семенца са истинско природно богатство, защото съдържат биологично активни съединения, витамини, минерали, мастни киселини, аминокиселини, флавоноиди и фитонутриенти, най-ценният от които е Тимохинон. Именно на него растението дължи голяма част от лековитата си сила. Тимохинонът показва излючителни противовъзпалителни, антибактериални, противогъбични, аналгетични, противовирусни и антиоксидантни свойства. Този факт му печели титлата „Течното злато на фараоните“. Ползите от приема на Черен кимион са многобройни:

Подсилва имунната система

Според някои научни изследвания Черният кимион има имуномодулиращи и имунотерапевтични свойства. Нещо повече, употребата му може да увеличи Т-клетките и естествените защитни сили на организма. Учените смятат, че тези свойства на растението се дължат на богатия му състав от основни минерали и хранителни вещества, сред които e и активното съединение Тимохинон. Данните показват, че то стимулира образуването на антитела в организма и инхибира активността на белите кръвни клетки.

Подпомага лечението при астма и бронхит

Маслото от Черен кимион често се използва като билков лек за лечение на астма, благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Подобрява астматичните симптоми при пациентите с това заболяване, намалява хриповете и подобрява белодробната функция. Смята се също, че растението дeйcтвa бpoнxopaзшиpявaщo и е особено ефективнo зa тpeтиpaнe нa бpoнxити и yпopити pecпиpaтopни зaбoлявaния.

Забавя стареенето на организма

Счита се, че Тимохинонът в семената на Nigella sativa може да увеличи антиоксидантната защита на организма от свободните радикали и да забави процеса на стареене. Това, от своя страна, може да намали растежа и разпространението на някои видове туморни клетки, открити в черния дроб, стомаха и пикочния мехур.

Намалява риска от възпалителни процеси

Черният кимион може да повлияе благоприятно на множество възпалителни и инфекциозни заболявания, включително хронични и автоимунни, като ревматоиден артрит, гастрит, диабет, болест на Алцхаймер, Хашимото. Установено е, че ежедневната употреба на масло или екстракт от семена на Черен кимион два пъти дневно, в продължение на два месеца, понижава кръвното налягане при пациенти с лека хипертония и намалява “лошия” LDL холестерол. Заради съдържанието на Омега-6 и 9 мастни киселини в семената на Черният кимион се счита, че употребата му също укрепва стените на кръвоносните съдове и повишава еластичността им.

Подобрява вида и състоянието на кожата

Маслото от Черен кимион съдържа Линолова киселина, която е важна за хидратацията на кожата. Употребата на растението може да се отрази благоприятно при някои състояния, които показват бърза загуба на влага и по-висока уязвимост към инфекции като дерматит, дълбоки бръчки и акне.

Всички тези уникални качества и лечебни свойства на това древно растение са събрани в продукта – Масло от ЧЕРЕН КИМИОН на ZeinPharmaнемската ТОП-МАРКА за натурални Хранителни добавки:

ZeinPharma ЧЕРЕН КИМИОН (Масло) 500mg Рибено масло и Омега за Коса-кожа-нокти и Сърдечно-съдовата система от Pharma

Основните предимства на добавката пред останалите на пазара са:

  • Високо качество

100% oригинално Египетско студенопресовано масло от семена на Черен кимион. ZeinPharma поддържа най-добрите стандарти за качество от отглеждането на семената до производството на продукта.

  • Щадящ процес на обработка

Съдържа масло, произведено посредством специален метод на филтриране, който запазва максимално ценните активни съставки в семената. Без допълнителна топлинна обработка, рафиниране или примеси! Този процес на обработка се отразява положително и върху качеството, вкуса и мириса на продукта.

  • Първокласен състав

Добавката на ZeinPharma се отличава с висока концентрация на активни съставки в маслото. Благодарение на щадящия процес на извличане, тя съдържа цели 55% Линолова киселина. Освен това, тъй като маслото е студено пресовано и НЕ е допълнително рафинирано, ценните етерични масла и естествен Витамин Е в него остават запазени.

  • Ненадминато съотношение Цена – Количество – Качество

На ексклузивна цена получавате цели 180 меки желатинови капсули с висококачествено студенопресовано масло от Черен кимион, които стигат за 3-месечен прием!

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, аспартам, лактоза, алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн Масло от ЧЕРЕН КИМИОН – ТУК