Хиперактивност и Дефицит на вниманието: съвети от VITAMAG.BG

Всеки ден в живота на родителя е предизвикателство – нормално е да даваме всичко, за да растат децата здрави и щастливи. И докато с някои предизвикателства се справяме с лекота, други ни тревожат и поставят в чувство на безпомощност.

Една такава ситуация е когато децата са хиперактивни, разсейват се и не могат да задържат вниманието си върху домашни и други задачи, губят вещи, нервни и избухливи са, не слушат и трудно овладяват емоциите си. А всичко това се обостря, когато детето остане по-продължителен период от време без контакт с други деца, както често се случва през лятната ваканция. Причините за дефицита на вниманието и хиперактивността са разнообразни и е съвсем възможно да отшумят с възрастта, но в други случаи става дума за синдром на дефицит на вниманието, комбинирано с хиперактивност (хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието или ХРНВ). Едни от водещите симптоми са високото ниво на невнимание и импулсивно поведение, затруднение при извършване на различни дейности, както и проблеми в отношенията с други деца и възрастни. Тъй като този синдром може да доведе до поведенчески последици, които да се отразят на живота на детето по-нататък в годините, консултацията със специалист, навременната намеса и ефективното лечение са от ключова важност.

А това, което зависи от нас, като родители е да наблюдаваме внимателно до каква степен се задълбочават тези черти в поведението и да подкрепим децата по най-добрия възможен начин. Обърнете специално внимание, например, как детето възприема трудни задачи. В зависимост от неговата възраст, малчуганът може да прецени определена дейност за трудна и да реши да я избягва още преди да направи опит да я извърши. В тези случаи е добре първо да опитате да разсъждавате на глас, заедно, може да разделите задачата и на по-малки дейности, които детето да извърши с лекота.

 

Любопитният ум на децата винаги търси поводи да се разсейва, независимо дали става дума за телевизор, таблет или играчка, особено когато детето е ангажирано с дейност, която изисква концентрация. Затова е важно да осигурим среда без разсейване, когато то трябва да се фокусира върху домашното си. Липсата на внимание от страна на родителите също се проявява в детското поведение и е възможно да се разсейват, за да получат внимание от вас. Друг фактор, който влияе на детската концентрация е сънят – когато е недостатъчен или некачествен, може да се отрази на вниманието на детето. Не на последно място – неподходящото хранене също може да се изрази в поведението на детето под формата на липса на концентрация върху дейности и хиперактивност.

Ако вашият педиатър вече е изключил синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност, но се тревожите, че симптомите се наблюдават върху детето, препоръчваме да подпомогнете развитието му със силата на две природни добавки, специално предназначени за деца на американския лидер Natures Plus:

1) Animal Parade OMEGA 3/6/9 Мастни киселини

Продукт с редица доказани ползи за развитието на децата. Освен най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), съставът е обогатен с Омега-6 и Омега-9 мастни киселини, които съдействат за подобряване на концентрацията и паметта на децата, а също така и за преодоляване на дефицита на внимание.

Оказват благоприятен ефект върху нервната система, което ги прави подходящи за прием от по-активните малчугани. Грижат се за доброто настроение на децата, допринасят за успокояване при емоционална превъзбуденост, тревожност и психически стрес. Клинично доказани ползи от приема на Animal Parade OMEGA 3/6/9:

  • Съдействат за подобряване на концентрацията и паметта
  • Допринасят за намаляване дефицита на внимание
  • Оказват благоприятно въздействие върху детската нервна система
  • Подпомагат физическото и мускулно развитие

Animal Parade OMEGA 3/6/9 е под формата на меки желатинови капсули с приятен лимонов вкус, които могат лесно да се сдъвчат или гълтат. Подходящи за Деца над 2-годишна възраст.

Поръчай онлайн Animal Parade OMEGA 3/6/9 ТУК

2) Animal Parade MagKidz – МАГНЕЗИЙ

Магнезият е от основно значение за пълноценното развитие и нервно-психическо здраве на децата. Специално предназначен за децата по форма, вид и количество, Animal Parade MagKidz има следните доказани ползи:

  • Оказва благоприятен ефект върху детската нервна система, което го прави особено подходящ при много активни деца и хиперактивност
  • Допринася за успокояване при емоционална превъзбуденост и психически стрес
  • Повишава плътността на костите и спомага растежа на височина
  • Релаксира мускулатурата след физическо натоварване
  • Съдейства за премахване на крампите и схващанията
  • Благоприятства спокойния сън

Animal Parade MagKidz е под формата на фини дъвчащи таблетки с приятен вкус на черешаПодходящи за Деца над 2-годишна възраст. Наличен и на прах за най-малките.

Поръчай онлайн Animal Parade MagKidz дъвч. табл. ТУК    Поръчай онлайн Animal Parade MagKidz на прах ТУК

Ако познавате вече нашата визия към здравето, то няма да е изненадващо за вас, че продуктите, които представяме са с безкомпромисно качество, превърнало се в синоним на марката Natures Plus по цял свят. За всичките си продукти, в това число и серията ANIMAL PARADE®, Natures Plus използва природни суровини с най-високо качество. Неслучайно компанията е дългогодишен Световен лидер в производството на хранителни добавки и има милиони доволни потребители на 5 континента, в над 120 държави.

Всички продукти са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Погрижете се и за Вашето здраве с Ultra Омега 3/6/9 и Магнезий за възрастни на Natures Plus!