Дефицит на вниманието и хиперактивност: съвети от Natures Plus

Всеки ден в живота на родителя е предизвикателство – нормално е да даваме всичко, за да растат децата здрави и щастливи. И докато с някои предизвикателства се справяме с лекота, други ни тревожат и поставят в чувство на безпомощност.

Една такава ситуация е когато децата са хиперактивни, разсейват се и не могат да задържат вниманието си върху домашни и други задачи, губят вещи, нервни и избухливи са, не слушат и трудно овладяват емоциите си. А всичко това се обостря, когато детето тръгне на училище. Причините за дефицита на вниманието и хиперактивността са разнообразни и е съвсем възможно да отшумят с възрастта, но в други случаи става дума за синдром на дефицит на вниманието, комбинирано с хиперактивност (хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието или ХРНВ). Едни от водещите симптоми са високото ниво на невнимание и импулсивно поведение, затруднение при извършване на различни дейности, както и проблеми в отношенията с други деца и възрастни. Тъй като този синдром може да доведе до поведенчески последици, които да се отразят на живота на детето по-нататък в годините, консултацията със специалист, навременната намеса и ефективното лечение са от ключова важност.

А това, което зависи от нас, като родители е да наблюдаваме внимателно до каква степен се задълбочават тези черти в поведението и да подкрепим децата по най-добрия възможен начин. Обърнете специално внимание, например, как детето възприема трудни задачи. В зависимост от неговата възраст, малчуганът може да прецени определена дейност за трудна и да реши да я избягва още преди да направи опит да я извърши. В този случай можете да разделите задачата на по-малки дейности, които детето да извърши с лекота.

 

Любопитният ум на децата винаги търси поводи да се разсейва, независимо дали става дума за телевизор, таблет или играчка, особено когато е ангажирано с дейност, която изисква концентрация. Затова и е важно да осигурим среда без разсейване, когато то трябва да се фокусира върху домашното си. Липсата на внимание от страна на родителите също се проявява в детското поведение и е възможно да се разсейват, за да получат внимание от вас. Друг фактор, който влияе на детската концентрация е сънят – когато е недостатъчен или некачествен, може да се отрази на вниманието на детето. Не на последно място – неподходящото хранене също може да се изрази в поведението на детето под формата на липса на концентрация върху дейности и хиперактивност.

Ако вашият педиатър вече е изключил синдрома на дефицит на вниманието и  хиперактивност, но се тревожите, че липсата на внимание се отразява върху вашето дете, препоръчваме да подпомогнете развитието му със силата на двете природни добавки на Natures Plus, богати на омега мастни киселини:

Animal Parade Omega 3/6/9 – Мастни киселини

Omega 3/6/9 на Animal Parade съдейства за подобряване на концентрацията и паметта на малчуганите, а също така и за намаляване на присъщия на детството дефицит на внимание.

Освен най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), този продукт надгражда с добавените Омега-6 и Омега-9 мастни киселини, които оказват благоприятно въздействие върху нервната система,грижат се още за доброто здраве на сърдечно-съдовата система и доброто настроение на децата.

Най-добрият източник на Омега 3/6/9 мастните киселини са мазните студеноводни риби като сьомга, риба треска, сардини или херинга, които малко деца обичат да ядат. Това прави набавянето им под формата на хранителна добавка силно препоръчително, особено при деца със завишена двигателна активност .

Omega 3/6/9 на Animal Parade  е под формата на меки желатинови капсули с приятен лимонов вкус, които могат да се дъвчат или гълтат. Подходящи за деца над 2-годишна възраст.

Animal Parade VitaGels – Мултивитамини и Рибено масло

Използвайки този продукт не е необходимо да осигурявате допълнително рибено масло за Вашето дете. Най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), в комбинация с 20 незаменими витамина и минерала, заедно с пълноценен концентрат от 14 супер-храни правят VitaGels на Animal Parade съвършен!

Animal Parade VitaGels е под формата на меки желатинови капсули с натурален черешов вкус, които могат да се дъвчат или гълтат. Подходящи за деца над 2-годишна възраст.

Ако познавате вече нашата визия към здравето, то няма да е изненадващо за вас, че продуктите, които представяме са с НАТУРАЛЕН СЪСТАВ и НЕ СЪДЪРЖАТ: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Погрижете се и за вашето здраве с Ultra Омега 3/6/9 за възрастни на Natures Plus