ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

Намирам разлика в дизайна на опаковката на продукта, който съм закупувал преди и този, който виждам сега. Това трябва ли да ме притеснява?

Подобни актуализации в дизайна на опаковките се случват регулярно, не зависят от нас (като вносител) и се правят по решение на съответния производител. Не следва да бъдат повод за притеснение, тъй като произход, състав и качество на продукта се запазват едни и същи. Пример в това отношение е актуализация в дизайна на опаковките на продуктите на немския производител ZeinPharma, при които новият дизайн цели изписване на названието на продукта с по-големи букви, в сравнение с предишния дизайн.

За повече информация, всеки потребител може да направи своя независима справка или запитване до съответния производител. Официалните уебсайтове на партньорите, с които работим са както следва:

ZeinPharma® – https://www.zeinpharma.de/

NaturesPlus® – https://naturesplus.co.uk/ и  https://naturesplus.com/

ESN® – https://www.esn.com/

Medex® – https://medexlife.eu/

Мога ли да закупя продуктите от Ваш физически магазин?

Да! Може да ни посетите и на място, в нашия Физически магазин, който се намира в идеалния център на столицата! Заповядайте на ул. Раковска №107, където Ви очаква пълния асортимент от натурални хранителни добавки. Като национален вносител на продуктите за територията на България, ние зареждаме също: Аптеки, Дрогерии, Био магазини и Спортни обекти в цялата страна.

Мога ли да закупя продуктите от аптечната мрежа?

Продуктите, които внасяме са лицензирани за продажба през аптечната мрежа.

Ако желаете да закупите определен продукт от удобна за Вас аптека, е необходимо да направите конкретна заявка към Аптекаря, Магистър-фармацевта или Управителя на аптеката. Необходимо е да цитирате точното наименование и марка на продукта, след което аптеките обикновено се свързват с нас, за да го поръчат (ние сме вносителите на територията на България).

Продукта, който закупих е без вторична (картонена) опаковка. Това трябва ли да ме притеснява?

Отсъствието на допълнителна картонена опаковка е продиктувано единствено от практически съображения, свързани с транспорта на продуктите до България. В преобладаващия случай продуктите са без картонена опаковка, с което се постига относително по-добра вместимост и по-ниско обемно тегло на пратките при въздушен и морски транспорт, а също така и по-малко физическо изхабяване на картонената опаковка при последващия транспорт до краен клиент.

Съставът и качеството на продукта са едни и същи, без значение от наличието или липсата на вторична картонена опаковка. Първичната опаковка осигурява достатъчна степен на сигурност против нежелано разопаковане като освен с капачка, всяка кутийка е защитена още с допълнителен стикер под капачката с надпис “SEALED FOR YOUR PROTECTION” (който се разкъсва при първоначално разопаковане).

Има ли разлика в цената при поръчване онлайн и в аптечната мрежа?

Възможно е цената в аптеките да е по-висока, тъй като търговските обекти имат различни ценови политики, върху които ние нямаме контрол.

Защо по опаковките липсват български надписи?

Ние сме вносители на световно-известни реномирани марки и нито производството, нито процеса по опаковане се извършват в България. Всички продукти се предлагат в оригиналния им вид, без локално пре-опаковане и без допълнителна манипулация. Прозрачността в целия процес – от клиничните проучвания и разработката, до опаковането и доставката в България е наше основно конкурентно предимство, макар и да осъзнаваме, че това прави продуктите по-трудно разпознаваеми за българския потребител.

Всеки продукт е облепен с български етикет, придружаваща листовка с изискуемата информация на български език.

За някои продукти има разлика в препоръчваната дневна доза между Вашето указание и Предписанието на производителя. На какво се дължи това?

Подобни вариации се дължат на максимално допустимите количества витамини и минерали, разрешени за дневен прием по българското законодателство и ограничени с Указанието за употреба на български език.

По кое време на деня е препоръчително да приемам добавки?

Препоръчваме да приемате добавките между храненията с много вода (поне 200 мл) или заедно с храната. Извън изрично посочените изключения, е желателно да се избягва прием на добавки сутрин на гладно. По този начин ежедневната доза се обработва от организма заедно с храната и това допринася за най-ефективно действие, а също ви предпазва от раздразнение на стомаха.

Къде се произвеждат добавките, които предлагате?

NaturesPlus: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в селцето Мелвил, в непосредствена близост до гр. Ню Йорк, САЩ.

ZeinPharma: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в Наухайм, на около 35 км северно от Франкфурт, Германия.

ESN: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в град Елмсхорн, на 30 км северно от Хамбург, Германия.

Maxi Nutrition: Клиничните проучвания, разработката и производствата са базирани в Бергиш Гладбах, на 10 км източно от Кьолн, Германия.

Хранителната добавка има мирис – това означава ли, че не е годна за употреба?

Не. По всяка вероятност миризмата се дължи на някое от съставните вещества. При правилно съхранение и в рамките на посочения срок за годност, миризмата не следва да е знак за влошено качество. Ако все пак сте разтревожени, моля свържете се с нас, за да проучим въпроса заедно.

Натурални ли са продуктите, които внасяте?

Всички продукти, които внасяме се произвеждат от съставки с природен (натурален) произход, а някои от тях са органично сертифицирани (и имат надпис Organic на опаковката).

Как мога да разбера дали приемам качествени добавки? Преминали ли са продуктите клинични тестове?

Всички продукти, които внасяме са сертифицирани за качество и безопасност от независими лаборатории.

Какъв е препоръчителният прием на витамините и добавките? Възможно ли е да превиша дозата?

Препоръчителната доза за дневен прием е указана на етикета за всеки отделен продукт. По-високи дози е възможно да приемате, само ако са предписани от медицинско лице, предвид индивидуални и моментни здравни нужди. В тези случаи обикновено се вземат под внимание редица определящи фактори: пол, възраст, тегло, двигателна активност, заболявания, метаболизъм и други.

В общия случай по-голямото количество няма да доведе до по-добър резултат, а редовният прием в указаните количества.

Как да разбера коя добавка е най-точната за мен?

Това зависи от респективните пол, възраст, стил на живот и конкретните здравни нужди. Серии са посветени на мъжкото и женското здраве, на здравето на най-малките, както и на по-възрастните. Специални добавки са предвидени за спортуващите, както и за тези, които водят по-пасивен начин на живот. За ваше улеснение в търсенето, продуктите на сайта са категоризирани по съответните им приноси към здравето.

Колко време трябва да приемам добавки, за да видя ефекта?

Отговорът на този въпрос е строго индивидуален, но нашият опит до момента показва, че след около месец редовен прием потребителите ни дават обратна връзка за осезаем ефект. Приемът на витамини и хранителни добавки може да бъде и профилактичен.

Веднъж отворен, какъв е срокът на годност на продукта?

Срокът на годност и условията за съхранение на продукта са указани на опаковката. Съхранявайте хранителните добавки на хладно място, далеч от светлина и добре затворени, за да се погрижите за тяхната максимална ефективност върху вашето здраве.

Могат ли да се появят странични ефекти?

За хранителните добавки, които внасяме няма регистрирани случаи на проява на странични ефекти. При следване на инструкциите за прием, следва всичко да е наред.

Мога ли да приемам добавки без лекарско предписание?

Не е необходимо лекарско предписание или рецепта, за да приемате натуралните добавки и витамини, които внасяме.

Лекуват ли хранителните добавки?

Този въпрос е от изключителна важност. Хранителните добавки не са лекарствени средства и не заместват назначено от лекар лечение.

Мога ли да приемам добавките в комбинация с лекарства?

Няма регистрирани противоречия между хранителните добавки, които внасяме и лекарствени продукти. Ако имате притеснения, все пак ги обсъдете с Вашия лекар.

Подходящи ли са продуктите за диабетици?

Количеството на захари в продуктите, които внасяме е ясно обозначено на всеки продукт. Таблетните и капсулни форми на практика не съдържат захари и са подходящи за диабетици.

Подходящи ли са продуктите за вегани/вегетарианци?

Изрично сме обозначили всеки един продукт, който е подходящ за вегетарианци, съответно за вегани. Преобладаващата част от продуктите, които внасяме са именно такива – не съдържат съставки от животински произход, затова са изключително подходящи за вегетарианци и вегани.

Имам алергии – възможно ли е добавката да е противопоказна за мен?

Хранителните добавки, които внасяме са натурални и повечето от тях са изрично обозначени със символ “Хипоалергенни”. За повече информация и детайлен състав, молим да се запознаете с листовката на продукта преди прием.

Мога ли да върна продукти, които съм закупил?

Запознайте се с условията за рекламация в раздел Плащане и Доставка и при въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.