Глутатион – ползи

Глутатионът е мощен антиоксидант, известен с многобройните си ползи за здравето. Някои хора са убедени в неговите свойства против стареене, други казват, че може да лекува безплодие, а трети са сигурни, че дори може да помогне в лечението на онкологични заболявания.

Глутатионът се намира във всяка клетка в тялото и е уникален с това, че се произвежда естествено в черния дроб. Изграден е от три вида молекули, известни като аминокиселини – глутамин, глицин и цистеин. Той действа като важен антиоксидант като помага в борбата със свободните радикали –  молекули, които могат да увредят клетките в тялото.

Намалява оксидативния стрес

Оксидативният стрес възниква, когато има дисбаланс между производството на свободни радикали и способността на тялото да се бори с тях. Твърде високите нива на оксидативен стрес могат да бъдат предшественик на множество болести като диабет, рак и ревматоиден артрит. Глутатионът помага да се ограничи въздействието на оксидативния стрес, което от своя страна може да предотврати появата или да облекчи симптомите на тези заболявания.

Грижи се за черния дроб

Глутатионът спомага за детоксикацията на замърсяванията, причинени от лекарства и други външни фактори като стимулира черния дроб и жлъчния мехур да се справят с натрупаните мазнини и токсини.

Дефицитът на антиоксиданти, включително Глутатион, може да е причина за клетъчна смърт в черния дроб, която от своя страна може да доведе до появата на мастно чернодробно заболяване както при тези, които злоупотребяват с алкохол, така и при тези, които не го правят. Доказано е, че приемът на Глутатион подобрява нивата на протеини, ензими и билирубин в кръвта, което помага на хора със проблеми с черния дроб.

Глутатионът има още много важни функции, включително:

  • Ефективно подсилва имунната система
  • Подпомага функционирането на определени ензими
  • Стимулира образуване на сперматозоиди
  • Поддържа активността на витамините С и Е

Нивата на Глутатион могат да бъдат намалени от нездравословно хранене, токсини и стрес, както и от напредването на възрастта. В тези случаи, дори повишената консумация на зелени зеленчуци като броколи, спанак, магданоз и карфиол, които са богати на Глутатион, не е достатъчна гаранция, че организмът ви получава и усвоява оптималното количество от него. Добрата новина е, че дефицитът може да се коригира с допълнителен прием, под формата на качествена хранителна добавка.

Именно такава е натуралната добавка Л-Глутатион на ZeinPharma®, която се отличава с чист растителен произход. Всяка веган капсула от нея доставя на организма 250 mg от мощния антиоксидант. Продуктът съдържа редуциран L-Глутатион (GSH), което е биоактивната форма на Глутатион. Неактивната форма е окисленият Глутатион (GSSG), при който полезните свойства вече са изчерпани.

ZeinPharma® L-Глутатион - Против възпаления и болки за черния дроб, жлъчката, нервната система и антистрес ефект от Pharma.

  • Първокласен състав

Друго предимство на натуралната добавка е, че капсулите са с ентерично покритие, което значително увеличава бионаличността на L-Глутатиона. Това означава, че те преминават през стомаха, без да се разтварят от стомашната киселина. По този начин L-Глутатионът достига „непокътнат“ до тънките черва, където се освобождава и може да бъде напълно усвоен от организма.

Добавката се отличава с чист растителен произход, което я прави подходяща за вегани и вегетарианци. Произведена e по най-високите стандарти за качество и безопасност. Както този, така и всички продукти на ZeinPharma се тестват редовно от независими германски лаборатории за микроорганизми, за да осигурят на потребителите ефективен и безопасен продукт.

  • Ненадминато съотношение Цена – Количество – Качество

На ексклузивна цена получавате цели 90 капсули с висококачествен Глутатион, който стига за 3-месечен прием!

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, аспартам, лактоза, алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн ГЛУТАТИОН – ТУК