Пости и Строг Пост – как да подкрепим организма?

Все повече се говори за въздържанието от различни видове храни, чрез което да подобрим здравето си. Често чуваме отзиви от близки и приятели за различни режими, диети и детокс програми, вегетарианство, веганство, суровоядство и така нататък. А и в разгара на Великденските пости, ви представяме малко повече информация как да преминем през ограниченията в менюто, но и да подкрепим организма в този стресов за него период.

Откакто свят светува постите са разпространени под формата на религиозни, културни или духовни практики. Тяхната роля е да ни пречистят чрез въздържание от определени храни, напитки и ред други изкушения за тялото и душата. В Християнството, Великденският Пост е най-строгият и най-важният от всички постове, а тази година продължава до 19 април 2020 година. Великият пост е и най-продължителен, започвайки седем седмици преди Великден или 40 дни, откъдето и произлиза името му – Четиридесетница. Според религиозната традиция, постът е подготовка за големите християнски празници. В последните години, благодарение на медиите, практичният и здравословен аспект на постите става изключително популярен за прочистване на тялото и дори – за загубване на някой друг килограм.

Дори да не спазвате стриктно религиозните обичаи, редица проучвания потвърждават, че периодичните пости са всъщност полезни за здравето ни. Честотата и продължителността на тези периоди зависят от специфичната диета, която се следва, а и от възможностите на всеки човек. Преди да се впуснете в гладуване обаче, ви съветваме задължително да се консултирате със специалист и да обсъдите най-подходящия за вас режим, за да се избегнат рискове за здравето и дефицити в организма.

Промяната на храненето може да доведе до недостиг на важните витамини и минерали и да усетите липса на енергия и постоянна умора преди по-сериозни последици за здравето. Затова диетолозите препоръчват балансирано разпределение на храненията през деня, а също и консумация на пресни сезонни зеленчуци и плодове при всички режими на хранене.

При спазването на пост има риск от дефицит на белтъчини поради липсата на животинските протеини от месото и млечните продукти, а това намалява работоспособността ни, отслабва мускулната и костната тъкан и рефлектира върху имунната система. Не на последно място в рисковете за здравето са симптомите на анемия, поради липсата на желязо в диетата, ниската кръвна захар и обезводняване. И това са само част от нещата, които може да се случат в нашето тяло по време на пости, ако подходим невнимателно в реализиране на ограниченията в храненето.

Експертите на VITAMAG.BG съветват в този период на режим да подкрепите организма си с натурални вегетариански мултивитамини, които да допълнят дефицитите на вещества в тялото и да ви помогнат да преминете по здравословен начин през времето на пости. Затова ви препоръчваме HEMA-PLEX:

Мултивитамини при анемия и нисък хемоглобин

 

HEMA-PLEX е патентован Мултивитаминен комплекс на Natures Plus, целящ бързо да елиминира симптомите на анемия и нисък хемоглобин, и да повиши нивата на червените кръвни клетки (еритроцитите). Увеличава притока на кислород в кръвта и съдейства за по-голямата аеробна издръжливост. И наред с останалите продукти на американската компания, бързо-действащите капсули на HEMA-PLEX са с Натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Докторите препоръчват регулярния прием на HEMA-PLEX още при ниски нива на хемоглобин и хематокрит, хипоксия, блед вид. Подходящ за профилактичен прием в периоди на пости. Приема се в периодите преди и след хирургическа намеса (операция), с цел бързо да възстанови нивата на хемоглобина.

В допълнение към натуралния мултивитаминен състав, всяка доза от 2 капсули е обогатена с основните фактори на хемоглобина: 85 mg Желязо500 μg Витамин Б-12 (Метилкобаламин), 400 μg Фолат и 2.5 mg Биоперин. Бързо-действащи капсули, подходящи за диабетици и вегетарианци.

Поръчай онлайн HEMA-PLEX Caps – ТУК.

Поръчай онлайн HEMA-PLEX Tabs – ТУК.