Как да подсилим детския имунитет в сезона на вирусите

С първите снежинки започват притесненията ни дали поредната грипна вълна ще заседне и у дома. Да предпазим децата от сезонните вируси и настинки се превръща в най-важната мисия за всеки родител, особено когато всяко кихане в детската градина или училището може да се превърне в дни с температура, зачервено гърло, запушен нос и ред безсънни нощи.

Когато функционира ефективно, имунната система се бори с болестотворни  организми като бактерии, вируси, гъбички и паразити. Всички деца са непрекъснато изложени на тези патогени и експозицията не означава, че детето ще се разболее. Силната имунна система осигурява на подрастващите здрава естествена защита срещу болести, а дете с отслабена имунна система е уязвимо или по-податливо на настинки, грип и по-сериозни заболявания.

Единственият начин да избегнем продължителното даване на лекарства и антибиотици на децата е да предприемем превантивни мерки и да подкрепим имунната им система, а най-добрият специалист по детския имунитет е ИМУНОБУСТЕР на Animal Parade.

Иновативният имуностимулатор от натуралната детска серия хранителни добавки и витамини Animal Parade e с изключително бърз и забележителен ефект върху имунната система на децата.

Патентованата формула е без аналог, а мощният му състав подсилва бързо и ефективно имунната система на децата с помощта на концентрат от гроздов сок, екстракти от куркума и чесън, маслинен лист и имуно-стимулиращата гъба шийтаке мицел. Имунобустерът на Animal Parade е зареден с оказващите най-важна роля в имунитета на децата витамини А, С и Е, а в състава се съдържа още и цинк.

Добавеният към състава пробиотик Ацидофилус прави продукта уникален като подпомага стомашно-чревната функция, облекчава дискомфорта и допълнително гарантира засилването на детския имунитет.

Имунобустерът на Animal Parade e с натурален състав и не съдържа глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Ето и на какво да обърнете внимание, за да подсигурите силата на имунната система на малчуганите:

Всичко започва от пълноценното хранене

Детската имунна система не може да функционира ефективно, когато е подложена на ограничения от страна на диетата, независимо дали става дума за злоядост, алергия, непоносимост към съставки, захари и консерванти. Балансирането и здравословно хранене е в основата на подсилването на имунната система на децата, затова се фокусирайте върху разнообразие от пресни зеленчуци, плодове, яйца, месо, ядки, семена и бобови растения. Зимният сезон значително ни ограничава откъм многообразието на пресни източници на витамини.

За да сте спокойни, че детето приема необходимата си пълна дневна доза витамини, вижте също: мултивитамини Animal Parade ГОЛД

Поддържайте чревната микробиота на детето

Пробиотиците са ключов съюзник на имунната система – защитават  храносмилателните пътища, помагат за смилането на храна, изчистването на токсините и да предпазват от нашествието на бактерии и вируси. Когато бактериалният баланс се наруши при децата, това намалява възможността на имунната система да пребори вирусите. Именно поради тази причина Имунобустера на Animal Parade е с добавен пробиотик, който подпомага стомашно-чревната функция, облекчава дискомфорта и допълнително гарантира засилването на детския имунитет.

Прочетете още: Кой е най-важният витамин за децата през зимата?

Силата на чесъна

Въпреки че миризмата на чесъна може да не е сред любимите за децата, той също е сред най-големите врагове на вирусите през зимните месеци. Чесънът съдържа алицин (веществото, отговорно за неговата миризма), което има мощен антивирусен ефект. За да се извлече максимума от свойствата на чесън за борбата с грипа, експертите препоръчват дъвчене на сурова скилидка всеки ден. И тъй като знаем, че повечето родители няма да успеят да убедят децата си на подобно начинание в името на здравето, добавихме екстракт от чесън без аромат към Имунобустера така, че мощната натурална добавка се грижи за здравето на най-малките със силата на чесъна.

Animal Parade е специална серия, посветена на здравето на децата. Тя е създадена от световния лидер в производството на витамини и хранителни добавки Natures Plus. Вече 45 години от основаването си през 1972 г., американската компания следва отдадено мисията да подобрява здравето и благополучието на милиони хора по света. Със своята визия към жизнено и натурално бъдеще, Natures Plus съвсем естествено поставя като свой приоритет здравето на децата.