Как да преминем през сезонните настроения с лекота

Очаквайки пристигането на топлите дни, настроението ни преминава през същинска въртележка. Непостоянните температури, пролетната умора и промяната на храненето превръщат и без това напрегнатото ни ежедневие в непосилна задача. В преходните сезони – пролет и есен – сме много по-склонни да се подадем на стреса, умората и безпокойството и да загубим доброто си настроение и енергия.

Основна причина за този факт е, че в тези сезони сме много по-податливи на тъй наречената сезонна депресия, в която преживяваме по-силна тъга, нервност и умора по едно и също време на годината. Според проучване в Щатите, сезонната депресия засяга тежко 5% от населението, докато останалите между 10 и 20% преживяват по-леко симптомите при промяна на сезона, като младите хора и дамите са по-чувствителни към сезонните амплитуди. Симптомите на сезонната депресия включват безсъние, раздразнителност, безпокойство, липса на апетит и дори загуба на тегло.

Знаете ли, че април е месецът за набиране на гласност на тема стрес? Той сам по себе си крие рискове за нашето здраве, които варират по мащаб от досадно акне до инфаркт, затова и е много важно да не подценяваме неговия ефект и както биха ни посъветвали лекомислено да си мислим, че просто „трябва да се стегнем“.

Първата стъпка е да се научим да разпознаваме моментите, в които сме се поддали на стрес. Обърнете внимание на тялото си. Имате ли проблем със съня? Прибягвате ли до алкохол или други вещества, за да се справите със стреса? По-лесно ли се разстройвате от обичайно? Усещате ли, че сте по-уморени и по-разтревожени? Реагирате ли по-рязко на ситуации на работа, с децата или навън? Стресът оказва физическо и умствено въздействие върху тялото и наличието на някои от тези симптоми е знак, че е крайно време да отделите време, за да се отпуснете.

Тъй като за нас в Natures Plus най-важно е вашето здраве, сме ви подготвили няколко съвета как да преминавате по-лесно през подобни нелеки емоционални неравности.

  1. Гледайте позитивно на света – доказано е, че смехът понижава нивата на стресовите хормони, намалява възпалението в артериите и увеличава „добрия“ HDL холестерол.
  2. Опитайте медитация – тази практика на отпускане на съзнанието и дълбоко дишане подпомага намаляването на рисковите фактори на сърдечно-съдовите заболявания, като например високото кръвно налягане. И най-важното е, че не изисква особено време или подготовка – просто вашето добро желание да си подарите момент на спокойствие. Йогата също е приятен начин за отпускане на ума и тялото.
  3. Физически упражнения – винаги когато сте активни, независимо дали се разхождате в парка или играете тенис, тялото ви освобождава химикали, повишаващи настроението, наречени ендорфини. Движението не само премахва стреса, но се грижи за цялостното здраве на тялото и съзнанието ви.
  4. Изключете се – Невъзможно е да избягате от стреса, когато той ви преследва навсякъде. Спрете телевизора, компютъра и социалните мрежи. Отделете си време за тишина и покой всеки ден, дори и само за 10 или 15 минути, за да се отърсите от негативните емоции.
  5. Погрижете се за душата – простите неща, като топла баня, музика или време, посветено на любимо занимание, са най-ефективни в преодоляването на стресовите фактори. Дайте си време за себе си.

Лабораториите на Natures Plus са приготвили с най-голямото внимание и прецизност и натурална хранителна добавка, която да ви даде допълнителна увереност и спокойствие срещу сезонната депресия и стрес.

Запознайте се с анти-стрес комплекса на Natures Plus MEGA-STRESS.

Специалната анти-стрес формула съдържа всички най-важни съставки за нервната система на едно място. Витамин Б-комплекс, калций, магнезий, растителни екстракти, с доказано благоприятно въздействие при психично и умствено напрежение. Силно препоръчителен при наличието на нервна превъзбуденост и учестен пулс, притеснения и повишена загриженост, психическо натоварване, както и безсъние или непредизвикано прекъсване на съня.

С всяка доза MEGA-STRESS на Natures Plus доставя:

  • Точните пропорция, форма и съдържание на Витамин Б-комплекс (общо 550 mg от витамините: B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 и B12).
  • Добавени КалцийМагнезий и Цинк, които в комбинация с добавените 132 mg Холин и Инозитол съдействат за правилното протичане на нервните импулси и не-нарушаване на спокойния сън.
  • Природен екстракт от лайка за допълнителен успокоителен ефект.
  • Специална основа от пълнозърнести оризови трици, която осигурява постепенно освобождаване на съставките за продължителен период от време – 40% подобрени абсорбция и използване.
  • Грижа и за имунитета: добавен 500 mg Витамин С.

НАТУРАЛЕН СЪСТАВ, НЕ СЪДЪРЖАТ: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Подходящи за вегетарианци.

Поръчайте с безплатна доставка за цялата страна тук.