Тревожност – симптоми и лечение

С пристигането на топлите дни, настроението ни традиционно преминава през същинска въртележка. Непостоянните температури, пролетната умора и промяната на храненето превръщат и без това напрегнатото ни ежедневие в непосилна задача. В преходните сезони – пролет и есен – сме много по-склонни да се подадем на стреса, умората и безпокойството и да загубим доброто си настроение и енергия. Всичко това, гарнирано с тревожни новини всеки ден и продължително спазване на карантина, може да окаже неблагоприятно въздействие върху психиката ни и значително да повиши нивата на стрес.

Основна причина за този факт е, че в тези сезони сме много по-податливи на тъй наречената сезонна депресия, в която преживяваме по-силна тъга, нервност и умора по едно и също време на годината. Според проучване в Щатите, сезонната депресия засяга тежко 5% от населението, докато останалите между 10 и 20% преживяват по-леко симптомите при промяна на сезона, като младите хора и дамите са по-чувствителни към сезонните амплитуди. Симптомите на сезонната депресия включват безсъние, раздразнителност, безпокойство, липса на апетит и дори загуба на тегло.

Знаете ли, че април е месецът за набиране на гласност на тема стрес? Той сам по себе си крие рискове за нашето здраве, които варират по мащаб от досадно акне до инфаркт, затова и е много важно да не подценяваме неговия ефект и както биха ни посъветвали лекомислено да си мислим, че просто „трябва да се стегнем“.

Първата стъпка е да се научим да разпознаваме моментите, в които сме се поддали на стрес. Обърнете внимание на тялото си. Имате ли проблем със съня? Прибягвате ли до алкохол или други вещества, за да се справите със стреса? По-лесно ли се разстройвате и нервирате от обичайно? Усещате ли, че сте по-уморени и по-разтревожени? Реагирате ли по-рязко на ситуации на работа или с децата вкъщи? Стресът оказва физическо и умствено въздействие върху тялото и наличието на някои от тези симптоми е знак, че е крайно време да отделите време, за да се отпуснете.

Затова, ние от VITAMAG.BG сме ви подготвили няколко съвета как да преминавате по-лесно през подобни нелеки емоционални неравности:

  1. Гледайте позитивно на света – доказано е, че смехът понижава нивата на стресовите хормони, намалява възпалението в артериите и увеличава „добрия“ HDL холестерол. Настоящият момент е подходящ, повече от всякога, да опитате да гледате филми и забавни предавания.
  2. Опитайте медитация вкъщи – тази практика на отпускане на съзнанието и дълбоко дишане подпомага намаляването на рисковите фактори на сърдечно-съдовите заболявания, като например високото кръвно налягане. И най-важното е, че не изисква особено време или подготовка – просто вашето добро желание да си подарите момент на спокойствие. Йогата също е приятен начин за отпускане на ума и тялото и може да се практикува у дома.
  3. Физически упражнения – винаги когато сте активни, независимо че правите упражненията вкъщи, тялото ви освобождава химикали, повишаващи настроението, наречени ендорфини. 30-минутна двигателна активност на ден не само премахва стреса, но се грижи за цялостното здраве на тялото и съзнанието ви.
  4. Изключете се – невъзможно е да избягате от стреса, когато той ви преследва навсякъде. Разредете новините, компютъра и социалните мрежи. Отделете си време за тишина и покой всеки ден, дори и само за 15 или 20 минути, за да се отърсите от негативните емоции.
  5. Погрижете се за душата – простите неща, като топла баня, музика или време, посветено на любимо занимание, са най-ефективни в преодоляването на стресовите фактори. Дайте си време за себе си.

Популярният американски бранд Natures Plus® са приготвили с най-голямото внимание и прецизност натурална хранителна добавка, която да ви даде допълнителна увереност и спокойствие срещу сезонната депресия и стрес.

АНТИ-СТРЕС КОМПЛЕКС

Запознайте се с AНТИ-СТРЕС Комплекса на Natures Plus:

Специалната анти-стрес формула съдържа всички най-важни съставки за нервната и имунната система на едно място! Витамини Б-комплекс, Калций + Магнезий, екстракт от Лайка, както и специално добавената за имунитета комбинация Витамин С + Цинк правят продукта повече от препоръчителен в настоящите условия на карантина. Има успокояващо въздействие при психично и умствено напрежение. Подходящ при нервна превъзбуденост и учестен пулс, притеснения и повишена загриженост, психическо натоварване, както и безсъние или непредизвикано прекъсване на съня.

Всяка таблетка от AНТИ-СТРЕС Комплекса на Natures Plus доставя:

  • Точните пропорция, форма и съдържание на Витамини Б-комплекс (общо 550 mg от витамините: Б-1, Б-2, Б-3, Б-5, Б-6, Б-7, Б-9 и Б-12).
  • Силна подкрепа за имунитета: Витамин С 500 mg + Цинк 25 mg.
  • Калций и Магнезий, които в комбинация с добавените Холин и Инозитол съдействат за правилното протичане на нервните импулси и не-нарушаване на спокойния сън.
  • Природен екстракт от Лайка за допълнителен успокоителен ефект.
  • Специална основа от пълнозърнести оризови трици, която осигурява постепенно освобождаване на съставките за продължителен период от време. Това гарантира 40% по-добро усвояване и ефект от използването.

Натурален състав, НЕ съдържат: глутен, аспартам, лактоза, алергени, захари, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Подходящи за диабетици и вегетарианци.

Поръчайте онлайн AНТИ-СТРЕС Комплекс – ТУК.