Как да се справим, когато децата са злояди?

Загрижените родители често се обръщат към експертите на Natures Plus със следния въпрос: „Детето ми е злоядо, с поднормено тегло – как да му помогна да качи килограми по здравословен начин?“ И този въпрос е съвсем уместен. Въпреки че през месец октомври миналата година Световната Здравна Организация обяви, че България е на пето място в Европа по детско затлъстяване от изследвани общо 32 държави.

Наред с фокуса върху нарастващия брой на децата с наднормено тегло, има и много деца в другата крайност, чието здраве би могло да се подобри от натрупване на килограми. За поднормено тегло при деца се счита, когато телесна маса и ръст на детето са по-ниски от обичайните за съответната възраст. Здравните последствия от ниското тегло могат да доведат до забавяне в растежа на височина и изоставане във физическото развитие, наред с редица други казуси.

По този въпрос е от важност преди всичко да се консултирате с педиатър, за да изключи медицински причини и да даде препоръки за последващи действия. А ако причината за теглото под нормата не е медицинска, е време да обърнем внимание как да се натрупат килограми по най-здравословния начин.

Решенията са разнообразни – промяна на хранителните навици и избор на по-калорично меню, но имайте предвид, че качеството на калориите е от значение. „Празните“ калории от храни с високо съдържание на мазнини и добавени захари могат да добавят няколко килограма, но няма да доставят хранителните вещества, с помощта на които детето трябва да изгради силни кости и здраво тяло.

За детето с поднормено тегло е важно да обърнете внимание на присъствието на по-пълноценни вещества в менюто. Протеините се набавят чрез месо, яйца, бобови култури, пълномаслени прясно и кисело мляко, както и сирене. Пълнозърнестият хляб, макаронени изделия и картофено пюре са отличен избор на въглехидрати, докато ядките и семената и авокадото са здравословни източници на мазнини, които помагат на детето ви да нададе тегло.

Докато растат и се развиват, децата се нуждаят и от хранителни вещества като Калций, Магнезий, Фосфор и Витамин D – също толкова важни за развитието на костната система. Когато децата нямат много апетит или са придирчиви, ще проявят интерес към вкусни шейкове, които да допълнят необходимите за тях калории, полезни вещества и витамини, и да съдействат за здравословното покачване на теглото. А ние от Natures Plus препоръчваме протеиновият шейк SPIRU-TEIN JUNIOR.

За покачване на тегло и развитие на детската костна система

С формули, специално предназначени към деликатните нужди на детето, SPIRU-TEIN JUNIOR е вкусен и питателен шейк, който доставя общо 1200 mg калций, магнезий, фосфор и витамин D в една доза и допринася към здравословното натрупване на килограми на малчуганите. SPIRU-TEIN JUNIOR има изключително богат и специално предназначен за децата състав от хранителни вещества – белтъчини, въглехидрати, витамини и минерали. В допълнение, пропорцията на въглехидрати измежду прости и сложни е съобразена изцяло спрямо нуждите на детския организъм за пълноценно хранене и здравословен растеж.

За по-бързо възстановяване на малките спортисти

SPIRU-TEIN JUNIOR набавя необходимите (есенциални и неесенциални) аминокиселини на детския организъм, които в комбинация със съдържащите се във всяка доза общо над 1300 mg витамини и минерали съдействат за по-бързото възстановяване на детската мускулатура след тренировка.

За пълноценно и балансирано хранене

Протеиновият шейк SPIRU-TEIN JUNIOR е изключително подходящ като допълнение към сутрешната и/или следобедна закуска на децата.

Поради своя изключително богат състав, специално предвиден за нуждите на малчуганите, педиатрите препоръчват именно SPIRU-TEIN JUNIOR за децата и юношите, при които е налице поне един от следните три критерия:

  • спортуват редовно;
  • имат малко апетит или не се хранят достатъчно;
  • са слаби и се наблюдава изоставане в растежа.

SPIRU-TEIN JUNIOR Е С НАТУРАЛЕН СЪСТАВ И НЕ СЪДЪРЖАглутен, аспартам, алергени, изкуствени оцветители и консерванти.

Разгледайте продукта и поръчайте ТУК.

Погрижете се за вашето здраве със SPIRU-TEIN протеинови шейкове за възрастни на Natures Plus