Преяждането – как да се справим с него по празниците?

Ако сте стресирани или претоварени през това време на годината, не сте сами –  проучванията показат, че 63% от хората преяждат и не се чувстват добре по празниците. Покрай избирането на подаръци, организирането на пътувания и приготвяне на празнични трапези, често забравяме да се погрижим за най-важното – здравето си. А когато свържем студените температури навън с преумора, нередовен сън, по-малко плодове и зеленчуци, твърде много чаши вино, храна и бурен социален живот, накрая се оказваме болни в леглото.

Ето защо събрахме лесни и приложими съвети за приоритизиране на здравето и борбата със стреса в предстоящия празничен период.

#1 Движете се

С натрупването на събития и задачи, които трябва да се свършат преди настъпването на празниците, често забравяме за усилията, които полагаме за физическото си здраве през останалото време от годината. Но макар и под друга форма или с различна продължителност, е изключително важно да продължим да се упражняваме и да движим тялото си, за да помогнем на кръвта да изпомпва и да предвижва храната през храносмилателната система.

#2 Спете достатъчно

Ако не получава достатъчно сън, тялото не може да се възстанови и това се отразява на цялостното здравословно състояние. Осигурявайте си поне 8 часа сън в денонощието, за да можете да си отпочинете качествено.

#3 Потърсете помощ, ако не се чувствате добре

Често сме склонни да омаловажаваме или да игнорираме предупредителните симптоми, за да не пропуснем празнични събития. Но ако се забавим с лечението на проблема, той може да се задълбочи.

#4 Хранете се здравословно и подкрепете черния дроб с хранителни добавки

По празниците ядем по-често навън, което води до повишен прием на сол, въглехидрати и алкохол в сравнение с останалото време на годината. За да минимализирате негативното им отражение върху организма:

  • Яжте бавно и внимателно. Изчакайте 20 минути, преди да се върнете за втора порция
  • Използвайте по-малки чинии
  • Хапнете здравословна закуска преди да отидете на парти, за да не се изкушите да изядете всичко, което видите
  • Пийте много вода, за да помогнете за придвижването на хранителните вещества

В повечето случаи празничните трапези са повод за извънредно натоварване на черния ни дроб. За да сте сигурни, че черния дроб ще обработи храната и алкохола, които приемате, препоръчваме да го подкрепите с натурални хранителни добавки.

БЯЛ ТРЪН с Артишок на ZeinPharma е уникална лечебна комбинация за здравето на черния дроб. Съчетава двата най-ефективни природни помощника на черния дроб – Силимарин (80% стандартизиран екстракт от Бял трън) и Цинарин (5% стандартизиран екстракт от Артишок), подкрепени от антиоксидантното и детоксикиращо действие на флавоните от корен на Глухарче. Използва се при прекомерна консумация на храна, алкохол и омазняване на черния дроб, както и за лечение на чернодробни заболявания. Съдейства за прочистване на организма (от токсини) и улеснява процеса на отслабване при диети.

ЗЕЛЕНО КАФЕ на ZeinPharma е висококачествен, чист и силноконцентриран екстракт от зърна Зелено кафе, извлечен от млади кафени зърна от сорта Coffea arabica L. В екстракта има само 2% съдържание на кофеин и 50% хлорогенна киселина, която доказано подпомага изгарянето на мазнини и свалянето на килограми по естествен начин. Ускорява отделянето на излишните течности и токсини от организма.

Добавките са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, лактоза, алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн БЯЛ ТРЪН с Артишок – ТУК

Поръчай онлайн ЗЕЛЕНО КАФЕ – ТУК