Синята светлина – как да защитим детските очи от нея?

Независимо дали ни харесва или не, екраните са се превърнали в неразделна част от живота. Все по-голямо предизвикателство пред родителя е да контролира времето, което детето прекарва в занимания с компютри, таблети, телевизори, смартфони и други. Малките несъмнено се забавляват и насочват цялото си внимание в екрана – знаем, че детето трудно откъсва очи от филмче и игра на телефона на мама или татко и настъпва драма, когато стане време да го остави.

Погълнати от активностите на устройството, най-малките не обръщат внимание на неща като поза, разстояние от екрана и яркост, което може да повлияе неблагоприятно не само на зрението, но и на цялостното им здраве.

Изследванията сочат, че децата започват да имат досег с екрани от 6-месечна възраст. Употребата на устройства и времето, прекарано пред екрана се увеличава с годините. Тийнейджърите прекарват близо 7 часа на ден пред устройства – в игри, чатове, използване на социални медии, гледане на видеа и други онлайн забавления, а в тези часове не се включва допълнителното време, прекарано пред екран в училище или в приготвяне на домашните.

Научните проучвания тепърва ще бъдат по-категорични за дългосрочния ефект на екраните върху очите, тъй като повечето устройства навлязоха в живота на потребителите едва в последните 20 години. Но е безспорно, че продължителното излагане на изкуствената светлина на екрана води до редица оплаквания като умора и сухота в очите, загуба на концентрация, главоболие, замъглено зрение, риск от миопатия и други.

Въпросът е какво можем да направим, за да защитим очите на децата от ефекта на екраните?

Важни аспекти тук са контрола на родителя върху времето, прекарано пред екран, като е хубаво да обърнете специално внимание на честите почивки от устройството, детския сън и физическо движение. Американската Офталмологична Асоциация препоръчва правилото 20/20/20 – на всеки 20 минути пред екран да отклоняваме погледа за 20 секунди върху обект, разположен на 20 метра. Друга препоръка от експертите е на всеки един час пред екран, детето да си почива в продължение на 10 минути. Педиатрите препоръчват още детето да не спи в една стая с устройства и да приключи заниманията си пред екран поне един час преди лягане, тъй като изкуствената светлина пречи на нормалния процес на заспиване. А препоръката на VITAMAG по въпроса как да защитим децата от светлината на екраните е заложена в детския мултивитаминен комплекс Animal Parade ГОЛД, който съдържа специална грижа за детските очи.

Една от ключовите съставки в мултивитамините Animal Parade ГОЛД е лутеин, който защитава очите от изкуствената светлина на екраните и подпомага зрението. Естественият каротеноид действа като антиоксидант и поглъща синята светлина, а в мултивитамините ГОЛД лутеинът е специално предвиден за децата във всяка възраст по форма и количество. Полезната съставка намалява умората и сухотата в очите, усещането за парене, сърбеж и сълзене и се препоръчва при продължителна работа на компютър или други екрани.

Мултивитаминеният комплекс ГОЛД е един от най-популярните продукти от серията Animal Parade, като заслужено е носител на най-престижните награди в категорията  “Витамини за Деца” в САЩ за 2009, 2012, 2013 и 2017г.

В допълнение към защитата на детските очи, Мултивитамини ГОЛД съдържат перфектна комбинация от натурални витамини и минерали (от А-Я) за естествено засилване на детския имунитет. Добавените в продукта есенциални мастни киселини допринасят за оптималното развитие на когнитивните способности и концентрацията. Дъвчащите таблетки с чудесен плодов вкус оказват благотворно действие върху храносмилателната система и метаболизма, благодарение на клинично изпитан комплекс от ензими и три вида пробиотици. Специално обогатени с най-ефективната форма на Витамин Б-12 (Метилкобаламин) за правилното умствено и физическо развитие на малчуганите. А за най-малките мултивитамините са под формата на Сироп.

Animal Parade е специална серия, посветена на здравето на децата. Тя е създадена от Световния лидер в производството на витамини и хранителни добавки Natures Plus. Вече 47 години от основаването си през 1972г., американската компания следва отдадено мисията да подобрява здравето и благополучието на милиони хора по света. Със своята визия към жизнено и натурално бъдеще, Natures Plus съвсем естествено поставя като свой приоритет здравето на децата.

Мултивитамини ГОЛД са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМООвкусени с естествения монозахарид ксилитол за поддържане на добра устна хигиена и предотвратяване на кариеси. Не съдържат добавени захари!

Запознайте се със съдържанието и сертификатите на Мултивитаминения комплекс ГОЛД и поръчайте ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade Мултивитамини ГОЛД (Сироп) ТУК.