Болки в Кръста и Болки в Гърба – как да ги облекчите?

Знаете ли, че според едно скорошно проучване всеки втори българин е страдал или страда от болка в областта на гръбначния стълб, причинена от дископатия? Причините за появата й най-често са нелекувани навреме физически травми, резки движения в кръста или претърпян инцидент с падане. Макар и с по-безобиден характер, други причини за възникване на силна болка в гръбнака могат да бъдат неподходяща поза по време на седене на бюро или чин, прекарване на твърде продължително време в седяща поза, неправилна походка и рязко или прекомерно физическо натоварване. Не бива да подценяваме тези симптоми, защото ако не бъдат лекувани правилно и навреме те могат да доведат до по-сериозни здравословни състояния като шипове, дискова херния, плексит, радикулит и полиневропатия.

Как можем да облекчим болката в кръста и гръбнака?

При болки в гърба физиологичният баланс между нервите, мускулите и костите често е нарушена. В резултат на това са раздразнени или повредени периферни нервни окончания. За да може нервната система да функционира гладко и безболезнено – както нервите в гръбначния мозък, така и влакната на периферната (външната) нервна система имат нужда от ежедневно снабдяване с определени хранителни вещества (т.нар. невротропни микроелементи), които понякога може да липсват в организма. Те са му нужни, защото само с тяхна помощ организмът може да активира собствените си механизми за възстановяване. Благодарение на тези невротропни микроелементи, увредените нерви могат до известна степен да бъдат възстановени, а нервните импулси отново да се предават нормално, без повече болка. Такива невротропни микроелементи са Уридин монофосфатът, Фолиевата киселина и Витамин Б12.

Уридинът е жизненоважен компонент на нуклеиновите киселини, като съставлява една от четирите повтарящи се единици в РНК. Той участва в много функции в клетъчния метаболизъм и в регенерацията на увредените нерви – насърчава биосинтеза на протеини, т.е. производството на протеини за образуване на нервни влакна. В допълнение, допринася за бързото възстановяване на миелина, важна защитна обвивка на нервите. Уридинът се съдържа естествено в някои храни (броколи, домати, козе и овче сирене), но не се усвоява достатъчно добре от организма – бива бързо разграден в червата, в резултат на това не може да достигне и премине кръвно-мозъчната бариера и съответно да разгърне своя потенциал. В състава на хранителните добавки Уридин се усвоява бързо, като се отличава с многобройни ползи за нервната система и организма като цяло. Бионаличността му е много по-добра под формата на Уридин монофосфат.

Витамини Б12 и Фолиевата киселина са водоразтворими витамини от група Б, които перфектно допълват функцията на Уридина и играят значима роля в нервния метаболизъм.

Витамин Б12 е водоразтворим витамин, принадлежащ към Б-групата. Той има важна роля за нормалното функциониране на нервната система и участва в изграждането на защитната миелинова обвивка около всеки неврон. Има принос също за регенерацията на клетките. Допринася за намаляване на чувството на умора и изтощение и за нормализиране на енергийния метаболизъм. Метилкобаламинът е биоактивната, свободна форма на Витамин Б12, която осигурява оптимална абсорбция и поносимост от организма.

Фолиевата киселина (Витамин Б9) също е водоразтворим витамин, принадлежащ към Б-групата. Тя допринася за нормалната функция на периферната нервна система и намалява риска от невродегенеративни и сърдечно-съдови заболявания. Фолатът е натуралната форма на Витамин Б9.

Целта е тези жизненоважни хранителни вещества да бъдат бързо и ефективно усвоени от организма, защото те имат способността да поддържат собствените механизми на тялото за възстановяване и регенерация на увредените неврони.

Всички тези ценни активни съставки са събрани във висококачествената добавка При болки в Кръста и Гърба – Doloctan Forte на ZeinPharmа® – немската ТОП-МАРКА за натурални Хранителни добавки:

Основните предимства на добавката пред останалите на пазара са:

  • Първокласен състав

Добавката на ZeinPharma се отличава с висока концентрация на активните съставки, благодарение на което е необходим прием от само 1 капсула дневно. Продуктът е лабораторно тестван, не съдържа остатъци или излишни добавки, като изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Той е специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

  • Висока бионаличност

В добавката са използвани само идентични на тялото биоактивни вещества, така че бионаличността им в организма е постоянно гарантирана. Активните съставки са в техните перфектни натурални биоактивни форми и пропорции. Уридинът в състава е под формата на Уридин монофосфат, който се отличава с много добра бионаличност. Витамин Б12 присъства под неговата естествената, биоактивна форма – като Метилкобаламин. Фолиевата киселина също се намира под нейната биологично активна и натурална форма – като патентован Фолат (Quatrefolic®), която позволява по-висока бионаличност.

  • Най-продаван продукт в Германия и Швейцария

За високото качество и добрата ефективност на Doloctan Forte на ZeinPharmа® свидетелства и фактът, че тя е отличена за „Най-продаванaта добавка в Германия и Швейцария срещу болки и възпаления в гърба и кръста“ за последните три години.

  • Ненадминато съотношение Цена – Количество – Качество

На ексклузивна цена може да закупите опаковка от 40 вегетариански капсули съдържащи специална комбинация от ценни невротропни микроелементи, в техните перфектни натурални биоактивни форми, които стигат за 40-дневен прием!

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, желатин, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн DOLOCTAN FORTE – ТУК