БИЛКОВ ЕЛИКСИР с Желязо + Фолиева киселина – Medex (150 мл)

(5 клиентски отзива)

19.90лв.

Изчерпан - Очаквайте скоро

Код: 32385 | Съдържание: 150 мл

Уникална комбинация от Сок от Червено цвекло, цели 74% Мед, Пчелно млечице, Прополис, Желязо и добавени Витамин С и Фолиева киселина, необходими за правилната му абсорбция. Желязото в състава е под формата на Лактат, който се усвоява отлично от организма. Билков Елексир с Желязо + Фолива киселина на Medex® помага по естествен начин за допълване на запасите от Желязо в организма, спомага за производството на червени кръвни телца и намалява рисковете от анемия. Допринася за нормалния енергиен метаболизъм, за намаляване на умората и слабостта, вследствие на желязодефицитна анемия. Отразява се положително на имунитета. Подходящ е за хора с нисък хемоглобин, активно спортуващи, вегетарианци, жени с обилен менструален цикъл, както и от бременни и кърмещи.

Medex® | Световен лидер в производството на пчелни продукти

Желязото е есенциален микроелемент, което означава, че то не може да бъде синтезирано в тялото ни, а трябва да бъде набавяно чрез храната. Като компонент на хемоглобина, той допринася за транспорта на кислород в кръвта. Желязото също участва в образуването на червени кръвни телца, има важна роля в деленето на клетките и в енергийния метаболизъм. Дефицитът му може да доведе до отслабен имунитет, лоша концентрация, слабост и умора.

Витамин С е един от най-важните микронутриенти за здрава и силна имунна система. Освен това той подпомага усвояването на желязото.

Фолиевата киселина (Витамин Б9) помага на организма да усвои правилно желязото и допринася за нормалното кръвообразуване.

Комбинацията от Желязо, Витамин С и Фолиева киселина допринася за нормалната функция на имунна система и за намаляване на умората и изтощението.

Билков Елексир с Желязо + Фолива киселина на Medex® е уникална комбинация от натурален Пчелен мед, сок от Червено цвекло, Пчелно млечице, Прополис и Желязо, както и необходимите за правилното усвояване на желязото – Витамин С и Фолиева киселина. Желязото в състава на продукта е под формата на Железен лактат, който е една от най-добре усвоимите форми от организма. Във формулата на Елексира захарта е заменена с мед, който е натурален и здравословен подсладител и естествен консервант. Билковият Елексир с Желязо + Фолива киселина съдържа цели 74% Пчелен мед, което се равнява 152 гр мед в 1 бутилка. Помага по естествен начин за допълване на запасите от желязо в организма. Спомага за производството на червени кръвни телца и намалява рисковете от анемия. Допринася за нормалния енергиен метаболизъм, за намаляване на чувството на умора, слабост и изтощение, вследствие на недостиг на желязо. Отразява се положително на имунитета и подсилва защитните сили на организма. Подпомага също правилното когнитивно развитие на децата по време на растежа им. Подходящ е за прием от всички, които имат повишена нужда от желязо – хора с желязодефицитна анемия и нисък хемоглобин, както и такива, които се оплакват от липса на концентрация, умора и изтощение. Може да се приема също от активно спортуващи хора, вегетарианци, жени с обилен менструален цикъл, както и от бременни и кърмачки.

Предимства на Билков Елексир с Желязо + Фолива киселина на Medex:

 • Уникална комбинация от Пчелен мед, сок от Червено цвекло, Пчелно млечице и Прополис.
 • С добавени Витамин С и Фолиева киселина, необходими за правилното усвояване на Желязото.
 • Има отлична абсорбция за възможно най-добра ефективност в организма.
 • Не съдържа захар, а мед, който е натурален и здравословен подсладител и естествен консервант.
 • Съдържа цели 74% мед, което се равнява 152 гр мед в 1 бутилка.
 • Помага по естествен начин за допълване на запасите от желязо в организма.
 • Спомага за образуването на червени кръвни телца и намалява рисковете от анемия.
 • Допринася за нормалния енергиен метаболизъм и за нямаляване на умората и слабостта, вследствие на недостиг на желязо.
 • Отразява се положително на имунитета и подсилва защитните сили на организма.
 • Подходящ е за прием от възрастни с анемия и нисък хемоглобин, спортисти, деца, бременни, кърмещи жени и вегетарианци.
 • Не оцветява зъбите и не причинява запек или други храносмилателни проблеми.
 • Натурален състав, без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, овкусители, подсладители, консерванти или ГМО.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на Medex.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на Medex за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава Medex от останалите марки на пазара?

 • Световен лидер в производството на Прополис, Пчелно млечице и Ехинацея
 • Пионер в разработката на пчелни продукти от 1954г.
 • Производител на продукти без аналог, отличени с множество Награди

За възрастни: 1 път дневно х 3 чаени лъжички (общо 15 мл).

За деца от 3 до 9 години: 2 пъти дневно х 1 чаена лъжичка (общо 10 мл).

За деца от 10 до 18 години: 1 път дневно х 3 чаени лъжички (общо 15 мл).

За бременни: 2 пъти дневно х 3 чаени лъжички (общо 30 мл).

За кърмачки: 2 пъти дневно х 2 чаени лъжички (общо 20 мл).

Може да се приема по всяко време на деня, включително по време на (или между) храненията. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. След като се отвори, да се съхранява на стайна температура и да се консумира в рамките на три месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина. След отваряне да се съхранява в хладилник.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, изкуствени подсладители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

10 мл

(2 чаени лъж.)

15 мл

(3 чаени лъж.)

30 мл

(6 чаени лъж.)

Витамин С

13 mg

20 mg

40 mg

Желязо (Железен лактат)

9 mg

14 mg

28 mg

Фолиева киселина (Витамин Б9)

130 mg

200 μg

400 μg

Пчелно млечице

140 mg

215 mg

430 mg

Сок от Червено цвекло

2 mg

3.5 mg

7 mg

Мед

10 mg

15.2 mg

30.4 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Словения от: MEDEX GROUP d.o.o., 1000 Ljubljana, Linhartova 49A

5 отзива за БИЛКОВ ЕЛИКСИР с Желязо + Фолиева киселина – Medex (150 мл)

 1. Кети

  Подходящо ли е за възрастна жена с онкологично заболяване на кръвта.

  • VITAMAG

   Здравейте Кети,
   При възрастни жени с онкологично заболяване на кръвта, като например левкемия или лимфом, приемът на Билков Еликсир с Желязо и Фолиева киселина може да бъде подходящ или не, в зависимост от конкретната ситуация. Затова препоръчваме да се консултирате със специалиста, който води лечението и е запознат с медицинската история и нуждите на пациентката.

 2. Мария Иванова

  Елексира може ли да се приема заедно с Кордицепс, ДМАЕ и комбинирани витамини за жени на Alive?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Иванова,
   Билковият Еликсир на Медекс съдържа желязо, Витамин C, Фолиева киселина (Витамин Б9), Пчелно Млечице, Мед, Сок от Червено цвекло и може да се комбинира с Кордицепс и добавката ДМАЕ. Относно комбинацията на Мултивитамините за жени на Алайв и Еликсирът на Медекс, следва да се съобрази, че има припокриване в състава на двата продукта или по-точно и двата продукта съдържат Фолиева киселина. Вариант е да ги редувате през ден.

 3. Мичка

  Четох,но все пак да питам какво е предназначението на този еликсир и нали е като билкова кръв? Питам понеже искам да сменя билковата кръв с този билков елексир, защото е по-концентриран.

  • VITAMAG

   Здравейте Мичка,
   Билков Еликсир при Анемия и нисък Хемоглобин се отразява положително на имунитета и подсилва защитните сили на организма. Подпомага правилното когнитивно развитие на децата, като освен това е подходящ за всички, които имат повишена нужда от желязо. Използва се от хора с желязодефицитна анемия и нисък хемоглобин, активно спортуващи, вегетарианци, жени с обилен менструален цикъл, както и от бременни и кърмещи жени.

 4. Emil Veselinov

  Понеже гледах едни билкова кръв таблетки и този еликсир, кое от двете е по-добро? Дали имате някакви наблюдения и отзиви от клиенти? Не съм сигурен дали билкова кръв таблетки ще се усвояват по-добре от сиропа.

  • VITAMAG

   Здравейте Emil Veselinov,
   Билков Еликсир на Медекс има няколко предимства пред таблетките Билкова кръв. Билковият Елексир с Желязо и Фолиевата киселина е под формата на сироп и поради тази причина се усвоява по-добре в организма от таблетките Билкова кръв. Освен това в състава си има уникална комбинация от натурален Мед, сок от Червено цвекло, Пчелно млечице, Прополис и Желязо, както и необходимите за правилното усвояване на желязото – Витамин С и Фолиева киселина. Съдържа 100% натурални съставки, без консерванти, изкуствени оцветители, овкусители и подсладители.

 5. Мая Йотова

  Много по-добър състав има този билков еликсир от билкова кръв сироп. И като прочетох 74% натурален мед много се изкефих, защото няма изкуствени подсладители, а в билковата кръв сироп пак има мед, но само 3,8%. Детето го харесва много и го пие понеже има лек проблем с желязото, страхотен елексир!

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Medex® | Световен лидер в производството на пчелни продукти

Желязото е есенциален микроелемент, което означава, че то не може да бъде синтезирано в тялото ни, а трябва да бъде набавяно чрез храната. Като компонент на хемоглобина, той допринася за транспорта на кислород в кръвта. Желязото също участва в образуването на червени кръвни телца, има важна роля в деленето на клетките и в енергийния метаболизъм. Дефицитът му може да доведе до отслабен имунитет, лоша концентрация, слабост и умора.

Витамин С е един от най-важните микронутриенти за здрава и силна имунна система. Освен това той подпомага усвояването на желязото.

Фолиевата киселина (Витамин Б9) помага на организма да усвои правилно желязото и допринася за нормалното кръвообразуване.

Комбинацията от Желязо, Витамин С и Фолиева киселина допринася за нормалната функция на имунна система и за намаляване на умората и изтощението.

Билков Елексир с Желязо + Фолива киселина на Medex® е уникална комбинация от натурален Пчелен мед, сок от Червено цвекло, Пчелно млечице, Прополис и Желязо, както и необходимите за правилното усвояване на желязото – Витамин С и Фолиева киселина. Желязото в състава на продукта е под формата на Железен лактат, който е една от най-добре усвоимите форми от организма. Във формулата на Елексира захарта е заменена с мед, който е натурален и здравословен подсладител и естествен консервант. Билковият Елексир с Желязо + Фолива киселина съдържа цели 74% Пчелен мед, което се равнява 152 гр мед в 1 бутилка. Помага по естествен начин за допълване на запасите от желязо в организма. Спомага за производството на червени кръвни телца и намалява рисковете от анемия. Допринася за нормалния енергиен метаболизъм, за намаляване на чувството на умора, слабост и изтощение, вследствие на недостиг на желязо. Отразява се положително на имунитета и подсилва защитните сили на организма. Подпомага също правилното когнитивно развитие на децата по време на растежа им. Подходящ е за прием от всички, които имат повишена нужда от желязо – хора с желязодефицитна анемия и нисък хемоглобин, както и такива, които се оплакват от липса на концентрация, умора и изтощение. Може да се приема също от активно спортуващи хора, вегетарианци, жени с обилен менструален цикъл, както и от бременни и кърмачки.

Предимства на Билков Елексир с Желязо + Фолива киселина на Medex:

 • Уникална комбинация от Пчелен мед, сок от Червено цвекло, Пчелно млечице и Прополис.
 • С добавени Витамин С и Фолиева киселина, необходими за правилното усвояване на Желязото.
 • Има отлична абсорбция за възможно най-добра ефективност в организма.
 • Не съдържа захар, а мед, който е натурален и здравословен подсладител и естествен консервант.
 • Съдържа цели 74% мед, което се равнява 152 гр мед в 1 бутилка.
 • Помага по естествен начин за допълване на запасите от желязо в организма.
 • Спомага за образуването на червени кръвни телца и намалява рисковете от анемия.
 • Допринася за нормалния енергиен метаболизъм и за нямаляване на умората и слабостта, вследствие на недостиг на желязо.
 • Отразява се положително на имунитета и подсилва защитните сили на организма.
 • Подходящ е за прием от възрастни с анемия и нисък хемоглобин, спортисти, деца, бременни, кърмещи жени и вегетарианци.
 • Не оцветява зъбите и не причинява запек или други храносмилателни проблеми.
 • Натурален състав, без глутен, лактоза, изкуствени оцветители, овкусители, подсладители, консерванти или ГМО.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на Medex.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на Medex за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава Medex от останалите марки на пазара?

 • Световен лидер в производството на Прополис, Пчелно млечице и Ехинацея
 • Пионер в разработката на пчелни продукти от 1954г.
 • Производител на продукти без аналог, отличени с множество Награди
КАК СЕ ПРИЕМА

За възрастни: 1 път дневно х 3 чаени лъжички (общо 15 мл).

За деца от 3 до 9 години: 2 пъти дневно х 1 чаена лъжичка (общо 10 мл).

За деца от 10 до 18 години: 1 път дневно х 3 чаени лъжички (общо 15 мл).

За бременни: 2 пъти дневно х 3 чаени лъжички (общо 30 мл).

За кърмачки: 2 пъти дневно х 2 чаени лъжички (общо 20 мл).

Може да се приема по всяко време на деня, включително по време на (или между) храненията. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. След като се отвори, да се съхранява на стайна температура и да се консумира в рамките на три месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина. След отваряне да се съхранява в хладилник.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, изкуствени подсладители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

10 мл

(2 чаени лъж.)

15 мл

(3 чаени лъж.)

30 мл

(6 чаени лъж.)

Витамин С

13 mg

20 mg

40 mg

Желязо (Железен лактат)

9 mg

14 mg

28 mg

Фолиева киселина (Витамин Б9)

130 mg

200 μg

400 μg

Пчелно млечице

140 mg

215 mg

430 mg

Сок от Червено цвекло

2 mg

3.5 mg

7 mg

Мед

10 mg

15.2 mg

30.4 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Словения от: MEDEX GROUP d.o.o., 1000 Ljubljana, Linhartova 49A

ОТЗИВИ

5 отзива за БИЛКОВ ЕЛИКСИР с Желязо + Фолиева киселина – Medex (150 мл)

 1. Кети

  Подходящо ли е за възрастна жена с онкологично заболяване на кръвта.

  • VITAMAG

   Здравейте Кети,
   При възрастни жени с онкологично заболяване на кръвта, като например левкемия или лимфом, приемът на Билков Еликсир с Желязо и Фолиева киселина може да бъде подходящ или не, в зависимост от конкретната ситуация. Затова препоръчваме да се консултирате със специалиста, който води лечението и е запознат с медицинската история и нуждите на пациентката.

 2. Мария Иванова

  Елексира може ли да се приема заедно с Кордицепс, ДМАЕ и комбинирани витамини за жени на Alive?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Иванова,
   Билковият Еликсир на Медекс съдържа желязо, Витамин C, Фолиева киселина (Витамин Б9), Пчелно Млечице, Мед, Сок от Червено цвекло и може да се комбинира с Кордицепс и добавката ДМАЕ. Относно комбинацията на Мултивитамините за жени на Алайв и Еликсирът на Медекс, следва да се съобрази, че има припокриване в състава на двата продукта или по-точно и двата продукта съдържат Фолиева киселина. Вариант е да ги редувате през ден.

 3. Мичка

  Четох,но все пак да питам какво е предназначението на този еликсир и нали е като билкова кръв? Питам понеже искам да сменя билковата кръв с този билков елексир, защото е по-концентриран.

  • VITAMAG

   Здравейте Мичка,
   Билков Еликсир при Анемия и нисък Хемоглобин се отразява положително на имунитета и подсилва защитните сили на организма. Подпомага правилното когнитивно развитие на децата, като освен това е подходящ за всички, които имат повишена нужда от желязо. Използва се от хора с желязодефицитна анемия и нисък хемоглобин, активно спортуващи, вегетарианци, жени с обилен менструален цикъл, както и от бременни и кърмещи жени.

 4. Emil Veselinov

  Понеже гледах едни билкова кръв таблетки и този еликсир, кое от двете е по-добро? Дали имате някакви наблюдения и отзиви от клиенти? Не съм сигурен дали билкова кръв таблетки ще се усвояват по-добре от сиропа.

  • VITAMAG

   Здравейте Emil Veselinov,
   Билков Еликсир на Медекс има няколко предимства пред таблетките Билкова кръв. Билковият Елексир с Желязо и Фолиевата киселина е под формата на сироп и поради тази причина се усвоява по-добре в организма от таблетките Билкова кръв. Освен това в състава си има уникална комбинация от натурален Мед, сок от Червено цвекло, Пчелно млечице, Прополис и Желязо, както и необходимите за правилното усвояване на желязото – Витамин С и Фолиева киселина. Съдържа 100% натурални съставки, без консерванти, изкуствени оцветители, овкусители и подсладители.

 5. Мая Йотова

  Много по-добър състав има този билков еликсир от билкова кръв сироп. И като прочетох 74% натурален мед много се изкефих, защото няма изкуствени подсладители, а в билковата кръв сироп пак има мед, но само 3,8%. Детето го харесва много и го пие понеже има лек проблем с желязото, страхотен елексир!

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.