Хидролизиран КОЛАГЕН / COLLAGEN Peptides – NaturesPlus (294 гр)

(128 клиентски отзива)

69.90лв.

Хранителни Добавки Хидролизиран Колаген
Хидролизиран КОЛАГЕН / COLLAGEN Peptides – NaturesPlus (294 гр)

69.90лв.

Срок на годност: 28.02.2027 г.

Код: 45961 | Съдържание: 294 грама

Висококачествен натурален хидролизиран колаген (известен като Колагенови пептиди) на прах с премиум състав. Съдържа всички 6 основни типа колаген (I, II, III, IV, V и X), които осигуряват мощна подкрепа на цялото тяло. Обогатен профил, който многократно превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи. Приемът на Хидролизиран Колаген на NaturesPlus® допринася за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата. Спомага за доброто състояние и красивия вид на косата и ноктите. Подхранва ставите и съдейства за заздравяване на сухожилията. Има приятен и деликатен ванилов вкус.

Продуктът е носител на най-престижните награди в категория “Здраве и Красота” в САЩ за последните шест години – от 2018 г. до 2023 г.

NaturesPlus® | Витамини и Добавки – Богат асортимент от натурални продукти

Колагенът е най-разпространеният протеин в организма, който съставлява 30% от общия протеин в тялото. Той е основен компонент на косата, кожата, ноктите, зъбите, ставите и на много други важни органи от човешкото тяло. Допринася още за поддържането на мускулен тонус и здрава костно-ставна система. С напредване на възрастта, след около 30-годишна възраст, производството на колаген се забавя драстично и всяка година тялото започва да губи около 2% от естествения колаген. Тази постепенна загуба на колаген причинява естествени видими белези като по-тънка кожа (което води до образуването на фини линии и бръчки), чупливи нокти, косопад, болки в ставите и други. Чрез външен прием на колаген, под формата на хранителна добавка, естествената загуба на колаген може да бъде компенсирана и нежеланите последици минимизирани. Любопитен факт е, че колагенът е една от най-популярните добавки, която медицината посочва като продукта на 21 век за борба със стареенето. 

Известен факт е, че не всеки вид колаген се усвоява правилно в човешкото тяло. Обикновеният колаген, например, съставен само от определени типове колаген се характеризира със слабо ензимно разграждане и ниска клетъчна абсорбция. Колагенът с най-добра абсорбция на клетъчно ниво, е хидролизираният, известен още като „Колагенови пептиди”. Нещо повече, когато колагенът е съставен от всички 6 типа (I, II, III, IV, V и X), тогава синергичните ползи от приема му значително нарастват. Именно такъв е Хидролизираният Колаген на NaturesPlus, американската марка с дългогодишни традиции в разработката и производството на Колаген.

Хидролизираният Колаген на NaturesPlus® е висококачествен натурален колаген, под формата на прах, който е известен също и като Колагенови пептиди. Отличава се с премиум състав. Неговите източници са: Говеждо месо от крави, хранени с трева, прясно уловена Дива треска, Свободно отглеждани пилета и Яйчена мембрана. Използвани са само чисти и устойчиви съставки, защото те са най-добрият избор на колагенови източници.  Обогатен профил, който многократно превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи. Осигурява максимална абсорбция и благодарение на добавените в състава Ензими, които подпомагат още по-лесното и ефективно усвояване от организма. Неговият пълноспектърен профил от 6-те основни типа колаген (I, II, III, IV, V и X) осигурява ефективна подкрепа на цялото тяло, както следва:

 • Тип I – Еластичност на кожата
 • Тип II – Стави и хрущял, еластичност и хидратация на кожата
 • Тип III – Кожа, кръвоносни съдове и жизненоважни органи
 • Тип IV – Клетъчно здраве и растеж
 • Тип V – Кожа, сухожилия и имунна система
 • Тип X – Стави, кости, мускули, нокти и коса

Приемът на Хидролизиран Колаген на NaturesPlus допринася за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата. Спомага за доброто състояние и красивия вид на косата и ноктите. Подхранва ставите и съдейства за заздравяване на сухожилията. Поддържа чревното здраве и чревния имунитет. Има приятен и деликатен ванилов вкус. За оптимален ефект е препоръчително да се комбинира с прием на Витамин С. Носител е на най-престижните награди в категория “Здраве и Красота” в САЩ за последните шест години – от 2018 г. до 2023 г.

Предимства на Хидролизиран Колаген на NaturesPlus:

 • Висококачествен натурален колаген, под формата на прах, известен също и като Колагенови пептиди.
 • За производството му са използвани само чисти и устойчиви съставки, които са най-добрият избор на колагенови източници.
 • Притежава обогатен профил, който превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи.
 • С  добавен Ензим, който подпомага още по-лесното и ефективно усвояване от организма.
 • Съставен от всички 6 основни типа колаген (I, II, III, IV, V и X) за ефективна подкрепа на цялото тяло.
 • Допринася за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата.
 • Спомага за доброто състояние и красивия вид на косата и ноктите.
 • Подхранва ставите и съдейства за заздравяване на сухожилията.
 • Поддържа чревното здраве и чревния имунитет.
 • Носител е на най-престижните награди в категория “Здраве и Красота” в САЩ за периода 2018 г. – 2023 г.
 • Лесно се разтваря както в топли, така и в студени напитки и храни.
 • Има приятен и деликатен ванилов вкус.
 • Натурален състав, без съдържание на алергени, като глутен и лактоза и нежелани добавки, като изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на NaturesPlus за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава NaturesPlus от останалите продукти на пазара?

 1. Несравнимо високото качество и ефективност на съставките.
 2. Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
 3. Американски бранд с присъствие в 120 държави на 5 континента.

Профилактичен ежедневен прием –  1 дневно х 1/2 мерителна лъжичка (около 5 гр). При конкретни оплаквания или нужди – 1 дневно х 1 мерителна лъжичка (около 10 гр). В кутията има включена мерителна лъжичка.

Добавете в около 200 мл вода, сок, чай, кафе, мляко или друга любима напитка. Разтваря се лесно както в топли, така и в студени напитки и храни. Може да се приема по всяко време на деня, включително по време на (или между) храненията. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 58 дни (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, сусам и др. алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

½ мер.л.
(5 гр)

1 мер.л.
(10 гр)

Калории

20

40

Мазнини

0 g

0 g

Протеини

5 g

10 g

Хидролизиран Колаген с произход:
Телешки колаген, Рибен Колаген, Пилешки Колаген, Колаген от мембрана от Яйчени черупки (осигуряващи Колаген Тип I, II, III, IV, V, X)

5 g

10 g

Collagen Boosting Enzyme: Ензим, подпомагащ абсорбцията на Колаген (Протеаза)

7.5 mg

15 mg

Аминокиселинен профил:
Глицин

1111.8 mg

     2223.5 mg
Хидроксипролин

630.3 mg

1260.5 mg

Пролин

621.5 mg

1243 mg

Глутаминова киселина

518.5 mg

1037 mg

Аргинин

446 mg

892 mg

Аланин

422.8 mg

845.5 mg

Aспарагинова киселина

299 mg

598 mg

Лизин

176 mg

352 mg

Серин

171.3 mg

342.5 mg

Левцин

135.5 mg

271 mg

Валин

109.3mg

218.5 mg

Теонин

99.8 mg

199.5 mg

Фенилаланин

77 mg

154 mg

Изолевцин

73.5 mg

147 mg

Хистидин

41.5 mg

83 mg

Метионин

35.8 mg

71.5 mg

Тирозин

25.8 mg

51.5 mg

Цистеин

5 mg

10 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в САЩ от: Natural Organics, Inc – NaturesPlus®, 11701 New York, New Horizons 9500

128 отзива за Хидролизиран КОЛАГЕН / COLLAGEN Peptides – NaturesPlus (294 гр)

 1. Даниела Митрович

  Здравейте, ще бъде ли проблем, ако с колагена +вит.С, който препоръчвате да се приема, пия и магнезий, поради крампите от известно време? Благодаря предварително, хубав ден желая.

  • VITAMAG

   Здравейте Даниела Митрович,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген, Витамин C и Магнезий, тъй като няма противопоказания за комбинацията им, а съставът им също не се припокрива.

 2. Теодора

  Здаравейте,за пътви път поръчвам Хидролизиран колаген и искам да попитам в профилактичен ежедневен прием – 1 дневно х 1/2 мерителна лъжичка (около 5 гр) колко милиграма колаген приемаме ?Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте Теодора,
   В 1/2 мерителна лъжичка от продукта се съдържат 5 гр. Колаген и 7.5 мг. Ензимен микс, подпомагащ абсорбцията на Колаген.

 3. Мики Чакърова

  Здравейте, може ли да се приеме Хидролизиран КОЛАГЕН + ГЛЮКОМАНАН на Zein Pharma + БИОТИН на Zein Pharma – от асматици?

  • VITAMAG

   Здравейте Мики Чакърова,
   Колаген, Глюкоманан и Биотин са добавки, за които не са известни противопоказания за прием от хора страдащи от астма и не следва да имате притеснения в тази насока.

 4. sabinahairstyles

  Здравейте! Съвместим ли е колагена на тази марка с хондроитин, глюкозамин+манган, хиалуронова к-на и MSM на ZeinPharma? Може ли заедно да се приемат и как? Става на въпрос за болящи и износени стави.
  Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте sabinahairstyles,
   Потвърждаваме, че комбинацията на изброените добавки е възможна и следва приемът им да се раздели през деня. Може да приемате Колаген Пептиди и Мсм сутрин със закуската, Ходндроитин и Хиалурон на обяд по време на хранене, а Глюкозамин + Манган вечер, преди хранене.

 5. yuri576889

  Чел съм, че типовете колаген 1 и 3, не трябва да се приемат едновременно с тип 2 заради различия в аминокиселинния си профил. А този колаген включва всички 6 типа.

  • VITAMAG

   Здравейте yuri576889,
   Можете да приемате колаген тип 1, тип 2 и тип 3 едновременно, тъй като всеки от тези типове колаген има различни функции и ефекти върху различни тъкани в тялото. Комбинацията от типове колаген е полезна за здравето на кожата, костите, сухожилията, ставите и други тъкани. Както сме описали на нашия сайт, когато колагенът е съставен от всички 6 типа, тогава синергичните ползи от приема му значително нарастват.

 6. Нина

  Здравейте,

  Може ли да се използва Колаген Peptides при гастрит и синдром на раздразненото черво

  • VITAMAG

   Здравейте Нина,
   Колаген Пептиди няма противопоказания за прием от хора с гастрит или синдром на раздразненото черво, но може да се възприеме по различен начин от организма на различните хора. Някои хора с гастрит или синдром на раздразненото черво могат да почувстват подобрение при приемането на колаген, но Ви препоръчваме да се консултирате с лекаря си, тъй като той може да прецени дали приемът на добавката е подходящ за Вас.

 7. m_mihailova72

  Здравейте,
  Преди да поръчам добавката колаген изчетох доста информация . Направи ми впечатление, че се препоръчва колагенът да се приема вечер и то поне два часа след храна или в краен случай сутрин на гладно , само вие / фирмите, които представяте/ казвате , че може да се приема по всяко време на деня та дори и по време на хранене. Може ли да коментирате на какво се дължи това разминаване в информацията . Държа да подчертая, че задавам този въпрос единствено с цел да разбера кога приемът на колаген е най ползотворен за организма. Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте m_mihailova72,
   Важно е да се отбележи, че няма строги правила и влиянието на приема на колаген може да варира в зависимост от организма. Различните препоръки за това кога да приемате колаген могат да произтичат от различни фактори. Някои фирми могат да предложат различни насоки за дозиране и прием, защото имат различни формули и видове колаген. Колаген Пептиди на NaturesPlus съдържа 6-те типа основен колаген, които са извлечени от изцяло натурални източници. В състава има добавени Ензими, които подпомагат още по-лесното и ефективно усвояване на Колагена от организма. Благодарение на комплексния си състав добавката се усвоява достатъчно добре без значение от времето за прием.

 8. dany_chochi

  Здравейте,
  Може ли да приемам колагена със залуска от кисело мляко, фибри, овесени ядки и след това да пия омега 3 и магнезий?

  • VITAMAG

   Здравейте dany_chochi,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди, като го добавяте в кисело мляко заедно с Фибри и Овесени ядки. След това може да продължите да си приемате Омега-3 и Магнезий.

 9. Иван

  Вие хубаво искате тия пари от хората ами каква гаранция давате

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на NaturesPlus за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

 10. Диляна

  Най добрият колаген който съм ползвала.Само след прием от един месец косопада спря,кожата на лицето е свежа и с блясък.Препоръчвам!Точна и бърза доставка .

 11. Стефан

  Употребявам го от 2 месеца и съм много доволен. Въпрос – противопоказен ли е при стриктура на уретрата?

  • VITAMAG

   Здравейте Стефан,
   Нямаме информация Колаген Пептиди да е противопоказен при стриктура на уретрата. Препоръчваме Ви да отнесете въпроса към специалист.

 12. m_mihailova72

  Здравейте,
  Може ли колагенът да се приема едновременно с протеинов шейк на прах / съдържа – яйчен, грахов и суроватъчен протеин плюс фибри/

  • VITAMAG

   Здравейте m_mihailova72,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди и Протеинов шейк на прах.

 13. Мариана Йорданова

  Здравейте, може ли колагенът да се приема от онкологично болен човек?

  • VITAMAG

   Здравейте Мариана Йорданова,
   Няма противопоказания Колаген Пептиди на NaturesPlus да се приема от онкологично болен човек, но препоръчваме да се консултирате и с лекр.

 14. Нина Савова

  Здравейте,
  Пия само по 5 грама на ден от този колаген на прах и съм приятно изненадана от ефекта . Препоръчвам.

 15. Радостина

  Здравейте, може ли колагена да се използва от бременни жени…?

  • VITAMAG

   Здравейте Радостина,
   Въпреки че липсва изрично противопоказание за прием на Колаген по време на бременност, нашата препоръка е да се консултирате и с Вашия наблюдаващ лекар.

 16. Таня

  Здравейте! Спряла съм се на колагена,но искам да попитам за мъже подходящ ли е?

  • VITAMAG

   Здравейте Таня,
   Потвърждаваме, че Колаген Пептиди е подходящ за прием от мъже.

 17. Яна Иванова

  За пореден път поръчвам колагена, както и витамини за децата си и пробиотик и съм много доволна от качеството на предлаганите продукти! От колагена поръчах 2 кутии сега, за да имам за по-дълъг прием, защото усетих, че действа много добре на косата и кожата ми при предишния прием. На промоционалната цена е повече от изгоден и си е супер оферта!

 18. Йоана

  Здравейте,
  може ли да се пие заедно с хиалуроновата киселина на Zein Pharma?!

  • VITAMAG

   Здравейте Йоана,
   Потвърждаваме, че може да приемате Хидролизиран Колаген Пептиди с Хиалуронова киселина на ZeinPharma.

 19. Muci

  Имате ли отзиви дали влияе добре на разширени вени?

  • VITAMAG

   Здравейте Muci,
   Нямаме подобни отзиви за Колаген Пептиди на NaturesPlus, тъй като продуктът няма голямо касателство с подобни проблеми. Можем да предложим КОНСКИ КЕСТЕН / HORSE CHESTNUT – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК, който е предназначен имено за проблеми като разширени вени, има благоприятно действие върху кръвоносните съдове, предотвратява появата на тромби и др.

 20. Симона Г.

  За първи път намирам и опитвам толкова комплексен колаген. Оказа се, че трябва да приемам няколко типа колаген и ми се искаше нещо комплексно, за да не се налага да пия по 100 капсули на ден. Вече от месец и половина приемам тези Пептиди и ми повлияват изключително добре, а подаръка в поръчката ме изненада приятно. Благодаря Ви!

 21. Ади

  Здравейте, мисля да си поръчам колагена, понеже искам да отслабна с 20кг и не искам да ми се отпусне кожата. Прочетох,че дозата от 5 гр е препоръчителна за жени с по-ниско тегло. Това значи ли,че за жени с повече килограми ~90кг трябва дозата да е 10гр?

  • VITAMAG

   Здравейте Ади,
   Може да приемате както профилактичната доза – 5гр, така и дозата при конкретни оплаквания – 10гр. Ние сме указали по-ниска доза за прием от производителя, тъй като тя е твърде агресивна за българските потребители, в сравнение с американските стандарти.

 22. Даниел Вутов

  Здравейте,искам само да попитам.Със сменена става съм а другата е с начален стадии на коксартроза ,какъв трябва да е приема на ден

  • VITAMAG

   Здравейте Даниел Вутов,
   Препоръчваме да приемате Колаген Пептиди на NaturesPlus в доза от 10гр. (една цяла мерителна лъжичка) дневно.

 23. Kemal

  Аз отслабнах около 20 килограм с диета за 4 месеца не използвах нищо друго имам отпускане в кожата , колагена били ми помогнал при стягягането на кожата като в също време тренирам Фитнесс или други спортове.

  • VITAMAG

   Здравейте Kemal,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus допринася за еластичността и хидратацията на кожата и в тази връзка би молъл да помогне за стягане на кожата особено когато се съчетава със спорт.

 24. Диана

  Здравейте,
  Поръчах си от този колаген заедно с Биотин 10 mg. Могат ли да се приемат по едно и също време сутрин или трябва да има интервал между приема?
  Благодаря предварително

  • VITAMAG

   Здравейте Диана,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди на NaturesPlus и Биотин на ZeinPharma по едно и също време сутрин.

 25. Габриела

  Здравейте, колагенът може ли да бъде приеман в комбинация заедно с алое вера концентрат?

  • VITAMAG

   Здравейте Габриела,
   Потвърждаваме, че Колаген Пептиди може да се комбинира с Алое Вера концентрат.

 26. Бети

  Здравейте,
  Може ли да се съчетава освен с витамин Ц, с Омега 3 и Бял трън?

  • VITAMAG

   Здравейте Бети,
   Потвърждаваме, че може да съчетавате Хидролизиран Колаген Пептиди с Витамин C, Омега-3 и Бял Трън.

 27. Таня Танева

  Колко грама е една мерителна лъжичка

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Танева,
   Мерителната лъжичка на Хидролизирания Колаген Пептиди е 10 грама. Профилактичният ежедневен прием е по 5 гр., а при конкретни оплаквания или нужди – по 10 гр дневно.

 28. Мария Цанова

  Здравейте може ли витамин C да се приема на хапчета и по колко се приемат

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Цанова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Витамин C под всякаква форма (капсули, таблетки, прах) заедно с Колаген Пептиди. Възможно е да има разлика в дневната доза на различните производители, затова препоръчваме преди употреба да погледнете указанията за прием на опаковката, за да разберете как точно да приемате Витамин C-то, което сте избрали.

 29. Таня

  Подходящ ли е за дете на 9 години?

  • VITAMAG

   Здравейте Таня,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus е предназначен за възрастни и не можем да потвърдим приема от дете на 9 години.

 30. Дани

  Искам да попитам дали има вероятност от повишаване на теглото или апетита при приемане на този колаген?

  • VITAMAG

   Здравейте Дани,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus няма странични реакции като повишаване на теглото или апетита.

 31. Alessandra Latinov

  I just ordered your hydrolyzed collagen along with vitamins, my question is can you take it while fasting?

  • VITAMAG

   Hello Alessandra Latinov,
   We confirm that you can take the products while fasting.

 32. Теодора Маркова

  Здравейте! Удачно ли е колаген пептиди да се приема сутрин на гладно, тъй като не закусвам?

  • VITAMAG

   Здравейте Теодора Маркова,
   Колагеновите пептиди могат да се приемат по всяко време, без значение дали е на гладно или не, като се разтварят в течност. Дозата е 5 грама за профилактика и 10 грама – при конкретни оплаквания или нужди.

 33. ventsislav.goranov

  Здравейте,
  доколкото разбирам една пълна мерителна лъжица е 10 грама, нали?
  Аз съм 200 см и 117 кг – доза от една мерителна лъжица добра доза ли е? Имам проблеми с дисковете на гръбнака.

  • VITAMAG

   Здравейте ventsislav.goranov,
   Потвърждаваме, че дозата от една мерителна лъжичка, която е 10 грама, е напълно достатъчна за дневен прием.

 34. Иоана

  Благодаря за насоките относно съхранение и пауза от прием! Пропуснах един въпрос – мога ли да разтварям колагена в чаша чай? Има дни, в които не ми е възможно да бъде в кисело мляко и търся вариант за веган заместител, но се чудя дали гореща напитка влияе отрицателно на усвояването?

  • VITAMAG

   Здравейте Иоана,
   Потвърждаваме, че може да разтваряте Колаген Пептиди на NaturesPlus в топли или студени напитки.

 35. Виви Христова

  Пия дневно само по 5 грама от този колаген на прах и съм смаяна от ефекта върху косата ми. Досега съм пробвала няколко колагена на други марки, но такъв бърз ефект не бях получавала. Заслужава си като продукт определено, но ме интересува дали мога да го давам на дъщеря ми, която е на 16 години, защото се оплаква от болки в коленете отскоро?

  • VITAMAG

   Здравейте Виви Христова,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   Потвърждаваме, че Колаген Пептиди може да се приема от момиче на 16 години.

 36. Миндова

  Здравейте,
  купих си от този колаген пептиди, но върху етикета на продукта изришно пише, че една мерителна лъжичка се равнява на 10.5гр. /което се води по-малката доза/. А ако е необходимо да се пие по две лъжички на ден, което се равнява на 21гр. Кое е вярно? Тъй като Вие твърдите, че една лъжичка е 5гр.

  • VITAMAG

   Здравейте г-жо Миндова,
   Както можете да видите във всички наши отговори към клиенти, мерителната лъжичка на Хидролизирания Колаген Пептиди е 10гр. Профилактичната доза, която сме дали за прием от продукта е 5гр дневно, което се равнява на половин мерителна лъжичка, а при конкретни оплаквания (например болки в ставите, косопад или суха кожа) сме дали като указание 10гр, което се равнява на цялата мерителна лъжичка. Разминаването на указанията за прием спрямо етикета идва от това, че според нас дадената от производителя доза (10,5гр/21гр) е твърде агресивна за българските потребители, в сравнение с американските стандарти, особено като се има предвид, че Колаген пептиди се приема предимно от жени с по-ниско тегло.

 37. DY

  Здравейте,
  По кое време на денонощието е най-добре да се приема колагена?

  • VITAMAG

   Здравейте DY,
   Желателно е Хидролизираният Колаген да се приема между храненията или сутрин със закуската. Най-добре се усвоява, когато се миксира с чаша кисело мляко с добавен плод – банан, ягода.

 38. Krasi Nedeva

  Колежка ми каза за колаген пептидите, че много са и помогнали за болките в коленете. От вас съм взимала само витамини за децата, от които съм иначе много доволна, така че ще опитам и колагена. Предполагам, че лъжичката е разграфена, за да може да се измерва дозата лесно нали?

  • VITAMAG

   Здравейте Krasi Nedeva,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   Мерителната лъжичка в Колаген Пептидите не е разграфена, но прахта се дозира много лесно. В зависимост от нуждите може да приемате профилактично по 5гр.(половин мерителна лъжичка) или при конкретни оплаквания по 10гр.(цяла мерителна лъжичка).

 39. Диди Велева

  Дъщеря ми е на 16 години и алерголог и изписа колаген пептидите от вашия магазин. Много добре и повлиява на косата и кожата, а го пие от около 3 седмици. Сега поръчах опаковка и за себе си.

 40. Бронислава Игнатова

  Изпих една кутия от колагена и не виждам никаква полза от него. Продължават да ме болят ставите и все още имам косопад. Не съм впечатлена!

 41. Иоана

  Здравейте, не открих по опаковката инструкции как да бъде съхраняван продуктът?
  Също моля за информация на колко време трябва да се прави почивка от него?

  • VITAMAG

   Здравейте Иоана,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus трябва да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина. Относно почивката след прием на продукта, в общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 42. Дария

  Здравейте,никъде в описанието не срещнах противопоказания,затова питам тук,колагенът може ли да се приема от бременни?

  • VITAMAG

   Здравейте Дария,
   Въпреки че липсва изрично противопоказание за прием на Колаген по време на бременност, нашата препоръка е да се консултирате и с Вашия наблюдаващ лекар.

 43. Рада Вализарова

  Здравейте, колко грама е мерителната лъжичка?

  • VITAMAG

   Здравейте Рада Вализарова,
   Мерителната лъжичка на Хидролизирания Колаген Пептиди е 10 грама, като тази доза е подходяща при конкретни нужди (болки в ставите, суха кожа и т.н). Профилактичният прием на продукта е по 5 грама, което отговаря на половин мерителна лъжичка.

 44. lbagira

  Високо качество, отлични резултати!

 45. Милена

  Здравейте,
  започнах да приемам Колаген Пептиди и ме интересува задължително ли трябва да го комбинирам с витамин С и ако да каква е минималната доза?

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Приемът на Колаген Пептиди с Витамин С не е задължителен. Комбинацията се препоръчва за по-оптимален ефект, въпреки това степента на абсорбция на Колагеновите пептиди в ставите и сухожилията е изключително висока дори и да не се съчетава с Витамин С.

 46. Венелина Петкова

  Може ли да се прилага заедно с куркумин?

  • VITAMAG

   Здравейте Венелина Петкова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди на NaturesPlus паралелно с Куркумин.

 47. Веси

  Здравейте, подходящ ли е за хора с инсулинова резистентност? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Веси,
   Колаген Пептиди е изцяло натурален продукт, който няма конкретни противопоказания или странични ефекти, така че може да се приема от хора с инсулинова резистентност.

 48. Miha

  Здравейте, колк време може да се пие колагенът? Вече изпих две опаковки, като между двата приема почивах по две седмици.

  • VITAMAG

   Здравейте Miha,
   Колаген Пептиди е натурална хранителна добавка, която може да се приема неограничено във времето. Все пак, препоръчваме на всеки три месеца да се прави пауза от две седмици.

 49. Yanka

  Препоръчано ми е да пия хидролизиран колаген на прах за ставите и косата. На 40 години съм и ходя на тренировки 2 пъти в седмицата и получавам болки в лактите и коленете. Аз вчера си го купих от вас, но по колко трябва да пия спред вас този хидролизиран колаген на прах?Дали по 5 или 10 грама?

  • VITAMAG

   Здравейте Yanka,
   Ако имате конкретен проблем, какъвто са болките в лактите и коленете, може да приемате по-високата доза (10грама=1мерителна лъжичка).

 50. Силвия

  Здравейте, възможно ли е от приема на Колаген ,да има завишени стойности на Желязо в организма ?

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия,
   Колаген Пептиди е натурален продукт и няма конкретни противопоказания или странични ефекти, доколкото не приемате други продукти, от приема на Колаген Пептиди няма да получите подобен тип нежелана реакция.

 51. Весела Цонева

  Здравейте,
  Има ли противопоказания за ползване на колагена при хора с автоимунни заболявания.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела Цонева,
   Хидролизираният Колаген на NaturesPlus няма противопоказания за прием от хора с автоимунни заболявания.

 52. Деница

  Здравейте! Подходящ ли е за хора с алергия към яйца?

  • VITAMAG

   Здравейте Деница,
   Един от източниците на Колаген Пептиди е Яйчена мембрана, поради което смятаме, че не е подходящ при хора с подобна алергия. Все пак, може да се консултирате със специалист, който да потвърди дали може да приемате продукта.

 53. Мария Василева

  Здравейте! Моля да ми отговорите спешно, тъй като вече приемам продукта, но нещо не разбрах! До средата ли да пълня мерителната лъжица?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Василева,
   Профилактично може да приемате 5 грама (половин мерителна лъжичка). При конкретни оплаквания или нужди може да приемате 10 грама (цяла мерителна лъжичка).

 54. Димитър Кънчев

  Трябва ми хидролизиран телешки колаген и докато търсех попаднах на този. Взех си го, защото има хидролизиран телешки колаген вътре, но го взех и защото е комплексен и според мен ще ми свърши по-добра работа. Четох убеждаващи отзиви за него, а и със сигурност е по-качествен от повечето колагенови добавки по аптеките.

 55. Марияна Димитрова

  Здравейте! Косата ми пада ужасно. От изследванията стана ясно,че нямам здравословен проблем. Вероятно се дължи на стрес или заради прекаран Ковид. Лекаря ми изписа комплекс от витамини(С,В,Е, D ,Цинк ,Желязо и други) ,но ми се иска да си взема и този колаген. Дали може да ги пия заедно ? Има ли някакви ограничения? И още един въпрос- във витамините има Вит.С 60мг. Достатъчно ли е за комбинация с колагена или е препоръчително да си взема и вит.С на прах? Да не се предозирам с всичко това?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Марияна Димитрова,
   препоръчваме да приемате поне 500 мг Витамин С заедно с Колагена (60 мг Вит С е твърде несъществено количество). Другите витамини може да продължите да ги взимате отделно от Колагена и Витамин С-то, няма риск от предозиране. Хидролизираният Колаген ще допринесе много за растежа на косата и ще намали значително косопада.

 56. Жени Атанасова

  Здравейте,поръчах този колаген,заедно със Биотин и вит.С на прах от вашия сайт.
  Въпроса ми е могат ли да се взимат трите продукта заедно,допълнително взимам и топ фолат,готу кола и родиола и се чудя дали всички са съвместими и дали трябва да ги пия в различно време през деня.
  Също така колаген,биотина и вит С-то ,мога ли да ги пия за продължителен период от време?!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Жени Атанасова,
   не само че може, но и препоръчваме комбинацията на Колаген, Витамин С и Биотин (за още по-добър ефект, особено върху косата, кожата и ноктите). Може да ги приемате целогодишно като на всеки 3 месеца правите по 2 седмици пауза. Другите три съставки – Фолат, Готу Кола и Родиола може да се приемат в различно време на деня.

 57. Михаела

  Здравейте, интересуваме дали може да се пие докато се кърми? Поръчвам го най-вече за болки в кръста и силен косопад.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Михаела,
   Хидролизираният Колаген на NaturesPlus няма противопоказания за прием от кърмещи жени. Със сигурност ще помогне срещу болките в кръста и ще предотврати до голяма степен силния косопад. Съветваме Ви, все пак, да се консултирате и с педиатъра, който следи детенцето.

 58. Росица

  Здравейте, колагенът може ли да се приема при кърмене и каква е дозата?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Росица,
   Колагенът на NaturesPlus няма противопоказания за прием от кърмещи жени. Дневната доза се запазва 5 грама (половин мерителна лъжичка). Добре е да обсъдите приема и с наблюдаващия педиатър.

 59. Юлиян Беров

  Този колаген за пиене на прах си го взимах, когато пътувах в чужбина. Бях много доволен от него, а чак сега виждам, че се предлага и в България. Ще си поръчам няколко опаковки, защото това е един от малкото колагени за пиене на прах, от които се вижда резултат.

 60. Анжела Александрова

  Към края на първата опаковка съм и потвърждавам, че продуктът е добър и във всеки случай, единственият, който до момента показва позитивен ефект при мен.
  Важно уточнение относно мерките. Вместимостта на лъжичката е 23 грама. Следователно, за прием от 5 грама трябва да се пълни 1/4 от лъжичката.
  Относно ефектът, след около 2 месеца прием в горепосочената доза, започвам да получавам комплименти от приятелки, че съм си сложила филъри 🙂
  Другият позитивен резултат – лятото получих жестоко „сецване“ в кръста, около 10 дена след прекаран ковид, и предполагам, че благодарение на колагена, болката отшумя в рамките на 2 месеца.
  За вкуса – нека не се лъжем, наистина е доста странен и нищо ванилово не усещам в него. Също така, ужасно трудно се разрежда във вода и става на бучки. Бонус съвет: за да се разтвори в гладка консистенция, ползвайте газирана вода.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Анжела Александрова,
   благодарим за положителната обратна връзка!
   Относно мярката на мерителната лъжичка – потвърждаваме, че няма грешка. Нейната вместимост (пълна до горе) си е 10.5 грама, колкото е указано от нас и от производителя на етикета. Вероятно Ви подвежда това, че на дъното на мерителната лъжичка пише „23 cubic centimeters“, но следва да имате предвид, че 1 кубичен сантиметър прахообразна смес (каквато е Колагена) се равнява на 0.46 грама. Следва да ползвате формулата за конвертиране на прахообразна смес (а не на твърда или течна субстанция), както и сама може да се уверите в това, ако претеглите количеството на везна.

 61. Silviq Silviq

  До преди година пиех хидролизиран телешки колаген на прах и сега си търсех нещо подобно, а открих този колаген пептиди. Той има не само хидролизиран телешки колаген на прах, а и още няколко вида, което според мен е добре. Сега забелязвам някакви подобрения от него, но пък ще видим резултатите след цяла опаовка.

 62. люба

  Ходих на лекар, който ми каза, че трябва да пия хидролизиран колаген тип 2 или поне такъв, който съдържа и тип 2. Бях чувала за Витамаг от близки приятели и потърсих колаген при вас. Взех от този хидролизиран колаген и съм с големи очаквания за продукта.

 63. Ivelina Hristova

  Силно се надявам този колаген на прах да има по-добро действие от колаген допелхерц на флакони за пиене. Сумати време го пих този колаген допелхерц, но ставите нямат никакво подобрение. Поръчах си вашия колаген пептиди и дано случа на качествен продукт с дълготраен ефект.

 64. Спас Калчев

  Изписаха ми хидролизираният колаген на прах от Витамаг. Закупих си го от физич. магазин и започнах да го пия, като засега всичко е наред и забелязвам някакъв ефект. Специално ми казаха, че хидролизираният колаген на Нейчърал Плюс е най-добрият на пазара, но да видим дали ефектът при мен ще е траен.

 65. Tony_G.

  Колагена е страхотен, аз лично си го добавям към кафето. Много добър продукт, благодаря ви за бързите доставки всеки път!

 66. Недялко Иванов

  Пише, че има приятен ванилов вкус, но и два пъти поръчах по 2 опаковки и всички четири миришеха на нещо между свинско и риба и имаха отвратителен вкус. Искам да знам това нормално ли е? Аз парите съм ги прижалил, но имам проблем и искам да приемам истински и качествен КОЛАГЕН!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Недялко Иванов,
   можем да потвърдим, че Колагенът на NaturesPlus е с най-високо качество и описаният състав напълно отговаря на съдържащото се във всяка една опаковка. Уверяваме Ви, че не следва да имате никакви притеснения относно състава и качеството на продукта, доколкото наистина става въпрос за него, а не за някаква грешка и колаген на друга марка. Относно вкуса – независимо, че в състава е включен телешки и рибен колаген, принципно прахообразната смес е безвкусна, но ако все пак трябва да се определи някакъв вкус, то той е по-скоро ванилов. Също така препоръчваме след отваряне да го съхранявате далеч от пряка слънчева светлина, най-добре на тъмно (в шкаф) при нормална стайна температура.

 67. Кичка Валериева

  Моя приятелка беше опитвала вашия хидролизиран колаген и ми подари от него една опаковка. Много ми хареса, защото аз имам ужасни ставни болки и исках да си купя точно колаген за стави . Вашият колаген ми помогна на ставите и даже съм си поръчала още две опаковки.

 68. СПАСКА БОНЕВА

  Една нормална колаген цена! Като за почти 300 грама колаген комплекс, цената е доста приемлива, а не като колагена за по 80-90 лева!! Поръчвам и след 1-2 месеца ше пиша отново, дано има ефект.

 69. Красимир

  Здравейте, каква и продължителността на прием на колаген и на колко време трябва да се правят почивки? Благодаря за отговора

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Красимир,
   Колагенът на NaturesPlus може да се приема неограничено във времето като добрата практика е на всяка завършена опаковка да се прави пауза от около 2 седмици.

 70. Милена

  Здравейте, на опаковката пише, че съдържа вит.С 40мг за 10гр, а вие препоръчвате да се приема допълнително вит.С. Също така има разминаване за дозировката. На кутията е указано 10гр дневно, при остри състояния 20гр. Според вас е 5 гр. профилактично, 10гр при по остра нужда? Коя все пак е правилната доза?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Милена,
   количеството от 40 мг за Витамин С е твърде малко и поради тази причина препоръчваме допълнителен прием на поне още 500 мг витамин С. Относно дозировката – според нас указанието на производителя (10 гр / 20 гр) е твърде агресивно за българските потребители, в сравнение с американските стандарти. Уверяваме Ви, че добър ефект от продукта ще имате и при указаната по-ниска дневна доза.

 71. timen

  Здравейте, ползвам колагена от много време. При последната доставка обаче забелязах разлика в цвета и при разтваряне във вода не се избистря напълно.

 72. Петя Лазарова

  И още нещо да питам,в хладилник мога ли да го съхранявам?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Петя Лазарова,
   потвърждаваме, че може да съхранявате продукта и в хладилник.

 73. Петя Лазарова

  Здравейте,получих доставката на колагена бързо,въпроса ми е,на гладно ли се приема и по 5 или 10 грама ,че на кутията пише 10 но някъде срещнах друг коментар по 5гр. и колко време се приема ?Благодаря!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Петя Лазарова,
   Колагеновите пептиди могат да се приемат по всяко време като се разтварят в течност или се добавят към кисело мляко. Приемът от 5 грама е профилактичен, а от 10 грама – при конкретни оплаквания или нужди. Приема се неограничено във времето като добрата практика е на всяка завършена опаковка да се прави пауза от около 2 седмици.

 74. Kamelia Dencheva

  Дълго избирах кой колаген да си купя, в крайна сметка се спрях на този от Витамаг. Пия го трета седмица, а ползите му вече се забелязват. Честно казано не очаквах толкова бърз ефект по ноктите и косата, дано се задържи и след това 🙂

 75. Николета

  Здравейте,
  Колагенът подходящ ли е за бременни и какъв следва да е приемът?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Николета,
   въпреки, че липсва изрично противопоказание за прием на Колаген по време на бременност, нашата препоръка е да се консултирате и с Вашия наблюдаващ лекар.

 76. Христо

  Здравейте!,
  взимам Acetyl L-CARNITINE на ZeinPharma и аминокиселини BCAA 2:1:1 на ESN. Има ли проблем, ако се взима и КОЛАГЕН Пептиди с тях?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Христо,
   потвърждаваме, че няма пречки Колаген пептиди да се комбинира с другите две добавки, но препоръчваме продукта да се приема отделно от тях.

 77. Георги

  Здравейте! Имам пеперудено дете, ще има ли успех употребата на този продукт?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Георги,
   организмът на пеперудените деца не произвежда колаген, а отделните слоеве на кожата не са здраво свързани и това причинява рани. Считаме, че външният прием на Колагенови пептиди ще осигури необходимия колаген за кожата на детето, но дали той ще се усвои на 100% от организма при наличие на булозна епидермолиза, това не можем да потвърдим. Може да се консултирате и с лекуващия лекар.

 78. Петя Христова

  Здравейте, мога ли да приемам колаген заедно с хиалуроновата киселина на таблетки и по кое време е най-препоръчително?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Петя Христова,
   потвърждаваме, че може да комбинирате Колаген Пептиди заедно с Хиалуронова киселина. Приемът може да бъде по всяко време на деня, важно е да става с достатъчно течности.

 79. Митко Алексиев

  Пия го от около 2 седмици и резултата е удивителен – няма болки в гърба, колене и лакти отново подвижни… при мен продукта оправда всички описани суперлативи и със сигурност ще продължа да го приемам редовно.

 80. Галя Добрева

  Не ми хареса, не ми повлия добре.

 81. Пламена Колева

  Интересува ме възрастта от която може да се приема. Може ли под 18г да се приема? И 12+ или 16+ е?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Пламена Колева,
   потвърждаваме, че Колагенът на Нейчърс Плюс може да се приема в по-малка доза от деца над 10-годишна възраст.

 82. Десислава Иванова

  Здравейте, закупих си по първа първа опаковка за мен и майка ми, но искам да попитам , ако не се приема с витамин C , а само Колагена , ще се усвои ли и ще даде ли резултата за коленните и стави ? Благодаря предварително за отговора ви.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Десислава Иванова,
   степента на абсорбция на Колагеновите пептиди в ставите и сухожилията е изключително висока дори и да не се съчетава с Витамин С. Потвърждаваме, че дори по този начин добавката ще се усвои от организма и ще имате осезаем резултат.

 83. Мариана

  Здравейте! Вземам Колаген от един месец, без да имам някакви проблеми…Колко дълго е препоръчително да се взема колаген!?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Мариана,
   Колаген Пептиди е натурална хранителна добавка, която може да се приема на ежедневна база. Ако го приемате профилактично, практиката е да се прави пауза от около 2 седмици на всяка завършена опаковка.

 84. maria.ivanova3103

  Добре се повлиява на съпруга ми, поръчваме вече 6-та кутия.
  Отлично обслужване!

 85. Steven Aposotolov

  За първи път си купих от този колаген в Щатите, където цената беше около 50 долара. Започнах да го пия и съм доволен. Радвам се, че го намирам и тук, при това на разумна цена.

 86. Teodora Petrova

  За първи път виждам толкова смесен колаген от различни видове. Може ли да има някакви противопоказания?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Teodora Petrova,
   обогатеният (смесен) профил на Колагена многократно превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи върху тялото. Неслучайно продуктът е най-продаваната колагенова добавка на пазара, не само у нас, но и в световен мащаб. Няма противопоказания, освен в случаите, когато е налице индивидуална непоносимост към някоя от съставките.

 87. Стела

  Единственият колаген, от който усещам някаква полза. Какво ли не бях пила преди това, бях скептична и за този, но реших да опитам и смело мога да заявя, че подейства доста бързо, както на коленете, така и на физическия тонус.

 88. Стефка Коцева

  Шест точки и от мен за колагена. Просто действа и мога да потвърдя всичко написано за него!

 89. Рени

  Благодаря за коректното обслужване и бързата доставка! ❤ За втори път си поръчвам от продукта , защото съм много доволна. Кожата ми придоби по свеж вид и вече нямам болки в ставите, които чувствах от преумора. Препоръчвам COLLAGEN Peptides – NaturesPlus на 100%- уникален е! Ползвам го в комбинация с витамин С, както препоръчва Vitamag. Днес получих и още два продукта, които ми предстои да тествам.😉 Отзиви за тях след месец. 😆

 90. Маги

  Приключих първата си опаковка и съм много доволна. Въпреки че нямам проблемна кожа, мога да кажа, че още на първата седмица забелязах по-свежият й вид, изчезнаха и някои леки мимически бръчици (на 37 съм) и подпухналостта под очите (разбира се и в комбинация с малко упражнения ефектът става много по-изразен). Наистина не вярвах, че ще има толкова бърз ефект, но най-бързият ми индикатор бе още на 6-тия ден, когато ноктите ми станаха изключително здрави и твърди. Имам чупливи нокти от малка и този бърз ефект ме порази! Приемам по 10 гр., разтворени в 200 мл кисело мляко, разбито с банан, сутрин след закуска, като десерт, защото тази комбинация няма нужда от подсладители.

 91. Norbert Hrotka

  The best Collagen supplement ever produced! Strongly recommend.

 92. Силвия Митева

  Информацията, че опаковката стига за 58 дни е подвеждаща, тъй като на опаковката пише, че приема е по една или две мерителни лъжици (10,5 гр./21 гр.), а не както сте описали – 5 гр./10 гр. В сайта на NaturesPlus е описано, че тази разфасовка е за 28 дни, което е съществена разлика. Моля да коригирате информацията.

  • Vitamag

   Здравейте Силвия Митева,
   изчислението от 58 дни стъпва на база на нашата препоръка, която е за 5 гр дневен прием от продукта. Според нас указанието на производителя (10,5гр / 21гр) е твърде агресивно за българските потребители, в сравнение с американските стандарти, особено като се има предвид, че Колаген пептиди се приема предимно от жени с по-ниско тегло. Въпреки това се съобразихме с Вашата препоръка и сме направили съответната корекция на сайта ни.

 93. Nikoleta Parletti

  Пия го от 2 години, а наскоро си поръчах 6-та опаковка от продукта. Несравнимо качество, много добра разтворимост и вкус, определено това е моят колаген.

 94. verenanadezhdasofia

  Започнах да пия колагена и още нямам резултат, защото съм в самото начало, но искам да попитам дали може да се пие вечер или е задължителен сутреният прием? Благодаря!

  • Vitamag

   Здравейте verenanadezhdasofia,
   да, Колаген пептиди може да се приема и вечер, но съветваме да не е непосредствено след хранене.

 95. Динко Динев

  Много добър продукт, помогна ми в много отношения.

 96. Клара Донкин

  Чакам го с нетърпение! Това е най-добрия колаген, който съм взимала.

 97. Nikolai Peshev

  Супер е колагенчето, доста бързо ми реши проблема с коленете. Докато го пия нямам никакви проблеми със ставите.

 98. Данаил

  Кога ще има нова доставка? Иначе съм много доволен.

  • Vitamag

   Здравейте Данаил,
   от една страна благодарим за положителната обратна връзка, а от друга ще помолим за разбиране и търпение.
   Правим всичко възможно следващата доставка на Колагеновите пептиди да бъде възможно най-скоро, но към момента не можем да се ангажираме със срокове. Следва да имате предвид ограничената квота на количествата за България и нашето очакване е наличностите отново да бъдат изчерпани сравнително бързо след доставка.

 99. Илия Илиев

  Мерителната лъжица не е разграфена. До горе ли пълня?

  • Vitamag

   Здравейте Илия Илиев,
   напълнена до горе, мерителната лъжица в кутията на Колагеновите пептиди е 10 грама. Следва да се напълни до горната черта, без връх.

 100. Емилия

  Уникален продукт! Много ми помогна с чупливите нокти и оредяването на косата.

 101. Златина Рускова

  Здравейте, има ли значение по кое време през деня се приема и дали преди или след хранене?

  • VITAMAG

   Здравейте Златина Рускова,
   желателно е Хидролизираният Колаген да се приема между храненията или сутрин със закуската. Най-добре се усвоява, когато се миксира с чаша кисело мляко с добавен плод – банан, ягода.

 102. Martin Wolf

  Best collagen product I have ever tried! It helps a lot my knees during jogging workout, and also improved my performance.

 103. Лъчезар Иванов

  Здравейте! Днес направих заявка за 5 бройки от този колаген – за получаване през аптека Нота Бене в гр. София. Ще може ли да ги изпратите днес, така че в събота да мога да ги взема?

  • VITAMAG

   Здравейте Лъчезар Иванов,
   получихме заявката и потвърждаваме, че Колагена ще бъде доставен още утре (събота) в аптеката.

 104. Румен Вътев

  Този продукт през месец е изчерпан!?! Моля планирайте по-големите количества от хидролизирания колаген при следващи доставки, тъй като съм редовен клиент, а съм сигурен, че имате и други доволни и редовни потребители.

  • VITAMAG

   Здравейте Румен Вътев,
   от една страна благодарим за положителната обратна връзка, а от друга ще помолим за разбиране и търпение. Правим всичко възможно да подсигурим по-големи наличности от Хидролизирания Колаген на NaturesPlus, като следващата доставка я очакваме в началото на м. Април.

 105. Broyana

  Здравейте, виждам че отново е изчерпан продуктът. Кога планирате нова доставка_?

  • VITAMAG

   Здравейте Broyana,
   очакваме следващата доставка на Колагеновите пептиди да бъде в края на м. Март. Следва да имате предвид ограничената квота на количествата за България и нашето очакване е наличностите да бъдат изчерпани в рамките на 2 седмици след доставка.

 106. nevvyg

  Невероятен!От всичко пробвано – няма аналог!!!3та опаковка пия!Благодаря ви за качествените продукти!
  п.с Приемам го с натурален източник на вит. Ц – в малко сок с изцеден половин лимон.

 107. Виолета Василева

  Здравейте и от мен!Имам един въпрос,който доста ме обърква заради инфо из нета…Казват,че колаген тип 2 не е уместно да се приема с дугите два вида – 2 и 3.
  Бихте ли ми хвърлили светлина по въпроса,моля:)

  • VITAMAG

   Здравейте Виолета Василева,
   подобни твърдения са освен неофициални (недоказани), още и несъстоятелни. Както ще се убедите сама, ако опитате (или вече приемате) от Колагеновите пептиди на Natures Plus.

 108. didi_ms

  Здравейте! С този колаген трябва ли да се приема допълнително витамин с?

  • VITAMAG

   Здравейте didi_ms,
   с Колагена на NaturesPlus може да се приема допълнително и Витамин С на прах на ZeinPharma.

 109. Елизабет Танева

  Това е Колаген. Благодаря Ви за професионалното отношение и бързи доставки при всяка моя поръчка.

 110. Nevvy

  Най-добрия колагенов продукт!

 111. Филип Прошков

  Колко още дълго трябва да чакаме продукта да стане наличен?!?

  • VITAMAG

   Здравейте Филип Прошков,
   Хидролизираният Колаген на Natures Plus ще бъде отново наличен след 5-ти Февруари. Продуктът се радва на изключителен интерес в световен мащаб (не само в България) и поради тази причина имаше забавяне при производителя. Но можем да Ви уверим че вече пътува към България. Благодарим за търпението.

 112. anton_zagorov

  Здравейте, кога се очаква продуктът да е наличен отново?

  • VITAMAG

   Здравейте anton_zagorov,
   очакваме Хидролизираният Колаген на Natures Plus да бъде отново наличен в началото на м. Февруари. Продуктът беше изчерпан при производителя, но вече очакваме доставка. Благодарим за търпението.

 113. Боряна

  Кога ще е наличен пак?

  • VITAMAG

   Здравейте Боряна,
   очакваме доставка от производителя и ще Ви информираме на лично съобщение, когато го имаме отново наличен.

 114. Boris Nakov

  Приемам по 5 грама дневно, добавям го към храна и съм доволен от ефекта. Имам доверие на марката и се радвам, че се предлага вече и в България.

 115. evita.koeva

  Благодаря за бързата доставка при всяка моя поръчка и да, Колагена на Natures Plus определено го препоръчвам.

 116. Юли Генадиев

  Най-добрия колаген на пазара и не съм изненадан, че вече няма наличност. Като фитнес-инструктор го поръчвам редовно както за мен самия, така и за трениращите. Резултатите са забележимо добри при всички.

 117. Simona Vladova

  Всички вкъщи останахме много доволни от колагена на Natures plus… съпруга ми, аз, бабите. За разлика от всички останали на пазара, този просто има ефект. Чакам с нетърпение да го заредите отново, иначе сега ще направя предварителна поръчка за 5 кутии.

 118. Димитър Танов

  Определено най-добрия колаген на пазара, осезаем ефект върху ставите, тонуса и енергията.

 119. Рени

  Може би най-ефикасния колаген, който някога съм приемала. Ефекта се забеляза още на 5-тия ден – нокти, стави, енергия…спечелихте още един редовен клиент!

 120. Любен Любенов

  Доволен от всички продукти на Natures plus… освен колаген ползвам също и мултивитамините, Омегата и Б-комплекс.

 121. Ренета Вазова

  От около 3 години приемам редовно колаген за ставите, по препоръка на доктора. Реших да опитам и от колагена на Natures Plus и мога да потвърдя забележителния му ефект. Освен, че си чувствам по-добре ставите, подобри се и вида на косата и кожата ми. Препоръчвам го с две ръце!!!

 122. Диляна

  Кога ще го зареждате пак?

  • VITAMAG

   Здравейте Диляна,
   благодарим за интереса към Колагена…продуктът в момента е изчерпан и при производителя Natural Organics, Inc (Natures Plus). Информацията която получихме от тях е, че е предвидена извънредна партида за производството на Хидролизиран Колаген. Ние ще направим всичко възможно да го доставим по най-бързия начин в България след това!
   Ще Ви информираме на лично съобщение веднага щом е в склада ни.

 123. Диляна

  Пия го от седмица и вече забелязвам ефект – устните ми станаха пухкави и плътни и не се напукват. И вкусът му ми допада много, пия го с удоволствие.

 124. Тошко Иванов

  Близък аптекар ми препоръча от този американски колаген като най-добрия за ставите и след съвсем кратък прием започнах да усещам подобрена подвижност и тонус в ежедневието. Смятам, че има добър ефект.

 125. George Kostoff

  Поръчвам трета опаковка и смятам, че ми се отразява страхотно!

 126. Симеон Първанов

  Спортувам редовно, но в последните месеци изпитвам проблеми със ставите. Прочетох за този продукт и от любопитство го поръчах. От около седмица го ползваме с жена ми и не вярвах, но ни действа доста добре и скоро ще поръчам отново.

 127. miasantova

  Познати ми препоръчаха от колагена на Natures Plus, но забелязвам, че не е наличен. Има ли възможност да си поръчам 2 опаковки?

  • VITAMAG

   Здравейте miasantova,
   колагенът ще бъде наличен съвсем скоро, в началото на м. Октомври, но може да направите предварителна поръчка още сега, като ни напишете Адрес за доставка и телефонен номер (имейлът вече го имаме).

 128. desi_toteva

  Преди го купувах от чужбина, радвам се вече го има и във витамаг, откъдето редовно поръчвам продукти за децата.

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

NaturesPlus® | Витамини и Добавки – Богат асортимент от натурални продукти

Колагенът е най-разпространеният протеин в организма, който съставлява 30% от общия протеин в тялото. Той е основен компонент на косата, кожата, ноктите, зъбите, ставите и на много други важни органи от човешкото тяло. Допринася още за поддържането на мускулен тонус и здрава костно-ставна система. С напредване на възрастта, след около 30-годишна възраст, производството на колаген се забавя драстично и всяка година тялото започва да губи около 2% от естествения колаген. Тази постепенна загуба на колаген причинява естествени видими белези като по-тънка кожа (което води до образуването на фини линии и бръчки), чупливи нокти, косопад, болки в ставите и други. Чрез външен прием на колаген, под формата на хранителна добавка, естествената загуба на колаген може да бъде компенсирана и нежеланите последици минимизирани. Любопитен факт е, че колагенът е една от най-популярните добавки, която медицината посочва като продукта на 21 век за борба със стареенето. 

Известен факт е, че не всеки вид колаген се усвоява правилно в човешкото тяло. Обикновеният колаген, например, съставен само от определени типове колаген се характеризира със слабо ензимно разграждане и ниска клетъчна абсорбция. Колагенът с най-добра абсорбция на клетъчно ниво, е хидролизираният, известен още като „Колагенови пептиди”. Нещо повече, когато колагенът е съставен от всички 6 типа (I, II, III, IV, V и X), тогава синергичните ползи от приема му значително нарастват. Именно такъв е Хидролизираният Колаген на NaturesPlus, американската марка с дългогодишни традиции в разработката и производството на Колаген.

Хидролизираният Колаген на NaturesPlus® е висококачествен натурален колаген, под формата на прах, който е известен също и като Колагенови пептиди. Отличава се с премиум състав. Неговите източници са: Говеждо месо от крави, хранени с трева, прясно уловена Дива треска, Свободно отглеждани пилета и Яйчена мембрана. Използвани са само чисти и устойчиви съставки, защото те са най-добрият избор на колагенови източници.  Обогатен профил, който многократно превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи. Осигурява максимална абсорбция и благодарение на добавените в състава Ензими, които подпомагат още по-лесното и ефективно усвояване от организма. Неговият пълноспектърен профил от 6-те основни типа колаген (I, II, III, IV, V и X) осигурява ефективна подкрепа на цялото тяло, както следва:

 • Тип I – Еластичност на кожата
 • Тип II – Стави и хрущял, еластичност и хидратация на кожата
 • Тип III – Кожа, кръвоносни съдове и жизненоважни органи
 • Тип IV – Клетъчно здраве и растеж
 • Тип V – Кожа, сухожилия и имунна система
 • Тип X – Стави, кости, мускули, нокти и коса

Приемът на Хидролизиран Колаген на NaturesPlus допринася за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата. Спомага за доброто състояние и красивия вид на косата и ноктите. Подхранва ставите и съдейства за заздравяване на сухожилията. Поддържа чревното здраве и чревния имунитет. Има приятен и деликатен ванилов вкус. За оптимален ефект е препоръчително да се комбинира с прием на Витамин С. Носител е на най-престижните награди в категория “Здраве и Красота” в САЩ за последните шест години – от 2018 г. до 2023 г.

Предимства на Хидролизиран Колаген на NaturesPlus:

 • Висококачествен натурален колаген, под формата на прах, известен също и като Колагенови пептиди.
 • За производството му са използвани само чисти и устойчиви съставки, които са най-добрият избор на колагенови източници.
 • Притежава обогатен профил, който превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи.
 • С  добавен Ензим, който подпомага още по-лесното и ефективно усвояване от организма.
 • Съставен от всички 6 основни типа колаген (I, II, III, IV, V и X) за ефективна подкрепа на цялото тяло.
 • Допринася за поддържане на еластичността и хидратацията на кожата.
 • Спомага за доброто състояние и красивия вид на косата и ноктите.
 • Подхранва ставите и съдейства за заздравяване на сухожилията.
 • Поддържа чревното здраве и чревния имунитет.
 • Носител е на най-престижните награди в категория “Здраве и Красота” в САЩ за периода 2018 г. – 2023 г.
 • Лесно се разтваря както в топли, така и в студени напитки и храни.
 • Има приятен и деликатен ванилов вкус.
 • Натурален състав, без съдържание на алергени, като глутен и лактоза и нежелани добавки, като изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на NaturesPlus за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава NaturesPlus от останалите продукти на пазара?

 1. Несравнимо високото качество и ефективност на съставките.
 2. Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
 3. Американски бранд с присъствие в 120 държави на 5 континента.
КАК СЕ ПРИЕМА

Профилактичен ежедневен прием –  1 дневно х 1/2 мерителна лъжичка (около 5 гр). При конкретни оплаквания или нужди – 1 дневно х 1 мерителна лъжичка (около 10 гр). В кутията има включена мерителна лъжичка.

Добавете в около 200 мл вода, сок, чай, кафе, мляко или друга любима напитка. Разтваря се лесно както в топли, така и в студени напитки и храни. Може да се приема по всяко време на деня, включително по време на (или между) храненията. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 58 дни (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, сусам и др. алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

½ мер.л.
(5 гр)

1 мер.л.
(10 гр)

Калории

20

40

Мазнини

0 g

0 g

Протеини

5 g

10 g

Хидролизиран Колаген с произход:
Телешки колаген, Рибен Колаген, Пилешки Колаген, Колаген от мембрана от Яйчени черупки (осигуряващи Колаген Тип I, II, III, IV, V, X)

5 g

10 g

Collagen Boosting Enzyme: Ензим, подпомагащ абсорбцията на Колаген (Протеаза)

7.5 mg

15 mg

Аминокиселинен профил:
Глицин

1111.8 mg

     2223.5 mg
Хидроксипролин

630.3 mg

1260.5 mg

Пролин

621.5 mg

1243 mg

Глутаминова киселина

518.5 mg

1037 mg

Аргинин

446 mg

892 mg

Аланин

422.8 mg

845.5 mg

Aспарагинова киселина

299 mg

598 mg

Лизин

176 mg

352 mg

Серин

171.3 mg

342.5 mg

Левцин

135.5 mg

271 mg

Валин

109.3mg

218.5 mg

Теонин

99.8 mg

199.5 mg

Фенилаланин

77 mg

154 mg

Изолевцин

73.5 mg

147 mg

Хистидин

41.5 mg

83 mg

Метионин

35.8 mg

71.5 mg

Тирозин

25.8 mg

51.5 mg

Цистеин

5 mg

10 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в САЩ от: Natural Organics, Inc – NaturesPlus®, 11701 New York, New Horizons 9500

ОТЗИВИ

128 отзива за Хидролизиран КОЛАГЕН / COLLAGEN Peptides – NaturesPlus (294 гр)

 1. Даниела Митрович

  Здравейте, ще бъде ли проблем, ако с колагена +вит.С, който препоръчвате да се приема, пия и магнезий, поради крампите от известно време? Благодаря предварително, хубав ден желая.

  • VITAMAG

   Здравейте Даниела Митрович,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген, Витамин C и Магнезий, тъй като няма противопоказания за комбинацията им, а съставът им също не се припокрива.

 2. Теодора

  Здаравейте,за пътви път поръчвам Хидролизиран колаген и искам да попитам в профилактичен ежедневен прием – 1 дневно х 1/2 мерителна лъжичка (около 5 гр) колко милиграма колаген приемаме ?Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте Теодора,
   В 1/2 мерителна лъжичка от продукта се съдържат 5 гр. Колаген и 7.5 мг. Ензимен микс, подпомагащ абсорбцията на Колаген.

 3. Мики Чакърова

  Здравейте, може ли да се приеме Хидролизиран КОЛАГЕН + ГЛЮКОМАНАН на Zein Pharma + БИОТИН на Zein Pharma – от асматици?

  • VITAMAG

   Здравейте Мики Чакърова,
   Колаген, Глюкоманан и Биотин са добавки, за които не са известни противопоказания за прием от хора страдащи от астма и не следва да имате притеснения в тази насока.

 4. sabinahairstyles

  Здравейте! Съвместим ли е колагена на тази марка с хондроитин, глюкозамин+манган, хиалуронова к-на и MSM на ZeinPharma? Може ли заедно да се приемат и как? Става на въпрос за болящи и износени стави.
  Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте sabinahairstyles,
   Потвърждаваме, че комбинацията на изброените добавки е възможна и следва приемът им да се раздели през деня. Може да приемате Колаген Пептиди и Мсм сутрин със закуската, Ходндроитин и Хиалурон на обяд по време на хранене, а Глюкозамин + Манган вечер, преди хранене.

 5. yuri576889

  Чел съм, че типовете колаген 1 и 3, не трябва да се приемат едновременно с тип 2 заради различия в аминокиселинния си профил. А този колаген включва всички 6 типа.

  • VITAMAG

   Здравейте yuri576889,
   Можете да приемате колаген тип 1, тип 2 и тип 3 едновременно, тъй като всеки от тези типове колаген има различни функции и ефекти върху различни тъкани в тялото. Комбинацията от типове колаген е полезна за здравето на кожата, костите, сухожилията, ставите и други тъкани. Както сме описали на нашия сайт, когато колагенът е съставен от всички 6 типа, тогава синергичните ползи от приема му значително нарастват.

 6. Нина

  Здравейте,

  Може ли да се използва Колаген Peptides при гастрит и синдром на раздразненото черво

  • VITAMAG

   Здравейте Нина,
   Колаген Пептиди няма противопоказания за прием от хора с гастрит или синдром на раздразненото черво, но може да се възприеме по различен начин от организма на различните хора. Някои хора с гастрит или синдром на раздразненото черво могат да почувстват подобрение при приемането на колаген, но Ви препоръчваме да се консултирате с лекаря си, тъй като той може да прецени дали приемът на добавката е подходящ за Вас.

 7. m_mihailova72

  Здравейте,
  Преди да поръчам добавката колаген изчетох доста информация . Направи ми впечатление, че се препоръчва колагенът да се приема вечер и то поне два часа след храна или в краен случай сутрин на гладно , само вие / фирмите, които представяте/ казвате , че може да се приема по всяко време на деня та дори и по време на хранене. Може ли да коментирате на какво се дължи това разминаване в информацията . Държа да подчертая, че задавам този въпрос единствено с цел да разбера кога приемът на колаген е най ползотворен за организма. Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте m_mihailova72,
   Важно е да се отбележи, че няма строги правила и влиянието на приема на колаген може да варира в зависимост от организма. Различните препоръки за това кога да приемате колаген могат да произтичат от различни фактори. Някои фирми могат да предложат различни насоки за дозиране и прием, защото имат различни формули и видове колаген. Колаген Пептиди на NaturesPlus съдържа 6-те типа основен колаген, които са извлечени от изцяло натурални източници. В състава има добавени Ензими, които подпомагат още по-лесното и ефективно усвояване на Колагена от организма. Благодарение на комплексния си състав добавката се усвоява достатъчно добре без значение от времето за прием.

 8. dany_chochi

  Здравейте,
  Може ли да приемам колагена със залуска от кисело мляко, фибри, овесени ядки и след това да пия омега 3 и магнезий?

  • VITAMAG

   Здравейте dany_chochi,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди, като го добавяте в кисело мляко заедно с Фибри и Овесени ядки. След това може да продължите да си приемате Омега-3 и Магнезий.

 9. Иван

  Вие хубаво искате тия пари от хората ами каква гаранция давате

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на NaturesPlus за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

 10. Диляна

  Най добрият колаген който съм ползвала.Само след прием от един месец косопада спря,кожата на лицето е свежа и с блясък.Препоръчвам!Точна и бърза доставка .

 11. Стефан

  Употребявам го от 2 месеца и съм много доволен. Въпрос – противопоказен ли е при стриктура на уретрата?

  • VITAMAG

   Здравейте Стефан,
   Нямаме информация Колаген Пептиди да е противопоказен при стриктура на уретрата. Препоръчваме Ви да отнесете въпроса към специалист.

 12. m_mihailova72

  Здравейте,
  Може ли колагенът да се приема едновременно с протеинов шейк на прах / съдържа – яйчен, грахов и суроватъчен протеин плюс фибри/

  • VITAMAG

   Здравейте m_mihailova72,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди и Протеинов шейк на прах.

 13. Мариана Йорданова

  Здравейте, може ли колагенът да се приема от онкологично болен човек?

  • VITAMAG

   Здравейте Мариана Йорданова,
   Няма противопоказания Колаген Пептиди на NaturesPlus да се приема от онкологично болен човек, но препоръчваме да се консултирате и с лекр.

 14. Нина Савова

  Здравейте,
  Пия само по 5 грама на ден от този колаген на прах и съм приятно изненадана от ефекта . Препоръчвам.

 15. Радостина

  Здравейте, може ли колагена да се използва от бременни жени…?

  • VITAMAG

   Здравейте Радостина,
   Въпреки че липсва изрично противопоказание за прием на Колаген по време на бременност, нашата препоръка е да се консултирате и с Вашия наблюдаващ лекар.

 16. Таня

  Здравейте! Спряла съм се на колагена,но искам да попитам за мъже подходящ ли е?

  • VITAMAG

   Здравейте Таня,
   Потвърждаваме, че Колаген Пептиди е подходящ за прием от мъже.

 17. Яна Иванова

  За пореден път поръчвам колагена, както и витамини за децата си и пробиотик и съм много доволна от качеството на предлаганите продукти! От колагена поръчах 2 кутии сега, за да имам за по-дълъг прием, защото усетих, че действа много добре на косата и кожата ми при предишния прием. На промоционалната цена е повече от изгоден и си е супер оферта!

 18. Йоана

  Здравейте,
  може ли да се пие заедно с хиалуроновата киселина на Zein Pharma?!

  • VITAMAG

   Здравейте Йоана,
   Потвърждаваме, че може да приемате Хидролизиран Колаген Пептиди с Хиалуронова киселина на ZeinPharma.

 19. Muci

  Имате ли отзиви дали влияе добре на разширени вени?

  • VITAMAG

   Здравейте Muci,
   Нямаме подобни отзиви за Колаген Пептиди на NaturesPlus, тъй като продуктът няма голямо касателство с подобни проблеми. Можем да предложим КОНСКИ КЕСТЕН / HORSE CHESTNUT – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК, който е предназначен имено за проблеми като разширени вени, има благоприятно действие върху кръвоносните съдове, предотвратява появата на тромби и др.

 20. Симона Г.

  За първи път намирам и опитвам толкова комплексен колаген. Оказа се, че трябва да приемам няколко типа колаген и ми се искаше нещо комплексно, за да не се налага да пия по 100 капсули на ден. Вече от месец и половина приемам тези Пептиди и ми повлияват изключително добре, а подаръка в поръчката ме изненада приятно. Благодаря Ви!

 21. Ади

  Здравейте, мисля да си поръчам колагена, понеже искам да отслабна с 20кг и не искам да ми се отпусне кожата. Прочетох,че дозата от 5 гр е препоръчителна за жени с по-ниско тегло. Това значи ли,че за жени с повече килограми ~90кг трябва дозата да е 10гр?

  • VITAMAG

   Здравейте Ади,
   Може да приемате както профилактичната доза – 5гр, така и дозата при конкретни оплаквания – 10гр. Ние сме указали по-ниска доза за прием от производителя, тъй като тя е твърде агресивна за българските потребители, в сравнение с американските стандарти.

 22. Даниел Вутов

  Здравейте,искам само да попитам.Със сменена става съм а другата е с начален стадии на коксартроза ,какъв трябва да е приема на ден

  • VITAMAG

   Здравейте Даниел Вутов,
   Препоръчваме да приемате Колаген Пептиди на NaturesPlus в доза от 10гр. (една цяла мерителна лъжичка) дневно.

 23. Kemal

  Аз отслабнах около 20 килограм с диета за 4 месеца не използвах нищо друго имам отпускане в кожата , колагена били ми помогнал при стягягането на кожата като в също време тренирам Фитнесс или други спортове.

  • VITAMAG

   Здравейте Kemal,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus допринася за еластичността и хидратацията на кожата и в тази връзка би молъл да помогне за стягане на кожата особено когато се съчетава със спорт.

 24. Диана

  Здравейте,
  Поръчах си от този колаген заедно с Биотин 10 mg. Могат ли да се приемат по едно и също време сутрин или трябва да има интервал между приема?
  Благодаря предварително

  • VITAMAG

   Здравейте Диана,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди на NaturesPlus и Биотин на ZeinPharma по едно и също време сутрин.

 25. Габриела

  Здравейте, колагенът може ли да бъде приеман в комбинация заедно с алое вера концентрат?

  • VITAMAG

   Здравейте Габриела,
   Потвърждаваме, че Колаген Пептиди може да се комбинира с Алое Вера концентрат.

 26. Бети

  Здравейте,
  Може ли да се съчетава освен с витамин Ц, с Омега 3 и Бял трън?

  • VITAMAG

   Здравейте Бети,
   Потвърждаваме, че може да съчетавате Хидролизиран Колаген Пептиди с Витамин C, Омега-3 и Бял Трън.

 27. Таня Танева

  Колко грама е една мерителна лъжичка

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Танева,
   Мерителната лъжичка на Хидролизирания Колаген Пептиди е 10 грама. Профилактичният ежедневен прием е по 5 гр., а при конкретни оплаквания или нужди – по 10 гр дневно.

 28. Мария Цанова

  Здравейте може ли витамин C да се приема на хапчета и по колко се приемат

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Цанова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Витамин C под всякаква форма (капсули, таблетки, прах) заедно с Колаген Пептиди. Възможно е да има разлика в дневната доза на различните производители, затова препоръчваме преди употреба да погледнете указанията за прием на опаковката, за да разберете как точно да приемате Витамин C-то, което сте избрали.

 29. Таня

  Подходящ ли е за дете на 9 години?

  • VITAMAG

   Здравейте Таня,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus е предназначен за възрастни и не можем да потвърдим приема от дете на 9 години.

 30. Дани

  Искам да попитам дали има вероятност от повишаване на теглото или апетита при приемане на този колаген?

  • VITAMAG

   Здравейте Дани,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus няма странични реакции като повишаване на теглото или апетита.

 31. Alessandra Latinov

  I just ordered your hydrolyzed collagen along with vitamins, my question is can you take it while fasting?

  • VITAMAG

   Hello Alessandra Latinov,
   We confirm that you can take the products while fasting.

 32. Теодора Маркова

  Здравейте! Удачно ли е колаген пептиди да се приема сутрин на гладно, тъй като не закусвам?

  • VITAMAG

   Здравейте Теодора Маркова,
   Колагеновите пептиди могат да се приемат по всяко време, без значение дали е на гладно или не, като се разтварят в течност. Дозата е 5 грама за профилактика и 10 грама – при конкретни оплаквания или нужди.

 33. ventsislav.goranov

  Здравейте,
  доколкото разбирам една пълна мерителна лъжица е 10 грама, нали?
  Аз съм 200 см и 117 кг – доза от една мерителна лъжица добра доза ли е? Имам проблеми с дисковете на гръбнака.

  • VITAMAG

   Здравейте ventsislav.goranov,
   Потвърждаваме, че дозата от една мерителна лъжичка, която е 10 грама, е напълно достатъчна за дневен прием.

 34. Иоана

  Благодаря за насоките относно съхранение и пауза от прием! Пропуснах един въпрос – мога ли да разтварям колагена в чаша чай? Има дни, в които не ми е възможно да бъде в кисело мляко и търся вариант за веган заместител, но се чудя дали гореща напитка влияе отрицателно на усвояването?

  • VITAMAG

   Здравейте Иоана,
   Потвърждаваме, че може да разтваряте Колаген Пептиди на NaturesPlus в топли или студени напитки.

 35. Виви Христова

  Пия дневно само по 5 грама от този колаген на прах и съм смаяна от ефекта върху косата ми. Досега съм пробвала няколко колагена на други марки, но такъв бърз ефект не бях получавала. Заслужава си като продукт определено, но ме интересува дали мога да го давам на дъщеря ми, която е на 16 години, защото се оплаква от болки в коленете отскоро?

  • VITAMAG

   Здравейте Виви Христова,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   Потвърждаваме, че Колаген Пептиди може да се приема от момиче на 16 години.

 36. Миндова

  Здравейте,
  купих си от този колаген пептиди, но върху етикета на продукта изришно пише, че една мерителна лъжичка се равнява на 10.5гр. /което се води по-малката доза/. А ако е необходимо да се пие по две лъжички на ден, което се равнява на 21гр. Кое е вярно? Тъй като Вие твърдите, че една лъжичка е 5гр.

  • VITAMAG

   Здравейте г-жо Миндова,
   Както можете да видите във всички наши отговори към клиенти, мерителната лъжичка на Хидролизирания Колаген Пептиди е 10гр. Профилактичната доза, която сме дали за прием от продукта е 5гр дневно, което се равнява на половин мерителна лъжичка, а при конкретни оплаквания (например болки в ставите, косопад или суха кожа) сме дали като указание 10гр, което се равнява на цялата мерителна лъжичка. Разминаването на указанията за прием спрямо етикета идва от това, че според нас дадената от производителя доза (10,5гр/21гр) е твърде агресивна за българските потребители, в сравнение с американските стандарти, особено като се има предвид, че Колаген пептиди се приема предимно от жени с по-ниско тегло.

 37. DY

  Здравейте,
  По кое време на денонощието е най-добре да се приема колагена?

  • VITAMAG

   Здравейте DY,
   Желателно е Хидролизираният Колаген да се приема между храненията или сутрин със закуската. Най-добре се усвоява, когато се миксира с чаша кисело мляко с добавен плод – банан, ягода.

 38. Krasi Nedeva

  Колежка ми каза за колаген пептидите, че много са и помогнали за болките в коленете. От вас съм взимала само витамини за децата, от които съм иначе много доволна, така че ще опитам и колагена. Предполагам, че лъжичката е разграфена, за да може да се измерва дозата лесно нали?

  • VITAMAG

   Здравейте Krasi Nedeva,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   Мерителната лъжичка в Колаген Пептидите не е разграфена, но прахта се дозира много лесно. В зависимост от нуждите може да приемате профилактично по 5гр.(половин мерителна лъжичка) или при конкретни оплаквания по 10гр.(цяла мерителна лъжичка).

 39. Диди Велева

  Дъщеря ми е на 16 години и алерголог и изписа колаген пептидите от вашия магазин. Много добре и повлиява на косата и кожата, а го пие от около 3 седмици. Сега поръчах опаковка и за себе си.

 40. Бронислава Игнатова

  Изпих една кутия от колагена и не виждам никаква полза от него. Продължават да ме болят ставите и все още имам косопад. Не съм впечатлена!

 41. Иоана

  Здравейте, не открих по опаковката инструкции как да бъде съхраняван продуктът?
  Също моля за информация на колко време трябва да се прави почивка от него?

  • VITAMAG

   Здравейте Иоана,
   Колаген Пептиди на NaturesPlus трябва да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина. Относно почивката след прием на продукта, в общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 42. Дария

  Здравейте,никъде в описанието не срещнах противопоказания,затова питам тук,колагенът може ли да се приема от бременни?

  • VITAMAG

   Здравейте Дария,
   Въпреки че липсва изрично противопоказание за прием на Колаген по време на бременност, нашата препоръка е да се консултирате и с Вашия наблюдаващ лекар.

 43. Рада Вализарова

  Здравейте, колко грама е мерителната лъжичка?

  • VITAMAG

   Здравейте Рада Вализарова,
   Мерителната лъжичка на Хидролизирания Колаген Пептиди е 10 грама, като тази доза е подходяща при конкретни нужди (болки в ставите, суха кожа и т.н). Профилактичният прием на продукта е по 5 грама, което отговаря на половин мерителна лъжичка.

 44. lbagira

  Високо качество, отлични резултати!

 45. Милена

  Здравейте,
  започнах да приемам Колаген Пептиди и ме интересува задължително ли трябва да го комбинирам с витамин С и ако да каква е минималната доза?

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Приемът на Колаген Пептиди с Витамин С не е задължителен. Комбинацията се препоръчва за по-оптимален ефект, въпреки това степента на абсорбция на Колагеновите пептиди в ставите и сухожилията е изключително висока дори и да не се съчетава с Витамин С.

 46. Венелина Петкова

  Може ли да се прилага заедно с куркумин?

  • VITAMAG

   Здравейте Венелина Петкова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Колаген Пептиди на NaturesPlus паралелно с Куркумин.

 47. Веси

  Здравейте, подходящ ли е за хора с инсулинова резистентност? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Веси,
   Колаген Пептиди е изцяло натурален продукт, който няма конкретни противопоказания или странични ефекти, така че може да се приема от хора с инсулинова резистентност.

 48. Miha

  Здравейте, колк време може да се пие колагенът? Вече изпих две опаковки, като между двата приема почивах по две седмици.

  • VITAMAG

   Здравейте Miha,
   Колаген Пептиди е натурална хранителна добавка, която може да се приема неограничено във времето. Все пак, препоръчваме на всеки три месеца да се прави пауза от две седмици.

 49. Yanka

  Препоръчано ми е да пия хидролизиран колаген на прах за ставите и косата. На 40 години съм и ходя на тренировки 2 пъти в седмицата и получавам болки в лактите и коленете. Аз вчера си го купих от вас, но по колко трябва да пия спред вас този хидролизиран колаген на прах?Дали по 5 или 10 грама?

  • VITAMAG

   Здравейте Yanka,
   Ако имате конкретен проблем, какъвто са болките в лактите и коленете, може да приемате по-високата доза (10грама=1мерителна лъжичка).

 50. Силвия

  Здравейте, възможно ли е от приема на Колаген ,да има завишени стойности на Желязо в организма ?

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия,
   Колаген Пептиди е натурален продукт и няма конкретни противопоказания или странични ефекти, доколкото не приемате други продукти, от приема на Колаген Пептиди няма да получите подобен тип нежелана реакция.

 51. Весела Цонева

  Здравейте,
  Има ли противопоказания за ползване на колагена при хора с автоимунни заболявания.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела Цонева,
   Хидролизираният Колаген на NaturesPlus няма противопоказания за прием от хора с автоимунни заболявания.

 52. Деница

  Здравейте! Подходящ ли е за хора с алергия към яйца?

  • VITAMAG

   Здравейте Деница,
   Един от източниците на Колаген Пептиди е Яйчена мембрана, поради което смятаме, че не е подходящ при хора с подобна алергия. Все пак, може да се консултирате със специалист, който да потвърди дали може да приемате продукта.

 53. Мария Василева

  Здравейте! Моля да ми отговорите спешно, тъй като вече приемам продукта, но нещо не разбрах! До средата ли да пълня мерителната лъжица?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Василева,
   Профилактично може да приемате 5 грама (половин мерителна лъжичка). При конкретни оплаквания или нужди може да приемате 10 грама (цяла мерителна лъжичка).

 54. Димитър Кънчев

  Трябва ми хидролизиран телешки колаген и докато търсех попаднах на този. Взех си го, защото има хидролизиран телешки колаген вътре, но го взех и защото е комплексен и според мен ще ми свърши по-добра работа. Четох убеждаващи отзиви за него, а и със сигурност е по-качествен от повечето колагенови добавки по аптеките.

 55. Марияна Димитрова

  Здравейте! Косата ми пада ужасно. От изследванията стана ясно,че нямам здравословен проблем. Вероятно се дължи на стрес или заради прекаран Ковид. Лекаря ми изписа комплекс от витамини(С,В,Е, D ,Цинк ,Желязо и други) ,но ми се иска да си взема и този колаген. Дали може да ги пия заедно ? Има ли някакви ограничения? И още един въпрос- във витамините има Вит.С 60мг. Достатъчно ли е за комбинация с колагена или е препоръчително да си взема и вит.С на прах? Да не се предозирам с всичко това?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Марияна Димитрова,
   препоръчваме да приемате поне 500 мг Витамин С заедно с Колагена (60 мг Вит С е твърде несъществено количество). Другите витамини може да продължите да ги взимате отделно от Колагена и Витамин С-то, няма риск от предозиране. Хидролизираният Колаген ще допринесе много за растежа на косата и ще намали значително косопада.

 56. Жени Атанасова

  Здравейте,поръчах този колаген,заедно със Биотин и вит.С на прах от вашия сайт.
  Въпроса ми е могат ли да се взимат трите продукта заедно,допълнително взимам и топ фолат,готу кола и родиола и се чудя дали всички са съвместими и дали трябва да ги пия в различно време през деня.
  Също така колаген,биотина и вит С-то ,мога ли да ги пия за продължителен период от време?!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Жени Атанасова,
   не само че може, но и препоръчваме комбинацията на Колаген, Витамин С и Биотин (за още по-добър ефект, особено върху косата, кожата и ноктите). Може да ги приемате целогодишно като на всеки 3 месеца правите по 2 седмици пауза. Другите три съставки – Фолат, Готу Кола и Родиола може да се приемат в различно време на деня.

 57. Михаела

  Здравейте, интересуваме дали може да се пие докато се кърми? Поръчвам го най-вече за болки в кръста и силен косопад.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Михаела,
   Хидролизираният Колаген на NaturesPlus няма противопоказания за прием от кърмещи жени. Със сигурност ще помогне срещу болките в кръста и ще предотврати до голяма степен силния косопад. Съветваме Ви, все пак, да се консултирате и с педиатъра, който следи детенцето.

 58. Росица

  Здравейте, колагенът може ли да се приема при кърмене и каква е дозата?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Росица,
   Колагенът на NaturesPlus няма противопоказания за прием от кърмещи жени. Дневната доза се запазва 5 грама (половин мерителна лъжичка). Добре е да обсъдите приема и с наблюдаващия педиатър.

 59. Юлиян Беров

  Този колаген за пиене на прах си го взимах, когато пътувах в чужбина. Бях много доволен от него, а чак сега виждам, че се предлага и в България. Ще си поръчам няколко опаковки, защото това е един от малкото колагени за пиене на прах, от които се вижда резултат.

 60. Анжела Александрова

  Към края на първата опаковка съм и потвърждавам, че продуктът е добър и във всеки случай, единственият, който до момента показва позитивен ефект при мен.
  Важно уточнение относно мерките. Вместимостта на лъжичката е 23 грама. Следователно, за прием от 5 грама трябва да се пълни 1/4 от лъжичката.
  Относно ефектът, след около 2 месеца прием в горепосочената доза, започвам да получавам комплименти от приятелки, че съм си сложила филъри 🙂
  Другият позитивен резултат – лятото получих жестоко „сецване“ в кръста, около 10 дена след прекаран ковид, и предполагам, че благодарение на колагена, болката отшумя в рамките на 2 месеца.
  За вкуса – нека не се лъжем, наистина е доста странен и нищо ванилово не усещам в него. Също така, ужасно трудно се разрежда във вода и става на бучки. Бонус съвет: за да се разтвори в гладка консистенция, ползвайте газирана вода.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Анжела Александрова,
   благодарим за положителната обратна връзка!
   Относно мярката на мерителната лъжичка – потвърждаваме, че няма грешка. Нейната вместимост (пълна до горе) си е 10.5 грама, колкото е указано от нас и от производителя на етикета. Вероятно Ви подвежда това, че на дъното на мерителната лъжичка пише „23 cubic centimeters“, но следва да имате предвид, че 1 кубичен сантиметър прахообразна смес (каквато е Колагена) се равнява на 0.46 грама. Следва да ползвате формулата за конвертиране на прахообразна смес (а не на твърда или течна субстанция), както и сама може да се уверите в това, ако претеглите количеството на везна.

 61. Silviq Silviq

  До преди година пиех хидролизиран телешки колаген на прах и сега си търсех нещо подобно, а открих този колаген пептиди. Той има не само хидролизиран телешки колаген на прах, а и още няколко вида, което според мен е добре. Сега забелязвам някакви подобрения от него, но пък ще видим резултатите след цяла опаовка.

 62. люба

  Ходих на лекар, който ми каза, че трябва да пия хидролизиран колаген тип 2 или поне такъв, който съдържа и тип 2. Бях чувала за Витамаг от близки приятели и потърсих колаген при вас. Взех от този хидролизиран колаген и съм с големи очаквания за продукта.

 63. Ivelina Hristova

  Силно се надявам този колаген на прах да има по-добро действие от колаген допелхерц на флакони за пиене. Сумати време го пих този колаген допелхерц, но ставите нямат никакво подобрение. Поръчах си вашия колаген пептиди и дано случа на качествен продукт с дълготраен ефект.

 64. Спас Калчев

  Изписаха ми хидролизираният колаген на прах от Витамаг. Закупих си го от физич. магазин и започнах да го пия, като засега всичко е наред и забелязвам някакъв ефект. Специално ми казаха, че хидролизираният колаген на Нейчърал Плюс е най-добрият на пазара, но да видим дали ефектът при мен ще е траен.

 65. Tony_G.

  Колагена е страхотен, аз лично си го добавям към кафето. Много добър продукт, благодаря ви за бързите доставки всеки път!

 66. Недялко Иванов

  Пише, че има приятен ванилов вкус, но и два пъти поръчах по 2 опаковки и всички четири миришеха на нещо между свинско и риба и имаха отвратителен вкус. Искам да знам това нормално ли е? Аз парите съм ги прижалил, но имам проблем и искам да приемам истински и качествен КОЛАГЕН!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Недялко Иванов,
   можем да потвърдим, че Колагенът на NaturesPlus е с най-високо качество и описаният състав напълно отговаря на съдържащото се във всяка една опаковка. Уверяваме Ви, че не следва да имате никакви притеснения относно състава и качеството на продукта, доколкото наистина става въпрос за него, а не за някаква грешка и колаген на друга марка. Относно вкуса – независимо, че в състава е включен телешки и рибен колаген, принципно прахообразната смес е безвкусна, но ако все пак трябва да се определи някакъв вкус, то той е по-скоро ванилов. Също така препоръчваме след отваряне да го съхранявате далеч от пряка слънчева светлина, най-добре на тъмно (в шкаф) при нормална стайна температура.

 67. Кичка Валериева

  Моя приятелка беше опитвала вашия хидролизиран колаген и ми подари от него една опаковка. Много ми хареса, защото аз имам ужасни ставни болки и исках да си купя точно колаген за стави . Вашият колаген ми помогна на ставите и даже съм си поръчала още две опаковки.

 68. СПАСКА БОНЕВА

  Една нормална колаген цена! Като за почти 300 грама колаген комплекс, цената е доста приемлива, а не като колагена за по 80-90 лева!! Поръчвам и след 1-2 месеца ше пиша отново, дано има ефект.

 69. Красимир

  Здравейте, каква и продължителността на прием на колаген и на колко време трябва да се правят почивки? Благодаря за отговора

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Красимир,
   Колагенът на NaturesPlus може да се приема неограничено във времето като добрата практика е на всяка завършена опаковка да се прави пауза от около 2 седмици.

 70. Милена

  Здравейте, на опаковката пише, че съдържа вит.С 40мг за 10гр, а вие препоръчвате да се приема допълнително вит.С. Също така има разминаване за дозировката. На кутията е указано 10гр дневно, при остри състояния 20гр. Според вас е 5 гр. профилактично, 10гр при по остра нужда? Коя все пак е правилната доза?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Милена,
   количеството от 40 мг за Витамин С е твърде малко и поради тази причина препоръчваме допълнителен прием на поне още 500 мг витамин С. Относно дозировката – според нас указанието на производителя (10 гр / 20 гр) е твърде агресивно за българските потребители, в сравнение с американските стандарти. Уверяваме Ви, че добър ефект от продукта ще имате и при указаната по-ниска дневна доза.

 71. timen

  Здравейте, ползвам колагена от много време. При последната доставка обаче забелязах разлика в цвета и при разтваряне във вода не се избистря напълно.

 72. Петя Лазарова

  И още нещо да питам,в хладилник мога ли да го съхранявам?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Петя Лазарова,
   потвърждаваме, че може да съхранявате продукта и в хладилник.

 73. Петя Лазарова

  Здравейте,получих доставката на колагена бързо,въпроса ми е,на гладно ли се приема и по 5 или 10 грама ,че на кутията пише 10 но някъде срещнах друг коментар по 5гр. и колко време се приема ?Благодаря!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Петя Лазарова,
   Колагеновите пептиди могат да се приемат по всяко време като се разтварят в течност или се добавят към кисело мляко. Приемът от 5 грама е профилактичен, а от 10 грама – при конкретни оплаквания или нужди. Приема се неограничено във времето като добрата практика е на всяка завършена опаковка да се прави пауза от около 2 седмици.

 74. Kamelia Dencheva

  Дълго избирах кой колаген да си купя, в крайна сметка се спрях на този от Витамаг. Пия го трета седмица, а ползите му вече се забелязват. Честно казано не очаквах толкова бърз ефект по ноктите и косата, дано се задържи и след това 🙂

 75. Николета

  Здравейте,
  Колагенът подходящ ли е за бременни и какъв следва да е приемът?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Николета,
   въпреки, че липсва изрично противопоказание за прием на Колаген по време на бременност, нашата препоръка е да се консултирате и с Вашия наблюдаващ лекар.

 76. Христо

  Здравейте!,
  взимам Acetyl L-CARNITINE на ZeinPharma и аминокиселини BCAA 2:1:1 на ESN. Има ли проблем, ако се взима и КОЛАГЕН Пептиди с тях?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Христо,
   потвърждаваме, че няма пречки Колаген пептиди да се комбинира с другите две добавки, но препоръчваме продукта да се приема отделно от тях.

 77. Георги

  Здравейте! Имам пеперудено дете, ще има ли успех употребата на този продукт?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Георги,
   организмът на пеперудените деца не произвежда колаген, а отделните слоеве на кожата не са здраво свързани и това причинява рани. Считаме, че външният прием на Колагенови пептиди ще осигури необходимия колаген за кожата на детето, но дали той ще се усвои на 100% от организма при наличие на булозна епидермолиза, това не можем да потвърдим. Може да се консултирате и с лекуващия лекар.

 78. Петя Христова

  Здравейте, мога ли да приемам колаген заедно с хиалуроновата киселина на таблетки и по кое време е най-препоръчително?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Петя Христова,
   потвърждаваме, че може да комбинирате Колаген Пептиди заедно с Хиалуронова киселина. Приемът може да бъде по всяко време на деня, важно е да става с достатъчно течности.

 79. Митко Алексиев

  Пия го от около 2 седмици и резултата е удивителен – няма болки в гърба, колене и лакти отново подвижни… при мен продукта оправда всички описани суперлативи и със сигурност ще продължа да го приемам редовно.

 80. Галя Добрева

  Не ми хареса, не ми повлия добре.

 81. Пламена Колева

  Интересува ме възрастта от която може да се приема. Може ли под 18г да се приема? И 12+ или 16+ е?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Пламена Колева,
   потвърждаваме, че Колагенът на Нейчърс Плюс може да се приема в по-малка доза от деца над 10-годишна възраст.

 82. Десислава Иванова

  Здравейте, закупих си по първа първа опаковка за мен и майка ми, но искам да попитам , ако не се приема с витамин C , а само Колагена , ще се усвои ли и ще даде ли резултата за коленните и стави ? Благодаря предварително за отговора ви.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Десислава Иванова,
   степента на абсорбция на Колагеновите пептиди в ставите и сухожилията е изключително висока дори и да не се съчетава с Витамин С. Потвърждаваме, че дори по този начин добавката ще се усвои от организма и ще имате осезаем резултат.

 83. Мариана

  Здравейте! Вземам Колаген от един месец, без да имам някакви проблеми…Колко дълго е препоръчително да се взема колаген!?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Мариана,
   Колаген Пептиди е натурална хранителна добавка, която може да се приема на ежедневна база. Ако го приемате профилактично, практиката е да се прави пауза от около 2 седмици на всяка завършена опаковка.

 84. maria.ivanova3103

  Добре се повлиява на съпруга ми, поръчваме вече 6-та кутия.
  Отлично обслужване!

 85. Steven Aposotolov

  За първи път си купих от този колаген в Щатите, където цената беше около 50 долара. Започнах да го пия и съм доволен. Радвам се, че го намирам и тук, при това на разумна цена.

 86. Teodora Petrova

  За първи път виждам толкова смесен колаген от различни видове. Може ли да има някакви противопоказания?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Teodora Petrova,
   обогатеният (смесен) профил на Колагена многократно превъзхожда обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи върху тялото. Неслучайно продуктът е най-продаваната колагенова добавка на пазара, не само у нас, но и в световен мащаб. Няма противопоказания, освен в случаите, когато е налице индивидуална непоносимост към някоя от съставките.

 87. Стела

  Единственият колаген, от който усещам някаква полза. Какво ли не бях пила преди това, бях скептична и за този, но реших да опитам и смело мога да заявя, че подейства доста бързо, както на коленете, така и на физическия тонус.

 88. Стефка Коцева

  Шест точки и от мен за колагена. Просто действа и мога да потвърдя всичко написано за него!

 89. Рени

  Благодаря за коректното обслужване и бързата доставка! ❤ За втори път си поръчвам от продукта , защото съм много доволна. Кожата ми придоби по свеж вид и вече нямам болки в ставите, които чувствах от преумора. Препоръчвам COLLAGEN Peptides – NaturesPlus на 100%- уникален е! Ползвам го в комбинация с витамин С, както препоръчва Vitamag. Днес получих и още два продукта, които ми предстои да тествам.😉 Отзиви за тях след месец. 😆

 90. Маги

  Приключих първата си опаковка и съм много доволна. Въпреки че нямам проблемна кожа, мога да кажа, че още на първата седмица забелязах по-свежият й вид, изчезнаха и някои леки мимически бръчици (на 37 съм) и подпухналостта под очите (разбира се и в комбинация с малко упражнения ефектът става много по-изразен). Наистина не вярвах, че ще има толкова бърз ефект, но най-бързият ми индикатор бе още на 6-тия ден, когато ноктите ми станаха изключително здрави и твърди. Имам чупливи нокти от малка и този бърз ефект ме порази! Приемам по 10 гр., разтворени в 200 мл кисело мляко, разбито с банан, сутрин след закуска, като десерт, защото тази комбинация няма нужда от подсладители.

 91. Norbert Hrotka

  The best Collagen supplement ever produced! Strongly recommend.

 92. Силвия Митева

  Информацията, че опаковката стига за 58 дни е подвеждаща, тъй като на опаковката пише, че приема е по една или две мерителни лъжици (10,5 гр./21 гр.), а не както сте описали – 5 гр./10 гр. В сайта на NaturesPlus е описано, че тази разфасовка е за 28 дни, което е съществена разлика. Моля да коригирате информацията.

  • Vitamag

   Здравейте Силвия Митева,
   изчислението от 58 дни стъпва на база на нашата препоръка, която е за 5 гр дневен прием от продукта. Според нас указанието на производителя (10,5гр / 21гр) е твърде агресивно за българските потребители, в сравнение с американските стандарти, особено като се има предвид, че Колаген пептиди се приема предимно от жени с по-ниско тегло. Въпреки това се съобразихме с Вашата препоръка и сме направили съответната корекция на сайта ни.

 93. Nikoleta Parletti

  Пия го от 2 години, а наскоро си поръчах 6-та опаковка от продукта. Несравнимо качество, много добра разтворимост и вкус, определено това е моят колаген.

 94. verenanadezhdasofia

  Започнах да пия колагена и още нямам резултат, защото съм в самото начало, но искам да попитам дали може да се пие вечер или е задължителен сутреният прием? Благодаря!

  • Vitamag

   Здравейте verenanadezhdasofia,
   да, Колаген пептиди може да се приема и вечер, но съветваме да не е непосредствено след хранене.

 95. Динко Динев

  Много добър продукт, помогна ми в много отношения.

 96. Клара Донкин

  Чакам го с нетърпение! Това е най-добрия колаген, който съм взимала.

 97. Nikolai Peshev

  Супер е колагенчето, доста бързо ми реши проблема с коленете. Докато го пия нямам никакви проблеми със ставите.

 98. Данаил

  Кога ще има нова доставка? Иначе съм много доволен.

  • Vitamag

   Здравейте Данаил,
   от една страна благодарим за положителната обратна връзка, а от друга ще помолим за разбиране и търпение.
   Правим всичко възможно следващата доставка на Колагеновите пептиди да бъде възможно най-скоро, но към момента не можем да се ангажираме със срокове. Следва да имате предвид ограничената квота на количествата за България и нашето очакване е наличностите отново да бъдат изчерпани сравнително бързо след доставка.

 99. Илия Илиев

  Мерителната лъжица не е разграфена. До горе ли пълня?

  • Vitamag

   Здравейте Илия Илиев,
   напълнена до горе, мерителната лъжица в кутията на Колагеновите пептиди е 10 грама. Следва да се напълни до горната черта, без връх.

 100. Емилия

  Уникален продукт! Много ми помогна с чупливите нокти и оредяването на косата.

 101. Златина Рускова

  Здравейте, има ли значение по кое време през деня се приема и дали преди или след хранене?

  • VITAMAG

   Здравейте Златина Рускова,
   желателно е Хидролизираният Колаген да се приема между храненията или сутрин със закуската. Най-добре се усвоява, когато се миксира с чаша кисело мляко с добавен плод – банан, ягода.

 102. Martin Wolf

  Best collagen product I have ever tried! It helps a lot my knees during jogging workout, and also improved my performance.

 103. Лъчезар Иванов

  Здравейте! Днес направих заявка за 5 бройки от този колаген – за получаване през аптека Нота Бене в гр. София. Ще може ли да ги изпратите днес, така че в събота да мога да ги взема?

  • VITAMAG

   Здравейте Лъчезар Иванов,
   получихме заявката и потвърждаваме, че Колагена ще бъде доставен още утре (събота) в аптеката.

 104. Румен Вътев

  Този продукт през месец е изчерпан!?! Моля планирайте по-големите количества от хидролизирания колаген при следващи доставки, тъй като съм редовен клиент, а съм сигурен, че имате и други доволни и редовни потребители.

  • VITAMAG

   Здравейте Румен Вътев,
   от една страна благодарим за положителната обратна връзка, а от друга ще помолим за разбиране и търпение. Правим всичко възможно да подсигурим по-големи наличности от Хидролизирания Колаген на NaturesPlus, като следващата доставка я очакваме в началото на м. Април.

 105. Broyana

  Здравейте, виждам че отново е изчерпан продуктът. Кога планирате нова доставка_?

  • VITAMAG

   Здравейте Broyana,
   очакваме следващата доставка на Колагеновите пептиди да бъде в края на м. Март. Следва да имате предвид ограничената квота на количествата за България и нашето очакване е наличностите да бъдат изчерпани в рамките на 2 седмици след доставка.

 106. nevvyg

  Невероятен!От всичко пробвано – няма аналог!!!3та опаковка пия!Благодаря ви за качествените продукти!
  п.с Приемам го с натурален източник на вит. Ц – в малко сок с изцеден половин лимон.

 107. Виолета Василева

  Здравейте и от мен!Имам един въпрос,който доста ме обърква заради инфо из нета…Казват,че колаген тип 2 не е уместно да се приема с дугите два вида – 2 и 3.
  Бихте ли ми хвърлили светлина по въпроса,моля:)

  • VITAMAG

   Здравейте Виолета Василева,
   подобни твърдения са освен неофициални (недоказани), още и несъстоятелни. Както ще се убедите сама, ако опитате (или вече приемате) от Колагеновите пептиди на Natures Plus.

 108. didi_ms

  Здравейте! С този колаген трябва ли да се приема допълнително витамин с?

  • VITAMAG

   Здравейте didi_ms,
   с Колагена на NaturesPlus може да се приема допълнително и Витамин С на прах на ZeinPharma.

 109. Елизабет Танева

  Това е Колаген. Благодаря Ви за професионалното отношение и бързи доставки при всяка моя поръчка.

 110. Nevvy

  Най-добрия колагенов продукт!

 111. Филип Прошков

  Колко още дълго трябва да чакаме продукта да стане наличен?!?

  • VITAMAG

   Здравейте Филип Прошков,
   Хидролизираният Колаген на Natures Plus ще бъде отново наличен след 5-ти Февруари. Продуктът се радва на изключителен интерес в световен мащаб (не само в България) и поради тази причина имаше забавяне при производителя. Но можем да Ви уверим че вече пътува към България. Благодарим за търпението.

 112. anton_zagorov

  Здравейте, кога се очаква продуктът да е наличен отново?

  • VITAMAG

   Здравейте anton_zagorov,
   очакваме Хидролизираният Колаген на Natures Plus да бъде отново наличен в началото на м. Февруари. Продуктът беше изчерпан при производителя, но вече очакваме доставка. Благодарим за търпението.

 113. Боряна

  Кога ще е наличен пак?

  • VITAMAG

   Здравейте Боряна,
   очакваме доставка от производителя и ще Ви информираме на лично съобщение, когато го имаме отново наличен.

 114. Boris Nakov

  Приемам по 5 грама дневно, добавям го към храна и съм доволен от ефекта. Имам доверие на марката и се радвам, че се предлага вече и в България.

 115. evita.koeva

  Благодаря за бързата доставка при всяка моя поръчка и да, Колагена на Natures Plus определено го препоръчвам.

 116. Юли Генадиев

  Най-добрия колаген на пазара и не съм изненадан, че вече няма наличност. Като фитнес-инструктор го поръчвам редовно както за мен самия, така и за трениращите. Резултатите са забележимо добри при всички.

 117. Simona Vladova

  Всички вкъщи останахме много доволни от колагена на Natures plus… съпруга ми, аз, бабите. За разлика от всички останали на пазара, този просто има ефект. Чакам с нетърпение да го заредите отново, иначе сега ще направя предварителна поръчка за 5 кутии.

 118. Димитър Танов

  Определено най-добрия колаген на пазара, осезаем ефект върху ставите, тонуса и енергията.

 119. Рени

  Може би най-ефикасния колаген, който някога съм приемала. Ефекта се забеляза още на 5-тия ден – нокти, стави, енергия…спечелихте още един редовен клиент!

 120. Любен Любенов

  Доволен от всички продукти на Natures plus… освен колаген ползвам също и мултивитамините, Омегата и Б-комплекс.

 121. Ренета Вазова

  От около 3 години приемам редовно колаген за ставите, по препоръка на доктора. Реших да опитам и от колагена на Natures Plus и мога да потвърдя забележителния му ефект. Освен, че си чувствам по-добре ставите, подобри се и вида на косата и кожата ми. Препоръчвам го с две ръце!!!

 122. Диляна

  Кога ще го зареждате пак?

  • VITAMAG

   Здравейте Диляна,
   благодарим за интереса към Колагена…продуктът в момента е изчерпан и при производителя Natural Organics, Inc (Natures Plus). Информацията която получихме от тях е, че е предвидена извънредна партида за производството на Хидролизиран Колаген. Ние ще направим всичко възможно да го доставим по най-бързия начин в България след това!
   Ще Ви информираме на лично съобщение веднага щом е в склада ни.

 123. Диляна

  Пия го от седмица и вече забелязвам ефект – устните ми станаха пухкави и плътни и не се напукват. И вкусът му ми допада много, пия го с удоволствие.

 124. Тошко Иванов

  Близък аптекар ми препоръча от този американски колаген като най-добрия за ставите и след съвсем кратък прием започнах да усещам подобрена подвижност и тонус в ежедневието. Смятам, че има добър ефект.

 125. George Kostoff

  Поръчвам трета опаковка и смятам, че ми се отразява страхотно!

 126. Симеон Първанов

  Спортувам редовно, но в последните месеци изпитвам проблеми със ставите. Прочетох за този продукт и от любопитство го поръчах. От около седмица го ползваме с жена ми и не вярвах, но ни действа доста добре и скоро ще поръчам отново.

 127. miasantova

  Познати ми препоръчаха от колагена на Natures Plus, но забелязвам, че не е наличен. Има ли възможност да си поръчам 2 опаковки?

  • VITAMAG

   Здравейте miasantova,
   колагенът ще бъде наличен съвсем скоро, в началото на м. Октомври, но може да направите предварителна поръчка още сега, като ни напишете Адрес за доставка и телефонен номер (имейлът вече го имаме).

 128. desi_toteva

  Преди го купувах от чужбина, радвам се вече го има и във витамаг, откъдето редовно поръчвам продукти за децата.

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.