ЛУТЕИН / LUTEIN – ZeinPharma (60 капс)

(10 клиентски отзива)

29.90лв.

ZeinPharma ЛУТЕИН – 20mg за Очи и добро зрение от Pharma
ЛУТЕИН / LUTEIN – ZeinPharma (60 капс)

29.90лв.

Срок на годност: 31.01.2026 г.

Код: 12861 | Съдържание: 60 капсули

Натурална добавка с премиум състав, която съдържа Лутеин в неговата оригинална най-чиста кристална форма, извлечен от екстракт от Африкански невен / Турта (Tagetes erecta). Чистият произход на Лутеина позволява отлично ниво на абсорбция в организма. Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 капсула дневно доставя цели 20 mg чист Лутеин. Използвана е уникална микрокапсулирана стабилна форма на Лутеин, която позволява оптималната му ефективност. Лутеин на ZeinPharma® поддържа доброто здраве на очите и ги защитава от увреждания. Редуцира риска от някои офталмологични заболявания като катаракта, макулна дегенерация и дегенерация на ретината. Намалява стреса върху очите от синята и изкуствена светлина.

Лутеин от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Лутеинът е един от най-често срещаните представители на каротеноидите. Като такъв той има способността да заздравява ретината, да защитава макулата на окото и да подпомага нормалното зрение. Лутеинът е ценен антиоксидант, който ефективно неутрализира свободните радикали и поддържа зрението и очите в добро състояние.

Натуралният лутеин е този, който се извлича от невен и именно той се отличава със своята кристално чиста форма и висока степен на абсорбция в организма, за разлика от много други добавки с химично-синтезиран лутеин. Естественият биосинтез на лутеин се среща само в растенията – т.е. хората и животните не могат да го произвеждат сами и трябва да го приемат с храната. Той е естествен компонент на макулата на окото, но с напредване на възрастта, нивото на лутеин намалява и това води до отслабено зрение. А приемът му само с храната вече не е достатъчен. Според научната статистика около 75% от хората над 50-годишна възраст имат недостиг на лутеин.

Лутеин на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум състав, под формата на високодозирани веган капсули. Съдържа Лутеин в неговата оригинална кристална и абсолютно чиста форма, извлечен от екстракт от Африкански невен / Турта (Tagetes erecta). Чистият произход на Лутеина в добавката има и още един плюс – позволява отлично ниво на абсорбция в организма. Предлага оптимално и лесно дозиране – само една капсула дневно доставя цели 20 mg чист Лутеин. Друго предимство на добавката се крие в използваната уникална микрокапсулирана стабилна форма на Лутеина, която позволява оптималната му ефективност, защото го предпазва от топлина, светлина и оксидация.

Лутеинът е чувствително вещество, което лесно реагира на светлината. Не е устойчив на топлина и се окислява при контакт с въздуха. Нещо повече, тогава се разлага и губи ефективността си. Това налага да се стабилизират златисто-жълтите му кристали. За тази цел ZeinPharma използва процеса на микрокапсулация и по този начин Лутеинът в състава на добавката им е защитен от окисляване и разграждане, а топлината, кислородът и светлината не могат да повлияят негативно на качеството му. Капсулите се разтварят и отделят веществото само в храносмилателния тракт.

Приемът на Хранителната добавка Лутеин на ZeinPharma поддържа доброто здраве на очите и ги защитава от увреждания. Редуцира риска от появата на някои офталмологични заболявания, свързани с напредването на възрастта, като катаракта, макулна дегенерация и дегенерация на ретината. Допринася за запазване на доброто зрение при прекомерно излагане на очите към синята светлина. Намалява стреса върху очите от лъчението на екрани и изкуствена светлина. Добавката е особено подходяща за прием от хора, които работят на компютър, както и от такива, които са над 50-годишна възраст.

Предимства на Лутеин на ZeinPharma:

 • Съдържа Лутеин в неговата оригинална кристална и чиста форма, извлечен от екстракт от Африкански невен / Турта.
 • Чистият произход на Лутеина позволява отлично ниво на абсорбция в организма.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 капсула дневно доставя цели 20 mg чист Лутеин.
 • Уникалната микрокапсулирана стабилна форма на Лутеин, която позволява оптималната му ефективност.
 • Поддържа доброто здраве на очите и ги защитава от увреждания.
 • Намалява риска от някои офталмологични заболявания като катаракта, макулна дегенерация и дегенерация на ретината.
 • Намалява стреса върху очите от лъчението на екрани и изкуствена светлина.
 • Допринася за запазване на доброто зрение при прекомерно излагане на очите към синята светлина.
 • 100% веган капсули, без глутен, лактоза, соя или магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 1 капсула. Kонсумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема преди или по време на основното хранене за деня. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

Екстракт от Африкански невен / Турта (Tagetes erecta)

400 mg

– от който:
Лутеин

20 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

10 отзива за ЛУТЕИН / LUTEIN – ZeinPharma (60 капс)

 1. Detelina Boneva

  Пия втора опаковка.При мен е налице леко подобрение на зрението.Намаля напрежението и паренето в очите след целодневна работа на компютър!

 2. Славкова

  Професионално обслужване.Бърза доставка.Ваш постоянен клиент.Отлично качество на продуктите.

 3. Петър

  Колко дълго мога да взимам лутеин без почивка? Колко трябва да е почивката, ако е необходима такава?

  • VITAMAG

   Здравейте Петър,
   В общия случай Лутеин на ZeinPharma може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 4. Къдрев

  Изписаха ми чист лутеин 20мг на Зейнфарма, но в аптеката го нямаше и ми предложиха лутеин комплекс плюс. Не знам каква е разликата между лутеин Зейнфарма 20мг, който намерих само при вас, и лутеин комплекс плюс, който ми предложиха в аптеката, но явно този на Зейнфарма е по-добър щом докторът ми го изписа.

 5. nina67

  Качествен лутеин за очи се намира трудно. Специално от този на Зеин фарма съм доволна, защото оправи сухотата в очите и не ме боли глава от компютъра. Пробвала съм иначе и други варианти на лутеин за очите, но не всички са окей, особено тези по аптеките на по-ниските цени имам чувството, че никаква работа не вършат!

 6. Аксиния Бистрева

  Очният ми каза да си взема лутеин заради очите, защото ги натоварвам ежедневно и получавам сухота и сърбеж. Първо си взех лутеин макс на Витаголд, уж с добавени витамини, но не ми подейства и сухотата продължи. Говорих отново с очния и той ми каза да опитам с чист лутеин, а такъв намерих само при вас. Поръчах го и интересно, от него май има ефект, защото не усещам сухотата, а и със сигурност ми се отразява по-добре на стомаха сравнено с лутеин макса, но ще видим дали ще постигнем пълен ефект.

 7. Йоан Страцимиров

  Аз работя на компютър и то по доста часове, понякога без почивка, затова започнах да пия лутеин на Zeinfarma, като от него много по-трудно ми се уморяват очите. Преди него опитах лутеин комплекс от аптеката, но сякаш не ми помагаше или поне аз не усещах някакво действие. Лутеинът на Zeinfarma има по-добър ефект от лутеин комплекса и ще си поръчам пак от него.

 8. Боби

  Доволен и от този продукт, досега съм поръчвал астаксантин и бета каротин от Витамаг.

 9. George Dikoff

  Професионално обслужване и бърза доставка и при мен. Ще поръчвам и занапред.

 10. Яница Андреева

  Вчера поръчах и днес си получих поръчката. Капсулите ми се виждат по-високо качество в сравнение с капсулите на други марки, които съм взимала. Надявам се да имат и по-добър ефект, ще пиша отново по-натам.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Лутеин от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Лутеинът е един от най-често срещаните представители на каротеноидите. Като такъв той има способността да заздравява ретината, да защитава макулата на окото и да подпомага нормалното зрение. Лутеинът е ценен антиоксидант, който ефективно неутрализира свободните радикали и поддържа зрението и очите в добро състояние.

Натуралният лутеин е този, който се извлича от невен и именно той се отличава със своята кристално чиста форма и висока степен на абсорбция в организма, за разлика от много други добавки с химично-синтезиран лутеин. Естественият биосинтез на лутеин се среща само в растенията – т.е. хората и животните не могат да го произвеждат сами и трябва да го приемат с храната. Той е естествен компонент на макулата на окото, но с напредване на възрастта, нивото на лутеин намалява и това води до отслабено зрение. А приемът му само с храната вече не е достатъчен. Според научната статистика около 75% от хората над 50-годишна възраст имат недостиг на лутеин.

Лутеин на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум състав, под формата на високодозирани веган капсули. Съдържа Лутеин в неговата оригинална кристална и абсолютно чиста форма, извлечен от екстракт от Африкански невен / Турта (Tagetes erecta). Чистият произход на Лутеина в добавката има и още един плюс – позволява отлично ниво на абсорбция в организма. Предлага оптимално и лесно дозиране – само една капсула дневно доставя цели 20 mg чист Лутеин. Друго предимство на добавката се крие в използваната уникална микрокапсулирана стабилна форма на Лутеина, която позволява оптималната му ефективност, защото го предпазва от топлина, светлина и оксидация.

Лутеинът е чувствително вещество, което лесно реагира на светлината. Не е устойчив на топлина и се окислява при контакт с въздуха. Нещо повече, тогава се разлага и губи ефективността си. Това налага да се стабилизират златисто-жълтите му кристали. За тази цел ZeinPharma използва процеса на микрокапсулация и по този начин Лутеинът в състава на добавката им е защитен от окисляване и разграждане, а топлината, кислородът и светлината не могат да повлияят негативно на качеството му. Капсулите се разтварят и отделят веществото само в храносмилателния тракт.

Приемът на Хранителната добавка Лутеин на ZeinPharma поддържа доброто здраве на очите и ги защитава от увреждания. Редуцира риска от появата на някои офталмологични заболявания, свързани с напредването на възрастта, като катаракта, макулна дегенерация и дегенерация на ретината. Допринася за запазване на доброто зрение при прекомерно излагане на очите към синята светлина. Намалява стреса върху очите от лъчението на екрани и изкуствена светлина. Добавката е особено подходяща за прием от хора, които работят на компютър, както и от такива, които са над 50-годишна възраст.

Предимства на Лутеин на ZeinPharma:

 • Съдържа Лутеин в неговата оригинална кристална и чиста форма, извлечен от екстракт от Африкански невен / Турта.
 • Чистият произход на Лутеина позволява отлично ниво на абсорбция в организма.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 капсула дневно доставя цели 20 mg чист Лутеин.
 • Уникалната микрокапсулирана стабилна форма на Лутеин, която позволява оптималната му ефективност.
 • Поддържа доброто здраве на очите и ги защитава от увреждания.
 • Намалява риска от някои офталмологични заболявания като катаракта, макулна дегенерация и дегенерация на ретината.
 • Намалява стреса върху очите от лъчението на екрани и изкуствена светлина.
 • Допринася за запазване на доброто зрение при прекомерно излагане на очите към синята светлина.
 • 100% веган капсули, без глутен, лактоза, соя или магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

ПРИЕМ

1 път дневно х 1 капсула. Kонсумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема преди или по време на основното хранене за деня. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

Екстракт от Африкански невен / Турта (Tagetes erecta)

400 mg

– от който:
Лутеин

20 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ (10)

10 отзива за ЛУТЕИН / LUTEIN – ZeinPharma (60 капс)

 1. Detelina Boneva

  Пия втора опаковка.При мен е налице леко подобрение на зрението.Намаля напрежението и паренето в очите след целодневна работа на компютър!

 2. Славкова

  Професионално обслужване.Бърза доставка.Ваш постоянен клиент.Отлично качество на продуктите.

 3. Петър

  Колко дълго мога да взимам лутеин без почивка? Колко трябва да е почивката, ако е необходима такава?

  • VITAMAG

   Здравейте Петър,
   В общия случай Лутеин на ZeinPharma може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 4. Къдрев

  Изписаха ми чист лутеин 20мг на Зейнфарма, но в аптеката го нямаше и ми предложиха лутеин комплекс плюс. Не знам каква е разликата между лутеин Зейнфарма 20мг, който намерих само при вас, и лутеин комплекс плюс, който ми предложиха в аптеката, но явно този на Зейнфарма е по-добър щом докторът ми го изписа.

 5. nina67

  Качествен лутеин за очи се намира трудно. Специално от този на Зеин фарма съм доволна, защото оправи сухотата в очите и не ме боли глава от компютъра. Пробвала съм иначе и други варианти на лутеин за очите, но не всички са окей, особено тези по аптеките на по-ниските цени имам чувството, че никаква работа не вършат!

 6. Аксиния Бистрева

  Очният ми каза да си взема лутеин заради очите, защото ги натоварвам ежедневно и получавам сухота и сърбеж. Първо си взех лутеин макс на Витаголд, уж с добавени витамини, но не ми подейства и сухотата продължи. Говорих отново с очния и той ми каза да опитам с чист лутеин, а такъв намерих само при вас. Поръчах го и интересно, от него май има ефект, защото не усещам сухотата, а и със сигурност ми се отразява по-добре на стомаха сравнено с лутеин макса, но ще видим дали ще постигнем пълен ефект.

 7. Йоан Страцимиров

  Аз работя на компютър и то по доста часове, понякога без почивка, затова започнах да пия лутеин на Zeinfarma, като от него много по-трудно ми се уморяват очите. Преди него опитах лутеин комплекс от аптеката, но сякаш не ми помагаше или поне аз не усещах някакво действие. Лутеинът на Zeinfarma има по-добър ефект от лутеин комплекса и ще си поръчам пак от него.

 8. Боби

  Доволен и от този продукт, досега съм поръчвал астаксантин и бета каротин от Витамаг.

 9. George Dikoff

  Професионално обслужване и бърза доставка и при мен. Ще поръчвам и занапред.

 10. Яница Андреева

  Вчера поръчах и днес си получих поръчката. Капсулите ми се виждат по-високо качество в сравнение с капсулите на други марки, които съм взимала. Надявам се да имат и по-добър ефект, ще пиша отново по-натам.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.