Масло от ЧЕРЕН КИМИОН / BLACKSEED OIL – ZeinPharma (180 капс)

(53 клиентски отзива)

32.90лв.

Масло от ЧЕРЕН КИМИОН
Масло от ЧЕРЕН КИМИОН / BLACKSEED OIL – ZeinPharma (180 капс)

32.90лв.

Срок на годност: 31.08.2025 г.

Код: 12570 | Съдържание: 180 желатинови капсули

Натурална добавка с премиум състав, под формата на меки капсули. Съдържа 100% чисто оригинално студенопресовано масло, извлечено от семената на Черен кимион от Египет. Произведено посредством щадящ процес на студено пресоване и филтриране, без допълнителна топлинна обработка, който запазва всички ценни активни съставки в маслото. Отличава се с високо естествено съдържание на есенциалната Линолова ненаситена мастна киселина. Черен кимион на ZeinPharma® допринася за нормалната функция на имунната система. Подпомага лечението при вирусни инфекции и заболявания на горните дихателни пътища. Осигурява антиоксидантна защита на организма и забавя процеса на клетъчно стареене. Намалява риска от възпаления и подпомага лечението им. Поддържа сърдечно здраве.

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Черният кимион (Nigella sativa) е лековито растение, високо ценено и широкоизползвано още в Древен Египет. Използва се за добиване на масло от семената, които крият редица лечебни свойства. Поради тази причина в Древен Египет то е било „увековечавано“ върху папирусни свитъци и е било наричано „течното злато на фараоните“. За неговите многобройни лечебни свойства се споменава дори в Стария Завет и в Корана. Счита се, че маслото от Черен кимион има противовъзпалително, антиоксидантно, антихистаминово, имуномодулиращо, антимикробно и аналгетично действие. А употребата му помага при отслабен имунитет, диабет, хипертония, астма, сенна хрема, синузит, кожни проблеми и редица други заболявания. Дължи лечебните си свойства на многобройните активни съставки в него, сред които са много витамини, минерали, аминокиселини, танини, сапонини и здравословни полиненаситени мастни киселини, като Линолова (LA) и Олеинова киселина (OA).

Линоловата киселина (LA) е т.нар. есенциална Омега-6 мастна ненаситена мастна киселина. Тя е важен компонент за образуването на клетъчните мембрани, тъй като те регулират транспортирането на хранителни вещества до вътрешността на клетките на тялото. Линоловата киселина допринася за поддържането на здравословни нива на холестерол в кръвта, подобрява вида и състоянието на косата и кожата и т.н. Тази незаменима мастна киселина не се произвежда от тялото и трябва да бъде набавяна чрез храната или с добавки.

Черен кимион на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум състав, под формата на меки капсули. Съдържа 100% чисто оригинално студенопресовано масло, извлечено от семената на Черен кимион от Египет. Маслото е добито посредством нежен и щадящ процес на студено пресоване и филтриране, без допълнителна топлинна обработка. Този процес е изключително щадящ и позволява да бъдат запазени всички ценни активни съставки (включително етерични масла и натурален Витамин Е) в маслото. Витамин Е е антиоксидант, който предпазва по естествен начин Линоловата киселина в желатиновите капсули от окисляване. Поради това не са необходими допълнителни добавки. Благодарение на щадящия процес на извличане, добавката съдържа особено високо количество от есенциалната Омега-6 ненаситена мастна киселина – Линолова киселина (LA) – цели 55%. Освен това този начин на обработка на маслото се отразява положително също и върху качеството, вкуса и мириса на добавката.

Приемът на Черен кимион на ZeinPharma допринася за нормалната функция на имунната система и за укрепване на защитните сили на организма по напълно естествен начин. Подпомага лечението при вирусни инфекции и заболявания на горните дихателни пътища. Осигурява антиоксидантна защита на организма от свободните радикали и забавя процеса на клетъчно стареене. Намалява риска от развитието на възпалителни процеси в организма и подпомага лечението им. Поддържа сърдечно здраве, като спомага за контрола над високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Оказва благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, като помага за нормализиране на чревната микрофлора. Помага при диария и метеоризъм. Отразява се положително също на състоянието на кожата и косата. 

Основни пoлзи от приема на Черен кимион на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав: Съдържа чисто оригинално студенопресовано масло от семената на Черен кимион от Египет.
 • Натурален източник на есенциалната Омега-6 мастна киселина – Линолова киселина.
 • Маслото е добито посредством щадящ процес на студено пресоване и филтриране, без допълнителна топлинна обработка.
 • Благодарение на щадящия процес на извличане са запазени всички ценни активни съставки в маслото.
 • Съдържа натуралният консервант и антиоксидант Витамин Е, който предпазва маслото от окисляване.
 • Допринася за нормалната функция на имунната система и за укрепване на защитните сили на организма.
 • Подпомага лечението при вирусни инфекции и заболявания на горните дихателни пътища.
 • Осигурява антиоксидантна защита на организма от свободните радикали и забавя процеса на клетъчно стареене.
 • Намалява риска от развитието на възпалителни процеси в организма и подпомага лечението им.
 • Спомага за контрола над високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечни заболявания.
 • Оказва благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт и помага при диария и метеоризъм.
 • Отразява се положително на състоянието и външния вид на кожата и косата. 
 • Не съдържа глутен, соя или магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

Профилактичен/превантивен прием – 3 пъти дневно х 1 капсула. При конкретни симптоми (отслабен имунитет, дихателни заболявания) – 3 пъти дневно х 2 капсули.

Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Препоръчително е да се приема по време на основните хранения. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

3 капс.

6 капс.

Масло от Черен кимион (Nigella sativa)
– от което:

1500 mg

3 000 mg

Линолова киселина (LA)

825 mg

1650 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

53 отзива за Масло от ЧЕРЕН КИМИОН / BLACKSEED OIL – ZeinPharma (180 капс)

 1. Бойка Павлова

  Съвместим ли е с еликвис т. е. с новите пер орални антикоагуланти?

  • VITAMAG

   Здравейте Бойка Павлова,
   Няма противопоказания за приема на двата продукта, но препоръчваме консултация и със специалист.

 2. Екатерина Д.

  Здравейте!
  Благодаря за хубавите продукти!
  Имам въпрос! От ваши отговори на въпроси разбрах, че ако се приема черен кимион и кварцетин, е желателно кимиона да се приема сутрин, кварцетина на обяд или следобяд, но ако прибавим и манука/прополис как би се променила схемата на прием?
  А ако се прибавят вит С, Д и Цинк?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Екатерина Д.,
   Манука + Прополис на ZeinPharma е препоръчително да се приема преди едно от основните хранения за деня (без значение кое). Витамин C и Цинк може да приемате по всяко време на деня включително по време на или между храненията. Може да приемате Черен кимион сутрин, Манука + Прополис на обяд преди хранене, Кверцетин, Витамин C и Цинк може да разпределите през останалото време на деня.

 3. Красимир

  Привет. Може ли да се приема заедно с био спирулина закупена също от вас. Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте Красимир,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Черен кимион на ZeinPharma и Спирулина на Raab Vitalfood, като препоръчваме приемът да не е по едно и също време.

 4. Младен христов

  От два месеца пия ашваганда на зейн фарма много съм доволен, може ли да пия и масло от черен кимон капсули на зейн фарма едновременно

  • VITAMAG

   Здравейте Младен христов,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Черен кимион на същата марка.

 5. Атанаска

  Благодаря за получената поръчка!Няколко пъти съм поръчала продукти при Вас и съм очарована от бързината,точността и котектността Ви!А сега съм още по-доволна и благодаряна,че заедно с продуктите и указание за всеки продукт,как да се пие!Бъдете здрави и благословени!

 6. Веселина

  Здравейте, пия Кварцетин и витамин C и цинк на Зейн Фарма. Може ли да се комбинира с маслото от черен кимион?

  • VITAMAG

   Здравейте Веселина,
   Потвърждаваме, че може да приемате Кверцетин, Разтворимо Витамин C + Цинк и Черен кимион на ZeinPharma в комбинация.

 7. Шенай Алиева

  Здравейте,Черен кимион може ли да се приема с бета блокер?

  • VITAMAG

   Здравейте Шенай Алиева,
   Въпреки че няма противопоказания Черен кимион на ZeinPharma да се приема с Бета блокери, препоръчваме да се консултирате с лекар.

 8. Емилия Ламбева

  Здровейте.Благодаря за коректната доставка!Въпроса ми е може ли да се пият капсули от черен кимион ,след като приемам Рапидо плюс и Небилет

  • VITAMAG

   Здравейте Емилия Ламбева,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   По принцип няма противопоказания Черен кимион на ZeinPharma да се приема при прием на Рапидо и Небилет, но препоръчваме да има поне два часа разстояние между приема на лекарставата и добавката.

 9. nikoleta.bancheva

  Здравейте, може ли да се пие от тинейджър на 14 години?

  • VITAMAG

   Здравейте nikoleta.bancheva,
   Потвърждаваме, че Черен Кимион на ZeinPharma може да се приема от дете на 14 години в указаната профилактичната доза – от 1 до 3 капсули дневно.

 10. Христина Стойнова

  Благодаря ви за експресната доставка!
  Очаквам поръчаните добавки да ми помогнат.

 11. Светлана Горунска

  Благодаря, много коректни сте!
  На лечение с flosteron amp. и мелбек ,аmp.
  Мога ли да приемам черен кимион,босвелия?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Светлана Горунска,
   Въпреки че няма противопоказания Черен Кимион на ZeinPharma да се приема с Флостерон и Мелбек, препоръчваме да се консултирате с лекар относно комбинацията.

 12. Антоанета Коспартова

  Със завишени нива на хеликобактер пилори бях диагностицирана и ми назначиха лечение с клацид за седем дни, нексиум, улкамед, както и Про хелико за три месеца.
  Мога ли да ги комбинирам с маслото от черен кимион?
  Или е по-добре да го приемам след лечението?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Антоанета Коспартова,
   Въпреки че няма противопоказания, препоръчваме да се консултирате и с лекуващия лекар.

 13. Mimi

  Искам да си поръчам масло от черен кимион на капсули. Препоръча ми го д-р Георгиев, каза, че е натурално и добре концентрирано. Може ли обаче да се приема с Деанксид?

  • VITAMAG

   Здравейте Mimi,
   Няма противопоказания Черен кимион да се приема с Деанксид, но следва да имате предвид приема на лекарството и добавката да стават по различно време на деня.

  • VITAMAG

   Здравейте Mimi,
   Няма противопоказания Черен кимион да се приема с Деанксид, но следва да имате предвид приема на лекарството и добавката да стават по различно време на деня.

 14. Полина

  Здравейте! Може ли да се приема маслото от черният кимион при розацея и остър гастрит?

  • VITAMAG

   Здравейте Полина,
   Няма противопоказания Черен кимион на ZeinPharma да се приема при розацея и остър гастрит, но ако имате някакви притеснения препоръчваме да се консултирате с лекар.

 15. Ива

  Здравейте, може ли да се приема от 6 год. дете, тъй като течно не иска да го пие? Може ли да ми препоръчате нещо подходящо.

  • VITAMAG

   Здравейте Ива,
   Черният кимион на ZeinPharma не е предназначен за деца и не можем да потвърдим приема от дете на 6 години. Може да разгледате детската серия Animal Parade на нашия сайт, в която може да откриете подходящи продукти за нормалното развитие при децата, за имунната система и др. Също така, ако предпочитате витамини за деца под формата на сироп/спрей/ампули може да разгледате и продуктите на марката Medex, която също може да откриете на сайта ни.

 16. даниела тешева

  Здравейте,искам да попитам отностно Маслото от Черен Кимион..Прочетох за прекрасните му качества и бях се съгласил да го поръчам но в един форум,прочетох ,че Клиент който го е приемал е получил Обостряне на Хемороиди,външни,,след 3 ден на прием..Ако имате някаква Информация,да не е противопоказно за Този проблем,ще бъда благодарен,тъй като и аз имам Хронични външни хемороиди и не бих искал да се Възпалят, от Лютивото..Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте даниела тешева,
   Черният кимион на ZeinPharma е натурална хранителна добавка, която НЯМА конкретни противопоказания. По принцип маслото от Черен кимион има противовъзпалително действие и не би следвало да имате проблем с приема.

 17. petya25

  Здравейте,
  За пръв път ще приемам Черен кимион.
  Много добре ми се отрази преди това приема на Магнезий на същата марка. Въпросът ми е – може ли да се приема заедно с Магнезий и Омега 3 рибено масло?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте petya25,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   Потвърждаваме, че може да приемате Черен кимион на ZeinPharma с Магнезий и Рибено масло на същата марка. Следва само да се съобрази приемът да става в отделна част на деня.

 18. Екатерина

  Здравейте ,
  Черния кимион може ли да се пие успоредно с вит.Д,В12 и фолиева киселина?

  • VITAMAG

   Здравейте Екатерина,
   Потвърждаваме, че може да приемате изброените продукти, като разделите приема в различни части на деня.

 19. loradocheva0

  Здравейте,
  Мога ли профилактично и успорено да пия Бял Трън/Симиларин и Масло от черен кимион от ЗейнФарма?

  • VITAMAG

   Здравейте loradocheva0,
   Потвърждаваме, че може да приемате Черен кимион на ZeinPharma и успоредно да приемате Силимарин на същата марка.

 20. Весела

  Здравейте, пия кварцетин от вашата фирма. Може ли да се комбинира с черен кимион и ако може в каква схема ? Заради често боледуване и хроничен бронхит.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела,
   Потвърждаваме, че Кверцетин на ЗейнФарма може да се комбинира с Черен кимион на същата марка. Трите капсули от Черния кимион може да приемате сутрин, а една капсула от Кверцетина след обяд или вечер.

 21. Милена

  Здравейте, препоръчителната дневна доза от 3 капсули може ли да се взема наведнъж или трябва да се разделят на 3 приема? Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Трите капсули от Черния кимион на ZeinPharma могат да се взимат на един прием (може наведнъж, може и една след друга). Важно е да се приемат с достатъчно вода.

 22. Руска и Методий

  Чудесно е, че правите доставки за Добрич. Искам да поръчам за мъжа ми, който има здравословни проблеми и четох за черен кимион ползи в интернет. Мисля, че добре ще му се отрази черният кимион, сигурна съм, че ще има полза от приема, ще пиша пак впоследствие.

 23. Христина Христова

  Здравейте, имам ревматоиден артрит , с болки и скованост в ставите съм. Пия рибено масло, метилсулфонилметан, вечерна иглика и капсули масло от риган. Пия и по едно обезболяващо на ден.
  Мога ли да добавя и капсули масло от черен кимиом?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Христина Христова,
   потвърждаваме, че при ревматоиден артрит с болки и скованост в ставите е добре да приемате капсулите с масло от Черен кимион. Препоръчваме той да замести приемът на масло от Риган или приемът на масло от Вечерна иглика.

 24. Николай

  Така и никъде не прочетох колко продължително може да се взема по 3 или по 6 капсули на ден? Моля да направите това уточнение!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Николай,
   Черният кимион на ZeinPharma може да се приема целогодишно, без значение дали дневният прием е бил 3 или 6 капсули. Препоръчваме на всяка завършена опаковка да правите пауза от 2 седмици.

 25. Калинка Алипетова

  От село си взимах черен кимион масло, а сега виждам, че има и капсули. Ще ги опитам, защото е доста неприятно течно маслото черен кимион заради вкуса. Прочетох добри мнения и очаквам добър ефект от продукта.

 26. САВИНА

  Здравейте, искам да попитам как се приема масло от черен кимион? Препоръчаха ми вашите продукти, но искам да разбера подходящият брой капсули, които трябва да приемам от маслото черен кимион при остри болки в ставите.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Савина,
   тъй като имате конкретна нужда, нашият съвет е да приемате маслото от Черен кимион на ZeinPharma 2 пъти дневно по 3 капсули.

 27. Penka Tasheva

  Имам маслото, но в течно състояние. Как и по колко да го пия?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Penka Tasheva,
   маслото Черен кимион в течно състояние е непрактично за прием – освен трудно за дозиране, неприятно на вкус и ангажиращо начина на прием, то често не е добре пречистено спрямо стандартите за безопасен прием. Ето защо съветваме да приемате капсули по 500 мг (3 капсули дневно).

 28. Илиян Праматаров

  Пия маслото от черен кимион от година.Подсили ми имунната система и намали ставните болки.Вита Маг са бьрзи и точни при доставката

 29. Румен Стоянов

  Пазарувам от този сайт вече може би 2 години. Маслото от черен кимион ми е любимо. Харесват ми и други продукти, които се предлагат. Жалко, че по аптеките няма толкова качествени и натурални добавки. Убедих се, че по аптеките повечето добавки са си химия на по-ниска цена.

 30. Branimir Nikolov

  Капсулите на черния кимион са хубава алтернатива на течния кимион. Много полезен продукт, обаче съм попадал на некачествени масла от черен кимион, но за вашия онлайн магазин съм чувал предимно положителни коментари и стискам палци да подейства положително.

 31. Екатерина Славова

  Доктор ми препоръча масло от черен кимион от Vitamag. За пръв път ще опитам масло от черен кимион на капсули и се надявам да има ефект.

 32. Руми

  Хубав продукт на добра цена, дано наистина помага.

 33. Бистра Трендафилова

  Маслото от черен кимион на ЗейнФарма ми допадна като количество, форма и състав. Преди взимах течно, но спрях, защото приемът си беше цял проект – от цапането до неприятния вкус, който оставаше.

 34. ДЕНИЦА_ТЕМЕЛКОВА

  Качествено масло от черен кимион на приемлива цена. Останах приятно изненадана и от подаръка , за който благодаря!

 35. kaka_lidka

  Черният кимион на Зейнфарма ми харесва. Има страхотно тонизиращо действие, а и ми помага много с пулса и кръвното в жегите. Другото, което взимам често е и магнезия хелат.

 36. Петър Андреев

  Кимионът на зейнфарма се оказа доста ефективен! Препоръчвам го за всеки с хронични възпаления и отслабен имунитет. На мен лично ми помогна дори с болките в кръста и подвижността.

 37. Кристина

  Въпрос-Може ли да се приема от хора с автоимунни заболявания?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Кристина,
   съгласно листовката на производителя, Черният кимион на ZeinPharma няма противопоказания за хора с автоимунни заболявания. Препоръчваме да се консултирате и с лекуващия лекар.

 38. Наталия

  По-скоро въпрос. Може ли да се приема от дете на 11 и половина години?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Наталия,
   можем да изразим принципно становище, че дете на 11.5 години може да приема по 1 капсула дневно от Черния кимион.

 39. Михаела Котева

  Преди го купувах в насипно състояние и го смилах, но беше доста неприятно на вкус, да не говоря за почистването след това. Радвам се, че го тук го има и в по-културен вид, под формата на капсули, които сега поръчах и ще дам отзив по-натам…

 40. Петър Георгиев

  След задълбоченото проучване в крайна сметка се спрях на този, цайн фарма черен кимион. Цената и количеството също допринесоха за избора ми, дано наистина да помогне.

 41. румен минчев

  Този продукт оказва добър противовъзпалителен ефект, благодарение на който спрях аспирина и наред с другите ползи сега се чувствам и по-подвижен.

 42. Кирил

  Благодаря за бързата доставка и професионалната консултация!

 43. Стефка Караколева

  Изключително качествен продукт, от който получих търсения ефект след около месец редовен прием и който ще продължа да приемам и занапред!

 44. Вера Желязкова

  Моето е по-сноро въпрос. Дали може да се пие от майки кърмачки?

  • VITAMAG

   Здравейте Вера Желязкова,
   въпреки, че няма изрични противопоказания Черният кимион да се приема по време на кърмене, препоръката ни е преди това да се консултирате с педиатъра на детето.

 45. Влади Вълев

  Задължителен за мен продукт, пия го всяка зима и ми се отразява доста добре.

 46. Валерия Тинчева

  Много добър продукт! Първо го взех за себе си, а сега поръчвам и за роднините. Изцяло положителен отзив от мен.

 47. Nikola Bradinski

  Изключително доволен съм от този продукт. Действа ми добре, работоспособност, тонус, дишане. Спокоен съм и за произхода, тъй като марката ми е добре позната от Германия и препоръчвам.

 48. danimarkova

  Пия Черен кимион от години. Трудно се намира качествен продукт на такава цена и се радвам, че попаднах на вашия сайт, откъдето ще си го поръчвам и занапред.

 49. Ирина

  Приемам Черен кимион на ЗейнФарма по лекарско предписание и съм изключително доволна от действието на продукта.

 50. Gergana Goetze

  Благодаря за бързата доставка и подаръка. Радвам се, че предлагате продуктите на марката на приемлива цена, а не с 200-300% надценка!! (както е по другите сайтове)

 51. Тонка Колева

  Доволна както от този, така и от продуктите за деца от детската серия Анимал Парад.

 52. Станислава Христова

  Страхотни продукти предлагате! Хареса ми също бързия и удобен сайт. Вече си направих няколко поръчки и с удоволствие ще продължавам да пазарувам от Вас ❤️!!! Бъдете здрави 💪💪

 53. Николай Давидов

  Невероятна добавка! С ревматоиден артрит съм и пия по 6 капсули на ден като още на 10-тия ден усетих значително облекчаване на болките в ставите.

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Черният кимион (Nigella sativa) е лековито растение, високо ценено и широкоизползвано още в Древен Египет. Използва се за добиване на масло от семената, които крият редица лечебни свойства. Поради тази причина в Древен Египет то е било „увековечавано“ върху папирусни свитъци и е било наричано „течното злато на фараоните“. За неговите многобройни лечебни свойства се споменава дори в Стария Завет и в Корана. Счита се, че маслото от Черен кимион има противовъзпалително, антиоксидантно, антихистаминово, имуномодулиращо, антимикробно и аналгетично действие. А употребата му помага при отслабен имунитет, диабет, хипертония, астма, сенна хрема, синузит, кожни проблеми и редица други заболявания. Дължи лечебните си свойства на многобройните активни съставки в него, сред които са много витамини, минерали, аминокиселини, танини, сапонини и здравословни полиненаситени мастни киселини, като Линолова (LA) и Олеинова киселина (OA).

Линоловата киселина (LA) е т.нар. есенциална Омега-6 мастна ненаситена мастна киселина. Тя е важен компонент за образуването на клетъчните мембрани, тъй като те регулират транспортирането на хранителни вещества до вътрешността на клетките на тялото. Линоловата киселина допринася за поддържането на здравословни нива на холестерол в кръвта, подобрява вида и състоянието на косата и кожата и т.н. Тази незаменима мастна киселина не се произвежда от тялото и трябва да бъде набавяна чрез храната или с добавки.

Черен кимион на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум състав, под формата на меки капсули. Съдържа 100% чисто оригинално студенопресовано масло, извлечено от семената на Черен кимион от Египет. Маслото е добито посредством нежен и щадящ процес на студено пресоване и филтриране, без допълнителна топлинна обработка. Този процес е изключително щадящ и позволява да бъдат запазени всички ценни активни съставки (включително етерични масла и натурален Витамин Е) в маслото. Витамин Е е антиоксидант, който предпазва по естествен начин Линоловата киселина в желатиновите капсули от окисляване. Поради това не са необходими допълнителни добавки. Благодарение на щадящия процес на извличане, добавката съдържа особено високо количество от есенциалната Омега-6 ненаситена мастна киселина – Линолова киселина (LA) – цели 55%. Освен това този начин на обработка на маслото се отразява положително също и върху качеството, вкуса и мириса на добавката.

Приемът на Черен кимион на ZeinPharma допринася за нормалната функция на имунната система и за укрепване на защитните сили на организма по напълно естествен начин. Подпомага лечението при вирусни инфекции и заболявания на горните дихателни пътища. Осигурява антиоксидантна защита на организма от свободните радикали и забавя процеса на клетъчно стареене. Намалява риска от развитието на възпалителни процеси в организма и подпомага лечението им. Поддържа сърдечно здраве, като спомага за контрола над високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Оказва благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт, като помага за нормализиране на чревната микрофлора. Помага при диария и метеоризъм. Отразява се положително също на състоянието на кожата и косата. 

Основни пoлзи от приема на Черен кимион на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав: Съдържа чисто оригинално студенопресовано масло от семената на Черен кимион от Египет.
 • Натурален източник на есенциалната Омега-6 мастна киселина – Линолова киселина.
 • Маслото е добито посредством щадящ процес на студено пресоване и филтриране, без допълнителна топлинна обработка.
 • Благодарение на щадящия процес на извличане са запазени всички ценни активни съставки в маслото.
 • Съдържа натуралният консервант и антиоксидант Витамин Е, който предпазва маслото от окисляване.
 • Допринася за нормалната функция на имунната система и за укрепване на защитните сили на организма.
 • Подпомага лечението при вирусни инфекции и заболявания на горните дихателни пътища.
 • Осигурява антиоксидантна защита на организма от свободните радикали и забавя процеса на клетъчно стареене.
 • Намалява риска от развитието на възпалителни процеси в организма и подпомага лечението им.
 • Спомага за контрола над високото кръвно налягане и намалява риска от сърдечни заболявания.
 • Оказва благоприятен ефект върху стомашно-чревния тракт и помага при диария и метеоризъм.
 • Отразява се положително на състоянието и външния вид на кожата и косата. 
 • Не съдържа глутен, соя или магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
КАК СЕ ПРИЕМА

Профилактичен/превантивен прием – 3 пъти дневно х 1 капсула. При конкретни симптоми (отслабен имунитет, дихателни заболявания) – 3 пъти дневно х 2 капсули.

Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Препоръчително е да се приема по време на основните хранения. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

3 капс.

6 капс.

Масло от Черен кимион (Nigella sativa)
– от което:

1500 mg

3 000 mg

Линолова киселина (LA)

825 mg

1650 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ

53 отзива за Масло от ЧЕРЕН КИМИОН / BLACKSEED OIL – ZeinPharma (180 капс)

 1. Бойка Павлова

  Съвместим ли е с еликвис т. е. с новите пер орални антикоагуланти?

  • VITAMAG

   Здравейте Бойка Павлова,
   Няма противопоказания за приема на двата продукта, но препоръчваме консултация и със специалист.

 2. Екатерина Д.

  Здравейте!
  Благодаря за хубавите продукти!
  Имам въпрос! От ваши отговори на въпроси разбрах, че ако се приема черен кимион и кварцетин, е желателно кимиона да се приема сутрин, кварцетина на обяд или следобяд, но ако прибавим и манука/прополис как би се променила схемата на прием?
  А ако се прибавят вит С, Д и Цинк?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Екатерина Д.,
   Манука + Прополис на ZeinPharma е препоръчително да се приема преди едно от основните хранения за деня (без значение кое). Витамин C и Цинк може да приемате по всяко време на деня включително по време на или между храненията. Може да приемате Черен кимион сутрин, Манука + Прополис на обяд преди хранене, Кверцетин, Витамин C и Цинк може да разпределите през останалото време на деня.

 3. Красимир

  Привет. Може ли да се приема заедно с био спирулина закупена също от вас. Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте Красимир,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Черен кимион на ZeinPharma и Спирулина на Raab Vitalfood, като препоръчваме приемът да не е по едно и също време.

 4. Младен христов

  От два месеца пия ашваганда на зейн фарма много съм доволен, може ли да пия и масло от черен кимон капсули на зейн фарма едновременно

  • VITAMAG

   Здравейте Младен христов,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Черен кимион на същата марка.

 5. Атанаска

  Благодаря за получената поръчка!Няколко пъти съм поръчала продукти при Вас и съм очарована от бързината,точността и котектността Ви!А сега съм още по-доволна и благодаряна,че заедно с продуктите и указание за всеки продукт,как да се пие!Бъдете здрави и благословени!

 6. Веселина

  Здравейте, пия Кварцетин и витамин C и цинк на Зейн Фарма. Може ли да се комбинира с маслото от черен кимион?

  • VITAMAG

   Здравейте Веселина,
   Потвърждаваме, че може да приемате Кверцетин, Разтворимо Витамин C + Цинк и Черен кимион на ZeinPharma в комбинация.

 7. Шенай Алиева

  Здравейте,Черен кимион може ли да се приема с бета блокер?

  • VITAMAG

   Здравейте Шенай Алиева,
   Въпреки че няма противопоказания Черен кимион на ZeinPharma да се приема с Бета блокери, препоръчваме да се консултирате с лекар.

 8. Емилия Ламбева

  Здровейте.Благодаря за коректната доставка!Въпроса ми е може ли да се пият капсули от черен кимион ,след като приемам Рапидо плюс и Небилет

  • VITAMAG

   Здравейте Емилия Ламбева,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   По принцип няма противопоказания Черен кимион на ZeinPharma да се приема при прием на Рапидо и Небилет, но препоръчваме да има поне два часа разстояние между приема на лекарставата и добавката.

 9. nikoleta.bancheva

  Здравейте, може ли да се пие от тинейджър на 14 години?

  • VITAMAG

   Здравейте nikoleta.bancheva,
   Потвърждаваме, че Черен Кимион на ZeinPharma може да се приема от дете на 14 години в указаната профилактичната доза – от 1 до 3 капсули дневно.

 10. Христина Стойнова

  Благодаря ви за експресната доставка!
  Очаквам поръчаните добавки да ми помогнат.

 11. Светлана Горунска

  Благодаря, много коректни сте!
  На лечение с flosteron amp. и мелбек ,аmp.
  Мога ли да приемам черен кимион,босвелия?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Светлана Горунска,
   Въпреки че няма противопоказания Черен Кимион на ZeinPharma да се приема с Флостерон и Мелбек, препоръчваме да се консултирате с лекар относно комбинацията.

 12. Антоанета Коспартова

  Със завишени нива на хеликобактер пилори бях диагностицирана и ми назначиха лечение с клацид за седем дни, нексиум, улкамед, както и Про хелико за три месеца.
  Мога ли да ги комбинирам с маслото от черен кимион?
  Или е по-добре да го приемам след лечението?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Антоанета Коспартова,
   Въпреки че няма противопоказания, препоръчваме да се консултирате и с лекуващия лекар.

 13. Mimi

  Искам да си поръчам масло от черен кимион на капсули. Препоръча ми го д-р Георгиев, каза, че е натурално и добре концентрирано. Може ли обаче да се приема с Деанксид?

  • VITAMAG

   Здравейте Mimi,
   Няма противопоказания Черен кимион да се приема с Деанксид, но следва да имате предвид приема на лекарството и добавката да стават по различно време на деня.

  • VITAMAG

   Здравейте Mimi,
   Няма противопоказания Черен кимион да се приема с Деанксид, но следва да имате предвид приема на лекарството и добавката да стават по различно време на деня.

 14. Полина

  Здравейте! Може ли да се приема маслото от черният кимион при розацея и остър гастрит?

  • VITAMAG

   Здравейте Полина,
   Няма противопоказания Черен кимион на ZeinPharma да се приема при розацея и остър гастрит, но ако имате някакви притеснения препоръчваме да се консултирате с лекар.

 15. Ива

  Здравейте, може ли да се приема от 6 год. дете, тъй като течно не иска да го пие? Може ли да ми препоръчате нещо подходящо.

  • VITAMAG

   Здравейте Ива,
   Черният кимион на ZeinPharma не е предназначен за деца и не можем да потвърдим приема от дете на 6 години. Може да разгледате детската серия Animal Parade на нашия сайт, в която може да откриете подходящи продукти за нормалното развитие при децата, за имунната система и др. Също така, ако предпочитате витамини за деца под формата на сироп/спрей/ампули може да разгледате и продуктите на марката Medex, която също може да откриете на сайта ни.

 16. даниела тешева

  Здравейте,искам да попитам отностно Маслото от Черен Кимион..Прочетох за прекрасните му качества и бях се съгласил да го поръчам но в един форум,прочетох ,че Клиент който го е приемал е получил Обостряне на Хемороиди,външни,,след 3 ден на прием..Ако имате някаква Информация,да не е противопоказно за Този проблем,ще бъда благодарен,тъй като и аз имам Хронични външни хемороиди и не бих искал да се Възпалят, от Лютивото..Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте даниела тешева,
   Черният кимион на ZeinPharma е натурална хранителна добавка, която НЯМА конкретни противопоказания. По принцип маслото от Черен кимион има противовъзпалително действие и не би следвало да имате проблем с приема.

 17. petya25

  Здравейте,
  За пръв път ще приемам Черен кимион.
  Много добре ми се отрази преди това приема на Магнезий на същата марка. Въпросът ми е – може ли да се приема заедно с Магнезий и Омега 3 рибено масло?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте petya25,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   Потвърждаваме, че може да приемате Черен кимион на ZeinPharma с Магнезий и Рибено масло на същата марка. Следва само да се съобрази приемът да става в отделна част на деня.

 18. Екатерина

  Здравейте ,
  Черния кимион може ли да се пие успоредно с вит.Д,В12 и фолиева киселина?

  • VITAMAG

   Здравейте Екатерина,
   Потвърждаваме, че може да приемате изброените продукти, като разделите приема в различни части на деня.

 19. loradocheva0

  Здравейте,
  Мога ли профилактично и успорено да пия Бял Трън/Симиларин и Масло от черен кимион от ЗейнФарма?

  • VITAMAG

   Здравейте loradocheva0,
   Потвърждаваме, че може да приемате Черен кимион на ZeinPharma и успоредно да приемате Силимарин на същата марка.

 20. Весела

  Здравейте, пия кварцетин от вашата фирма. Може ли да се комбинира с черен кимион и ако може в каква схема ? Заради често боледуване и хроничен бронхит.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела,
   Потвърждаваме, че Кверцетин на ЗейнФарма може да се комбинира с Черен кимион на същата марка. Трите капсули от Черния кимион може да приемате сутрин, а една капсула от Кверцетина след обяд или вечер.

 21. Милена

  Здравейте, препоръчителната дневна доза от 3 капсули може ли да се взема наведнъж или трябва да се разделят на 3 приема? Благодаря предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Трите капсули от Черния кимион на ZeinPharma могат да се взимат на един прием (може наведнъж, може и една след друга). Важно е да се приемат с достатъчно вода.

 22. Руска и Методий

  Чудесно е, че правите доставки за Добрич. Искам да поръчам за мъжа ми, който има здравословни проблеми и четох за черен кимион ползи в интернет. Мисля, че добре ще му се отрази черният кимион, сигурна съм, че ще има полза от приема, ще пиша пак впоследствие.

 23. Христина Христова

  Здравейте, имам ревматоиден артрит , с болки и скованост в ставите съм. Пия рибено масло, метилсулфонилметан, вечерна иглика и капсули масло от риган. Пия и по едно обезболяващо на ден.
  Мога ли да добавя и капсули масло от черен кимиом?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Христина Христова,
   потвърждаваме, че при ревматоиден артрит с болки и скованост в ставите е добре да приемате капсулите с масло от Черен кимион. Препоръчваме той да замести приемът на масло от Риган или приемът на масло от Вечерна иглика.

 24. Николай

  Така и никъде не прочетох колко продължително може да се взема по 3 или по 6 капсули на ден? Моля да направите това уточнение!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Николай,
   Черният кимион на ZeinPharma може да се приема целогодишно, без значение дали дневният прием е бил 3 или 6 капсули. Препоръчваме на всяка завършена опаковка да правите пауза от 2 седмици.

 25. Калинка Алипетова

  От село си взимах черен кимион масло, а сега виждам, че има и капсули. Ще ги опитам, защото е доста неприятно течно маслото черен кимион заради вкуса. Прочетох добри мнения и очаквам добър ефект от продукта.

 26. САВИНА

  Здравейте, искам да попитам как се приема масло от черен кимион? Препоръчаха ми вашите продукти, но искам да разбера подходящият брой капсули, които трябва да приемам от маслото черен кимион при остри болки в ставите.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Савина,
   тъй като имате конкретна нужда, нашият съвет е да приемате маслото от Черен кимион на ZeinPharma 2 пъти дневно по 3 капсули.

 27. Penka Tasheva

  Имам маслото, но в течно състояние. Как и по колко да го пия?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Penka Tasheva,
   маслото Черен кимион в течно състояние е непрактично за прием – освен трудно за дозиране, неприятно на вкус и ангажиращо начина на прием, то често не е добре пречистено спрямо стандартите за безопасен прием. Ето защо съветваме да приемате капсули по 500 мг (3 капсули дневно).

 28. Илиян Праматаров

  Пия маслото от черен кимион от година.Подсили ми имунната система и намали ставните болки.Вита Маг са бьрзи и точни при доставката

 29. Румен Стоянов

  Пазарувам от този сайт вече може би 2 години. Маслото от черен кимион ми е любимо. Харесват ми и други продукти, които се предлагат. Жалко, че по аптеките няма толкова качествени и натурални добавки. Убедих се, че по аптеките повечето добавки са си химия на по-ниска цена.

 30. Branimir Nikolov

  Капсулите на черния кимион са хубава алтернатива на течния кимион. Много полезен продукт, обаче съм попадал на некачествени масла от черен кимион, но за вашия онлайн магазин съм чувал предимно положителни коментари и стискам палци да подейства положително.

 31. Екатерина Славова

  Доктор ми препоръча масло от черен кимион от Vitamag. За пръв път ще опитам масло от черен кимион на капсули и се надявам да има ефект.

 32. Руми

  Хубав продукт на добра цена, дано наистина помага.

 33. Бистра Трендафилова

  Маслото от черен кимион на ЗейнФарма ми допадна като количество, форма и състав. Преди взимах течно, но спрях, защото приемът си беше цял проект – от цапането до неприятния вкус, който оставаше.

 34. ДЕНИЦА_ТЕМЕЛКОВА

  Качествено масло от черен кимион на приемлива цена. Останах приятно изненадана и от подаръка , за който благодаря!

 35. kaka_lidka

  Черният кимион на Зейнфарма ми харесва. Има страхотно тонизиращо действие, а и ми помага много с пулса и кръвното в жегите. Другото, което взимам често е и магнезия хелат.

 36. Петър Андреев

  Кимионът на зейнфарма се оказа доста ефективен! Препоръчвам го за всеки с хронични възпаления и отслабен имунитет. На мен лично ми помогна дори с болките в кръста и подвижността.

 37. Кристина

  Въпрос-Може ли да се приема от хора с автоимунни заболявания?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Кристина,
   съгласно листовката на производителя, Черният кимион на ZeinPharma няма противопоказания за хора с автоимунни заболявания. Препоръчваме да се консултирате и с лекуващия лекар.

 38. Наталия

  По-скоро въпрос. Може ли да се приема от дете на 11 и половина години?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Наталия,
   можем да изразим принципно становище, че дете на 11.5 години може да приема по 1 капсула дневно от Черния кимион.

 39. Михаела Котева

  Преди го купувах в насипно състояние и го смилах, но беше доста неприятно на вкус, да не говоря за почистването след това. Радвам се, че го тук го има и в по-културен вид, под формата на капсули, които сега поръчах и ще дам отзив по-натам…

 40. Петър Георгиев

  След задълбоченото проучване в крайна сметка се спрях на този, цайн фарма черен кимион. Цената и количеството също допринесоха за избора ми, дано наистина да помогне.

 41. румен минчев

  Този продукт оказва добър противовъзпалителен ефект, благодарение на който спрях аспирина и наред с другите ползи сега се чувствам и по-подвижен.

 42. Кирил

  Благодаря за бързата доставка и професионалната консултация!

 43. Стефка Караколева

  Изключително качествен продукт, от който получих търсения ефект след около месец редовен прием и който ще продължа да приемам и занапред!

 44. Вера Желязкова

  Моето е по-сноро въпрос. Дали може да се пие от майки кърмачки?

  • VITAMAG

   Здравейте Вера Желязкова,
   въпреки, че няма изрични противопоказания Черният кимион да се приема по време на кърмене, препоръката ни е преди това да се консултирате с педиатъра на детето.

 45. Влади Вълев

  Задължителен за мен продукт, пия го всяка зима и ми се отразява доста добре.

 46. Валерия Тинчева

  Много добър продукт! Първо го взех за себе си, а сега поръчвам и за роднините. Изцяло положителен отзив от мен.

 47. Nikola Bradinski

  Изключително доволен съм от този продукт. Действа ми добре, работоспособност, тонус, дишане. Спокоен съм и за произхода, тъй като марката ми е добре позната от Германия и препоръчвам.

 48. danimarkova

  Пия Черен кимион от години. Трудно се намира качествен продукт на такава цена и се радвам, че попаднах на вашия сайт, откъдето ще си го поръчвам и занапред.

 49. Ирина

  Приемам Черен кимион на ЗейнФарма по лекарско предписание и съм изключително доволна от действието на продукта.

 50. Gergana Goetze

  Благодаря за бързата доставка и подаръка. Радвам се, че предлагате продуктите на марката на приемлива цена, а не с 200-300% надценка!! (както е по другите сайтове)

 51. Тонка Колева

  Доволна както от този, така и от продуктите за деца от детската серия Анимал Парад.

 52. Станислава Христова

  Страхотни продукти предлагате! Хареса ми също бързия и удобен сайт. Вече си направих няколко поръчки и с удоволствие ще продължавам да пазарувам от Вас ❤️!!! Бъдете здрави 💪💪

 53. Николай Давидов

  Невероятна добавка! С ревматоиден артрит съм и пия по 6 капсули на ден като още на 10-тия ден усетих значително облекчаване на болките в ставите.

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.