ЧЕРВЕН ОРИЗ – МОНАКОЛИН К – OPTICOLIN – ZeinPharma (240 капс)

(3 клиентски отзива)

49.90лв.

ЧЕРВЕН ОРИЗ – МОНАКОЛИН К – OPTICOLIN за кръвно налягане, сърдечно-съдовата система и за добро храносмилане он Zein
ЧЕРВЕН ОРИЗ – МОНАКОЛИН К – OPTICOLIN – ZeinPharma (240 капс)

49.90лв.

Срок на годност: 30.09.2025 г.

Код: 13459 | Съдържание: 240 капсули

Натурална добавка, която съдържа 100% чист екстракт от дрожди на Червен ориз с 3% патентован Монаколин К – Opticolin® с висока бионаличност. Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 капсулa дневно осигурява 84 mg натурален екстракт от дрожди на Червен ориз и цели 2.5 mg от най-ценната активна съставка в него – Монаколин К. Червен ориз – Монаколин К – Opticolin на ZeinPharma® благоприятства работата на сърдечно-съдовата система и укрепва сърцето. Помага по естествен начин за понижаване на „лошия“ холестерол и триглицеридите. Оказва положителен ефект при високо кръвно налягане. Допринася за подобряване на кръвообращението. Повлиява благоприятно храносмилането.

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Червеният ферментирал ориз е създаден чрез ферментация на бял ориз с плесента/гъбата Monascus purpureus, която всъщност му придава характерния червен цвят. Отличава с уникален състав, заради който е признат за една от най-полезните природни съставки. Той се използва от векове в традиционната китайска медицина като натурално средство за укрепване на сърдечно-съдовото здраве и като естествено багрило. Дрождите от Червен ориз са широко използвани заради свойството си да понижават холестерола, да подобряват кръвообращението и да поддържат функцията на сърдечно-съдовата система. Червеният ферментирал ориз е ценен източник на фибри, които подпомагат работата на червата и подобряват перисталтиката. Освен това е добър антиоксидант, предпазва клетките от стареене и намалява риска от злокачествени заболявания. Дължи полезните си свойства главно на съединението Монаколин К в състава му.

 Монаколин К е най-важната биоактивна съставка в Червения ориз. Представлява фитостатин, който се съдържа в Червения ориз, подложен на ферментация с плесента Monascus purpureus. Има доказани противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. По естествен път редуцира „лошия“ (LDL) холестерол и триглицеридите в кръвта, които запушват и увреждат кръвоносните съдове, вследствие на което се увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и инсулт. Монаколин  К оказва благоприятен ефект при високо кръвно налягане.

Червен ориз – Монаколин К Opticolin на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум качество. Съдържа 100% чист екстракт от дрожди на Червен ориз с 3% патентован Монаколин К – Opticolin® с висока бионаличност за оптимална абсорбция и поносимост от организма. Добавката предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява 84 mg натурален екстракт от дрожди на Червен ориз и цели 2.5 mg от най-ценната активна съставка в него – Монаколин К.

Приемът на Червен ориз – Монаколин К Opticolin на ZeinPharma благоприятства нормалната работа на сърдечно-съдовата система и укрепва здравето на сърцето. По естествен начин помага за поддържането на здравословни нива на липидите в кръвта – „лошия“ (LDL) холестерол, „добрия“ (HDL) холестерол и триглицеридите. Оказва благоприятен ефект при високо кръвно налягане (хипертония). Допринася за подобряване на кръвообращението. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и инсулт. Повлиява благоприятно функцията на храносмилателната система и подобрява перисталтиката. Добавката е подходяща за вегетарианци и не съдържа алергени като глутен, лактоза, соя и нежелани добавки като консерванти.

Предимства на Червен ориз – Монаколин К Opticolin на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав – съдържа натурален екстракт от дрожди на Червен ориз с 3% патентован Монаколин К – Opticolin®.
 • Висока бионаличност на Монаколин К за оптимална абсорбция и поносимост от организма.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която съдържа 84 mg натурален екстракт от дрожди на Червен ориз и цели 2.5 mg Монаколин К.
 • Подпомага нормалната работа на сърдечно-съдовата система и укрепва здравето на сърцето.
 • Помага за поддържането на здравословни нива на липидите в кръвта – „лошия“ и „добрия“ холестерол и триглицеридите.
 • Оказва благоприятен ефект при високо кръвно налягане (хипертония).
 • Допринася за подобряване на кръвообращението.
 • Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и инсулт.
 • Повлиява благоприятно функцията на храносмилателната система.
 • Икономична опаковка от цели 240 капсули, която стига за 240 дни (8 месеца).
 • 100% вегетариански капсули, без глутен, лактоза, соя и без магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 1 капсула. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема по време на хранене. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 8 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капсула

Екстракт от дрожди на Червен ориз

– от който:

84 mg

Монаколин К

2.5 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

3 отзива за ЧЕРВЕН ОРИЗ – МОНАКОЛИН К – OPTICOLIN – ZeinPharma (240 капс)

 1. Силвия Сачкова

  Съставът на Монаколин К с тези 2.5 или 2.9мг никаква работа не върши! Лабораторните резултати са плачевни! Когато в състава на всяка таблета беше 10мг Монаколин К,с една таблетка дневен прием,всички резултати от Общия холестерол,триглицериди,LDL иHDL бяха спаднали като по учебник,а сега след 3месечен курс на употреба, всички показатели са стигнали предишните си стойности!
  Защо всъщност стана така,че се намали мг.на Монаколин К до 2.5мг,защото Европейските дерективи според БАБХ,не разрешавали по-високи като 10мг Монаколин К!Всъщност,много от пациентите не искат да пият тези статини изработени по химичен път, със страшно много странични ефекти,много хора са алергични към тях и какво по-хубаво от естествените екстракти,които освен да помогнат на хората, никакви странични действия не дават изключая бременни,кърмещи и хора над 70години,макар,че много хора ги пият на тази възраст, изписано им от кардиолозите без никакъв проблем!
  Ех,тази фармацевтична промишленост,която се надпреварва как да си пласира химиите,затова и умираме на по-ранна възраст!

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия Сачкова,
   Можем да предложим ЧЕРВЕН ОРИЗ / RED YEAST RICE – Herbal Actives (60 капс) – ЛИНК, който е с по-висока концентрация на червен ориз. Ако имате предписание от лекар за прием на 10мг., може евентуслно да увеличите дозата на продукта, но това може да стане само и единствено след потвърждение/предписание от лекар, тъй като ние можем да потвърдим само дозата от производителя, която е 1 капсула дневно.

 2. Деница Димитрова

  Здравейте! Аз кърмя и не намирам в описанието, дали мога да пия таблетките по време на кърмене.

  • VITAMAG

   Здравейте Деница Димитрова,
   Според информацията на фабричната опаковка и производителя, Червен ориз на ZeinPharma НЕ се препоръчва при бременност и кърмене.

 3. Сиси Димитрова

  Здравейте… имам назначена терапия с червен ориз на зейнфарма за 2 месеца, като преди това пих сортис един месец . Въпросът ми е, мога ли да комбинирам червения ориз на зейнфарма с карсил?

  • VITAMAG

   Здравейте Сиси Димитрова,
   Няма противопоказания Червен ориз на ZeinPharma да се приема с Карсил, тъй като Карсил не е лекарство за понижаване нивата на холестерола и в състава си не съдържа Червен ориз. Все пак, препоръчваме да се консултирате и с лекар.

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Червеният ферментирал ориз е създаден чрез ферментация на бял ориз с плесента/гъбата Monascus purpureus, която всъщност му придава характерния червен цвят. Отличава с уникален състав, заради който е признат за една от най-полезните природни съставки. Той се използва от векове в традиционната китайска медицина като натурално средство за укрепване на сърдечно-съдовото здраве и като естествено багрило. Дрождите от Червен ориз са широко използвани заради свойството си да понижават холестерола, да подобряват кръвообращението и да поддържат функцията на сърдечно-съдовата система. Червеният ферментирал ориз е ценен източник на фибри, които подпомагат работата на червата и подобряват перисталтиката. Освен това е добър антиоксидант, предпазва клетките от стареене и намалява риска от злокачествени заболявания. Дължи полезните си свойства главно на съединението Монаколин К в състава му.

 Монаколин К е най-важната биоактивна съставка в Червения ориз. Представлява фитостатин, който се съдържа в Червения ориз, подложен на ферментация с плесента Monascus purpureus. Има доказани противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. По естествен път редуцира „лошия“ (LDL) холестерол и триглицеридите в кръвта, които запушват и увреждат кръвоносните съдове, вследствие на което се увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и инсулт. Монаколин  К оказва благоприятен ефект при високо кръвно налягане.

Червен ориз – Монаколин К Opticolin на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум качество. Съдържа 100% чист екстракт от дрожди на Червен ориз с 3% патентован Монаколин К – Opticolin® с висока бионаличност за оптимална абсорбция и поносимост от организма. Добавката предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява 84 mg натурален екстракт от дрожди на Червен ориз и цели 2.5 mg от най-ценната активна съставка в него – Монаколин К.

Приемът на Червен ориз – Монаколин К Opticolin на ZeinPharma благоприятства нормалната работа на сърдечно-съдовата система и укрепва здравето на сърцето. По естествен начин помага за поддържането на здравословни нива на липидите в кръвта – „лошия“ (LDL) холестерол, „добрия“ (HDL) холестерол и триглицеридите. Оказва благоприятен ефект при високо кръвно налягане (хипертония). Допринася за подобряване на кръвообращението. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и инсулт. Повлиява благоприятно функцията на храносмилателната система и подобрява перисталтиката. Добавката е подходяща за вегетарианци и не съдържа алергени като глутен, лактоза, соя и нежелани добавки като консерванти.

Предимства на Червен ориз – Монаколин К Opticolin на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав – съдържа натурален екстракт от дрожди на Червен ориз с 3% патентован Монаколин К – Opticolin®.
 • Висока бионаличност на Монаколин К за оптимална абсорбция и поносимост от организма.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която съдържа 84 mg натурален екстракт от дрожди на Червен ориз и цели 2.5 mg Монаколин К.
 • Подпомага нормалната работа на сърдечно-съдовата система и укрепва здравето на сърцето.
 • Помага за поддържането на здравословни нива на липидите в кръвта – „лошия“ и „добрия“ холестерол и триглицеридите.
 • Оказва благоприятен ефект при високо кръвно налягане (хипертония).
 • Допринася за подобряване на кръвообращението.
 • Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза и инсулт.
 • Повлиява благоприятно функцията на храносмилателната система.
 • Икономична опаковка от цели 240 капсули, която стига за 240 дни (8 месеца).
 • 100% вегетариански капсули, без глутен, лактоза, соя и без магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
КАК СЕ ПРИЕМА

1 път дневно х 1 капсула. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема по време на хранене. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 8 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капсула

Екстракт от дрожди на Червен ориз

– от който:

84 mg

Монаколин К

2.5 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ

3 отзива за ЧЕРВЕН ОРИЗ – МОНАКОЛИН К – OPTICOLIN – ZeinPharma (240 капс)

 1. Силвия Сачкова

  Съставът на Монаколин К с тези 2.5 или 2.9мг никаква работа не върши! Лабораторните резултати са плачевни! Когато в състава на всяка таблета беше 10мг Монаколин К,с една таблетка дневен прием,всички резултати от Общия холестерол,триглицериди,LDL иHDL бяха спаднали като по учебник,а сега след 3месечен курс на употреба, всички показатели са стигнали предишните си стойности!
  Защо всъщност стана така,че се намали мг.на Монаколин К до 2.5мг,защото Европейските дерективи според БАБХ,не разрешавали по-високи като 10мг Монаколин К!Всъщност,много от пациентите не искат да пият тези статини изработени по химичен път, със страшно много странични ефекти,много хора са алергични към тях и какво по-хубаво от естествените екстракти,които освен да помогнат на хората, никакви странични действия не дават изключая бременни,кърмещи и хора над 70години,макар,че много хора ги пият на тази възраст, изписано им от кардиолозите без никакъв проблем!
  Ех,тази фармацевтична промишленост,която се надпреварва как да си пласира химиите,затова и умираме на по-ранна възраст!

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия Сачкова,
   Можем да предложим ЧЕРВЕН ОРИЗ / RED YEAST RICE – Herbal Actives (60 капс) – ЛИНК, който е с по-висока концентрация на червен ориз. Ако имате предписание от лекар за прием на 10мг., може евентуслно да увеличите дозата на продукта, но това може да стане само и единствено след потвърждение/предписание от лекар, тъй като ние можем да потвърдим само дозата от производителя, която е 1 капсула дневно.

 2. Деница Димитрова

  Здравейте! Аз кърмя и не намирам в описанието, дали мога да пия таблетките по време на кърмене.

  • VITAMAG

   Здравейте Деница Димитрова,
   Според информацията на фабричната опаковка и производителя, Червен ориз на ZeinPharma НЕ се препоръчва при бременност и кърмене.

 3. Сиси Димитрова

  Здравейте… имам назначена терапия с червен ориз на зейнфарма за 2 месеца, като преди това пих сортис един месец . Въпросът ми е, мога ли да комбинирам червения ориз на зейнфарма с карсил?

  • VITAMAG

   Здравейте Сиси Димитрова,
   Няма противопоказания Червен ориз на ZeinPharma да се приема с Карсил, тъй като Карсил не е лекарство за понижаване нивата на холестерола и в състава си не съдържа Червен ориз. Все пак, препоръчваме да се консултирате и с лекар.

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.