МЕЛАТОНИН Спрей / MELATONIN – ZeinPharma (25 мл)

(3 клиентски отзива)

19.90лв.

Мелатонин Спрей / Melatonin за нервната система и спокоен здрав сън от Pharma.
МЕЛАТОНИН Спрей / MELATONIN – ZeinPharma (25 мл)

19.90лв.

Срок на годност: 31.12.2025 г.

Код: 10296 | Съдържание: 25 мл

Висококачествена добавка, която само с 1 впръскване съкращава времето на заспиване и подобрява съня, без нежелани странични ефекти, като сънливост през деня или привикване. Съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени растителни екстракти от Пасифлора и Маточина със седативни свойства. Благодарение на спрей формата, „Хормонът на съня“ се абсорбира ефективно – директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток. Мелатонин Спрей на ZeinPharma® спомага за контролиране на биоритъма на циклите на сън и бодърстване. Помага при леки форми на безсъние, трудно заспиване и често събуждане през нощта. Подходящ е при стрес, нощни смени и дълги полети. С натурален вкус на касис.

Мелатонин Спрей от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Мелатонинът е вещество, което се произвежда от епифизната (пинеална) жлеза в мозъка, основно от серотонина. Мелатонинът се отделя в мозъка главно, когато е тъмно, т.е. през нощта. Следователно той допринася за подготовката на тялото към фазата на съня. По този начин има силно влияние върху ритъма ден-нощ – т.нар. циркаден ритъм (физиологична адаптация на тялото към деня и нощта). Производството на мелатонин е естествен процес за човешкото тяло. Но начинът на живот и някои житейски събития и фактори (работа на смени; смяна на часовата зона; стрес; лоши условия за сън) могат временно да се отразят негативно на производството му. Това често води до хронична умора, изтощение, раздразнителност и безжизненост. Те от своя страна се отразяват на работоспособността, здравето и качеството на живот. Ниските нива на мелатонин могат да доведат до различни разстройства на съня. В някои случаи дори до леки форми на безсъние (инсомния) и депресия.

Пасифлората / Страстниче (Passiflora incarnata, Passion flower) е тревиста лоза, която традиционно се използва зa ефективно лeчeниe нa бeзпoкoйcтвo, напрежение, възбуда и бeзcъниe. Доказано е, че повишава нивото на гама-аминомаслената киселина (GABA) в мозъка, която понижава мозъчната активност и ни помага по-лесно да се отпуснем и да заспим. Билката намира приложение и като болкоуспокояващо средство.

Маточината (Melissa officinalis, Lemon balm) е лечебна билка и подправка, която има успокояващ ефект върху нервната система и спомага за намаляване на стреса и напрежението. Отразява се благоприятно върху настроението и прогонва депресивните мисли и състояния. Освен това подобрява качеството и продължителността на съня и подпомага умствената дейност.

Мелатонин Спрей на ZeinPharma® е висококачествена хранителна добавка, под формата на спрей, която съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени чисти растителни екстракти от Пасифлора и Маточина, които имат натурални седативни свойства. Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 впръскване дневно доставя на организма 1 mg от „хормона на съня“ Мелатонин. Осигурява бързо и ефективно усвояване – благодарение на спрей формата, Мелатонинът се абсорбира директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток. Поради тази причина добавката може да се приема непосредствено преди лягане, а не 30-60 минути преди сън, както е при повечето продукти под формата на таблетки или капсули. Друго предимство на Спрея е, че тъй като не изисква усвояване в стомашно-чревния тракт, той е подходящ за хора, страдащи от чревни абсорбционни нарушения.

Приемът на Мелатонин Спрей на ZeinPharma съкращава времето на заспиване и подобрява качеството и продължителността на съня, без да води до нежелани странични ефекти като сънливост през деня или привикване. За разлика от конвенционалните хапчета за сън, чиито ефекти могат да се почувстват на следващата сутрин при събуждане, тази добавка развива ефекта си основно по време на фазата на съня. След това бързо се разгражда и отделя от организма. Спомага за контролиране на биоритъма на циклите на сън и бодърстване.

Хранителната добавка Мелатонин се предлага в удобна спрей опаковка, която позволява лесен прием и дозиране, навсякъде и по всяко време. Подходящ е при леки форми на безсъние (инсомния), трудно заспиване и често събуждане през нощта. Идеален е за хора, които работят на смени, пътуват на дълги разстояния и сменят часови зони или за такива, които водят динамичен начин на живот и ежедневно са подложени на стрес. Има приятен натурален вкус и аромат на черен касис.

Предимства на Мелатонин Спрей на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав – съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени чисти растителни екстракти от Пасифлора и Маточина.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 впръскване дневно осигурява нужния на организма за добрия сън 1 mg Мелатонин.
 • Осигурява бързо и ефективно усвояване – благодарение на спрей формата, Мелатонинът се абсорбира директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток. Това позволява прием непосредствено преди сън.
 • Съкращава времето на заспиване и подобрява качеството и продължителността на съня.
 • Подходящ е при безсъние, трудно заспиване и често събуждане през нощта.
 • Спомага за контролиране на биоритъма на циклите на сън и бодърстване.
 • Удобна спрей опаковка, която позволява лесен прием и дозиране, навсякъде и по всяко време.
 • Притежава приятен натурален вкус и аромат на черен касис.
 • Употребата не води до нежелани странични ефекти като сънливост през деня или пристрастяване.
 • Особено подходящ за хора, които работят на смени, които пътуват на дълги разстояния и сменят часови зони или ежедневно са подложени на стрес.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, соя, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 1 впръскване (= 0.2 мл).

Насочете спрея към устата и директно впръскайте под езика. Консумацията не е нужно да бъде последвана от прием на вода. Разклатете добре преди употреба. Почиствайте главата на спрея след всяка употреба. След като се отвори, да се съхранява на стайна температура и да се консумира в рамките на шест месеца.

Препоръчително е да се приема непосредствено преди лягане. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: соя, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 впр.

(0.2 мл)

Мелатонин

1 mg

Екстракт от Пасифлора / Страстниче

11.5 mg

Екстракт от Маточина

10 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

3 отзива за МЕЛАТОНИН Спрей / MELATONIN – ZeinPharma (25 мл)

 1. Ирина Стоянова

  Най-добър мелатонин който съм пробвала!

 2. Лили Янкова

  Това натурален мелатонин ли е и има ли някакви странични ефекти като гадене? Каква е дневната доза, понеже съм пила само мелатонин адифарм? Казаха ми, че на спрей мелатонинът се усвоява по-добре, а пък мелатонин адифарм е на таблетки.

  • VITAMAG

   Здравейте Лили Янкова,
   Мелатонин спрей на ZeinPharma съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени чисти растителни екстракти от Пасифлора и Маточина. Продуктът НЕ води до нежелани странични ефекти. Дневната доза и начинът на прием е 1 път дневно х 1 впръскване (0.2 мл). Истина е, че спреят е по-добър избор от таблитките, защото спреят се впръсква директно под езика, а така Мелатонинът се абсорбира ефективно, като минава директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток.

 3. Камен

  Сега си пръскам от този мелатонин спрей 1 мг и ми помага за спокоен сън. Първоначално в аптеката ми препоръчаха мелатонин 5 мг на капсули и аз го взех, но явно дозата беше много силна, защото имах главоболие сутрин. Питах личния лекар и той каза да си купя мелатонин 1 мг по възможност на спрей, а не мелатонин 5 мг, защото дозата е висока.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Мелатонин Спрей от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Мелатонинът е вещество, което се произвежда от епифизната (пинеална) жлеза в мозъка, основно от серотонина. Мелатонинът се отделя в мозъка главно, когато е тъмно, т.е. през нощта. Следователно той допринася за подготовката на тялото към фазата на съня. По този начин има силно влияние върху ритъма ден-нощ – т.нар. циркаден ритъм (физиологична адаптация на тялото към деня и нощта). Производството на мелатонин е естествен процес за човешкото тяло. Но начинът на живот и някои житейски събития и фактори (работа на смени; смяна на часовата зона; стрес; лоши условия за сън) могат временно да се отразят негативно на производството му. Това често води до хронична умора, изтощение, раздразнителност и безжизненост. Те от своя страна се отразяват на работоспособността, здравето и качеството на живот. Ниските нива на мелатонин могат да доведат до различни разстройства на съня. В някои случаи дори до леки форми на безсъние (инсомния) и депресия.

Пасифлората / Страстниче (Passiflora incarnata, Passion flower) е тревиста лоза, която традиционно се използва зa ефективно лeчeниe нa бeзпoкoйcтвo, напрежение, възбуда и бeзcъниe. Доказано е, че повишава нивото на гама-аминомаслената киселина (GABA) в мозъка, която понижава мозъчната активност и ни помага по-лесно да се отпуснем и да заспим. Билката намира приложение и като болкоуспокояващо средство.

Маточината (Melissa officinalis, Lemon balm) е лечебна билка и подправка, която има успокояващ ефект върху нервната система и спомага за намаляване на стреса и напрежението. Отразява се благоприятно върху настроението и прогонва депресивните мисли и състояния. Освен това подобрява качеството и продължителността на съня и подпомага умствената дейност.

Мелатонин Спрей на ZeinPharma® е висококачествена хранителна добавка, под формата на спрей, която съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени чисти растителни екстракти от Пасифлора и Маточина, които имат натурални седативни свойства. Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 впръскване дневно доставя на организма 1 mg от „хормона на съня“ Мелатонин. Осигурява бързо и ефективно усвояване – благодарение на спрей формата, Мелатонинът се абсорбира директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток. Поради тази причина добавката може да се приема непосредствено преди лягане, а не 30-60 минути преди сън, както е при повечето продукти под формата на таблетки или капсули. Друго предимство на Спрея е, че тъй като не изисква усвояване в стомашно-чревния тракт, той е подходящ за хора, страдащи от чревни абсорбционни нарушения.

Приемът на Мелатонин Спрей на ZeinPharma съкращава времето на заспиване и подобрява качеството и продължителността на съня, без да води до нежелани странични ефекти като сънливост през деня или привикване. За разлика от конвенционалните хапчета за сън, чиито ефекти могат да се почувстват на следващата сутрин при събуждане, тази добавка развива ефекта си основно по време на фазата на съня. След това бързо се разгражда и отделя от организма. Спомага за контролиране на биоритъма на циклите на сън и бодърстване.

Хранителната добавка Мелатонин се предлага в удобна спрей опаковка, която позволява лесен прием и дозиране, навсякъде и по всяко време. Подходящ е при леки форми на безсъние (инсомния), трудно заспиване и често събуждане през нощта. Идеален е за хора, които работят на смени, пътуват на дълги разстояния и сменят часови зони или за такива, които водят динамичен начин на живот и ежедневно са подложени на стрес. Има приятен натурален вкус и аромат на черен касис.

Предимства на Мелатонин Спрей на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав – съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени чисти растителни екстракти от Пасифлора и Маточина.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 впръскване дневно осигурява нужния на организма за добрия сън 1 mg Мелатонин.
 • Осигурява бързо и ефективно усвояване – благодарение на спрей формата, Мелатонинът се абсорбира директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток. Това позволява прием непосредствено преди сън.
 • Съкращава времето на заспиване и подобрява качеството и продължителността на съня.
 • Подходящ е при безсъние, трудно заспиване и често събуждане през нощта.
 • Спомага за контролиране на биоритъма на циклите на сън и бодърстване.
 • Удобна спрей опаковка, която позволява лесен прием и дозиране, навсякъде и по всяко време.
 • Притежава приятен натурален вкус и аромат на черен касис.
 • Употребата не води до нежелани странични ефекти като сънливост през деня или пристрастяване.
 • Особено подходящ за хора, които работят на смени, които пътуват на дълги разстояния и сменят часови зони или ежедневно са подложени на стрес.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, соя, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

ПРИЕМ

1 път дневно х 1 впръскване (= 0.2 мл).

Насочете спрея към устата и директно впръскайте под езика. Консумацията не е нужно да бъде последвана от прием на вода. Разклатете добре преди употреба. Почиствайте главата на спрея след всяка употреба. След като се отвори, да се съхранява на стайна температура и да се консумира в рамките на шест месеца.

Препоръчително е да се приема непосредствено преди лягане. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: соя, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 впр.

(0.2 мл)

Мелатонин

1 mg

Екстракт от Пасифлора / Страстниче

11.5 mg

Екстракт от Маточина

10 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ (3)

3 отзива за МЕЛАТОНИН Спрей / MELATONIN – ZeinPharma (25 мл)

 1. Ирина Стоянова

  Най-добър мелатонин който съм пробвала!

 2. Лили Янкова

  Това натурален мелатонин ли е и има ли някакви странични ефекти като гадене? Каква е дневната доза, понеже съм пила само мелатонин адифарм? Казаха ми, че на спрей мелатонинът се усвоява по-добре, а пък мелатонин адифарм е на таблетки.

  • VITAMAG

   Здравейте Лили Янкова,
   Мелатонин спрей на ZeinPharma съдържа Мелатонин, добит чрез естествена ферментация, с добавени чисти растителни екстракти от Пасифлора и Маточина. Продуктът НЕ води до нежелани странични ефекти. Дневната доза и начинът на прием е 1 път дневно х 1 впръскване (0.2 мл). Истина е, че спреят е по-добър избор от таблитките, защото спреят се впръсква директно под езика, а така Мелатонинът се абсорбира ефективно, като минава директно през лигавицата на устната кухина и достига бързо до кръвния поток.

 3. Камен

  Сега си пръскам от този мелатонин спрей 1 мг и ми помага за спокоен сън. Първоначално в аптеката ми препоръчаха мелатонин 5 мг на капсули и аз го взех, но явно дозата беше много силна, защото имах главоболие сутрин. Питах личния лекар и той каза да си купя мелатонин 1 мг по възможност на спрей, а не мелатонин 5 мг, защото дозата е висока.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.