МЕЛАТОНИН / MELATONIN – ZeinPharma (50 капс)

(9 клиентски отзива)

2490лв.

ZeinPharma МЕЛАТОНИН – 1mg за Спокоен и здрав сън от Pharma
МЕЛАТОНИН / MELATONIN – ZeinPharma (50 капс)

2490лв.

Код: 12883 | Съдържание: 50 капсули

Всяка капсула доставя на организма 1 mg от „хормона на съня“, добит по естествен начин. Това го прави идентичен с природния мелатонин, който тялото произвежда, без да води до пристрастяване. Подходящ при безсъние, трудно заспиване и често събуждане през нощта. Приемът му съкращава времето на заспиване, подобрява качеството и продължителността на съня.

УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА: По 1 капсула, 30 минути преди лягане.

Опаковката стига за 50 дни.

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Мелатонинът е вещество, което се произвежда от епифизната (пинеална) жлеза в мозъка, основно от серотонина. Източникът на серотонин е незаменимата аминокиселина L-Триптофан, която тялото не може да произвежда само и затова трябва да получава чрез храна или хранителни добавки. Мелатонинът се отделя в мозъка главно, когато е тъмно, т.е. през нощта. Следователно той допринася за подготовката на тялото към фазата на съня и по този начин има силно влияние върху ритъма ден-нощ – т.нар. циркаден ритъм (физиологична адаптация на тялото към деня и нощта).

Производството на мелатонин е естествен процес за човешкото тяло. Но начинът на живот и някои житейски събития и фактори (например при работа на смени; смяна на часовата зона; стрес; лоши условия за сън и др.) могат временно да се отразят негативно на производството му. Това често води до хронична умора, изтощение, раздразнителност и безжизненост, а те от своя страна се отразяват на работоспособността, здравето и качеството на живот. Ниските нива на мелатонин могат да доведат до различни разстройства на съня, а в някои случаи дори до леки форми на безсъние (инсомния) и депресия. Тогава се налага допълнителен прием на мелатонин, под формата на хранителна добавка, която да компенсира неговия дефицит и да регулира ежедневните цикли на заспиване и събуждане. Доказано е, че приет в правилната дозировка, в точното време, мелатонинът насърчава по естествен начин заспиването. Тези негови свойства са научно потвърдени от Европейският орган за безопасност на храните (EFSA), след обстоен преглед на многобройни научни изследвания.

Всяка вегетарианска капсула Мелатонин на ZeinPharma доставя на организма 1 mg от „хормона на съня“, добит чрез естествена ферментация. Мелатониновите капсули съкращават времето за заспиване и подобряват качеството и продължителността на съня, без да водят до пристрастяване! Освен това, за разлика от конвенционалните хапчета за сън, чиито ефекти могат да се почувстват на следващата сутрин при събуждане, Мелатонинът на ZeinPharma развива ефекта си основно по време на фазата на съня и след това бързо се разгражда и отделя от организма.

Натуралната хранителна добавка Мелатонин е произведена е по най-високите стандарти за качество и безопасност. Както този, така и всички продукти на ZeinPharma се тестват редовно от независими лаборатории за микроорганизми, за да осигурят на потребителите ефективен и безопасен продукт.

Vitamag е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29, zeinpharma.de

Натурален състав, НЕ съдържат: глутен, лактоза, соя, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

Съдържание за 1 капсула

Мелатонин                                                                                  1 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

9 отзива за МЕЛАТОНИН / MELATONIN – ZeinPharma (50 капс)

 1. Милица

  Най-после.. мелатонина на Зейнфарма го ползвах докато живеех в Германия и мога да се съглася с описанията, че е много добър продукт за сън.

 2. Ваня

  Здравейте, подходящи ли са за дете на 2 години?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Ваня,
   Мелатонин капсули е хранителна добавка, предназначена за възрастни. Засега не предлагаме аналогичен продукт, който да е подходящ за деца на 2-годишна възраст.

 3. Вени Златарев

  Доволен съм. Още от втората капсула сънят ми стана една идея по-дълбок, и се събуждам доста по-свеж.

 4. Наско

  С Ковид съм и по предписание на лекаря го приемам с Кверцетин, Цинк и Вит Д на Зейнфарма. Пия ги 6 дни вече, усещам подобрение, сънят също е спокоен, засега нещата са ОК, дано всичко мине .. ще поръчам пак.

 5. Траяна Бергер

  Качествен немски продукт, от който не получавам алергична реакция, каквато с други мелатонинови добавки.

 6. Малинка Ергина

  Подходящ ли е за 15 годишно момиче?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Малинка Ергина,
   за 15-годишно момиче Ви съветваме да започнете първите няколко дни с 1/2 таблетка и впоследствие може да увеличите дозата на 1 таблетка, приета 30 минути преди сън.

 7. Лъчезар Налбантов

  Здравейте, останах доволен от продукта. Кога пак ще има наличност? Благодаря предварително за отговора.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Лъчезар Налбантов,
   очакваме следващото зареждане да бъде след м. Септември. Ще Ви информираме на лично съобщение, когато стане отново наличен. Благодарим за търпението и положителната обратна връзка!

 8. Светослав Спасов

  не получавам замаиване сутрин както е с обикновения мелатонин и смятам че е добър препарат

 9. Валентин

  Умерен и добър ефект, не силен, действа ми добре на тремора на пръстите и бих го препоръчал.

Добавяне на отзив

Онлайн магазинът VITAMAG.BG е регистриран в БАБХ (Рег. №58090/25.02.2021г), както и в НАП (Рег. №10969/19.03.2019г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригинален произход и Срок на годност на продуктите. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ВНОСИТЕЛ: Витамаг България ООД | гр. София 1000 (Център), ул. „Георги С. Раковски“ 99 | тел. 0876 51 8888