АШВАГАНДА / ASHWAGANDHA – ZeinPharma

(130 клиентски отзива)

45.00лв. 29.90лв.

Ашваганда - за умствен тонус и памет също против възпаления и болки от Pharma
АШВАГАНДА / ASHWAGANDHA – ZeinPharma

Срок на годност: 30.06.2026 г.

Натурална добавка, под формата на вегетариански капсули. Съдържа 100% чист екстракт от корен на Ашваганда от Раджастан (Индия), с премиум качество. Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява цели 500 mg натурален екстракт от корена, стандартизиран до 5% Витанолиди. Патентованият екстракт KSM-66® е извлечен посредством щадящ процес на екстракция. Ашваганда на ZeinPharma® подпомага работата на нервната система. Допринася за намаляване на стреса и тревожността. Помага за овладяването на депресивни състояния и паник атаки. Спомага за подобряване на качеството на съня. Поддържа паметта и умствения тонус. 

Ашваганда от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Ашваганда (Withania somnifera) е растение, популярно също и под имената „Индийски женшен“ и „Зимна череша“. Коренът му се използва традиционно в аюрведичната медицина като тонизиращ релаксант. Билката се причислява към групата на адаптогените и нейната функция е да поддържа психическото и физическо здраве, да защитава тялото от  увреждащите фактори на околната среда, както и да забавя стареенето. В Индия се използва от векове като широко-спектърно лекарство, а съвременните научни изследвания показват, че тя притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ашваганда дължи удивитeлния си eфeĸт нa съдържащите се в нея многобройни органични cъeдинeния, сред които са витaнoлидите (ĸлacифициpaни ĸaтo cтepoидни лaĸтoни), ĸoитo имaт cилeн aнтибaĸтepиaлeн и пpoтивopaĸoв eфeĸт.

Ашваганда на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка, под формата на вегетариански капсули, с премиум качество. Съдържа 100% чист екстракт от корен на Ашваганда (Withania somnifera) с висококачествен произход – за производството на добавката е използван Корен от Ашваганда от Раджастан (Индия), където се отглеждат и култивират корените с най-добро качество, богати на фито-активни полезни вещества. Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява цели 500 mg напълно чист натурален екстракт от корена, стандартизиран до 5% Витанолиди. Патентованият и лабораторно тестван екстракт KSM-66® е извлечен посредством специален процес на нежна и щадяща екстракция. Той изисква предварителна обработка на корените с краве мляко (както в традиционната аюрведична медицина) и запазва максимално всички ценни активни съставки в тях. Добавката се отличава с висока бионаличност и много добра поносимост от клетките в организма

Приемът на Ашваганда на ZeinPharma подпомага работата на нервната система. Допринася за редуциране на нивата на кортизола, което спомага за намаляване на стреса и тревожността. Помага за овладяването и преодоляване на депресивни състояния и паник атаки. Спомага за подобряване на качеството на съня. Поддържа паметта, концентрацията и умствения тонус. Намалява риска от възпалителни и онкологични заболявания. Помага също за регулиране нивата на кръвна захар. Допринася за повишаване на сексуланото желание и при двата пола. Може да повиши нивата на тестостерона и плодовитоста при мъжете.

Предимства на Ашваганда на ZeinPharma:

 • Натурален състав: Съдържа 100% чист екстракт от корен на Ашваганда (Withania somnifera).
 • Висококачествен произход на използваната суровина: Корен от Ашваганда от Раджастан (Индия), където се отглеждат и култивират корените с най-добро качество.
 • Патентованият екстракт от корен KSM-66® е извлечен посредством специален процес на нежна екстракция, който запазва максимално ценните активни съставки в него.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява цели 500 mg чист натурален екстракт от корена, стандартизиран до 5% Витанолиди.
 • Съдържа всички активни съставки на корена в естествените им пропорции.
 • Висока бионаличност и много добра поносимост от клетките в организма.
 • Подпомага работата на нервната система.
 • Допринася за редуциране на нивата на кортизола, което спомага за намаляване на стреса и тревожността.
 • Помага за овладяването и преодоляване на депресивни състояния и паник атаки.
 • Спомага за подобряване на качеството на съня.
 • Поддържа паметта, концентрацията и умствения тонус.
 • Намалява риска от възпалителни и онкологични заболявания.
 • Помага за регулиране нивата на кръвната захар.
 • Допринася за повишаване сексуланото желание и при двата пола.
 • 100% вегетариански капсули, без глутен, соя и без магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 1 капсула. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема 30 минути преди физическа активност; на обяд – 30 минути преди основното хранене; вечер – след вечеря, по възможност 30 минути преди лягане. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2, съответно – 4 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО. Съдържа мляко.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

Ашваганда
(екстракт от корен на Withania somnifera)
– от който:

500 mg

5% Витанолиди

25 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

130 отзива за АШВАГАНДА / ASHWAGANDHA – ZeinPharma

 1. Мариела Петрова

  Здравейте , приемам аримидекс и золадекс Въпросът ми е .. мога ли да пия ашваганда и зелено кафе заедно с тези лекарства? Има ли риск ашваганда на или зелено кафе да неутрализира ефекта на лекарствата? Вредно ли е зеленото кафе и ашваганда на за хора които са имали карцином на гърдата?

  • VITAMAG

   Здравейте Мариела Петрова,
   Въпреки че няма конкретни противопоказания, препоръчваме да се консултирате с лекар относно приема на Зелено кафе и Ашваганда в комбинация с Аримидекс и Золадекс. Даваме Ви тези насоки, тъй като не сме запознати със споменатите лекарствени продукти и не можем да Ви потвърдим, че комбинацията е възможна.

 2. Вен

  Здравейте, може ли Ашваганда да се приема с B12 капки и магнезиев хелат на същата марка?

  • VITAMAG

   Здравейте Вен,
   Да, може да приемате Ашваганда, Б12 капки и Магнезий Хелат, като разделите приемът им през деня. Може да приемате Б12 сутрин със закуската, а Ашвганда на обяд 30 мин преди хранене или след вечеря, по възможност 30 минути преди лягане. Тъй като Магнезият се приема 3 пъти дневно х 1 капсула, него следва да приемате сутрин обед и вечер по 1 капсула.

 3. Дениз

  Здравейте! Може ли да се комбинира Ашваганда със Л-Теанин от ZeinPharma?

  • VITAMAG

   Здравейте Дениз,
   Може да приемате Ашваганда и Л-Теанин в комбинация, като разделите приема им през деня.

 4. Ариана

  Здравейте , Има ли проблем ако се приема с Милгамма или Невробекс ?

  • VITAMAG

   Здравейте Ариана,
   Ашваганда може да се комбинира както с Милгама, така и с Невробекс. Това е възможно, тъй като съставът на Ашваганда не се припокрива със състава на другите продукти.

 5. Мария

  От вчера започнах да приемам АШВАГАНДА и още нямам впечатлeния.Но съм поръчвала други продукти на Витамаг по специално на ZeinPharma и съм много доволна.

 6. Павел

  Здр може ли да се комбинира а ашиаваганда и мака как и по колко се пие

  • VITAMAG

   Здравейте Павел,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Ашваганда и Мака, като препоръчваме да ги приемате по различно време. Ашвагандата се приема по 1 капсула дневно, а Мака 2 пъти дневно по 2 капсули.

 7. Борис

  Започнах да приемам Ашваганда преди около месец, като следвах указанията посочени на опаковката. Първото, което забелязах, беше подобрение общота ми състояние. Чувствах се по-енергичен и изпитвах по-малко умора през деня. Също така, стресът, който обикновено изпитвам поради натовареното ми ежедневие, значително намаля.

 8. Anna Ivanova

  Здравейте,

  Може ли да се приема с антипсихотици и Абилифай?

  • VITAMAG

   Здравейте Anna Ivanova,
   Препоръчваме Ви да се консултирате с лекуващия лекар относно приема на Ашваганда с Абилифай и Антипсихотици.

 9. Петър Иванов

  Здравейте, може ли да се приема с алкохол?

  • VITAMAG

   Здравейте Петър Иванов,
   Допустимо е да се приема Ашваганда паралелно с алкохол, като говорим за малки количества и следва да се съобрази приемът им да не е по едно и също време.

 10. Илияна Тотева

  Здравейте, изписана ми е Ашваганда в дозировка 2х1 дневно от 500 мг капсулата.Виждам,че вашата се приема само веднъж по указания . Има ли опасност от предозиране с 2 капсули дневно?

  • VITAMAG

   Здравейте Илияна Тотева,
   Указанието за прием от производителя е по 1 капсула дневно и ние не можем да потвърдим по-голяма дозировка. В случая обаче 2те капсули са изписани от специалист и препоръчваме да спазвате неговото предписание.

 11. Филип

  Здравейте. Поръчах Ашваганда 500мг. от тук.
  Въпросът ми е: мога ли да я приемам паралелно с прием на течно желязо от 14мг. дневно.
  Питам Ви, защото в обща информационна статия за Ашваганда прочетох, че тя съдържа желязо.
  Приемам Пантропразол 30мг. дневно, затова предполагам, че не усвоявам ефективно желязото и затова понякога приемам допълнително.
  Има ли опасност от предозиране с желязо в контекста на течно желязо 14мг. дневно плюс Ашваганда 500мг. една капсула дневно?

  • VITAMAG

   Здравейте Филип,
   Ашвагандата може да има потенциални въздействия върху здравето и функцията на организма, включително и върху метаболизма на желязото, но сама по себе си тя не съдържа самия минерал. Няма противопоказания за комбинацията на Ашваганда и Желязо и в тази връзка не следва да имате притеснения относно предозиране. Все пак, можете да направите консултация и с лекар относно приемът на добавките, както дали са подходящи за комбинация във Вашия случай, така и дали са подходящи за прием с лекарството Пантопразол.

 12. Виктория Стоянова

  Здравейте, може ли да се комбинира ашваганда с чай от женско биле? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Виктория Стоянова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда и чай от Женско биле, като съобразите приемът да не е по едно и също време.

 13. Пламен

  Здравейте Може ли да се консумира от 16 17 годишни

  • VITAMAG

   Здравейте Пламен,
   Би могло Ашваганда на ZeinPharma да се приема от 16 или 17 годишни в доза не повече от 1 капсула дневно.

 14. Радостина

  Може ли да се комби ира с флуанксол?

  • VITAMAG

   Здравейте Радостина,
   Въпреки че няма противопоказания за прием на Ашваганда и Флуанксол, препоръчваме да се консултирате с лекар относно комбинацията.

 15. Ариана

  Здравейте,
  Възможно ли е при прием на Ашваганда да пада кръвното и да се усеща леко замайване?

  • VITAMAG

   Здравейте Ариана,
   Възможно е Ашваганда да повлияе на кръвното налягане, въпреки че няма конкретна информация за подобен вид действие от страна на добавката.

 16. Галя

  Здравейте,искам да попитам след колко време на употреба започва да действа

  • VITAMAG

   Здравейте Галя,
   Според наблюденията ефект настъпва след около месец редовен прием.

 17. Емилиян

  От няколко дни приемам вашата Ashwagandha ,можели да се комбинира с Депревитал.И също с HelicoFix и по кое време да ги взема.Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте Емилиян,
   Няма противопоказания за прием на Ашваганда с Депревитал и Хеликофикс. Препоръчваме обаче да не приемате продуктите по едно и също време на деня.

 18. Марина

  Ашваганда спомага ли за намаляване на теглото?

  • VITAMAG

   Здравейте Марина,
   Ашваганда на ZeinPharama не е предназначена конкретно за намаляване на теглото, но би могла да повлияе положително, ако проблемът с теглото е провокиран от стрес или напрежение.

 19. Ивелина Митева

  Може ли да се пие с хапчетата деанксит

  • VITAMAG

   Здравейте Ивелина Митева,
   По принцип няма противопоказания да започнете прием на добавката Ашваганда с Деанксит, но все пак препоръчваме и консултация с лекар.

 20. Рени

  Предизвиква ли учестен пулс, сърцебиене? Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейте Рени,
   Не са известни странични ефекти, като учестен пулс или сърцебиене от добавката Ашваганда на ZeinPharma.

 21. Таня Николова

  Здравейте, Ашваганда подходяща ли е за момиче на 14 години

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Николова,
   Потвърждаваме, че може да давате Ашваганда на дете на 14 години в доза не повече от 1 капсула дневно.

 22. Вили

  Може ли Ашвагавда да се пие с Велаксин и Ремирта? Пишете,че не може да се комбинира с някои лекарства за Хашимото. С кои по точно? Аз пия Еутирокс, с него може ли да се комбинира, като се приема еутирокс сунрин а Ашвагавда вечер, да речем?

  • VITAMAG

   Здравейте Вили,
   Препоръчваме да се консултирате с лекар относно приема на Ашваганда с Еутирокс.

 23. Костадин

  Здравейте. Мога ли да приемам едновременно Ашваганда на zeinpharma с Уримил Форте Макс

  • VITAMAG

   Здравейте Костадин,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma и Уримил, като съобразите приема на двете добавки да е по различно време, а не наведнъж.

 24. Атанас Плачков

  Може ли приемам едновременно ашваганда и шилажит мумио ?

  • VITAMAG

   Здравейте Атанас Плачков,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Шилажит мумио. Препоръчваме да приемате добавките по различно време на деня.

 25. Паньо

  Здравейте.Освен за понижаване на тревожноста,спомага ли Ашваганда за повишаване на настроението и излизането от депресивни състояния.Или трябва да се комбинира с някой друг продукт.Препоръчайте ако е така

  • VITAMAG

   Здравейте Паньо,
   Ашваганда на ZeinPharma помага за овладяването на депресивни състояния и паник атаки, ако са на лице такива, като повишава и настроението. Не е строго задължително да комбинирате Ашваганда с друг продукт за по-добър ефект, тъй като добавката е добре концентрирана и достатъчно ефективна.

 26. Петя

  Здравейте, сутрин приемам бетаблокер Конкор за пулса. Може ли на обяд да пия и Ashwaganda?

  • VITAMAG

   Здравейте Петя,
   Въпреки че няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Конкор, препоръчваме да се консултирате с лекар относно комбинацията.

 27. Таня Спасова

  Какво бихте ми препоръчали от вашите продукти за силна тревожност? Пия Ашваганда на Зейн Фарма, но мисля, че трябва да я съчетая с още нещо.

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Спасова,
   Може да комбинирате Ашваганда на ZeinPharma с Витамин Б6, който предлагаме на две марки (ZeinPharma и NaturesPlus). Витаминът съдейства за редуциране на умората и изтощението, повишава енергията, поддържа нормалната функция на нервната система, намалява стреса и напрежението, регулира настроението.

 28. mimpetkova

  Здравейте,искам да попитам съвместим а ли е Ащваганда с Анафранил за ОКР. Четох че не се препоръчва при високо кръвно. Скоро Пих Сибирски женшен, но не ми се отрази добре. Има ли релаксиращо действие?

  • VITAMAG

   Здравейте mimpetkova,
   Съветваме Ви да се консултирате с лекаря, който е назначил лечението с Анафранил. По принцип Ашваганда няма противопоказания за прием с други продукти, освен с лекарства и препарати за щитовидна жлеза или барбитурати.

 29. Весела Павлова

  Изпратих отзив на 02.11.23. Уж очакваше одобрение или нещо подобно и го виждах, а сега виждам,че е изтрит.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела Павлова,
   След направена справка не открихме отзив на 02.11.23 от Вашите имена и имейл. Ако сте изпратили отзива с други имена и имейл, не се притеснявайте, може да очкавате отговор или одобрение до края на деня. Възможно е да виждате отзива само в момента на оставянето му под съответния продукт, но той отново няма да бъде видим за другите потребители на сайта, както и за Вас, когато напуснете страницата и влезнете отново. След одобрение от наша страна отзивът става видим за всички потребители на сайта.

 30. gaja

  Здравейте дами и господа от Витаголд,
  Аз съм Ваша клиентка от 1 година . На 58г., в менопауза-с горещи върни и ПА/тревожност. Ползвала съм Див ямс, Ашваганда, Пасифлора, Меновитал (Вечерна иглика-вече не, намерих по-действащ препарат от друга фирма). След кратко ползване на продуктите имаше ефект. Внезапно обаче спряха да ми действат. Смятам, че причината е в мен, защото вероятно графика на приема е неправилен. До скоро бях в почивка , но реших да подновя приема. Успоредно с това от около 2 седмици имам Стомашно-чревен дискомфорт (газове, оригване, хълцане, диария, болки) . Предписаното от личния лекар даде резултат. Но от 1 седмица отново се появи този проблем. Лекарът ми каза,че оплакванията може да се дължат на:1. Наскоро прекаран вирус. 2. Стрес, тревожност и Паникатаки и/или 3.Лошо сготвена храна(след като консумирах мусака, в чиято заливка се съмнявам). Така, че искам да попитам какви продукти трябва да добавя за този стомашно-чревен дискомфорт към гореспоменатите продукти(без Вечерна иглика), но по начин, че да имат ефект. Разглеждайки сайта Ви, се спрях на Трифала, Хмел/Ензими комплекс, Женско биле. Бих приела и всеки друг продукт , който ми предложите за стомашно-чревния дискомфорт. Също така Ви моля да ме посъветвате какъв да бъде приема (през какво време) на гореописаните продукти + за стомашно-чревния дискомфорт. Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте gaja,
   За стомашно-чревния дискомфорт препоръчваме продукта ТРИФАЛА / TRIPHALA – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК, който подпомага правилното храносмилане и поддържа стомашно-чревното здраве. Относно приема на продуктите, може да приемате Трифала 1 капсула сутрин след закуска, Див Ям 2 капсули на обяд преди хранене, Пасифлора 1 капсула след обяд, а Ашваганда 1 капсула вечер – за предпочитане 30 минути преди лягане. Приемът на тези продукти е достатъчен, за да повлияе положително на изброените от Вас проблеми. Препоръчително е да се спазват указанията за прием на продуктите и да се приемат редовно за оптимален ефект.

 31. Мария Цветкова

  Здравейте! Може ли да се приема Ашваганда заедно с Гинко билоба на ZeinPharma и Артемизинин (сладък пелин)?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Цветкова,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Ашваганда, Гинко Билоба и Артемизинин (сладък пелин), като приемате Ашваганда и Гинко Билоба отделно от Артемизинина.

 32. K

  Може ли да се приема и Л- аргинин на Zein Farma.

  • VITAMAG

   Здравейте K,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma и Л-аргинин, но препоръчваме приемът на двата продукта да става в различно време на деня.

 33. К

  Здравейте,
  По кое време на деня е добре да се приема. Преди или след храна. Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Ашваганда на ZeinPharma може да приемате вечер след хранене – 30 мин. преди лягане или по обяд – 30 мин. преди основното хранене.

 34. Найденова

  Здравейте!
  При Хашимото и ежедневна терапия с Еутирокс може ли да се приема Ашваганда?
  Благодаря Ви предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте Найденова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема от хора с Хашимото, но не може да се приема с някои лекарства за щитовидна жлеза. В тази ситуация препоръчваме консултация с лекар.

 35. Ели Колева

  Здравейте!
  Кои Ваши продукти помагат за намаляване на мазнините в организма

 36. Тодор Христов

  Здравейте,
  Има ли проблем приемането на ашваганда при шофиране?

  • VITAMAG

   Здравейте Тодор Христов,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема при шофиране.

 37. Радка Иванова

  Може ли, да се пие Ашваганда, след като ,пия Клонарекс -сутрин и вечер по1 таблетка?

  • VITAMAG

   Здравейте Радка Иванова,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Клонарекс, но препоръчваме и консултация с лекар.

 38. ariana_g

  Здравейте, в момента приемам през ден аспирин протект, може ли да се пие Ашвагандата докато има прием на аспирин протект ?

  • VITAMAG

   Здравейте ariana_g,
   Няма противопоказания Аспирин Протект да се приема с Ашваганда. Препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 39. Иванова

  Здравейте.Може ли да се приема при Хашимото и леко повишено ТСХ-4.6 ,при норма 4.2.Не пие хормон.Ехографски жлезата е наред Ендокриноложката каза,че не познава продукта и нищо не може да каже.

  • VITAMAG

   Здравейте г-жо Иванова,
   Според оригиналния етикет, не е препоръчително Ашваганда на ZeinPharma да се приема с някои медикаменти за щитовидна жлеза, но няма противопоказание за прием от хора с проблемна щитовидна жлеза.

 40. Т.Ц

  Здравейте,
  Може ли да се приема с продукта на NatureON – No Stress
  Благодаря предварително 🙂

  • VITAMAG

   Здравейте Т.Ц,
   Възможно е да комбинирате Ашваганда на ZeinPharma с No Stress на NatureON, но следва да съобразите приемът да НЕ бъде по едно и също време на деня.

 41. Таня Спасова

  Може ли от употребата на Ашваганда да се получи запек?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Таня Спасова,
   приемът на Ашваганда няма касателство с функционирането на стомашно-чревния тракт и не могат да се очакват подобни странични ефекти.

 42. К

  Здравейте,
  Пречили на съня? По кое време се приема. Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Ашваганда на ZeinPharma не пречи на съня, а капсулата може да се приема по всяко време на деня.

 43. Зорница

  Здравейте, поръчах си Ашваганда и Омега 3 от вас. Може ли да ми кажете след колко време прием започва действието им и какво друго може да пия за паник атаки и стрес. Благодаря ви 🙂

  • VITAMAG

   Здравейте Зорница,
   Според наблюденията ефект настъпва след около месец или два редовен прием, но това е строго индивидуално при всеки организъм. Ашваганда на ZeinPharma е отличен избор за справяне с паник атаките и намаляване на стреса и тревожността.

 44. Таня Тракова

  Здравейте!
  Мога ли да приемам Ashwagandha заедно с Triphala и Astaxanthin на Zein Pharma и ако мога как да разпределя приема на трите добавки през деня?

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Тракова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда, Трифала и Астаксантин на ZeinPharma, като препоръчваме да приемате Трифала и Астаксантина до обяд, а Ашваганда вечер.

 45. Ваня Кирилова

  Здравейте, може ли ашваганда да се приема с фолиева киселина на същата марка?

  • VITAMAG

   Здравейе Ваня Кирилова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Фолиева киселина на същата марка.

 46. Валерия Райдовска

  Здравейте! Изпила съм една цяла опаковка от 120 капсули за четири месеца без почивка. Колко време трябва да почина преди следващ прием и каква е правилната времева схема за прием и почивка? Иначе, много добре се чувствам откакто пия ашваганда. Нищо не е в състояние да наруши спокойствието ми 🙂

  • VITAMAG

   Здравейте Валерия Райдовска,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   В общия случай Ашваганда може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 47. Иван

  Здравейте, може ли да се приема ашваганда с витамини Д3 и К2?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Витамини К2 и Д3.

 48. К

  Здравейте,
  Може ли да се комбинира с Грифония? Пречи ли на съня?Търсения ефект е справяне със стреса, и подобряване на съня?

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Грифония на ZeinPharma може да се приема с Ашваганда на същата марка, тъй като Ашваганда не влияе на нивата на серотонина. Тя помага за намаляване нивата на кортизола, а от там намалява стреса и тревожността.

 49. Деси

  Здравейте,
  Мога ли да приемам ашваганда успоредно с Преднизолон кортико, който ми е предписан за лечение на подостър тиреоидит? По средата на лечението съм.

  • VITAMAG

   Здравейте Деси,
   Препоръчваме да направите консултация с лекар, тъй като Ашваганда на ZeinPharma не може да се приема с някои медикаменти за щитовидна жлеза.

 50. Блага

  Пия Вечерна иглика на Прим ойл за увеличаване на фертилитета. Мога ли да комбинирам с ашванга на Зейнфарма за такъв ефект? И видях че се приема от от двата пола, а мъжа ми пие черна мака, дали могат да се вземат заедно?

  • VITAMAG

   Здравейте Блага,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема паралелно с Вечерна Иглика, също така потвърждаваме комбинацията и с Черна Мака. Ашваганда на ZeinPharma е предназначена за намаляване на стреса, тревожността и е изключително подходяща при паник атаки.

 51. Полина

  За намаляване нивата на кортизол коя е най-подходящата Ви добавка?

  • VITAMAG

   Здравейте Полина,
   Ашваганда на ZeinPharma спомага именно за намаляване нивата на кортизола, а от там стреса и тревожността. Уверяваме Ви, че добавката е подходяща, като е напълно достатъчно да приемате по 1 капсула дневно.

 52. Константин

  Може ли да се приема със Сафрамил

  • VITAMAG

   Здравейте Константин,
   Няма противопоказания Ашвагнада на ZeinPharma да се приема със Сафрамил, но препоръчваме приемът на двете добавки да става по различно време.

 53. Деси

  Здравейте, възможно ли е Ашваганда да се взима едновременно с Меносан, Омега 3 + вит.Е, Вигантол /изписани от лекар/, а така също взех да пия и Невраксил. С ниско кръвно съм и напоследък имам доста проблеми с паметта.

  • VITAMAG

   Здравейте Деси,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда паралелно с другите изброени от Вас продукти.

 54. Даниела

  Здравейте,
  маже ли да се пие ашваганда и родиола по едно и също време на деня и ако не може как да се приемат и двете?

  • VITAMAG

   Здравейте Даниела,
   Препоръчваме приема на 1 капсула Ашваганда и 1 капсула Родиола на ZeinPharma да бъде разделен на два пъти през деня.

 55. Ивелина Николова

  Почивка трябва ли да се прави, защото искам да продължа да взимам ашваганда? Разбрах за нея от една терапевтка във фейсбук, която даде добри отзиви за продукта и за марката.

  • VITAMAG

   Здравейте Ивелина Николова,
   В общия случай може да приемате Ашваганда целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 56. Plamen

  Може ли да се приема с л-триптофан,?

  • VITAMAG

   Здравейте Plamen,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда и Триптофан, но препоръчваме приемът да става по различно време.

 57. Иван

  Здравейте,

  Може ли да се комбинира Ашваганда с Невраксил?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma паралелно с Невраксил. Препоръчваме да не приемате двата продукта по едно и също време, а да разделите приема на два пъти през деня.

 58. Мариана Добрева

  Пишете че опаковката стига за 4 месеца, а в шишенцето са 60 бр. По една капсула на ден прави 2 месеца.

  • VITAMAG

   Здравейте Мариана Добрева,
   Ашваганда на ZeinPharma се предлага в 2 разфасовки – 60 и 120 капсули. Ашваганда 60 капсули е на цена 29.90лв. и опаковката стига за 2 месеца, а Ашваганда 120 капсули е на цена 49.90лв. и опаковката стига за 4 месеца. Когато влезете в продукта на нашия сайт трябва да изерете коя разфасовка желаете, ако не направите избор, преди да сложите продукта в количката, по подразбиране излиза разфасовката от 60 капсули. Потвърждаваме, че сме направили съответната корекция на сайта, като благодарим за това, че ни обърнахте внимание.

 59. Stanislav

  Здравейте,
  Вече си купих няколко неща от вас и сега мисля да си поръчам и ашваганда. В тази връзка бих искал да попитам дали могат да се приемат заедно GABA, 5-HTP и ашваганда –
  Целта ми е намаляване на стресa и подобряване на съня.
  Благодаря предварително.
  Поздрави !

  • VITAMAG

   Здравейте Stanislav,
   Потвърждаваме, че може да приемате добавките в комбинация, но следва да имате предвид, че дневната доза трябва да е НЕ по-голяма от 1 капсула дненвно. Това се отнася за трите продукта на ZeinPharma, като препоръчваме и приемът им да бъде разделен в различни части на деня, а не на един път. Хубаво е да съобразите, че Грифония на Зейнфарма е препоръчително да се приема вечер след хранене.

 60. Rosica

  Здравейте,приемах ашваганда три месеца направих пауза от месец и мисля отново да я пия,тъй като тревожността ми се появи отново плюс замайване,но прочетох че сваля кръвното налягане,какво бихте ме посъветвали или бихте ли препоръчали друга добавка за тревожност?Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте Rosica,
   Ако се чувствате добре от приема на Ашваганда може да продължите да я приемате без притеснения. Все пак, ако желаете да я замените с друга добавка можем да предложим ЗЛАТЕН КОРЕН – РОДИОЛА / RHODIOLA – ZeinPharma (90 капс) – ЛИНК. Добавката Родиола, позната още като Златен корен, също помага при тревожност и допринася за намаляване на умората, като повишава жизнеността, силата и енергията.

 61. Весела Павлова

  Ще прибегна до Вечерната иглика на ЗейнФарма,след като приключа с настоящата Вечерна иглика от друга фирма.Ще добавя и Меновитал.Пропуснах миналия път да обясня,че пия и Див Ямс от ЗейнФарма.Настоящото ми питане е: Дали не трябва да увелича приема на Ашваганда и Див Ямс,при положение че оплакванията ми горещи вълни,паникатаки и тревожност (като симптоми на менопаузата) са изключително силни?За сега пия и от двете по 1 хапче/дневно.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела Павлова,
   Не се препоръчва превишаването на дозата от 1 капсула дневно за Ашваганда на ZeinPharma. Относно Див Ям отново на ZeinPharma, може да увеличите дозата на 2 капсули дневно, която доза е максималната за продукта.

 62. gaja

  От края на миналата година пия Ашваганда.Още при първия прием почувствах нейното действие.Направих пауза и отскоро пак я приемам -засега без да почувствам въздействието й.Пия и Вечерна Иглика от друга фирма. Искам да попитам с кои други продукти на ЗейнФарма мога да я комбинирам за оплакванията които имам:хормонален дисбаланс,горещи вълни тревожност и паникатаки?

  • VITAMAG

   Здравейте gaja,
   Може да комбинирате Вечерната иглика на ZeinPhrama с ДИВ ЯМ / WILD YAMS – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК или При Менопауза – MENO VITAL – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК. Продуктите са подходящи при хормонален дисбаланс и при симптоми на менопауза, като горещите вълни. За тревожността и паник атаките може да продължите да приемате Ашваганда на ZeinPharama, тъй като тя е с доказан ефект при подобнен тип проблеми.

 63. Десислава Василева

  Деси 04.06.23Здравейте,може ли ашваганда да се приема с Тарка

  • VITAMAG

   Въпреки че няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Тарка, препоръчваме да се консултирате с лекар.

 64. Десислава Василева

  Здравейте,може ли ашваганда да предизвика алергична реакция

  • VITAMAG

   Здравейте Десислава Василева,
   Доколкото нямате алергия към съставката в продукта, не би следвало да получите алергична реакция.

 65. Александрова

  Здравейте, Ашваганда понижава ли кръвното налягане? За тревожност коя добавка е по-добра – Ашваганда или Родиола?

  • VITAMAG

   Здравейте г-жо Александрова,
   И двете добавки на ZeinPharma са подходящи при тревожност или стрес. Възможно е Ашваганда да повлияе на кръвното налягане, въпреки че няма конкретна информация за подобен вид действие от страна на добавката.

 66. Мая

  Здравейте! Бих искала да попитам дали Ашваганда може да се приема с Ципралекс и Клонарекс. Тях ги пия сутрин, добавката ще мога ли да я пия вечер? (За да има достатъчно голяма пауза след приема на медикаментите) Благодаря ви!

  • VITAMAG

   Здравейте Мая,
   Въпреки че няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Ципралекс и Клонарекс, препоръчваме да се консултирате с лекуващия лекар.

 67. Росица

  Здравейте,може ли ашваганда да се комбинира с анти стрес комплекса?

  • VITAMAG

   Здравейте Росица,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Ашваганда на ZeinPharma и Анти-Стрес Комплекс на Natures Plus, като следва да съобразите приемът на двата продукта да не е по едно и също време.

 68. Светлана

  Здравейте. Може ли да се приема с деаксит и беталок

  • VITAMAG

   Здравейте Светла,
   Въпреки че Ашваганда на ZeinPharma няма противопоказания да се приема Деаксит и Беталок, препоръчваме и консултация с лекуващия лекар.

 69. Димитър Георигиев

  Здравейте, оказва ли някаъв ефект върху растежа на тийнейджърите (16 години) ?

  • VITAMAG

   Здравейте Димитър Георгиев,
   Според предназначението от производителя, Ашваганда на ZeinPharma се използва за намаляване на стреса и тревожността и също така се отразява добре при наличие на паник атаки. Спомага също за паметта и умствен тонус, но нямаме информация да оказва влияние върху растежа при тийнейджърите.

 70. Божин

  Може ли капсулата да се разтвори в чаша вода и тогава да се приеме

  • VITAMAG

   Здравейте Божин,
   Потвърждаваме, че може да разтворите капсулата на Ашваганда в малко количество вода и така да я приемате.

 71. Иван

  Здравейте, води ли до приспивно състояние ?
  Кога е добре да се приема преди лягане или сутрин ?
  Употреба на алкохол вече пречи ли ?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Няма особено значение по кое време ще става приемът на Ашваганда капсули. Важното е да се съпровожда с достатъчно вода. Употребата на алкохол би била възможна в умерени количества, но следва да имате предвид, че би могло да отслаби действието на добавката.

 72. Васко

  Здравейте, защо имах 122 капсули в кутията си,а не 120 както е описано на опаковката. Това често ли се случва? Искам да ви уверя,че съм сигурен за бройката,защото ги преброих цели три пъти…

  • VITAMAG

   Здравейте Васко,
   Понякога се случва капсулите в една опаковка да са повече (важно за потребителите е, че не са по-малко). Все пак, добавките имат защитно фолио сложено при производство, което гарантира, че продуктът не е отварян и не следва да имате притеснения.

 73. Silviq Dikova

  Със сигурност е по-ефикасна от ашваганда хималая. Д-р Димитров ми изписа ашвагандата от Витамаг, като по предписание ми е дал 1 капсула на ден, а аз я пия около 3 месеца и дали мога да я продължа, трябва ли да се почива и колко дълго може да се пие?

  • VITAMAG

   Здравейте Silviq Dikova,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   В общия случай може да приемате Ашваганда на ZeinPharma целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 74. Росица

  Здравейте. Може ли Ашваганда да се използва по време на лъчетерапия или е противопоказна?

  • VITAMAG

   Здравейте Росица,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема по време на лъчетерапия, но препоръчваме да се консултирате и с лекар.

 75. Станка

  Здравейте, след поетапно спиране на деанксит след колко дни може да започнат да се пият Ашваганда и Габа на Зейн фарма

  • VITAMAG

   Здравейте Станка,
   По принцип няма противопоказания да започнете приема на двете добавки след спирането на Деанксит, но все пак препоръчваме и консултация с лекар.

 76. Иван Иванов

  Може ли да се комбинира с л-триптофан и как?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван Иванов,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема паралелно с L-Триптофан. Ашваганда може да се приема по всяко време на деня, а L-Триптофан се приема непосредствено преди сън, като е хубаво да съобразите да не приемате двата продукта наведнъж.

 77. Денислава

  Продуктът може ли да се комбинира с Глюкофаж и Омега 3-6-9?

  • VITAMAG

   Здравейте Денислава,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Глюкофаж и Омега 3-6-9, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 78. Снежана

  Здравейте , бих искала да попитам дали можем да го приемаме заедно с Флуанксол, който е вид антидепресант , срещу паник атаки и депресивно състояние
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Снежана,
   По принцип няма противопоказание Ашваганда на ZeinPharma да се приема заедно Флуанксол, но препоръчваме и консултация с лекуващия лекар.

 79. Galina

  Здравейте. Може ли да се комбинира при хипотиреодизъм и Хашимото и прием на Еутирокс?

  • VITAMAG

   Здравейте Galina,
   По информация от производителя Ашваганда на ZeinPharma не бива да се приема с лекарства за щитовидна жлеза, лекарства съдържащи барбитурати, бременни и кърмещи жени. Препоръчваме консултация с лекар, тъй като не можем да потвърдим приема.

 80. Сенар

  Благодаря за бързата доставка! Може ли да се пие Ашваганда с Креатин Монохидрат

  • VITAMAG

   Здравейте Сенар,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Креатин Монохидрат на ESN. Препоръчваме да ги приемате в различни части на деня.

 81. Атанас Желязков

  Здравейте можели да го комбинирам с magnesium chelat 375 и mariendistel komplex

  • VITAMAG

   Здравейте Атанас Желязков,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma заедно с Магнезий Хелат и Бял трън с Артишок на същата марка. Съгласно указанията за употреба може да приемате Ашвагандата и Белия трън по 1 капсула дневно, а от Магнезия може да приемате до 3 капсули дневно.

 82. Васко

  Здравейте, от 2 дни насам започнах терапия с вашата Ашваганда . Паралелно с това вземам и Шизандра целта е да спря антидепресанта си Ксетонор с активна съставка пароксететин,който приемам от много години насам. Запознат съм ,че именно тези антидепресанти с тази си активна съставка(пароксетин) при спирането им имат сипмтоми на отнемане. Въпросът ми към вас е ще мога ли да спря антидепресанта с тази билкова комбинация и Ашваганда+ Шизандра,за да мина с по-леки симптоми на отнемане? Вторият ми въпрос е към вас понеже усетих един лек успиващ ефект мисля да пия антидепресанта си сутрин,а ашвагандата вечер преди лягане това удачен вариант ли ще е при мен?

  • VITAMAG

   Здравейте Васко,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ксетанор сутрин, а Ашваганда на ZeinPharma вечер преди лягане. Относно другия въпрос, Ашвагнада на ZeinPharma се прилага успешно при депресивни състояния, тревожност и паник атаки, така че би могла да помогне за спиране на антидепресантите. От друга страна, Шизандра на съшата марка има общоукрепващо и тонизиращо действие, като в комбинация с Ашвагнадата може да намали симптомите на отнемане. Все пак, в този случай препоръчваме и консултация с лекар, който да Ви посъветва как най-добре да спрете лекарставата.

 83. Вяра

  Здравейте,
  Бих искала да попитам противопоказен ли е приема на Ашваганда при жени с отстранена щитовидна жлеза?

  • VITAMAG

   Здравейте Вяра,
   Приемът на Ашваганда на ZeinPharma е противопоказен при някои лекарства за щитовидна жлеза и такива съдържащи барбитурати, деца, бременни и кърмещи жени. Продуктът няма противопоказания за прием от жени с отстранена щитовидна жлеза, но ако имате някакви притеснения препоръчваме консултация с лекар.

 84. Малина

  Здравейте, може ли да се приема паралелно с ензим Серапептаза? Вярно ли е, че спомага за предотвратяване на кисти на хормонална основа?

  • VITAMAG

   Здравейте Малина,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема паралелно със Серапептаза ензими. Ашваганда съдейства както за психическото, така и физическо здраве, като една от ползите на Ашваганда е, че балансира нивата на кръвната захар, бори се срещу раковите клетки и има атиоксидантно и противовъзпалително свойство. Относно това, че Ашвагнада спомага за предотвратяване на кисти на хормонална основа, нямаме такава информация от производителя и следователно не сме го отразили в предназначението. Също така не можем да подкрепим тази здравна претенция, но добавката може и да окаже влияние индиректно върху проблема.

 85. Dimka

  Здравейте, може ли да се пие ашваганда с хедонин от 25 mg

  • VITAMAG

   Здравейте Dimka,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Хедонин, но препоръчваме и консултация с лекуващия лекар.

 86. Елица

  Здравей те искам да поръчам ашваганда тъй като имам хипотиреоидизъм, инсулинова резистентност и тревожност и четох, че се отразява добре, но ми казаха, че не е препоръчително да се приема при затлъстяване. Има ли такова нещо?

  • VITAMAG

   Здравейте Елица,
   Приемът на Ашваганда на ZeinPharma не се препоръчва при прием на някои лекарства за проблеми свързани с щитовидната жлеза. Ашваганда няма конкретни противопоказания свързани със затлъстяването, но все пак препоръчваме консултация и с лекар.

 87. Цветкова

  Здравейте.Днес пристигна и моята пратка с ашваганда,но тъй като сутринта съм пила половин лексотан и един валидол ,кога е най удачно да започна приема? Може ли днес или е по добре от утре.Надявам се ми помогне .От години съм на антидепресанти ,получвам паник атаки и от там вдигам кръвно.Спрях депресантите и се започна всичко отначало.Бих искала да опитам с ашваганда и дано има резултат!Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейте Цветкова,
   По принцип Ашвагнда на ZeinPharma се приема по 1 капсула дневно, като препоръчваме приема да става отделно от други лекарства. Въпреки че няма противопоказания Ашваганда да се приема с Лексотан, препоръчваме да се консултирате със специалист, ако решите да приемате паралелно двата продукта. Относно паник атаките, Ашвагандата на ZeinPharma има положителен ефект при подобен вид проблеми.

 88. Даяна

  Здравейте, продукта Ашваганда може ли да се приема при хора с Хашимото, инсулинова резистентност и ниско кръвно налягане?
  В някои сайтове пише, че при автоимунни заболявани е забранена, за това питам и вас.
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Даяна,
   По принцип Ашваганда на ZeinPharma може да се приема от хора с изброените заболявания, но е хубаво да се съобрази приемът на други лекарства. Все пак, препоръчваме да потвърдите с лекар дали добавката е подходяща във вашия случай.

 89. Ивета Бошнакова

  Здравейте, може ли Ашваганда да се приема едновременно с Родиола (златен корен) на същата марка?

  • VITAMAG

   Здравейте Ивета Бошнакова,
   Потвърждаваме, че можете да приемате Ашвагнада на ZeinPhrama с Родиола на същата марка, но препоръчваме да ги приемате в отделна част на деня в доза от 1 капсула дневно.

 90. тони

  здравейте, може ли АШВАГАНДА да се прилага за дете на 10 години

  • VITAMAG

   Здравейте Тони,
   Ашваганда на ZeinPharma не е предназначена за деца и не можем да потвърдим приема от 10-годишно дете.

 91. Милена

  Здравейте, може ли ашваганда да се приема заедно с Габа на Zein-pharma?

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема с Габа на същата марка, но в доза от 1 капсула дневно. Препоръчваме приемът да е по различно време и да е съпровождан от достатъчно вода.

 92. РОСИ РУСЕВА

  ЗДРАВЕЙТЕ ! МОЖЕ ЛИ АШВАГАНДА ДА СЕ ПРИЕМА С АФРОН В ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

  • VITAMAG

   Здравейте РОСИ РУСЕВА,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема с Афрон Б, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 93. Dimana

  Здравейте, ашвагандата може ли да се използва от 17 годишен

  • VITAMAG

   Здравейте Dimana,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема от 17 годишен в доза от 1 капсула дневно.

 94. Наталия Великова

  Здравейте ,може ли ашваганда да се приема заедно с Меновитал плюс

  • VITAMAG

   Здравейте Наталия Великова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема с Meno Vital на съшата марка.

 95. Петя

  Здравейте! Може ли да се приема с Конкор (бетаблокер за намаляване на пулса) ?

  • VITAMAG

   Здравейте Петя,
   По принцип няма противопоказания Ашваганда да се приема с Конкор, но препоръчваме да съгласувате приема на комбинацията с лекаря си, запознат с Вашето състояние.

 96. Анастасия Ангелова

  Много съм доволна от продукта Ашваганда.
  Изпих една опаковка.
  Необходимо ли е да направя почивка или мога да продължа с втора.

  • VITAMAG

   Здравейте Анастасия Ангелова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема продължително, като препоръчваме на всеки 3 месеца да правите пауза 2 седмици.

 97. БОНИ

  Докторът ми изписа ашваганда на Зейн, защото имам доста проблеми с болки в главата от напрегнато и забързано ежадневие. За да избегнем начално силни лекарства опитах с ашвагандата и съм много щастлива, че тя даде желания резултат. Освен, че болките в главата отихнаха, сънят ми също се подобри.

 98. Alex Rekov

  Пил съм доста разновидности на ашвагандата, като ашваганда хималая или патанджали ашваганда, но най-добре ми подейства тази на зейнфарма. Препоръчах я и на моя близка, при която също имаше добър резултат.

 99. Николина

  Здравейте, бих искала да попитам дали ашваганда е препоръчително за болна (71г.) от шизофрения, която приема оланзапин и хлорпротиксен? Тя често има тревожност, вътрешно безпокойство и много забравя, затова се надявам, че евентуално би имала подобрение от ашвагандата.

  • VITAMAG

   Здравейте Николина,
   Няма противопоказания Ашвагандата на ZeinPharma да се приема при шизофрения. Все пак, паралелният прием на лекарствата Оланзапин и Хлорпротиксен следва да го потвърдите с наблюдаващия лекар.

 100. anyankova

  Здравейте, кога през деня препоръчвате да я приемам? Сутрин след ставане приемам капсули водорасли за енергия.

  • VITAMAG

   Здравейте anyankova,
   Няма особено значение по кое време ще става приемът на Ашваганда капсули. Важното е да се съпровожда с достатъчно вода.

 101. Божин

  Причинява ли киселини в стомаха,като страничен ефект ?

  • VITAMAG

   Здравейте Божин,
   До момента не сме имали каквито и да било оплаквания от прием на продукта. Активната съставката също няма касателство с храносмилателната система и не би следвало да причини киселини или подобен тип проблем.

 102. Белослава Маджарова

  Може ли да се приема с мелатонин и магне б6?

  • VITAMAG

   Здравейте Белослава Маджарова,
   Ашвагандата на ZeinPharma няма противопоказания да се приема заедно с Мелатонин и Магне Б6.
   Препоръчваме да я приемате в отделна част на деня.

 103. Нерея

  Току-що си купих 1 опаковка и даже изпих дневната капсула. Дали е от внушение,но след приема малко ме облекчи. Последна надежда ми е дано помогне.Сигурно резултат се забелязва след първия месец!?

  • VITAMAG

   Здравейте Нерея,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   В повечето случаи при Ашвагандата на ZeinPharma се наблюдава търсеният ефект след около месец редовен прием.

 104. Нели Радославова

  Здравейте, отскоро приемам вашата ашваганда и все още нямам мнение, но се надявам да ми помогне. Бих искала да зная дали може да се приема с Велаксин и Бриека. Благодаря!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Нели Радославова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се комбинира с цитираните лекарства – Велаксин и Бриека, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 105. Веселка Илиева

  Здравейте!Може ли да се приема с флуанксол и берберин?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Веселка Илиева,
   Ашвагандата на ZeinPharma няма противопоказания да се приема заедно с Флуанксол и Берберин. Препоръчваме да я приемате в отделна част на деня.

 106. Антон Стоянов

  Може ли да се приема едновременно ашваганда и кордицепс. Благодаря

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Антон Стоянов,
   потвърждаваме, че Ашваганда и Кордицепс могат да се комбинират. Желателно е да ги приемате разделно в рамките на деня: Ашвагандата – преди обяд, Кордицепса – през втората половина на деня.

 107. Tanya Nikova

  По кое време през деня e препоръчително да се приема ашваганда капсули ?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Tanya Nikova,
   няма особено значение по кое време ще става приемът на Ашваганда капсули. Важното е да се съпровожда с достатъчно вода.

 108. ГЕНЧО МИХНЕВ

  Поръчах от този медикамент заради паник атаките – мои близки ми го препоръчаха, казаха, че при тях има добро въздействие, включително за съня? Трябва ли да имам и лекарско предписание и каква следва да е дозата за мъж около 115 кг?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Генчо Михнев,
   Ашвагандата на ZeinPharma е натурална хранителна добавка, която не е задължително да бъде предписана от лекар. Да, при редовен прием помага срещу паник атаки, както и за по-дълбок сън. Дневната доза е 1 капсула, приета с достатъчно вода.

 109. Иванка Симеонова

  Може ли да се приема при проблеми със стомаха и дебелото черво?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Иванка Симеонова,
   потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема при проблеми с дебелото черво и стомаха.

 110. Антоанета Грозданова

  Здравейте !
  Интересува ме дали ашвагандата влияе благотворно на съня и дали понижава кръвната захар.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Антоанета Грозданова,
   потвърждаваме, че Ашвагандата на ZeinPharma подпомага съня като намалява стреса и тревожността. Също така съдейства за понижаване нивата на кръвната захар.

 111. Welinowa

  Казаха ми, че измежду всички марки, на Zeinpharma е най добрата ашваганда. Получавам паник атаки и първо мислех да си купя ашвагандата от аптека на друга марка, но моя приятелка (фармацевтка) ми призна, че в аптеката са по-скоро синтетични и по-евтини аналози и затова се отказах. Поръчах си и започнах да приемам по една капсула от ашвагандата на Zeinpharma, като засега виждам подобрение без странични ефекти. Дали е най-добрата ще пиша отново след още няколко седмици.

 112. Иванка Петричева

  Някой да сподели ZeinPharma Ашваганда мнения? Аз доскоро приемах ашваганда хималая, но не получих търсения ефект и се чудя дали някой има мнение за тази ашваганда и база за сравнение.

 113. Galina

  Здравейте! Може ли да се приема при проблем с щитовидната жлеза и има ли някакъв ефект на привикване към този продукт. Ако се спре, симптомите ще се засилят ли отново? Благодаря

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Galina,
   потвърждаваме, че Ашвагандата може да се приема при проблеми с щитовидната жлеза като преди това се съобрази приемът на други лекарства. Няма риск от привикване към продукта, дори при по-дългосрочна употреба. Отговорът на последния въпрос е доста относителен. В общия случай, при който симптомите са отшумели напълно, същите не следва да се проявят отново след спиране на приема.

 114. Vesko_36

  Доволен съм от действието на тази ашваганда, цената също е добра. Недостатък е, че продуктите на зейнфарма ги няма по аптеките и всеки път трябва да ги поръчвам със заявка.

 115. МОНИ

  СТРАХОТНА ДОБАВКА! ПРОБВАЛ СЪМ И ДРУГИ, НО ТАЗИ МИ ДЕЙСТВА НАЙ-ДОБРЕ 🙂

 116. Йорданка Панчева

  Може ли да се приема с антидепресантите Инсомин и Зоолофт

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Йорданка Панчева,
   потвърждаваме, че Ашвагандата може да се съчетава с Инсомин и Зоолофт, но препоръчваме приемът да бъде в отделна част на деня.

 117. Румен

  Поръчвам за 4-ти път продукта от Витамаг. На мене лично ми помага за по-спокойното настроение през деня и също симптомите при паник атаките станаха доста по-леки.

 118. Христо Карпузов

  Винаги бързи и точни доставки, а с по-големите поръчки получавам и подарък. Витамаг са добър и коректен онлайн магазин.

 119. Христо Евтимов

  Добър продукт, който ми помага в много отношения и който си поръчвам редовно от Витамаг.

 120. Carlos Antera

  Good and effective product against stress. I used to buy it from Vitamag shop during my visit in Sofia. I received useful advise and professional service from the staff, and will definitely visit them again next time.

 121. Анна Асенова

  Здравейте, за пръв път поръчвам Ашваганда и искам да попитам дали може да се комбинира с прием на куркумин, мака и боров прашец. Благодаря Ви за супер експресните доставки.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Анна Асенова,
   благодарим за положителната обратна връзка!
   Ашвагандата може да се комбинира с куркумин, мака и боров прашец, но препоръчваме приемът на всички четири добавки да не става наведнъж, а да се обособи в различни части на деня (може да ги комбинирате на 2 х 2).

 122. Е.Андреев

  Привършвам закупената преди време ашваганда.Доволен съм от продукта.
  Ще поръчам отново.Трябва ли да се направи пауза от известно време преди да се започне нов прием?Има ли максимален срок за приемане?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Е.Андреев,
   благодарим за положителната обратна връзка!
   Добрата практика е да се прави пауза от около 2-3 седмици на всяка завършена опаковка, преди да се поднови приема. Няма указан максимален срок за прием на Ашваганда.

 123. асен г. христов

  Впечатяващо добра цена за качествена KSM-66 суровина. Преди купувах от аптеката, но качеството и цената на тази са несравними.

 124. Искра Стаматова

  Бях скептично настроена към продукта, но помага, определено ми помогна да се справя със стреса, може би и в комбинация с отпуската, незнам, но ще продължа да я приемам.

 125. ЛИДИЯ_72

  Екстрактът от ашваганда ми помогна в няколко направления като този (немския) има съществена разлика спрямо праховете с ашваганда, от които не получих търсения ефект.

 126. Alex_Georgiev

  Приемам ашваганда от години. Поръчах от Витамаг и мога да потвърдя, че качеството и цената на немския продукт са впечатляващи.

 127. Станчо Гьорев

  Ползвам продуктите на марката от 2 години и съм доволен. Сега ще поръчам и ашвагандата, на която цената е несравнимо по-ниска спрямо други марки.

 128. Simo Tonev

  До миналата година приемах само Ашваганда himalaya, но нямаше кой знае какъв ефект. От няколко месеца съм на тази ашваганда Zeinpharma и определено се чувствам по-добре.

 129. Габи Липова

  Заради напрегнатото си ежедневие приемам ашваганда по препоръка на лекар. Имаше една ашваганда, на фирмата хималая май, която беше с по-ниска ашваганда цена , но пък и не много ефективна. Тази ашваганда я намерих с помощта на приятелка (също лекар), която ми каза за вашите продукти и да тук ашваганда цената е по-висока, но очаквам действието да е по-добро.

 130. Виолета П.

  Първо си поръчах патанджали ашваганда 60 капсули, но получих едно замайване, което предполагам е от нея, защото след като я спрях се оправи. Сега ще пробвам с ашвагандата на Зейнфарма, защото майка ми я ползва и няма подобни оплаквания от нея, както при патанджали ашвагандата.

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Ашваганда от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Ашваганда (Withania somnifera) е растение, популярно също и под имената „Индийски женшен“ и „Зимна череша“. Коренът му се използва традиционно в аюрведичната медицина като тонизиращ релаксант. Билката се причислява към групата на адаптогените и нейната функция е да поддържа психическото и физическо здраве, да защитава тялото от  увреждащите фактори на околната среда, както и да забавя стареенето. В Индия се използва от векове като широко-спектърно лекарство, а съвременните научни изследвания показват, че тя притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Ашваганда дължи удивитeлния си eфeĸт нa съдържащите се в нея многобройни органични cъeдинeния, сред които са витaнoлидите (ĸлacифициpaни ĸaтo cтepoидни лaĸтoни), ĸoитo имaт cилeн aнтибaĸтepиaлeн и пpoтивopaĸoв eфeĸт.

Ашваганда на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка, под формата на вегетариански капсули, с премиум качество. Съдържа 100% чист екстракт от корен на Ашваганда (Withania somnifera) с висококачествен произход – за производството на добавката е използван Корен от Ашваганда от Раджастан (Индия), където се отглеждат и култивират корените с най-добро качество, богати на фито-активни полезни вещества. Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява цели 500 mg напълно чист натурален екстракт от корена, стандартизиран до 5% Витанолиди. Патентованият и лабораторно тестван екстракт KSM-66® е извлечен посредством специален процес на нежна и щадяща екстракция. Той изисква предварителна обработка на корените с краве мляко (както в традиционната аюрведична медицина) и запазва максимално всички ценни активни съставки в тях. Добавката се отличава с висока бионаличност и много добра поносимост от клетките в организма

Приемът на Ашваганда на ZeinPharma подпомага работата на нервната система. Допринася за редуциране на нивата на кортизола, което спомага за намаляване на стреса и тревожността. Помага за овладяването и преодоляване на депресивни състояния и паник атаки. Спомага за подобряване на качеството на съня. Поддържа паметта, концентрацията и умствения тонус. Намалява риска от възпалителни и онкологични заболявания. Помага също за регулиране нивата на кръвна захар. Допринася за повишаване на сексуланото желание и при двата пола. Може да повиши нивата на тестостерона и плодовитоста при мъжете.

Предимства на Ашваганда на ZeinPharma:

 • Натурален състав: Съдържа 100% чист екстракт от корен на Ашваганда (Withania somnifera).
 • Висококачествен произход на използваната суровина: Корен от Ашваганда от Раджастан (Индия), където се отглеждат и култивират корените с най-добро качество.
 • Патентованият екстракт от корен KSM-66® е извлечен посредством специален процес на нежна екстракция, който запазва максимално ценните активни съставки в него.
 • Предлага оптимално и лесно дозиране – прием от само 1 капсулa дневно, която осигурява цели 500 mg чист натурален екстракт от корена, стандартизиран до 5% Витанолиди.
 • Съдържа всички активни съставки на корена в естествените им пропорции.
 • Висока бионаличност и много добра поносимост от клетките в организма.
 • Подпомага работата на нервната система.
 • Допринася за редуциране на нивата на кортизола, което спомага за намаляване на стреса и тревожността.
 • Помага за овладяването и преодоляване на депресивни състояния и паник атаки.
 • Спомага за подобряване на качеството на съня.
 • Поддържа паметта, концентрацията и умствения тонус.
 • Намалява риска от възпалителни и онкологични заболявания.
 • Помага за регулиране нивата на кръвната захар.
 • Допринася за повишаване сексуланото желание и при двата пола.
 • 100% вегетариански капсули, без глутен, соя и без магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
КАК СЕ ПРИЕМА

1 път дневно х 1 капсула. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема 30 минути преди физическа активност; на обяд – 30 минути преди основното хранене; вечер – след вечеря, по възможност 30 минути преди лягане. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2, съответно – 4 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО. Съдържа мляко.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

Ашваганда
(екстракт от корен на Withania somnifera)
– от който:

500 mg

5% Витанолиди

25 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ (130)

130 отзива за АШВАГАНДА / ASHWAGANDHA – ZeinPharma

 1. Мариела Петрова

  Здравейте , приемам аримидекс и золадекс Въпросът ми е .. мога ли да пия ашваганда и зелено кафе заедно с тези лекарства? Има ли риск ашваганда на или зелено кафе да неутрализира ефекта на лекарствата? Вредно ли е зеленото кафе и ашваганда на за хора които са имали карцином на гърдата?

  • VITAMAG

   Здравейте Мариела Петрова,
   Въпреки че няма конкретни противопоказания, препоръчваме да се консултирате с лекар относно приема на Зелено кафе и Ашваганда в комбинация с Аримидекс и Золадекс. Даваме Ви тези насоки, тъй като не сме запознати със споменатите лекарствени продукти и не можем да Ви потвърдим, че комбинацията е възможна.

 2. Вен

  Здравейте, може ли Ашваганда да се приема с B12 капки и магнезиев хелат на същата марка?

  • VITAMAG

   Здравейте Вен,
   Да, може да приемате Ашваганда, Б12 капки и Магнезий Хелат, като разделите приемът им през деня. Може да приемате Б12 сутрин със закуската, а Ашвганда на обяд 30 мин преди хранене или след вечеря, по възможност 30 минути преди лягане. Тъй като Магнезият се приема 3 пъти дневно х 1 капсула, него следва да приемате сутрин обед и вечер по 1 капсула.

 3. Дениз

  Здравейте! Може ли да се комбинира Ашваганда със Л-Теанин от ZeinPharma?

  • VITAMAG

   Здравейте Дениз,
   Може да приемате Ашваганда и Л-Теанин в комбинация, като разделите приема им през деня.

 4. Ариана

  Здравейте , Има ли проблем ако се приема с Милгамма или Невробекс ?

  • VITAMAG

   Здравейте Ариана,
   Ашваганда може да се комбинира както с Милгама, така и с Невробекс. Това е възможно, тъй като съставът на Ашваганда не се припокрива със състава на другите продукти.

 5. Мария

  От вчера започнах да приемам АШВАГАНДА и още нямам впечатлeния.Но съм поръчвала други продукти на Витамаг по специално на ZeinPharma и съм много доволна.

 6. Павел

  Здр може ли да се комбинира а ашиаваганда и мака как и по колко се пие

  • VITAMAG

   Здравейте Павел,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Ашваганда и Мака, като препоръчваме да ги приемате по различно време. Ашвагандата се приема по 1 капсула дневно, а Мака 2 пъти дневно по 2 капсули.

 7. Борис

  Започнах да приемам Ашваганда преди около месец, като следвах указанията посочени на опаковката. Първото, което забелязах, беше подобрение общота ми състояние. Чувствах се по-енергичен и изпитвах по-малко умора през деня. Също така, стресът, който обикновено изпитвам поради натовареното ми ежедневие, значително намаля.

 8. Anna Ivanova

  Здравейте,

  Може ли да се приема с антипсихотици и Абилифай?

  • VITAMAG

   Здравейте Anna Ivanova,
   Препоръчваме Ви да се консултирате с лекуващия лекар относно приема на Ашваганда с Абилифай и Антипсихотици.

 9. Петър Иванов

  Здравейте, може ли да се приема с алкохол?

  • VITAMAG

   Здравейте Петър Иванов,
   Допустимо е да се приема Ашваганда паралелно с алкохол, като говорим за малки количества и следва да се съобрази приемът им да не е по едно и също време.

 10. Илияна Тотева

  Здравейте, изписана ми е Ашваганда в дозировка 2х1 дневно от 500 мг капсулата.Виждам,че вашата се приема само веднъж по указания . Има ли опасност от предозиране с 2 капсули дневно?

  • VITAMAG

   Здравейте Илияна Тотева,
   Указанието за прием от производителя е по 1 капсула дневно и ние не можем да потвърдим по-голяма дозировка. В случая обаче 2те капсули са изписани от специалист и препоръчваме да спазвате неговото предписание.

 11. Филип

  Здравейте. Поръчах Ашваганда 500мг. от тук.
  Въпросът ми е: мога ли да я приемам паралелно с прием на течно желязо от 14мг. дневно.
  Питам Ви, защото в обща информационна статия за Ашваганда прочетох, че тя съдържа желязо.
  Приемам Пантропразол 30мг. дневно, затова предполагам, че не усвоявам ефективно желязото и затова понякога приемам допълнително.
  Има ли опасност от предозиране с желязо в контекста на течно желязо 14мг. дневно плюс Ашваганда 500мг. една капсула дневно?

  • VITAMAG

   Здравейте Филип,
   Ашвагандата може да има потенциални въздействия върху здравето и функцията на организма, включително и върху метаболизма на желязото, но сама по себе си тя не съдържа самия минерал. Няма противопоказания за комбинацията на Ашваганда и Желязо и в тази връзка не следва да имате притеснения относно предозиране. Все пак, можете да направите консултация и с лекар относно приемът на добавките, както дали са подходящи за комбинация във Вашия случай, така и дали са подходящи за прием с лекарството Пантопразол.

 12. Виктория Стоянова

  Здравейте, може ли да се комбинира ашваганда с чай от женско биле? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Виктория Стоянова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда и чай от Женско биле, като съобразите приемът да не е по едно и също време.

 13. Пламен

  Здравейте Може ли да се консумира от 16 17 годишни

  • VITAMAG

   Здравейте Пламен,
   Би могло Ашваганда на ZeinPharma да се приема от 16 или 17 годишни в доза не повече от 1 капсула дневно.

 14. Радостина

  Може ли да се комби ира с флуанксол?

  • VITAMAG

   Здравейте Радостина,
   Въпреки че няма противопоказания за прием на Ашваганда и Флуанксол, препоръчваме да се консултирате с лекар относно комбинацията.

 15. Ариана

  Здравейте,
  Възможно ли е при прием на Ашваганда да пада кръвното и да се усеща леко замайване?

  • VITAMAG

   Здравейте Ариана,
   Възможно е Ашваганда да повлияе на кръвното налягане, въпреки че няма конкретна информация за подобен вид действие от страна на добавката.

 16. Галя

  Здравейте,искам да попитам след колко време на употреба започва да действа

  • VITAMAG

   Здравейте Галя,
   Според наблюденията ефект настъпва след около месец редовен прием.

 17. Емилиян

  От няколко дни приемам вашата Ashwagandha ,можели да се комбинира с Депревитал.И също с HelicoFix и по кое време да ги взема.Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте Емилиян,
   Няма противопоказания за прием на Ашваганда с Депревитал и Хеликофикс. Препоръчваме обаче да не приемате продуктите по едно и също време на деня.

 18. Марина

  Ашваганда спомага ли за намаляване на теглото?

  • VITAMAG

   Здравейте Марина,
   Ашваганда на ZeinPharama не е предназначена конкретно за намаляване на теглото, но би могла да повлияе положително, ако проблемът с теглото е провокиран от стрес или напрежение.

 19. Ивелина Митева

  Може ли да се пие с хапчетата деанксит

  • VITAMAG

   Здравейте Ивелина Митева,
   По принцип няма противопоказания да започнете прием на добавката Ашваганда с Деанксит, но все пак препоръчваме и консултация с лекар.

 20. Рени

  Предизвиква ли учестен пулс, сърцебиене? Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейте Рени,
   Не са известни странични ефекти, като учестен пулс или сърцебиене от добавката Ашваганда на ZeinPharma.

 21. Таня Николова

  Здравейте, Ашваганда подходяща ли е за момиче на 14 години

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Николова,
   Потвърждаваме, че може да давате Ашваганда на дете на 14 години в доза не повече от 1 капсула дневно.

 22. Вили

  Може ли Ашвагавда да се пие с Велаксин и Ремирта? Пишете,че не може да се комбинира с някои лекарства за Хашимото. С кои по точно? Аз пия Еутирокс, с него може ли да се комбинира, като се приема еутирокс сунрин а Ашвагавда вечер, да речем?

  • VITAMAG

   Здравейте Вили,
   Препоръчваме да се консултирате с лекар относно приема на Ашваганда с Еутирокс.

 23. Костадин

  Здравейте. Мога ли да приемам едновременно Ашваганда на zeinpharma с Уримил Форте Макс

  • VITAMAG

   Здравейте Костадин,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma и Уримил, като съобразите приема на двете добавки да е по различно време, а не наведнъж.

 24. Атанас Плачков

  Може ли приемам едновременно ашваганда и шилажит мумио ?

  • VITAMAG

   Здравейте Атанас Плачков,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Шилажит мумио. Препоръчваме да приемате добавките по различно време на деня.

 25. Паньо

  Здравейте.Освен за понижаване на тревожноста,спомага ли Ашваганда за повишаване на настроението и излизането от депресивни състояния.Или трябва да се комбинира с някой друг продукт.Препоръчайте ако е така

  • VITAMAG

   Здравейте Паньо,
   Ашваганда на ZeinPharma помага за овладяването на депресивни състояния и паник атаки, ако са на лице такива, като повишава и настроението. Не е строго задължително да комбинирате Ашваганда с друг продукт за по-добър ефект, тъй като добавката е добре концентрирана и достатъчно ефективна.

 26. Петя

  Здравейте, сутрин приемам бетаблокер Конкор за пулса. Може ли на обяд да пия и Ashwaganda?

  • VITAMAG

   Здравейте Петя,
   Въпреки че няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Конкор, препоръчваме да се консултирате с лекар относно комбинацията.

 27. Таня Спасова

  Какво бихте ми препоръчали от вашите продукти за силна тревожност? Пия Ашваганда на Зейн Фарма, но мисля, че трябва да я съчетая с още нещо.

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Спасова,
   Може да комбинирате Ашваганда на ZeinPharma с Витамин Б6, който предлагаме на две марки (ZeinPharma и NaturesPlus). Витаминът съдейства за редуциране на умората и изтощението, повишава енергията, поддържа нормалната функция на нервната система, намалява стреса и напрежението, регулира настроението.

 28. mimpetkova

  Здравейте,искам да попитам съвместим а ли е Ащваганда с Анафранил за ОКР. Четох че не се препоръчва при високо кръвно. Скоро Пих Сибирски женшен, но не ми се отрази добре. Има ли релаксиращо действие?

  • VITAMAG

   Здравейте mimpetkova,
   Съветваме Ви да се консултирате с лекаря, който е назначил лечението с Анафранил. По принцип Ашваганда няма противопоказания за прием с други продукти, освен с лекарства и препарати за щитовидна жлеза или барбитурати.

 29. Весела Павлова

  Изпратих отзив на 02.11.23. Уж очакваше одобрение или нещо подобно и го виждах, а сега виждам,че е изтрит.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела Павлова,
   След направена справка не открихме отзив на 02.11.23 от Вашите имена и имейл. Ако сте изпратили отзива с други имена и имейл, не се притеснявайте, може да очкавате отговор или одобрение до края на деня. Възможно е да виждате отзива само в момента на оставянето му под съответния продукт, но той отново няма да бъде видим за другите потребители на сайта, както и за Вас, когато напуснете страницата и влезнете отново. След одобрение от наша страна отзивът става видим за всички потребители на сайта.

 30. gaja

  Здравейте дами и господа от Витаголд,
  Аз съм Ваша клиентка от 1 година . На 58г., в менопауза-с горещи върни и ПА/тревожност. Ползвала съм Див ямс, Ашваганда, Пасифлора, Меновитал (Вечерна иглика-вече не, намерих по-действащ препарат от друга фирма). След кратко ползване на продуктите имаше ефект. Внезапно обаче спряха да ми действат. Смятам, че причината е в мен, защото вероятно графика на приема е неправилен. До скоро бях в почивка , но реших да подновя приема. Успоредно с това от около 2 седмици имам Стомашно-чревен дискомфорт (газове, оригване, хълцане, диария, болки) . Предписаното от личния лекар даде резултат. Но от 1 седмица отново се появи този проблем. Лекарът ми каза,че оплакванията може да се дължат на:1. Наскоро прекаран вирус. 2. Стрес, тревожност и Паникатаки и/или 3.Лошо сготвена храна(след като консумирах мусака, в чиято заливка се съмнявам). Така, че искам да попитам какви продукти трябва да добавя за този стомашно-чревен дискомфорт към гореспоменатите продукти(без Вечерна иглика), но по начин, че да имат ефект. Разглеждайки сайта Ви, се спрях на Трифала, Хмел/Ензими комплекс, Женско биле. Бих приела и всеки друг продукт , който ми предложите за стомашно-чревния дискомфорт. Също така Ви моля да ме посъветвате какъв да бъде приема (през какво време) на гореописаните продукти + за стомашно-чревния дискомфорт. Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте gaja,
   За стомашно-чревния дискомфорт препоръчваме продукта ТРИФАЛА / TRIPHALA – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК, който подпомага правилното храносмилане и поддържа стомашно-чревното здраве. Относно приема на продуктите, може да приемате Трифала 1 капсула сутрин след закуска, Див Ям 2 капсули на обяд преди хранене, Пасифлора 1 капсула след обяд, а Ашваганда 1 капсула вечер – за предпочитане 30 минути преди лягане. Приемът на тези продукти е достатъчен, за да повлияе положително на изброените от Вас проблеми. Препоръчително е да се спазват указанията за прием на продуктите и да се приемат редовно за оптимален ефект.

 31. Мария Цветкова

  Здравейте! Може ли да се приема Ашваганда заедно с Гинко билоба на ZeinPharma и Артемизинин (сладък пелин)?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария Цветкова,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Ашваганда, Гинко Билоба и Артемизинин (сладък пелин), като приемате Ашваганда и Гинко Билоба отделно от Артемизинина.

 32. K

  Може ли да се приема и Л- аргинин на Zein Farma.

  • VITAMAG

   Здравейте K,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma и Л-аргинин, но препоръчваме приемът на двата продукта да става в различно време на деня.

 33. К

  Здравейте,
  По кое време на деня е добре да се приема. Преди или след храна. Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Ашваганда на ZeinPharma може да приемате вечер след хранене – 30 мин. преди лягане или по обяд – 30 мин. преди основното хранене.

 34. Найденова

  Здравейте!
  При Хашимото и ежедневна терапия с Еутирокс може ли да се приема Ашваганда?
  Благодаря Ви предварително!

  • VITAMAG

   Здравейте Найденова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема от хора с Хашимото, но не може да се приема с някои лекарства за щитовидна жлеза. В тази ситуация препоръчваме консултация с лекар.

 35. Ели Колева

  Здравейте!
  Кои Ваши продукти помагат за намаляване на мазнините в организма

 36. Тодор Христов

  Здравейте,
  Има ли проблем приемането на ашваганда при шофиране?

  • VITAMAG

   Здравейте Тодор Христов,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема при шофиране.

 37. Радка Иванова

  Може ли, да се пие Ашваганда, след като ,пия Клонарекс -сутрин и вечер по1 таблетка?

  • VITAMAG

   Здравейте Радка Иванова,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Клонарекс, но препоръчваме и консултация с лекар.

 38. ariana_g

  Здравейте, в момента приемам през ден аспирин протект, може ли да се пие Ашвагандата докато има прием на аспирин протект ?

  • VITAMAG

   Здравейте ariana_g,
   Няма противопоказания Аспирин Протект да се приема с Ашваганда. Препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 39. Иванова

  Здравейте.Може ли да се приема при Хашимото и леко повишено ТСХ-4.6 ,при норма 4.2.Не пие хормон.Ехографски жлезата е наред Ендокриноложката каза,че не познава продукта и нищо не може да каже.

  • VITAMAG

   Здравейте г-жо Иванова,
   Според оригиналния етикет, не е препоръчително Ашваганда на ZeinPharma да се приема с някои медикаменти за щитовидна жлеза, но няма противопоказание за прием от хора с проблемна щитовидна жлеза.

 40. Т.Ц

  Здравейте,
  Може ли да се приема с продукта на NatureON – No Stress
  Благодаря предварително 🙂

  • VITAMAG

   Здравейте Т.Ц,
   Възможно е да комбинирате Ашваганда на ZeinPharma с No Stress на NatureON, но следва да съобразите приемът да НЕ бъде по едно и също време на деня.

 41. Таня Спасова

  Може ли от употребата на Ашваганда да се получи запек?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Таня Спасова,
   приемът на Ашваганда няма касателство с функционирането на стомашно-чревния тракт и не могат да се очакват подобни странични ефекти.

 42. К

  Здравейте,
  Пречили на съня? По кое време се приема. Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Ашваганда на ZeinPharma не пречи на съня, а капсулата може да се приема по всяко време на деня.

 43. Зорница

  Здравейте, поръчах си Ашваганда и Омега 3 от вас. Може ли да ми кажете след колко време прием започва действието им и какво друго може да пия за паник атаки и стрес. Благодаря ви 🙂

  • VITAMAG

   Здравейте Зорница,
   Според наблюденията ефект настъпва след около месец или два редовен прием, но това е строго индивидуално при всеки организъм. Ашваганда на ZeinPharma е отличен избор за справяне с паник атаките и намаляване на стреса и тревожността.

 44. Таня Тракова

  Здравейте!
  Мога ли да приемам Ashwagandha заедно с Triphala и Astaxanthin на Zein Pharma и ако мога как да разпределя приема на трите добавки през деня?

  • VITAMAG

   Здравейте Таня Тракова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда, Трифала и Астаксантин на ZeinPharma, като препоръчваме да приемате Трифала и Астаксантина до обяд, а Ашваганда вечер.

 45. Ваня Кирилова

  Здравейте, може ли ашваганда да се приема с фолиева киселина на същата марка?

  • VITAMAG

   Здравейе Ваня Кирилова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Фолиева киселина на същата марка.

 46. Валерия Райдовска

  Здравейте! Изпила съм една цяла опаковка от 120 капсули за четири месеца без почивка. Колко време трябва да почина преди следващ прием и каква е правилната времева схема за прием и почивка? Иначе, много добре се чувствам откакто пия ашваганда. Нищо не е в състояние да наруши спокойствието ми 🙂

  • VITAMAG

   Здравейте Валерия Райдовска,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   В общия случай Ашваганда може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 47. Иван

  Здравейте, може ли да се приема ашваганда с витамини Д3 и К2?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Витамини К2 и Д3.

 48. К

  Здравейте,
  Може ли да се комбинира с Грифония? Пречи ли на съня?Търсения ефект е справяне със стреса, и подобряване на съня?

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Грифония на ZeinPharma може да се приема с Ашваганда на същата марка, тъй като Ашваганда не влияе на нивата на серотонина. Тя помага за намаляване нивата на кортизола, а от там намалява стреса и тревожността.

 49. Деси

  Здравейте,
  Мога ли да приемам ашваганда успоредно с Преднизолон кортико, който ми е предписан за лечение на подостър тиреоидит? По средата на лечението съм.

  • VITAMAG

   Здравейте Деси,
   Препоръчваме да направите консултация с лекар, тъй като Ашваганда на ZeinPharma не може да се приема с някои медикаменти за щитовидна жлеза.

 50. Блага

  Пия Вечерна иглика на Прим ойл за увеличаване на фертилитета. Мога ли да комбинирам с ашванга на Зейнфарма за такъв ефект? И видях че се приема от от двата пола, а мъжа ми пие черна мака, дали могат да се вземат заедно?

  • VITAMAG

   Здравейте Блага,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема паралелно с Вечерна Иглика, също така потвърждаваме комбинацията и с Черна Мака. Ашваганда на ZeinPharma е предназначена за намаляване на стреса, тревожността и е изключително подходяща при паник атаки.

 51. Полина

  За намаляване нивата на кортизол коя е най-подходящата Ви добавка?

  • VITAMAG

   Здравейте Полина,
   Ашваганда на ZeinPharma спомага именно за намаляване нивата на кортизола, а от там стреса и тревожността. Уверяваме Ви, че добавката е подходяща, като е напълно достатъчно да приемате по 1 капсула дневно.

 52. Константин

  Може ли да се приема със Сафрамил

  • VITAMAG

   Здравейте Константин,
   Няма противопоказания Ашвагнада на ZeinPharma да се приема със Сафрамил, но препоръчваме приемът на двете добавки да става по различно време.

 53. Деси

  Здравейте, възможно ли е Ашваганда да се взима едновременно с Меносан, Омега 3 + вит.Е, Вигантол /изписани от лекар/, а така също взех да пия и Невраксил. С ниско кръвно съм и напоследък имам доста проблеми с паметта.

  • VITAMAG

   Здравейте Деси,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда паралелно с другите изброени от Вас продукти.

 54. Даниела

  Здравейте,
  маже ли да се пие ашваганда и родиола по едно и също време на деня и ако не може как да се приемат и двете?

  • VITAMAG

   Здравейте Даниела,
   Препоръчваме приема на 1 капсула Ашваганда и 1 капсула Родиола на ZeinPharma да бъде разделен на два пъти през деня.

 55. Ивелина Николова

  Почивка трябва ли да се прави, защото искам да продължа да взимам ашваганда? Разбрах за нея от една терапевтка във фейсбук, която даде добри отзиви за продукта и за марката.

  • VITAMAG

   Здравейте Ивелина Николова,
   В общия случай може да приемате Ашваганда целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 56. Plamen

  Може ли да се приема с л-триптофан,?

  • VITAMAG

   Здравейте Plamen,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда и Триптофан, но препоръчваме приемът да става по различно време.

 57. Иван

  Здравейте,

  Може ли да се комбинира Ашваганда с Невраксил?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma паралелно с Невраксил. Препоръчваме да не приемате двата продукта по едно и също време, а да разделите приема на два пъти през деня.

 58. Мариана Добрева

  Пишете че опаковката стига за 4 месеца, а в шишенцето са 60 бр. По една капсула на ден прави 2 месеца.

  • VITAMAG

   Здравейте Мариана Добрева,
   Ашваганда на ZeinPharma се предлага в 2 разфасовки – 60 и 120 капсули. Ашваганда 60 капсули е на цена 29.90лв. и опаковката стига за 2 месеца, а Ашваганда 120 капсули е на цена 49.90лв. и опаковката стига за 4 месеца. Когато влезете в продукта на нашия сайт трябва да изерете коя разфасовка желаете, ако не направите избор, преди да сложите продукта в количката, по подразбиране излиза разфасовката от 60 капсули. Потвърждаваме, че сме направили съответната корекция на сайта, като благодарим за това, че ни обърнахте внимание.

 59. Stanislav

  Здравейте,
  Вече си купих няколко неща от вас и сега мисля да си поръчам и ашваганда. В тази връзка бих искал да попитам дали могат да се приемат заедно GABA, 5-HTP и ашваганда –
  Целта ми е намаляване на стресa и подобряване на съня.
  Благодаря предварително.
  Поздрави !

  • VITAMAG

   Здравейте Stanislav,
   Потвърждаваме, че може да приемате добавките в комбинация, но следва да имате предвид, че дневната доза трябва да е НЕ по-голяма от 1 капсула дненвно. Това се отнася за трите продукта на ZeinPharma, като препоръчваме и приемът им да бъде разделен в различни части на деня, а не на един път. Хубаво е да съобразите, че Грифония на Зейнфарма е препоръчително да се приема вечер след хранене.

 60. Rosica

  Здравейте,приемах ашваганда три месеца направих пауза от месец и мисля отново да я пия,тъй като тревожността ми се появи отново плюс замайване,но прочетох че сваля кръвното налягане,какво бихте ме посъветвали или бихте ли препоръчали друга добавка за тревожност?Благодаря.

  • VITAMAG

   Здравейте Rosica,
   Ако се чувствате добре от приема на Ашваганда може да продължите да я приемате без притеснения. Все пак, ако желаете да я замените с друга добавка можем да предложим ЗЛАТЕН КОРЕН – РОДИОЛА / RHODIOLA – ZeinPharma (90 капс) – ЛИНК. Добавката Родиола, позната още като Златен корен, също помага при тревожност и допринася за намаляване на умората, като повишава жизнеността, силата и енергията.

 61. Весела Павлова

  Ще прибегна до Вечерната иглика на ЗейнФарма,след като приключа с настоящата Вечерна иглика от друга фирма.Ще добавя и Меновитал.Пропуснах миналия път да обясня,че пия и Див Ямс от ЗейнФарма.Настоящото ми питане е: Дали не трябва да увелича приема на Ашваганда и Див Ямс,при положение че оплакванията ми горещи вълни,паникатаки и тревожност (като симптоми на менопаузата) са изключително силни?За сега пия и от двете по 1 хапче/дневно.

  • VITAMAG

   Здравейте Весела Павлова,
   Не се препоръчва превишаването на дозата от 1 капсула дневно за Ашваганда на ZeinPharma. Относно Див Ям отново на ZeinPharma, може да увеличите дозата на 2 капсули дневно, която доза е максималната за продукта.

 62. gaja

  От края на миналата година пия Ашваганда.Още при първия прием почувствах нейното действие.Направих пауза и отскоро пак я приемам -засега без да почувствам въздействието й.Пия и Вечерна Иглика от друга фирма. Искам да попитам с кои други продукти на ЗейнФарма мога да я комбинирам за оплакванията които имам:хормонален дисбаланс,горещи вълни тревожност и паникатаки?

  • VITAMAG

   Здравейте gaja,
   Може да комбинирате Вечерната иглика на ZeinPhrama с ДИВ ЯМ / WILD YAMS – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК или При Менопауза – MENO VITAL – ZeinPharma (120 капс) – ЛИНК. Продуктите са подходящи при хормонален дисбаланс и при симптоми на менопауза, като горещите вълни. За тревожността и паник атаките може да продължите да приемате Ашваганда на ZeinPharama, тъй като тя е с доказан ефект при подобнен тип проблеми.

 63. Десислава Василева

  Деси 04.06.23Здравейте,може ли ашваганда да се приема с Тарка

  • VITAMAG

   Въпреки че няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Тарка, препоръчваме да се консултирате с лекар.

 64. Десислава Василева

  Здравейте,може ли ашваганда да предизвика алергична реакция

  • VITAMAG

   Здравейте Десислава Василева,
   Доколкото нямате алергия към съставката в продукта, не би следвало да получите алергична реакция.

 65. Александрова

  Здравейте, Ашваганда понижава ли кръвното налягане? За тревожност коя добавка е по-добра – Ашваганда или Родиола?

  • VITAMAG

   Здравейте г-жо Александрова,
   И двете добавки на ZeinPharma са подходящи при тревожност или стрес. Възможно е Ашваганда да повлияе на кръвното налягане, въпреки че няма конкретна информация за подобен вид действие от страна на добавката.

 66. Мая

  Здравейте! Бих искала да попитам дали Ашваганда може да се приема с Ципралекс и Клонарекс. Тях ги пия сутрин, добавката ще мога ли да я пия вечер? (За да има достатъчно голяма пауза след приема на медикаментите) Благодаря ви!

  • VITAMAG

   Здравейте Мая,
   Въпреки че няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Ципралекс и Клонарекс, препоръчваме да се консултирате с лекуващия лекар.

 67. Росица

  Здравейте,може ли ашваганда да се комбинира с анти стрес комплекса?

  • VITAMAG

   Здравейте Росица,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Ашваганда на ZeinPharma и Анти-Стрес Комплекс на Natures Plus, като следва да съобразите приемът на двата продукта да не е по едно и също време.

 68. Светлана

  Здравейте. Може ли да се приема с деаксит и беталок

  • VITAMAG

   Здравейте Светла,
   Въпреки че Ашваганда на ZeinPharma няма противопоказания да се приема Деаксит и Беталок, препоръчваме и консултация с лекуващия лекар.

 69. Димитър Георигиев

  Здравейте, оказва ли някаъв ефект върху растежа на тийнейджърите (16 години) ?

  • VITAMAG

   Здравейте Димитър Георгиев,
   Според предназначението от производителя, Ашваганда на ZeinPharma се използва за намаляване на стреса и тревожността и също така се отразява добре при наличие на паник атаки. Спомага също за паметта и умствен тонус, но нямаме информация да оказва влияние върху растежа при тийнейджърите.

 70. Божин

  Може ли капсулата да се разтвори в чаша вода и тогава да се приеме

  • VITAMAG

   Здравейте Божин,
   Потвърждаваме, че може да разтворите капсулата на Ашваганда в малко количество вода и така да я приемате.

 71. Иван

  Здравейте, води ли до приспивно състояние ?
  Кога е добре да се приема преди лягане или сутрин ?
  Употреба на алкохол вече пречи ли ?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Няма особено значение по кое време ще става приемът на Ашваганда капсули. Важното е да се съпровожда с достатъчно вода. Употребата на алкохол би била възможна в умерени количества, но следва да имате предвид, че би могло да отслаби действието на добавката.

 72. Васко

  Здравейте, защо имах 122 капсули в кутията си,а не 120 както е описано на опаковката. Това често ли се случва? Искам да ви уверя,че съм сигурен за бройката,защото ги преброих цели три пъти…

  • VITAMAG

   Здравейте Васко,
   Понякога се случва капсулите в една опаковка да са повече (важно за потребителите е, че не са по-малко). Все пак, добавките имат защитно фолио сложено при производство, което гарантира, че продуктът не е отварян и не следва да имате притеснения.

 73. Silviq Dikova

  Със сигурност е по-ефикасна от ашваганда хималая. Д-р Димитров ми изписа ашвагандата от Витамаг, като по предписание ми е дал 1 капсула на ден, а аз я пия около 3 месеца и дали мога да я продължа, трябва ли да се почива и колко дълго може да се пие?

  • VITAMAG

   Здравейте Silviq Dikova,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   В общия случай може да приемате Ашваганда на ZeinPharma целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

 74. Росица

  Здравейте. Може ли Ашваганда да се използва по време на лъчетерапия или е противопоказна?

  • VITAMAG

   Здравейте Росица,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема по време на лъчетерапия, но препоръчваме да се консултирате и с лекар.

 75. Станка

  Здравейте, след поетапно спиране на деанксит след колко дни може да започнат да се пият Ашваганда и Габа на Зейн фарма

  • VITAMAG

   Здравейте Станка,
   По принцип няма противопоказания да започнете приема на двете добавки след спирането на Деанксит, но все пак препоръчваме и консултация с лекар.

 76. Иван Иванов

  Може ли да се комбинира с л-триптофан и как?

  • VITAMAG

   Здравейте Иван Иванов,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема паралелно с L-Триптофан. Ашваганда може да се приема по всяко време на деня, а L-Триптофан се приема непосредствено преди сън, като е хубаво да съобразите да не приемате двата продукта наведнъж.

 77. Денислава

  Продуктът може ли да се комбинира с Глюкофаж и Омега 3-6-9?

  • VITAMAG

   Здравейте Денислава,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Глюкофаж и Омега 3-6-9, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 78. Снежана

  Здравейте , бих искала да попитам дали можем да го приемаме заедно с Флуанксол, който е вид антидепресант , срещу паник атаки и депресивно състояние
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Снежана,
   По принцип няма противопоказание Ашваганда на ZeinPharma да се приема заедно Флуанксол, но препоръчваме и консултация с лекуващия лекар.

 79. Galina

  Здравейте. Може ли да се комбинира при хипотиреодизъм и Хашимото и прием на Еутирокс?

  • VITAMAG

   Здравейте Galina,
   По информация от производителя Ашваганда на ZeinPharma не бива да се приема с лекарства за щитовидна жлеза, лекарства съдържащи барбитурати, бременни и кърмещи жени. Препоръчваме консултация с лекар, тъй като не можем да потвърдим приема.

 80. Сенар

  Благодаря за бързата доставка! Може ли да се пие Ашваганда с Креатин Монохидрат

  • VITAMAG

   Здравейте Сенар,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma с Креатин Монохидрат на ESN. Препоръчваме да ги приемате в различни части на деня.

 81. Атанас Желязков

  Здравейте можели да го комбинирам с magnesium chelat 375 и mariendistel komplex

  • VITAMAG

   Здравейте Атанас Желязков,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ашваганда на ZeinPharma заедно с Магнезий Хелат и Бял трън с Артишок на същата марка. Съгласно указанията за употреба може да приемате Ашвагандата и Белия трън по 1 капсула дневно, а от Магнезия може да приемате до 3 капсули дневно.

 82. Васко

  Здравейте, от 2 дни насам започнах терапия с вашата Ашваганда . Паралелно с това вземам и Шизандра целта е да спря антидепресанта си Ксетонор с активна съставка пароксететин,който приемам от много години насам. Запознат съм ,че именно тези антидепресанти с тази си активна съставка(пароксетин) при спирането им имат сипмтоми на отнемане. Въпросът ми към вас е ще мога ли да спря антидепресанта с тази билкова комбинация и Ашваганда+ Шизандра,за да мина с по-леки симптоми на отнемане? Вторият ми въпрос е към вас понеже усетих един лек успиващ ефект мисля да пия антидепресанта си сутрин,а ашвагандата вечер преди лягане това удачен вариант ли ще е при мен?

  • VITAMAG

   Здравейте Васко,
   Потвърждаваме, че може да приемате Ксетанор сутрин, а Ашваганда на ZeinPharma вечер преди лягане. Относно другия въпрос, Ашвагнада на ZeinPharma се прилага успешно при депресивни състояния, тревожност и паник атаки, така че би могла да помогне за спиране на антидепресантите. От друга страна, Шизандра на съшата марка има общоукрепващо и тонизиращо действие, като в комбинация с Ашвагнадата може да намали симптомите на отнемане. Все пак, в този случай препоръчваме и консултация с лекар, който да Ви посъветва как най-добре да спрете лекарставата.

 83. Вяра

  Здравейте,
  Бих искала да попитам противопоказен ли е приема на Ашваганда при жени с отстранена щитовидна жлеза?

  • VITAMAG

   Здравейте Вяра,
   Приемът на Ашваганда на ZeinPharma е противопоказен при някои лекарства за щитовидна жлеза и такива съдържащи барбитурати, деца, бременни и кърмещи жени. Продуктът няма противопоказания за прием от жени с отстранена щитовидна жлеза, но ако имате някакви притеснения препоръчваме консултация с лекар.

 84. Малина

  Здравейте, може ли да се приема паралелно с ензим Серапептаза? Вярно ли е, че спомага за предотвратяване на кисти на хормонална основа?

  • VITAMAG

   Здравейте Малина,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема паралелно със Серапептаза ензими. Ашваганда съдейства както за психическото, така и физическо здраве, като една от ползите на Ашваганда е, че балансира нивата на кръвната захар, бори се срещу раковите клетки и има атиоксидантно и противовъзпалително свойство. Относно това, че Ашвагнада спомага за предотвратяване на кисти на хормонална основа, нямаме такава информация от производителя и следователно не сме го отразили в предназначението. Също така не можем да подкрепим тази здравна претенция, но добавката може и да окаже влияние индиректно върху проблема.

 85. Dimka

  Здравейте, може ли да се пие ашваганда с хедонин от 25 mg

  • VITAMAG

   Здравейте Dimka,
   Няма противопоказания Ашваганда на ZeinPharma да се приема с Хедонин, но препоръчваме и консултация с лекуващия лекар.

 86. Елица

  Здравей те искам да поръчам ашваганда тъй като имам хипотиреоидизъм, инсулинова резистентност и тревожност и четох, че се отразява добре, но ми казаха, че не е препоръчително да се приема при затлъстяване. Има ли такова нещо?

  • VITAMAG

   Здравейте Елица,
   Приемът на Ашваганда на ZeinPharma не се препоръчва при прием на някои лекарства за проблеми свързани с щитовидната жлеза. Ашваганда няма конкретни противопоказания свързани със затлъстяването, но все пак препоръчваме консултация и с лекар.

 87. Цветкова

  Здравейте.Днес пристигна и моята пратка с ашваганда,но тъй като сутринта съм пила половин лексотан и един валидол ,кога е най удачно да започна приема? Може ли днес или е по добре от утре.Надявам се ми помогне .От години съм на антидепресанти ,получвам паник атаки и от там вдигам кръвно.Спрях депресантите и се започна всичко отначало.Бих искала да опитам с ашваганда и дано има резултат!Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейте Цветкова,
   По принцип Ашвагнда на ZeinPharma се приема по 1 капсула дневно, като препоръчваме приема да става отделно от други лекарства. Въпреки че няма противопоказания Ашваганда да се приема с Лексотан, препоръчваме да се консултирате със специалист, ако решите да приемате паралелно двата продукта. Относно паник атаките, Ашвагандата на ZeinPharma има положителен ефект при подобен вид проблеми.

 88. Даяна

  Здравейте, продукта Ашваганда може ли да се приема при хора с Хашимото, инсулинова резистентност и ниско кръвно налягане?
  В някои сайтове пише, че при автоимунни заболявани е забранена, за това питам и вас.
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Даяна,
   По принцип Ашваганда на ZeinPharma може да се приема от хора с изброените заболявания, но е хубаво да се съобрази приемът на други лекарства. Все пак, препоръчваме да потвърдите с лекар дали добавката е подходяща във вашия случай.

 89. Ивета Бошнакова

  Здравейте, може ли Ашваганда да се приема едновременно с Родиола (златен корен) на същата марка?

  • VITAMAG

   Здравейте Ивета Бошнакова,
   Потвърждаваме, че можете да приемате Ашвагнада на ZeinPhrama с Родиола на същата марка, но препоръчваме да ги приемате в отделна част на деня в доза от 1 капсула дневно.

 90. тони

  здравейте, може ли АШВАГАНДА да се прилага за дете на 10 години

  • VITAMAG

   Здравейте Тони,
   Ашваганда на ZeinPharma не е предназначена за деца и не можем да потвърдим приема от 10-годишно дете.

 91. Милена

  Здравейте, може ли ашваганда да се приема заедно с Габа на Zein-pharma?

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема с Габа на същата марка, но в доза от 1 капсула дневно. Препоръчваме приемът да е по различно време и да е съпровождан от достатъчно вода.

 92. РОСИ РУСЕВА

  ЗДРАВЕЙТЕ ! МОЖЕ ЛИ АШВАГАНДА ДА СЕ ПРИЕМА С АФРОН В ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

  • VITAMAG

   Здравейте РОСИ РУСЕВА,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема с Афрон Б, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 93. Dimana

  Здравейте, ашвагандата може ли да се използва от 17 годишен

  • VITAMAG

   Здравейте Dimana,
   Потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема от 17 годишен в доза от 1 капсула дневно.

 94. Наталия Великова

  Здравейте ,може ли ашваганда да се приема заедно с Меновитал плюс

  • VITAMAG

   Здравейте Наталия Великова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема с Meno Vital на съшата марка.

 95. Петя

  Здравейте! Може ли да се приема с Конкор (бетаблокер за намаляване на пулса) ?

  • VITAMAG

   Здравейте Петя,
   По принцип няма противопоказания Ашваганда да се приема с Конкор, но препоръчваме да съгласувате приема на комбинацията с лекаря си, запознат с Вашето състояние.

 96. Анастасия Ангелова

  Много съм доволна от продукта Ашваганда.
  Изпих една опаковка.
  Необходимо ли е да направя почивка или мога да продължа с втора.

  • VITAMAG

   Здравейте Анастасия Ангелова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се приема продължително, като препоръчваме на всеки 3 месеца да правите пауза 2 седмици.

 97. БОНИ

  Докторът ми изписа ашваганда на Зейн, защото имам доста проблеми с болки в главата от напрегнато и забързано ежадневие. За да избегнем начално силни лекарства опитах с ашвагандата и съм много щастлива, че тя даде желания резултат. Освен, че болките в главата отихнаха, сънят ми също се подобри.

 98. Alex Rekov

  Пил съм доста разновидности на ашвагандата, като ашваганда хималая или патанджали ашваганда, но най-добре ми подейства тази на зейнфарма. Препоръчах я и на моя близка, при която също имаше добър резултат.

 99. Николина

  Здравейте, бих искала да попитам дали ашваганда е препоръчително за болна (71г.) от шизофрения, която приема оланзапин и хлорпротиксен? Тя често има тревожност, вътрешно безпокойство и много забравя, затова се надявам, че евентуално би имала подобрение от ашвагандата.

  • VITAMAG

   Здравейте Николина,
   Няма противопоказания Ашвагандата на ZeinPharma да се приема при шизофрения. Все пак, паралелният прием на лекарствата Оланзапин и Хлорпротиксен следва да го потвърдите с наблюдаващия лекар.

 100. anyankova

  Здравейте, кога през деня препоръчвате да я приемам? Сутрин след ставане приемам капсули водорасли за енергия.

  • VITAMAG

   Здравейте anyankova,
   Няма особено значение по кое време ще става приемът на Ашваганда капсули. Важното е да се съпровожда с достатъчно вода.

 101. Божин

  Причинява ли киселини в стомаха,като страничен ефект ?

  • VITAMAG

   Здравейте Божин,
   До момента не сме имали каквито и да било оплаквания от прием на продукта. Активната съставката също няма касателство с храносмилателната система и не би следвало да причини киселини или подобен тип проблем.

 102. Белослава Маджарова

  Може ли да се приема с мелатонин и магне б6?

  • VITAMAG

   Здравейте Белослава Маджарова,
   Ашвагандата на ZeinPharma няма противопоказания да се приема заедно с Мелатонин и Магне Б6.
   Препоръчваме да я приемате в отделна част на деня.

 103. Нерея

  Току-що си купих 1 опаковка и даже изпих дневната капсула. Дали е от внушение,но след приема малко ме облекчи. Последна надежда ми е дано помогне.Сигурно резултат се забелязва след първия месец!?

  • VITAMAG

   Здравейте Нерея,
   Благодарим за положителната обратна връзка!
   В повечето случаи при Ашвагандата на ZeinPharma се наблюдава търсеният ефект след около месец редовен прием.

 104. Нели Радославова

  Здравейте, отскоро приемам вашата ашваганда и все още нямам мнение, но се надявам да ми помогне. Бих искала да зная дали може да се приема с Велаксин и Бриека. Благодаря!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Нели Радославова,
   Ашваганда на ZeinPharma може да се комбинира с цитираните лекарства – Велаксин и Бриека, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 105. Веселка Илиева

  Здравейте!Може ли да се приема с флуанксол и берберин?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Веселка Илиева,
   Ашвагандата на ZeinPharma няма противопоказания да се приема заедно с Флуанксол и Берберин. Препоръчваме да я приемате в отделна част на деня.

 106. Антон Стоянов

  Може ли да се приема едновременно ашваганда и кордицепс. Благодаря

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Антон Стоянов,
   потвърждаваме, че Ашваганда и Кордицепс могат да се комбинират. Желателно е да ги приемате разделно в рамките на деня: Ашвагандата – преди обяд, Кордицепса – през втората половина на деня.

 107. Tanya Nikova

  По кое време през деня e препоръчително да се приема ашваганда капсули ?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Tanya Nikova,
   няма особено значение по кое време ще става приемът на Ашваганда капсули. Важното е да се съпровожда с достатъчно вода.

 108. ГЕНЧО МИХНЕВ

  Поръчах от този медикамент заради паник атаките – мои близки ми го препоръчаха, казаха, че при тях има добро въздействие, включително за съня? Трябва ли да имам и лекарско предписание и каква следва да е дозата за мъж около 115 кг?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Генчо Михнев,
   Ашвагандата на ZeinPharma е натурална хранителна добавка, която не е задължително да бъде предписана от лекар. Да, при редовен прием помага срещу паник атаки, както и за по-дълбок сън. Дневната доза е 1 капсула, приета с достатъчно вода.

 109. Иванка Симеонова

  Може ли да се приема при проблеми със стомаха и дебелото черво?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Иванка Симеонова,
   потвърждаваме, че Ашваганда на ZeinPharma може да се приема при проблеми с дебелото черво и стомаха.

 110. Антоанета Грозданова

  Здравейте !
  Интересува ме дали ашвагандата влияе благотворно на съня и дали понижава кръвната захар.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Антоанета Грозданова,
   потвърждаваме, че Ашвагандата на ZeinPharma подпомага съня като намалява стреса и тревожността. Също така съдейства за понижаване нивата на кръвната захар.

 111. Welinowa

  Казаха ми, че измежду всички марки, на Zeinpharma е най добрата ашваганда. Получавам паник атаки и първо мислех да си купя ашвагандата от аптека на друга марка, но моя приятелка (фармацевтка) ми призна, че в аптеката са по-скоро синтетични и по-евтини аналози и затова се отказах. Поръчах си и започнах да приемам по една капсула от ашвагандата на Zeinpharma, като засега виждам подобрение без странични ефекти. Дали е най-добрата ще пиша отново след още няколко седмици.

 112. Иванка Петричева

  Някой да сподели ZeinPharma Ашваганда мнения? Аз доскоро приемах ашваганда хималая, но не получих търсения ефект и се чудя дали някой има мнение за тази ашваганда и база за сравнение.

 113. Galina

  Здравейте! Може ли да се приема при проблем с щитовидната жлеза и има ли някакъв ефект на привикване към този продукт. Ако се спре, симптомите ще се засилят ли отново? Благодаря

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Galina,
   потвърждаваме, че Ашвагандата може да се приема при проблеми с щитовидната жлеза като преди това се съобрази приемът на други лекарства. Няма риск от привикване към продукта, дори при по-дългосрочна употреба. Отговорът на последния въпрос е доста относителен. В общия случай, при който симптомите са отшумели напълно, същите не следва да се проявят отново след спиране на приема.

 114. Vesko_36

  Доволен съм от действието на тази ашваганда, цената също е добра. Недостатък е, че продуктите на зейнфарма ги няма по аптеките и всеки път трябва да ги поръчвам със заявка.

 115. МОНИ

  СТРАХОТНА ДОБАВКА! ПРОБВАЛ СЪМ И ДРУГИ, НО ТАЗИ МИ ДЕЙСТВА НАЙ-ДОБРЕ 🙂

 116. Йорданка Панчева

  Може ли да се приема с антидепресантите Инсомин и Зоолофт

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Йорданка Панчева,
   потвърждаваме, че Ашвагандата може да се съчетава с Инсомин и Зоолофт, но препоръчваме приемът да бъде в отделна част на деня.

 117. Румен

  Поръчвам за 4-ти път продукта от Витамаг. На мене лично ми помага за по-спокойното настроение през деня и също симптомите при паник атаките станаха доста по-леки.

 118. Христо Карпузов

  Винаги бързи и точни доставки, а с по-големите поръчки получавам и подарък. Витамаг са добър и коректен онлайн магазин.

 119. Христо Евтимов

  Добър продукт, който ми помага в много отношения и който си поръчвам редовно от Витамаг.

 120. Carlos Antera

  Good and effective product against stress. I used to buy it from Vitamag shop during my visit in Sofia. I received useful advise and professional service from the staff, and will definitely visit them again next time.

 121. Анна Асенова

  Здравейте, за пръв път поръчвам Ашваганда и искам да попитам дали може да се комбинира с прием на куркумин, мака и боров прашец. Благодаря Ви за супер експресните доставки.

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Анна Асенова,
   благодарим за положителната обратна връзка!
   Ашвагандата може да се комбинира с куркумин, мака и боров прашец, но препоръчваме приемът на всички четири добавки да не става наведнъж, а да се обособи в различни части на деня (може да ги комбинирате на 2 х 2).

 122. Е.Андреев

  Привършвам закупената преди време ашваганда.Доволен съм от продукта.
  Ще поръчам отново.Трябва ли да се направи пауза от известно време преди да се започне нов прием?Има ли максимален срок за приемане?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Е.Андреев,
   благодарим за положителната обратна връзка!
   Добрата практика е да се прави пауза от около 2-3 седмици на всяка завършена опаковка, преди да се поднови приема. Няма указан максимален срок за прием на Ашваганда.

 123. асен г. христов

  Впечатяващо добра цена за качествена KSM-66 суровина. Преди купувах от аптеката, но качеството и цената на тази са несравними.

 124. Искра Стаматова

  Бях скептично настроена към продукта, но помага, определено ми помогна да се справя със стреса, може би и в комбинация с отпуската, незнам, но ще продължа да я приемам.

 125. ЛИДИЯ_72

  Екстрактът от ашваганда ми помогна в няколко направления като този (немския) има съществена разлика спрямо праховете с ашваганда, от които не получих търсения ефект.

 126. Alex_Georgiev

  Приемам ашваганда от години. Поръчах от Витамаг и мога да потвърдя, че качеството и цената на немския продукт са впечатляващи.

 127. Станчо Гьорев

  Ползвам продуктите на марката от 2 години и съм доволен. Сега ще поръчам и ашвагандата, на която цената е несравнимо по-ниска спрямо други марки.

 128. Simo Tonev

  До миналата година приемах само Ашваганда himalaya, но нямаше кой знае какъв ефект. От няколко месеца съм на тази ашваганда Zeinpharma и определено се чувствам по-добре.

 129. Габи Липова

  Заради напрегнатото си ежедневие приемам ашваганда по препоръка на лекар. Имаше една ашваганда, на фирмата хималая май, която беше с по-ниска ашваганда цена , но пък и не много ефективна. Тази ашваганда я намерих с помощта на приятелка (също лекар), която ми каза за вашите продукти и да тук ашваганда цената е по-висока, но очаквам действието да е по-добро.

 130. Виолета П.

  Първо си поръчах патанджали ашваганда 60 капсули, но получих едно замайване, което предполагам е от нея, защото след като я спрях се оправи. Сега ще пробвам с ашвагандата на Зейнфарма, защото майка ми я ползва и няма подобни оплаквания от нея, както при патанджали ашвагандата.

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.