БЕТА ГЛЮКАН / BETA-GLUCAN – ZeinPharma (60 капс)

(7 клиентски отзива)

39.90лв.

БЕТА ГЛЮКАН / BETA-GLUCAN витамини и минерали за силен имунитет, както и против възпаления и болки от Pharma.
БЕТА ГЛЮКАН / BETA-GLUCAN – ZeinPharma (60 капс)

39.90лв.

Срок на годност: 30.06.2026 г.

Код: 12858 | Съдържание: 60 капсули

Натурална добавка с премиум качество на активните съставки и висока бионаличност. Всяка капсула съдържа 500 mg патентовани и напълно чисти Бета глюкани Yestimun®, които са преминали дълъг процес на ферментация и са добити от бирената мая Saccharomyces cerevisae, от които цели 435 mg са мощните видове 1,3 и 1,6 Бета глюкани. Бета глюкан на ZeinPharma® допринася за нормалното функциониране на имунната система. Помага по естествен начин на тялото да се справи по-бързо с грип, вирусни и бактериални инфекции. Защитава клетките от оксидативния стрес, който е основен фактор за развитието на редица невродегенеративни и сърдечно-съдови заболявания.

Бета глюкан от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Бета глюканите са вид водоразтворими фибри, които се намират естествено в овеса, ечемика, дрождите, гъбите и морските водорасли. Те имат способността да унищожават опасните за човека бактерии и вируси и по този начин ни предпазват от грип и инфекции. Бета глюканите подобряват работата на имунната система, като активират ключови имунни клетки в организма, наречени макрофаги. Когато техният брой е недостатъчен, рискът от разболяване или тежко протичане на вече настъпило заболяване е много по-голям.

Бета глюканите са имуномодулатори от естествен произход и за разлика от някои синтетични имуностимулатори, те активират имунната система, без да я превъзбуждат. За съжаление често не е достатъчно да си набавяме бета глюкан само от храните, в които се съдържа, а е необходимо да го приемаме допълнително под формата на хранителна добавка. При избора на такава – търсете продукт, съдържащ дълговерижните 1,3 и 1,6 Бета глюкани, които са най-мощните видове. Те се извличат от дрождите Saccharomyces cerevisiae, намиращи се в клетъчните стени на маята и се съдържат в патентованата формула Yestimun®.

Витамин С и Цинк подсилват имунната система със силни си антиоксидантни свойства.

Бета глюкан на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум качество на активните съставки, която допринася за нормалната функция на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Тя съдържа патентован Бета глюкан Yestimun®, който се извлича посредством сложен процес от клетъчните стени на бирени дрожди Saccharomyces cerevisae (един от естествените източници на Бета глюкани) от немски пивоварни.

Бета глюканът, който се съдържа в добавката на ZeinPharma е напълно чист и се култивира под постоянен контрол в продължение на 2 седмици, като за целта се използват само малц, хмел и вода. За разлика от други продукти на пазара, които преминават през кратка и нискокачествена ферментация и използват меласа, изкуствени витамини и минерали и други химикали като фосфорна киселина. Съставът е обогатен и с Витамин С и Цинк, които имат важна роля за нормалното функциониране на човешкия организъм, оказват положителен ефект върху имунната система и защитават клетките от оксидативен стрес, който е главен виновник за развитието на редица сърдечно-съдови и невродегенеративни заболявания.

Приемът на Бета глюкан на ZeinPharma допринася за нормалното функциониране на имунната система. Помага по естествен начин на тялото да се справи по-бързо с грип, вирусни и бактериални инфекции. Защитава клетките от оксидативния стрес, който е основен фактор за развитието на редица хронични, невродегенеративни и сърдечно-съдови заболявания.

Предимства на Бета глюкан на ZeinPharma:

 • Всяка капсула съдържа 500 mg патентовани и напълно чисти Бета глюкани Yestimun® с премиум качество.
 • Бета глюканите Yestimun® са преминали дълъг процес на ферментация и са добити от бирената мая Saccharomyces cerevisae.
 • Обогатен с Витамини C и Цинк, които осигуряват допълнителна подкрепа на имунната система.
 • Предлага висока бионаличност на всички активни съставки за оптимална абсорбция и поносимост от организма.
 • Допринася за нормалната функция на имунната система.
 • Помага по естествен начин на тялото да се справи по-бързо с грип, вирусни и бактериални инфекции.
 • Защитава клетките от оксидативния стрес, който е основен фактор за развитието на редица сериозни заболявания.
 • Икономична опаковка от 60 капсули, която стига за 2 месеца.
 • 100% веган капсули, без глутен, лактоза, соя и без магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 1 капсула. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема по време на хранене. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капсула

Бета глюкани Yestimun®

500 mg

– от които:
(1,3)-(1,6)-Бета-D-глюкан

435 mg

Витамин С

80 mg

Цинк

10 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

7 отзива за БЕТА ГЛЮКАН / BETA-GLUCAN – ZeinPharma (60 капс)

 1. В. Василева

  Здравейте?
  Дали този бета глюкан има отражение върху намаляване броя на тромбоцити? С тромбоцитопения съм и не бива да приемам разреждащи кръвта медикаменти.

  • VITAMAG

   Здравейте В. Василева,
   Бета-глюканът обикновено се свързва с подобряване на имунната функция, като стимулира имунната система да реагира по-ефективно към инфекции и болести. Що се отнася до въпроса за намаляване на броя на тромбоцитите (тромбоцитопения), бета-глюканът обикновено не се свързва директно с този проблем. В тази връзка препоръчваме да се консултирате с лекар относно приема на добавката.

 2. viara_vh

  Здравейте!
  Най-малко от каква възраст може да се приема продуктът?

  • VITAMAG

   Здравейте viara_vh,
   Бета Глюкан на ZeinPharma може да се приема от деца на поне 14 години. Можем да Ви препоръчаме За Имунитет – БЕТА ИМУН за ДЕЦА Сироп – Medex (140 мл) – ЛИНК, който е подходящ за над 1 годинка, а освен Бета Глюкан в състава присъстват мед, прополис, Витамините Ц и Д и Цинк.

 3. Валя Христова

  Непрекъснато купувам от този Бетаглюкан и гледам да не оставам без него. Това се случи сега и бях много разочарована, че е изчерпан. Препоръчвам!

 4. antoia.ivanova

  Здравейте, може ли да се дава на дете на 7г

  • VITAMAG

   Здравейте antoia.ivanova,
   Бета Глюкан на ZeinPharma е предназначен за възрастни и не можем да потвърдим приема от дете на 7 години.

 5. Ирина

  Ако се взима и след срокът на годност, какви биха били последиците?Ако купя две опаковки и още не сме ги изпили след срокът 31.10?

  • VITAMAG

   Здравейте Ирина,
   До 6 месеца след изтичане на фабричния срок на продукта няма никакви пречки да се приема, стига продуктите да бъдат съхранявани правилно.

 6. Sergei Karagiozov

  Мога ли да давам този бета глюкан на дъщеря ми, която е на 17 години? Могат ли да се комбинират бета глюкан и магнезий хелат?

  • VITAMAG

   Здравейте Sergei Karagiozov,
   Потвърждаваме, че може да давате Бета Глюкан на ЗейнФарма 1 път дневно х 1 капсула (500 mg) на 17-годишно момиче. Може да комбинирате Бета Глюкан и Магнезий Хелат, тъй като съставът на продуктите не се припокрива, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 7. Цеци Стефанова

  Пиех бета глюкан 300 мг, но го свърших и съвсем случайно попаднах на този бета глюкан, който е повече мг, но личният каза, че няма проблем да приемам и по-високата дозировка и даже сега покрай вирусите е по-добър вариант. Приемам го от началото на януари и се чувствам добре, а доста колеги в работата се разболяха. Докторът беше прав, че по-голямата дозировка е по-добра, защото докато приемах бета глюкана 300 мг пак ми се запушваше носа или ме болеше гърло, а сега нямам оплаквания.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Бета глюкан от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Бета глюканите са вид водоразтворими фибри, които се намират естествено в овеса, ечемика, дрождите, гъбите и морските водорасли. Те имат способността да унищожават опасните за човека бактерии и вируси и по този начин ни предпазват от грип и инфекции. Бета глюканите подобряват работата на имунната система, като активират ключови имунни клетки в организма, наречени макрофаги. Когато техният брой е недостатъчен, рискът от разболяване или тежко протичане на вече настъпило заболяване е много по-голям.

Бета глюканите са имуномодулатори от естествен произход и за разлика от някои синтетични имуностимулатори, те активират имунната система, без да я превъзбуждат. За съжаление често не е достатъчно да си набавяме бета глюкан само от храните, в които се съдържа, а е необходимо да го приемаме допълнително под формата на хранителна добавка. При избора на такава – търсете продукт, съдържащ дълговерижните 1,3 и 1,6 Бета глюкани, които са най-мощните видове. Те се извличат от дрождите Saccharomyces cerevisiae, намиращи се в клетъчните стени на маята и се съдържат в патентованата формула Yestimun®.

Витамин С и Цинк подсилват имунната система със силни си антиоксидантни свойства.

Бета глюкан на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум качество на активните съставки, която допринася за нормалната функция на имунната система и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Тя съдържа патентован Бета глюкан Yestimun®, който се извлича посредством сложен процес от клетъчните стени на бирени дрожди Saccharomyces cerevisae (един от естествените източници на Бета глюкани) от немски пивоварни.

Бета глюканът, който се съдържа в добавката на ZeinPharma е напълно чист и се култивира под постоянен контрол в продължение на 2 седмици, като за целта се използват само малц, хмел и вода. За разлика от други продукти на пазара, които преминават през кратка и нискокачествена ферментация и използват меласа, изкуствени витамини и минерали и други химикали като фосфорна киселина. Съставът е обогатен и с Витамин С и Цинк, които имат важна роля за нормалното функциониране на човешкия организъм, оказват положителен ефект върху имунната система и защитават клетките от оксидативен стрес, който е главен виновник за развитието на редица сърдечно-съдови и невродегенеративни заболявания.

Приемът на Бета глюкан на ZeinPharma допринася за нормалното функциониране на имунната система. Помага по естествен начин на тялото да се справи по-бързо с грип, вирусни и бактериални инфекции. Защитава клетките от оксидативния стрес, който е основен фактор за развитието на редица хронични, невродегенеративни и сърдечно-съдови заболявания.

Предимства на Бета глюкан на ZeinPharma:

 • Всяка капсула съдържа 500 mg патентовани и напълно чисти Бета глюкани Yestimun® с премиум качество.
 • Бета глюканите Yestimun® са преминали дълъг процес на ферментация и са добити от бирената мая Saccharomyces cerevisae.
 • Обогатен с Витамини C и Цинк, които осигуряват допълнителна подкрепа на имунната система.
 • Предлага висока бионаличност на всички активни съставки за оптимална абсорбция и поносимост от организма.
 • Допринася за нормалната функция на имунната система.
 • Помага по естествен начин на тялото да се справи по-бързо с грип, вирусни и бактериални инфекции.
 • Защитава клетките от оксидативния стрес, който е основен фактор за развитието на редица сериозни заболявания.
 • Икономична опаковка от 60 капсули, която стига за 2 месеца.
 • 100% веган капсули, без глутен, лактоза, соя и без магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

ПРИЕМ

1 път дневно х 1 капсула. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема по време на хранене. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капсула

Бета глюкани Yestimun®

500 mg

– от които:
(1,3)-(1,6)-Бета-D-глюкан

435 mg

Витамин С

80 mg

Цинк

10 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ (7)

7 отзива за БЕТА ГЛЮКАН / BETA-GLUCAN – ZeinPharma (60 капс)

 1. В. Василева

  Здравейте?
  Дали този бета глюкан има отражение върху намаляване броя на тромбоцити? С тромбоцитопения съм и не бива да приемам разреждащи кръвта медикаменти.

  • VITAMAG

   Здравейте В. Василева,
   Бета-глюканът обикновено се свързва с подобряване на имунната функция, като стимулира имунната система да реагира по-ефективно към инфекции и болести. Що се отнася до въпроса за намаляване на броя на тромбоцитите (тромбоцитопения), бета-глюканът обикновено не се свързва директно с този проблем. В тази връзка препоръчваме да се консултирате с лекар относно приема на добавката.

 2. viara_vh

  Здравейте!
  Най-малко от каква възраст може да се приема продуктът?

  • VITAMAG

   Здравейте viara_vh,
   Бета Глюкан на ZeinPharma може да се приема от деца на поне 14 години. Можем да Ви препоръчаме За Имунитет – БЕТА ИМУН за ДЕЦА Сироп – Medex (140 мл) – ЛИНК, който е подходящ за над 1 годинка, а освен Бета Глюкан в състава присъстват мед, прополис, Витамините Ц и Д и Цинк.

 3. Валя Христова

  Непрекъснато купувам от този Бетаглюкан и гледам да не оставам без него. Това се случи сега и бях много разочарована, че е изчерпан. Препоръчвам!

 4. antoia.ivanova

  Здравейте, може ли да се дава на дете на 7г

  • VITAMAG

   Здравейте antoia.ivanova,
   Бета Глюкан на ZeinPharma е предназначен за възрастни и не можем да потвърдим приема от дете на 7 години.

 5. Ирина

  Ако се взима и след срокът на годност, какви биха били последиците?Ако купя две опаковки и още не сме ги изпили след срокът 31.10?

  • VITAMAG

   Здравейте Ирина,
   До 6 месеца след изтичане на фабричния срок на продукта няма никакви пречки да се приема, стига продуктите да бъдат съхранявани правилно.

 6. Sergei Karagiozov

  Мога ли да давам този бета глюкан на дъщеря ми, която е на 17 години? Могат ли да се комбинират бета глюкан и магнезий хелат?

  • VITAMAG

   Здравейте Sergei Karagiozov,
   Потвърждаваме, че може да давате Бета Глюкан на ЗейнФарма 1 път дневно х 1 капсула (500 mg) на 17-годишно момиче. Може да комбинирате Бета Глюкан и Магнезий Хелат, тъй като съставът на продуктите не се припокрива, но препоръчваме приемът да става в отделна част на деня.

 7. Цеци Стефанова

  Пиех бета глюкан 300 мг, но го свърших и съвсем случайно попаднах на този бета глюкан, който е повече мг, но личният каза, че няма проблем да приемам и по-високата дозировка и даже сега покрай вирусите е по-добър вариант. Приемам го от началото на януари и се чувствам добре, а доста колеги в работата се разболяха. Докторът беше прав, че по-голямата дозировка е по-добра, защото докато приемах бета глюкана 300 мг пак ми се запушваше носа или ме болеше гърло, а сега нямам оплаквания.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.