Витамин Б12 Капки – Метилкобаламин – ZeinPharma (50 мл)

(7 клиентски отзива)

29.90лв.

Витамин Б12 Капки – Метилкобаламин за сила и енергия, както и за нервната система от Zein
Витамин Б12 Капки – Метилкобаламин – ZeinPharma (50 мл)

29.90лв.

Срок на годност: 31.10.2026 г.

Код: 20458 | Съдържание: 50 мл

Висококачествена добавка, под формата на капки, която е източник на натурален Витамин Б12. Високодозирана формула – две капки съдържат цели 400 μg от най-добрата (биологично активна) форма на Витамина – Метилкобаламин. Продукт с висока бионаличност и ефективност, благодарение на това, че е под формата на капки – Метилкобаламинът се абсорбира по-ефективно през устната лигавица. Витамин Б12 Капки на ZeinPharma® допринася за поддържане на нормални нива на витамина в организма. Помага за намаляване на чувството на умора и слабост, причинено от недостига на Витамин Б12 в тялото. Съдейства за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм и за нормалното формиране на червени кръвни клетки. Подпомага функцията на нервната система. Особено подходящ е за вегани.

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Витамин Б12 е водоразтворим витамин, принадлежащ към Б-групата. Той участва в редица важни процеси в човешкото тяло. Допринася за намаляване на чувството на умора и изтощение и за нормализиране на енергийния метаболизъм. Това действие се дължи основно на факта, че Витамин Б12 допринася за нормалното формиране на червените кръвни клетки (еритроцитите), които транспортират кислород в тялото. Наред с това, витаминът играе важна роля и за нормалното функциониране на нервната система. Има принос също за регенерацията на клетките. Начинът на хранене (веганство), някои заболявания и напредването на възрастта могат да доведат до недостига му в организма. В тези случаи е препоръчително да приемате витамин Б12 под формата на добавка.

Метилкобаламин е биоактивната, свободна форма на Витамин Б12, която осигурява оптимална абсорбция и поносимост от организма.

Витамин Б12 Капки на ZeinPharma® е висококачествена хранителна добавка, под формата на капки, която е източник на натурален Витамин Б12. Предлага високодозирана формула – две капки съдържат цели 400 μg от най-добрата (биологично активна) форма на Витамина – Метилкобаламин. Продукт с висока бионаличност и ефективност, благодарение на това, че е под формата на капки. Доказано е, че свободната форма на Витамин Б12 – Метилкобаламинът се абсорбира по-ефективно през устната лигавица и много по-трудно през червата. Следователно, когато витаминът се приема под формата на капсули или таблетки в действителност се усвоява само малко количество от Б12, защото тогава абсорбцията става през стомашно-чревния тракт.

Приемът на добавката Витамин Б12 Капки на ZeinPharma допринася за поддържане на нормални нива на витамина в организма. Помага за намаляване на чувството на умора, слабост и изтощение, причинено от дефицита на Витамин Б12 в тялото. Съдейства за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм, за нормалното клетъчно делене и за формирането на червени кръвни клетки. Подпомага функцията на нервната система. Препоръчва се при установен дефицит на Витамина Б12 в организма или при веганска диета. Продуктът е произведен на базата на глицерин на растителна основа и пречистена вода, без алкохол. Формулата му не съдържа също глутен, лактоза, соя, консерванти, изкуствени овкусители и оцветители.

Предимства на Витамин Б12 Капки на ZeinPharma:

 • Активна дуо формула, включваща двете най-добри биологично активни форми на Витамин Б12 – Метилкобаламин и Аденозилкобаламин за оптимална абсорбция от организма.
 • Предлагат висока бионаличност и незабавна ефективност, благодарение на течната форма.
 • Високодозирана формула, особено подходяща за вегани и вегетарианци.
 • Икономична опаковка от 50 мл, която се равнява на цели 1100 капки.
 • Допринасят за поддържане на нормални нива на Витамина Б12 в организма.
 • Препоръчват се при установен дефицит на Витамина Б12 в организма или при веганска диета.
 • Помагат за намаляване на умората, слабостта и изтощението и за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм.
 • Благоприятстват нормалното клетъчно делене и формирането на червени кръвни клетки.
 • Подпомагат нормалните функции на нервната и имунната системи.
 • Лабораторно тестван продукт, без глутен, лактоза, соя, алкохол и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 2 капки (общо 400 μg).

Капките могат да се приемат с лъжичка или да се капнат директно под езика. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Разклатете добре преди употреба.

Може да се приема по всяко време на деня, включително по време на или след хранене. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за над 6 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържат: глутен, лактоза, соя, алкохол, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капка

(0.022 мл)

2 капки

(0.044 мл)

Витамин Б12 (Метилкобаламин)

200 μg

400 μg

Други съставки: Глицерин (на растителна основа), Пречистена вода, Метилкобаламин, Аденозилкобаламин, Хидроксокобаламин (Витамин Б12).

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

7 отзива за Витамин Б12 Капки – Метилкобаламин – ZeinPharma (50 мл)

 1. А. Радева

  Здравейте, препоръчителната дневна доза е 2,4 мкг. Може ли да изясните количеството от 2 капки (400 мг) на колко мкг се равнява? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте А. Радева,
   Препоръчителната дневна доза на витамин B12 може да варира в зависимост от различни фактори, включително възраст, пол, здравословно състояние и дали сте бременна или кърмите. Б12 капки на ZeinPharma съдържа 200 микрограма в една капка и съответно 400 микрограма в две.

 2. К. Димитрова

  Здравейте, може ли да се приема от бременни, 34 гд?

  • VITAMAG

   Здравейте К. Димитрова,
   Няма противопоказания Витамин Б12 капки да се приема от бременни, но препоръчваме консултация с Вашия лекар.

 3. galina_ivanova135

  Здравейте! След отварянето на капки витамин Б12, необходимо ли е да се съхраняват в хладилник? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте galina_ivanova135,
   Не е задължително да съхранявате капките Б12 на ZeinPharma в хладилник. Достатъчно е да се съхраняват на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

 4. Борисова

  Може ли да се приема от дете на 6год. 23кг?

  • VITAMAG

   Здравейте Борислава,
   Добавката Витамин Б12 Капки на ZeinPharma е предназначена за възрастни и не можем да потвърдим приема от дете на 6 години. Ако желаете все пак да давате добавката, препоръчваме да се консултирате с педиатъра на детето.

 5. Полина

  Става ли за профилактичен прием на дете на 12 години?

  • VITAMAG

   Здравейте Полина,
   Добавката Витамин Б12 Капки би могла да се приема профилактично от дете на 12 години 1 път дневно х 1 капка (200 μg).

 6. boyan

  Колко капки трябва да взимам, ако докторът ми е изписал течен б12 от 200 микрограма? Може ли да го комбинирам с подобната на билкова кръв добавка, която предлагате…мисля, че билков еликсир го водите с мед на Медекс?

  • VITAMAG

   Здравейте boyan,
   Може да приемате Витамин Б12 Капки 1 път дневно х 1 капка (200 μg). Също така потвърждаваме, че може да комбинирате Витамин Б12 Капки на ZeinPharma с Билковия Еликсир при Анемия и нисък Хемоглобин на Medex, тъй като съставът им не се припокрива. Двете добавки се допълват чудесно, ако налице е нисък хемоглобин и анемия.

 7. Малина Трифонова

  Най добрия течен витамин б12! Понеже съм с анемия нивата на витамин б12 са ми ниски и ми предписаха б12 и ми казаха да си избера таблетки или капки . С б12 на капки за месец показателите ми влязоха в норма, а преди това опитвах с таблетките б12 на Джеймисън и там имаше леко покачване, но течният витамин б12 свърши по-добра работа.

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Витамин Б12 е водоразтворим витамин, принадлежащ към Б-групата. Той участва в редица важни процеси в човешкото тяло. Допринася за намаляване на чувството на умора и изтощение и за нормализиране на енергийния метаболизъм. Това действие се дължи основно на факта, че Витамин Б12 допринася за нормалното формиране на червените кръвни клетки (еритроцитите), които транспортират кислород в тялото. Наред с това, витаминът играе важна роля и за нормалното функциониране на нервната система. Има принос също за регенерацията на клетките. Начинът на хранене (веганство), някои заболявания и напредването на възрастта могат да доведат до недостига му в организма. В тези случаи е препоръчително да приемате витамин Б12 под формата на добавка.

Метилкобаламин е биоактивната, свободна форма на Витамин Б12, която осигурява оптимална абсорбция и поносимост от организма.

Витамин Б12 Капки на ZeinPharma® е висококачествена хранителна добавка, под формата на капки, която е източник на натурален Витамин Б12. Предлага високодозирана формула – две капки съдържат цели 400 μg от най-добрата (биологично активна) форма на Витамина – Метилкобаламин. Продукт с висока бионаличност и ефективност, благодарение на това, че е под формата на капки. Доказано е, че свободната форма на Витамин Б12 – Метилкобаламинът се абсорбира по-ефективно през устната лигавица и много по-трудно през червата. Следователно, когато витаминът се приема под формата на капсули или таблетки в действителност се усвоява само малко количество от Б12, защото тогава абсорбцията става през стомашно-чревния тракт.

Приемът на добавката Витамин Б12 Капки на ZeinPharma допринася за поддържане на нормални нива на витамина в организма. Помага за намаляване на чувството на умора, слабост и изтощение, причинено от дефицита на Витамин Б12 в тялото. Съдейства за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм, за нормалното клетъчно делене и за формирането на червени кръвни клетки. Подпомага функцията на нервната система. Препоръчва се при установен дефицит на Витамина Б12 в организма или при веганска диета. Продуктът е произведен на базата на глицерин на растителна основа и пречистена вода, без алкохол. Формулата му не съдържа също глутен, лактоза, соя, консерванти, изкуствени овкусители и оцветители.

Предимства на Витамин Б12 Капки на ZeinPharma:

 • Активна дуо формула, включваща двете най-добри биологично активни форми на Витамин Б12 – Метилкобаламин и Аденозилкобаламин за оптимална абсорбция от организма.
 • Предлагат висока бионаличност и незабавна ефективност, благодарение на течната форма.
 • Високодозирана формула, особено подходяща за вегани и вегетарианци.
 • Икономична опаковка от 50 мл, която се равнява на цели 1100 капки.
 • Допринасят за поддържане на нормални нива на Витамина Б12 в организма.
 • Препоръчват се при установен дефицит на Витамина Б12 в организма или при веганска диета.
 • Помагат за намаляване на умората, слабостта и изтощението и за поддържането на нормалния енергиен метаболизъм.
 • Благоприятстват нормалното клетъчно делене и формирането на червени кръвни клетки.
 • Подпомагат нормалните функции на нервната и имунната системи.
 • Лабораторно тестван продукт, без глутен, лактоза, соя, алкохол и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
КАК СЕ ПРИЕМА

1 път дневно х 2 капки (общо 400 μg).

Капките могат да се приемат с лъжичка или да се капнат директно под езика. Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Разклатете добре преди употреба.

Може да се приема по всяко време на деня, включително по време на или след хранене. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за над 6 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържат: глутен, лактоза, соя, алкохол, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капка

(0.022 мл)

2 капки

(0.044 мл)

Витамин Б12 (Метилкобаламин)

200 μg

400 μg

Други съставки: Глицерин (на растителна основа), Пречистена вода, Метилкобаламин, Аденозилкобаламин, Хидроксокобаламин (Витамин Б12).

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ

7 отзива за Витамин Б12 Капки – Метилкобаламин – ZeinPharma (50 мл)

 1. А. Радева

  Здравейте, препоръчителната дневна доза е 2,4 мкг. Може ли да изясните количеството от 2 капки (400 мг) на колко мкг се равнява? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте А. Радева,
   Препоръчителната дневна доза на витамин B12 може да варира в зависимост от различни фактори, включително възраст, пол, здравословно състояние и дали сте бременна или кърмите. Б12 капки на ZeinPharma съдържа 200 микрограма в една капка и съответно 400 микрограма в две.

 2. К. Димитрова

  Здравейте, може ли да се приема от бременни, 34 гд?

  • VITAMAG

   Здравейте К. Димитрова,
   Няма противопоказания Витамин Б12 капки да се приема от бременни, но препоръчваме консултация с Вашия лекар.

 3. galina_ivanova135

  Здравейте! След отварянето на капки витамин Б12, необходимо ли е да се съхраняват в хладилник? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте galina_ivanova135,
   Не е задължително да съхранявате капките Б12 на ZeinPharma в хладилник. Достатъчно е да се съхраняват на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

 4. Борисова

  Може ли да се приема от дете на 6год. 23кг?

  • VITAMAG

   Здравейте Борислава,
   Добавката Витамин Б12 Капки на ZeinPharma е предназначена за възрастни и не можем да потвърдим приема от дете на 6 години. Ако желаете все пак да давате добавката, препоръчваме да се консултирате с педиатъра на детето.

 5. Полина

  Става ли за профилактичен прием на дете на 12 години?

  • VITAMAG

   Здравейте Полина,
   Добавката Витамин Б12 Капки би могла да се приема профилактично от дете на 12 години 1 път дневно х 1 капка (200 μg).

 6. boyan

  Колко капки трябва да взимам, ако докторът ми е изписал течен б12 от 200 микрограма? Може ли да го комбинирам с подобната на билкова кръв добавка, която предлагате…мисля, че билков еликсир го водите с мед на Медекс?

  • VITAMAG

   Здравейте boyan,
   Може да приемате Витамин Б12 Капки 1 път дневно х 1 капка (200 μg). Също така потвърждаваме, че може да комбинирате Витамин Б12 Капки на ZeinPharma с Билковия Еликсир при Анемия и нисък Хемоглобин на Medex, тъй като съставът им не се припокрива. Двете добавки се допълват чудесно, ако налице е нисък хемоглобин и анемия.

 7. Малина Трифонова

  Най добрия течен витамин б12! Понеже съм с анемия нивата на витамин б12 са ми ниски и ми предписаха б12 и ми казаха да си избера таблетки или капки . С б12 на капки за месец показателите ми влязоха в норма, а преди това опитвах с таблетките б12 на Джеймисън и там имаше леко покачване, но течният витамин б12 свърши по-добра работа.

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.