МАГНЕЗИЙ Хелат / MAGNESIUM Chelate – ZeinPharma (120 капс)

(52 клиентски отзива)

32.90лв.

МАГНЕЗИЙ за Нервна система
МАГНЕЗИЙ Хелат / MAGNESIUM Chelate – ZeinPharma (120 капс)

32.90лв.

Срок на годност: 31.05.2026 г.

Код: 20203 | Съдържание: 120 капсули

Натурална добавка с премиум качество, под формата на капсули. Съдържа биоактивната и високо бионалична форма на Магнезий – Хелат (Бисглицинат), която се усвоява оптимално в организма. Магнезият е извлечен от растителни аминокиселинни източници и изключително нежен към стомаха. Магнезий Хелат на ZeinPharma® допринася за нормалната функция на нервната система и за контрола над стреса. Подпомага енергийния метаболизъм и намалява чувството на умора. Помага при безсъние. Поддържа нормалното функциониране на мускулите и спомага за редуциране на крампите и схващанията. Поддържа здравето на зъбите и костите.

Продуктът е отличен за „Най-продаваният Магнезиев хелат в Германия и Швейцария“ за последните четири години.

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Магнезият е жизненоважен минерал за човешкото тяло. Той е необходим за нормалното протичане на метаболитните процеси на над 300 биохимични реакции в организма. Допринася за правилното функциониране на нервната система и за контрола над стреса и доброто настроение. Има основно значение за здравето на зъбите, костите и мускулатурата. Освен това има принос в растежа и минерализацията на костите. Магнезият има роля и за нормалния енергиен метаболизъм, за нормалното функциониране на мускулите и предаването на нервните импулси. Тъй като тялото ни не може да произвежда само магнезий е нужно да го приемаме чрез храната или с хранителни добавки. Дефицитът му се свързва с редица здравословни проблеми, сред които мускулни и ставни болки, нарушения в нервната система, депресия, мигрена.

Магнезиевият хелат (бисглицинат) е органична форма на минерала, която (за разлика от неорганичните форми като Магнезиев оксид и Магнезиев карбонат) има висока бионаличност и отлична абсорбция в организма.

Магнезий хелат на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум качество, под формата на вегетариански капсули. Съдържа биоактивната и високо бионалична форма на минерала Магнезий – Магнезиевия хелат (Бисглицинат), което гарантира оптималното му усвояване от клетките в организма. Магнезият в състава е извлечен от растителни аминокиселинни източници и е изключително нежен към стомаха – не причинява странични ефекти, като дискомфорт и дразнене. Това се дължи на факта, че Магнезият в хелатна форма се свързва с аминокиселини, които пазят чувствителните лигавици на стомаха и червата. Тази форма на Магнезий има и още едно предимство – отличава се с няколко пъти по-благоприятно въздействие върху нервната система и с по-висока ефективност срещу крампи и схващания. Неслучайно този продукт е отличен за „Най-продаваният Магнезиев хелат в Германия и Швейцария“ през последните четири години.

Приемът на добавката допринася за нормалното функциониране на нервната система. Подкрепя организма при повишен психически и физически стрес и намалява чувството на умора и отпадналост. Подпомага процеса на заспиване и помага при безсъние. Поддържа нормалното функциониране на мускулите и предаването на нервните импулси. Спомага за редуциране на мускулните крампи, спазми и схващания. Подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност. Поддържа здравето на зъбите, костите и мускулатурата. Оказва благоприятно действие в растежа и минерализацията на костите. Допринася за нормалния енергиен метаболизъм.

Предимства на Магнезиевия хелат на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав: Съдържа биоактивната и високо бионалична форма на минерала Магнезий – Магнезиевия хелат.
 • Отлична абсорбция от организма, благодарение на органичната форма на Магнезий.
 • Отличен е за „Най-продаваният Магнезиев хелат в Германия и Швейцария“ през последните четири години.
 • Не причинява странични ефекти, като дискомфорт и дразнене на стомаха.
 • Допринася за нормалното функциониране на нервната система и за контрола над стреса.
 • Спомага за намаляване на чувството на умора и отпадналост.
 • Подпомага процеса на заспиване и помага при безсъние.
 • Подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност.
 • Спомага за редуциране на мускулните крампи, спазми и схващания.
 • Поддържа здравето на зъбите, костите и мускулатурата.
 • Оказва благоприятно действие в растежа и минерализацията на костите.
 • Допринася за нормалния енергиен метаболизъм.
 • Не съдържа глутен, лактоза, соя, мая или магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

Профилактичен/превантивен прием – 2 пъти дневно х 1 капсула. При конкретни симптоми (стрес, умора, мускулни крампи и схващания ) – 3 пъти дневно х 1 капсула.

Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Препоръчително е да се приема между основните хранения. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

2 капс.

3 капс.

Магнезиев хелат (Магнезив бисглицинат)
– от който:

1787 mg

2680 mg

Магнезий

250 mg

375 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

52 отзива за МАГНЕЗИЙ Хелат / MAGNESIUM Chelate – ZeinPharma (120 капс)

 1. evasseva

  Много качествен продукт, както и други продукти,Moмичетата в магазина на ул. Раковска са много внимателни, обясняват , Днес 15.04.2024 направих 2 покупки. Благодаря за полезните напътствия относно изборът на магнезии.

 2. Тони Светославова

  Здравейте! Може ли капсулата да се отвори и съдържанието да си изсипе в чаша вода? Колкото и вода да изпия, имам усещането, че капсулата ми полепва по хранопровода или стомаха.

  • VITAMAG

   Здравейте Тони Светославова,
   Да, може да отворите капсулата и да разтворите съдържанието в малко количество вода или да го прибавите към храна, след като имате затруднение с приема на цялата капсулата.

 3. Ема Светославова

  Здравейте! Доколкото знам необходимата дневна доза магнезий за човек е около 400мг. Тук профилактична доза е дори повече от 600 мг. Не е ли много?

  • VITAMAG

   Здравейте Ема Светославова,
   Уверяваме Ви, че милиграмите в добавката Магнезий Хелат на ZeinPharma отговарят на необходимата дневната доза. Активната съставка (Магнезий) в продукта е 375 мг. за 3 капсули и 250 мг. за 2 капсули. Това е количеството, което трябва да бъде взето предвид при определянето на дневната доза.

 4. Гюл

  Здравейте с диагноза МС съм може ли да го ползвам без лекарско предписание?.

  • VITAMAG

   Здравейте Гюл,
   Магнезий на ZeinPharma може да се приема без лекарско предписание, но в случая препоръчваме да се консултирате с лекар относно прием на добавката.

 5. Лина

  От известно време пия по 2 бр. вечер оттози магнезий и спя мн добре, а преди това пиех антипсихотик. Следователно спрях психотика, макар че на моменти тялото ми си го търси. Мислите ли че тази липса ще отмине и мога ли постоянно да пия от този магнезий, замествайки психотика?

  • VITAMAG

   Здравейте Лина,
   В общия случай Магнезий Хелат може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици. Относно дали може да замените Антипсихотика с Магнезия, съветваме Ви да се консултирате с лекар.

 6. Живко

  Здравейте
  Имате ли магнезиев цитират на хапчетата?

 7. Деян

  Здр.може ли да се приема със витамин С-500мг и екзогенни кетони.

  • VITAMAG

   Здравейте Деян,
   Потвърждаваме, че може да приемате Магнезий Хелат с Витамин C 500mg на ZeinPharma и Екзогенни кетонни.

 8. Калина

  Бих искала да разбера какви са помощните вещества в тази добавка? Освен магнезий и магнезиев хелат, какво друго има? Какви са пълнителните? Пише какво няма, но никъде не пише какво има.

  • VITAMAG

   Здравейте Калина,
   Съдържанието на Магнезий Хелат е Магнезиев бисглицинат (магнезий), хидроксипропилметилцелулоза (капсула), антиоксидант: аскорбил палмитат. Не съдържа магензиев стеарат, глутен, лактоза, соя, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

 9. Продан Дамянов

  Здравейте! Може ли да се приема ашваганда и магнезий и има ли нужда от приема на двете?

  • VITAMAG

   Здравейте Продан Дамянов,
   Потвърждаваме, че може да приемате в комбинация Магнезий Хелат и Ашваганда. Не е задължително да приемате двете добавки, но пък и двете имат положителен ефект върху нервната система, което ги прави подходящи за комбинация при натоварено ежадневие, проблеми със съня и т.н.

 10. Йорданка Димитрова

  Здравейте! Поръчах втора опоковка от Магнезий Хелат, много съм доволна. Приемам го основно за подобряване на съня. Въпросът ми е мога ли да комбинирам с Хидролизиран колаген (сутрин), масло от вечерна иглика (на обед 1х3) , витамин С (късен следобед 17,00 ч) ? И биотин поръчах и него искам да включа, ако не е прекалено много.

  • VITAMAG

   Здравейте Йорданка Димитрова,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Магнезий Хелат с Вечерна иглика, Колаген, Витамин C и Биотин.

 11. Юлияна Бояджиева

  Има ли някакви противопоказания за прием при кърмещи жени?

  • VITAMAG

   Здравейте Юлияна Бояджиева,
   Няма противопоказания Магнезий Хелат да се приема по време на кърмене, но все пак препоръчваме да се консултирате с лекар.

 12. Диана Цонева

  Здравейте! Може ли двете капсули да се приемат наведнъж, или тр. 2по1. Същото ме интересува за глюкозамин+манган и котешки нокът?

  • VITAMAG

   Здравейте Диана Цонева,
   Потвърждаваме, че може да приемате дневната доза капсули на един прием. Препоръчваме да разделите приема през деня единствено на добавките, например: Котешки нокът сутрин, Глюкозамин на обяд, а Магнезий Хелат вечер.

 13. Лили

  Здравейте, дъщеря ми е на 10 години. Колко капсули мога да й давам?

  • VITAMAG

   Здравейте Лили,
   Имаме специално предназначен МАГНЕЗИЙ за ДЕЦА – Animal Parade (Череша, 90 бр) – ЛИНК, който е подходящ за дете на 10 години в доза до 2 таблетки дневно. Магнезий Хелат на ZeinPharma може да се приема от деца над 12 години.

 14. Албена

  Здравейте,
  Може ли този продукт да се приема с Ципралекс и евентуално с вашия продукт GABA?

  • VITAMAG

   Здравейте Албена,
   Потвърждаваме, че комбинацията на Габа и Магнезий на ZeinPharma е възможна, а относно тяхната комбинация с Ципралекс – няма противопоказания за прием, но все пак препоръчваме консултация с лекар.

 15. Мария

  Здравейте,
  Бих искала да попитам дали този продукт е подходящ за бременни?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария,
   Няма противопоказания Магнезий Хелат да се приема по време на бременност, но все пак препоръчваме да се консултирате с наблюдаващия лекар.

 16. Мария

  Продукта съдържа ли витамини от група В, подходящ ли е за хора с диабет ?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария,
   В състава на Магнезий Хелат не присъстват витамини от групата Б. Няма противопоказания за прием от хора с диабет.

 17. Катя

  Уникален продукт доволна съм че го открих.

 18. Силвия Димова

  Мъжът ми и аз го взимаме редовно от 2 месеца и ни помага много за по-добър сън и за схващанията, които получава мъжът ми. Другият мгнезий, който пиехме за кратко беше на абофарма, но там има магнезиев карбонат, който се оказа, че се получава по химичен път и се отказахме. Сега искаме да поръчаме бял трън с артишок, но можем ли да го комбинираме с магнезия?

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия Димова,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Магнезий Хелат на ZeinPharma и Бял Трън с Артишок на същата марка.

 19. Деян Христов

  Може ли да го пия след закуска сутрин? Вашата добавка е с по-голяма концентрация на чистия магнезий от магнерич плюс и затова се спрях на него този път. Интересуваме също дали може да се предозира все пак?

  • VITAMAG

   Здравейте Деян Христов,
   Потвърждаваме, че може да приемате Магнезий Хелат сутрин след закуска. Стига да спазвате указанията за прием и НЕ превишавате препоръчителната дневна доза, не следва да имате притеснения.

 20. Димитрина

  Здравейте! Бихте ли ми посочили кое е най- подходящото време за вземане на хелатирания магвезий – сутрин или вечер преди лягане? или след тренировка?

  • VITAMAG

   Здравейте Димитрина,
   Няма особено значение по кое време ще става приемът на Магнезий Хелат капсули. Важното е приемът да се съпровожда с достатъчно вода.

 21. Силвия

  Здравейте!
  Продуктът подходящ ли е за дете на 13 години? Не спортува активно. Претоварването е психическо. Детето е 37 кг. 158 см.
  Какво количество е необходимо и кога да се приема?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия,
   Потвърждаваме, че Магнезий Хелат може да се приема от дете на 13 години, като може да давате по 1 капсула дневно без значение преди или след хранене.

 22. Милена

  Назначен ми е от лекар в доза от 3 капсули дневно. Мога ли да ги разделя на 3 пъти през деня и дали магнезий хелат може да се пие заедно с гинко пак на тази марака, защото си харесах и него?

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Потвърждаваме, че може да разделите приема на капсулите Магнезий Хелат на 3 пъти през днея. Също така потвърждаваме, че може да комбинирате Магнезия с Гинко Билоба на същата марка.

 23. Атанас

  Здравейте можели да пия по 1 капсула дневно и mariendistel komplex също по една

  • VITAMAG

   Здравейте Атанас,
   Профилактичният прием от Магнезий Хелат е 2 капсули дневно. Препоръчваме да приемате 2 капсули от Магнезий Хелат и 1 капсула от Бял Трън-Силимарин с Артишок дневно, като приемът е хубаво да става с достатъчно вода.

 24. Биляна Попова

  Здравейте, бих искала да попитам по колко капсули профилактично е добре да давам на момичета на 13.5 и 16 год? И двете спортуват, но не активно. В училище също са натоварени. Избрах магнезий за възрастни, защото другият ми се стори за по-малки деца, но все пак не са и възрастни. 🙂
  Благодаря
  Поздрави

  • VITAMAG

   Здравейте Биляна Попова,
   Може да давате по 2 капсули дневно, като е важно приемът да бъде последван от достатъчно вода.

 25. Елена Иванова

  Спомага ли ефективно за подобряване състоянието на сърдечно-съдовата система?

  • VITAMAG

   Здравейте Елена Иванова,
   Магнезият има важна роля за доброто здраве на сърцето, кръвоносните съдове и подпомага сърдечно-съдовата и нервната система.

 26. Emo Stavrev

  Последно опитах магнезий 1000 с Б-6 на Абофарма и искам да кажа, че не останах очарован. Като цена беше ОК, даже подозрително ниска, но качеството според мен куцаше. Сега приятел ми каза за този натурален магнезий, от който останал доволен и въпреки че не е магнезий 1000, ще го пробвам.

 27. ГЕРГАНА

  Дълго се чудех какъв магнезий да си купя, но неврологът каза да потърся хелатна форма. Намерих при вас и поръчах. След прием от два месеца виждам резултат и съм щастлива, а и вече знам какъв магнезий ще си купя отново. 😉

 28. Катрин Петкова

  Изключително качествен магнезий е този на Zeinpharma! Преди купувах магнезий Абофарма, но от него нямах никакъв ефект. С тази хелатна форма вече нямам проблеми със съня, схващанията и болките в мускулите също намаляха. Доволна съм и препоръчвам.

 29. Julieta

  Преди използвах магнезиево олио, което мажех върху кожата, за да си набавя магнезий в организма. Честно да си кажа все едно само си губех времето, защото не видях действие, а мазането е голяма занимавка с това магнезиево олио. Реших по старомодния начин да си поръчам капсули магнезий и открих вашите на зейнфарма, започнах да ги пия преди седмица и се надявам да постигна желания ефект, а не да се разочаровам отново, както с олиото.

 30. Мариета Илиева

  Здравейте! Има ли противопоказания за прием от онкоболни?
  Благодаря!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Мариета Илиева,
   няма противопоказания Магнезий на ZeinPharma да се приема от онкоболни. Имаме клиенти, които изрично го закупуват по лекарско предписание, като част от общата терапия.

 31. Гери Христова

  Предложиха ми да пробвам вашия магнезии. Приемам го от около месец и виждам леко подобрение в съня. Преди пиех цитрат, но определено формата магнезии хелат ми действа по-добре.

 32. Марина

  Защо няма описание на состав капсули? Желатин или растительна и магнезиев стеарат?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Марина,
   потвърждаваме, че обвивката на Магнезиевия хелат е на изцяло растителна основа и че продукта НЕ съдържа магнезиев стеарат.

 33. Пенко Димитров

  Осезаема разлика на хелатната форма спрямо това, което съм пил като магнезий досега. При мен разликите се усещат най-много в по-дълбокия сън, спокойното настроение и лесната концентрация в ежедневието.

 34. hristo3

  Съотношението цена-количество-качество няма аналог. Поръчвам вече трета опаковка от магнезиевия хелат и съм доволен от продукта и обслужването.

 35. Sofia Venera

  Пия го от 2 години, а наскоро си поръчах 6-та опаковка от продукта. Несравнимо качество, много добра абсорбция, определено това е моят магнезий.

 36. Илияна Георгиева

  Магнезият на Зейн ми харесва. Има страхотно успокояващо действие, а и ми помага много с крампите в мускулите. Другото, което взимам често е и магнезия за деца.

 37. Николай

  Здравейте,
  Коя форма на магнезия е по подходяща за нервната система(съня) и спорт. Виждам, че предлагате Хелатна и цитират?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Николай,
   хелатната форма на магнезия е по-подходящата, с по-добра абсорбция от нервната система спрямо цитратната форма.

 38. Stefan Zaimov

  Преди около година за пръв път научих за продуктите на ЗейнФарма от доктор в Швейцария. От тогава неизменно пазарувам само тях от физическия магазин на Витамаг в София. Магнезият, както и други имат добър ефект и съм спокоен, че са правилния избор за мен.

 39. Румен Денчев

  Купих си от физическия магазин магнезий хелат. Мои познати го бяха пробвали и ми го препоръчаха. Честно да си кажа добре ми действа. Нямах съмнения, защото и друг път съм купувал продукти за мен и децата от Витамаг и съм оставал доволен.

 40. ТЕРЕЗА

  Ползвам го вече цяла година и ми се отразява много добре. Мисля да включа и омега-3, пак на същата марка.

 41. Дима Методиева

  Отдавна търсех подобен магнезий, радвам се че го намирам тук онлайн. И жалко, че го няма по аптеките по-масово.

 42. DESISLAVA_83

  Страхотни продукти предлагате! Харесва ми също бързия и удобен сайт. Вече направих 5-6 поръчки и с удоволствие ще продължавам да пазарувам от Вас ❤️!!! Бъдете здрави 💪💪

 43. Яни Петракиев

  Отскоро го ползвам, доволен съм… но намирането по аптеките е трудно – направете го по-достъпен 🙂

 44. Наталия Динева

  Магнезиева добавка, която няма нищо общо с магнезия от аптеката. След седмица редовен прием ми подейства като мехлем на тялото, мускулите, съня… Днес поръчах още 7 опаковки за всички роднини и много силно го препоръчвам!

 45. dj_ilko

  Добавки в пъти по-качествени от масовката, която се предлага по аптеките. Поръчвал съм над 10 пъти продукти от Витамаг и съм изключително доволен от всички марки, които предлагат.

 46. Glenn Doyle

  Nice online shop where I can easily find a variety of favourite supplements at good prices when in Sofia. Magnesium chelate is one of those top products that perfectly contribute to my well-being.

 47. Цветомир Тодоров

  Доверявам се на Витамаг за всички хранителни добавки, които пазарувам за себе си и семейството. Досега не са ме подвели и смятам, че продуктите им са доста качествени.

 48. Гергана Янева

  Видях да рекламират този магнезий Хелат по телевизията и реших да го пробвам, тъй като предишните не ги усещах, така да се каже. Останах доволна от обслужването, но по-натам ще пиша за действието, дано е по-ефикасен.

 49. Stamen

  До скоро го поръчвах от Германия и се радвам, че го виждам в един от любимите ми сайтове, при това на достъпна цена!

 50. TAMARA_ VIDEVA

  Поръчвам го от Витамаг по предписание от диетоложката ми. Доволна съм , недостатък е, че го няма в аптеката.

 51. dimitar9

  Най-добрата форма за магнезиева добавка. И преди съм приемал на друга фирма и имаше добър ефект, и сега също добре ми действа този на зейнфарма.

 52. Николай Станчев

  Страдам от неврологично заболяване и в допълнение към медикаментозното лечение доктора ми предписа и магнезии. Предупреди ме, че по-високата магнезий цена често означава по-високо качествен магнезий, затова се спрях и поръчах този магнезии. Пия го вече месец, не очаквах, но наистина помага и имам полза.

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

ZeinPharma® | Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки

Магнезият е жизненоважен минерал за човешкото тяло. Той е необходим за нормалното протичане на метаболитните процеси на над 300 биохимични реакции в организма. Допринася за правилното функциониране на нервната система и за контрола над стреса и доброто настроение. Има основно значение за здравето на зъбите, костите и мускулатурата. Освен това има принос в растежа и минерализацията на костите. Магнезият има роля и за нормалния енергиен метаболизъм, за нормалното функциониране на мускулите и предаването на нервните импулси. Тъй като тялото ни не може да произвежда само магнезий е нужно да го приемаме чрез храната или с хранителни добавки. Дефицитът му се свързва с редица здравословни проблеми, сред които мускулни и ставни болки, нарушения в нервната система, депресия, мигрена.

Магнезиевият хелат (бисглицинат) е органична форма на минерала, която (за разлика от неорганичните форми като Магнезиев оксид и Магнезиев карбонат) има висока бионаличност и отлична абсорбция в организма.

Магнезий хелат на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум качество, под формата на вегетариански капсули. Съдържа биоактивната и високо бионалична форма на минерала Магнезий – Магнезиевия хелат (Бисглицинат), което гарантира оптималното му усвояване от клетките в организма. Магнезият в състава е извлечен от растителни аминокиселинни източници и е изключително нежен към стомаха – не причинява странични ефекти, като дискомфорт и дразнене. Това се дължи на факта, че Магнезият в хелатна форма се свързва с аминокиселини, които пазят чувствителните лигавици на стомаха и червата. Тази форма на Магнезий има и още едно предимство – отличава се с няколко пъти по-благоприятно въздействие върху нервната система и с по-висока ефективност срещу крампи и схващания. Неслучайно този продукт е отличен за „Най-продаваният Магнезиев хелат в Германия и Швейцария“ през последните четири години.

Приемът на добавката допринася за нормалното функциониране на нервната система. Подкрепя организма при повишен психически и физически стрес и намалява чувството на умора и отпадналост. Подпомага процеса на заспиване и помага при безсъние. Поддържа нормалното функциониране на мускулите и предаването на нервните импулси. Спомага за редуциране на мускулните крампи, спазми и схващания. Подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност. Поддържа здравето на зъбите, костите и мускулатурата. Оказва благоприятно действие в растежа и минерализацията на костите. Допринася за нормалния енергиен метаболизъм.

Предимства на Магнезиевия хелат на ZeinPharma:

 • Висококачествен състав: Съдържа биоактивната и високо бионалична форма на минерала Магнезий – Магнезиевия хелат.
 • Отлична абсорбция от организма, благодарение на органичната форма на Магнезий.
 • Отличен е за „Най-продаваният Магнезиев хелат в Германия и Швейцария“ през последните четири години.
 • Не причинява странични ефекти, като дискомфорт и дразнене на стомаха.
 • Допринася за нормалното функциониране на нервната система и за контрола над стреса.
 • Спомага за намаляване на чувството на умора и отпадналост.
 • Подпомага процеса на заспиване и помага при безсъние.
 • Подпомага възстановяването след интензивна физическа дейност.
 • Спомага за редуциране на мускулните крампи, спазми и схващания.
 • Поддържа здравето на зъбите, костите и мускулатурата.
 • Оказва благоприятно действие в растежа и минерализацията на костите.
 • Допринася за нормалния енергиен метаболизъм.
 • Не съдържа глутен, лактоза, соя, мая или магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
КАК СЕ ПРИЕМА

Профилактичен/превантивен прием – 2 пъти дневно х 1 капсула. При конкретни симптоми (стрес, умора, мускулни крампи и схващания ) – 3 пъти дневно х 1 капсула.

Консумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Препоръчително е да се приема между основните хранения. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 2 месеца (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

2 капс.

3 капс.

Магнезиев хелат (Магнезив бисглицинат)
– от който:

1787 mg

2680 mg

Магнезий

250 mg

375 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ

52 отзива за МАГНЕЗИЙ Хелат / MAGNESIUM Chelate – ZeinPharma (120 капс)

 1. evasseva

  Много качествен продукт, както и други продукти,Moмичетата в магазина на ул. Раковска са много внимателни, обясняват , Днес 15.04.2024 направих 2 покупки. Благодаря за полезните напътствия относно изборът на магнезии.

 2. Тони Светославова

  Здравейте! Може ли капсулата да се отвори и съдържанието да си изсипе в чаша вода? Колкото и вода да изпия, имам усещането, че капсулата ми полепва по хранопровода или стомаха.

  • VITAMAG

   Здравейте Тони Светославова,
   Да, може да отворите капсулата и да разтворите съдържанието в малко количество вода или да го прибавите към храна, след като имате затруднение с приема на цялата капсулата.

 3. Ема Светославова

  Здравейте! Доколкото знам необходимата дневна доза магнезий за човек е около 400мг. Тук профилактична доза е дори повече от 600 мг. Не е ли много?

  • VITAMAG

   Здравейте Ема Светославова,
   Уверяваме Ви, че милиграмите в добавката Магнезий Хелат на ZeinPharma отговарят на необходимата дневната доза. Активната съставка (Магнезий) в продукта е 375 мг. за 3 капсули и 250 мг. за 2 капсули. Това е количеството, което трябва да бъде взето предвид при определянето на дневната доза.

 4. Гюл

  Здравейте с диагноза МС съм може ли да го ползвам без лекарско предписание?.

  • VITAMAG

   Здравейте Гюл,
   Магнезий на ZeinPharma може да се приема без лекарско предписание, но в случая препоръчваме да се консултирате с лекар относно прием на добавката.

 5. Лина

  От известно време пия по 2 бр. вечер оттози магнезий и спя мн добре, а преди това пиех антипсихотик. Следователно спрях психотика, макар че на моменти тялото ми си го търси. Мислите ли че тази липса ще отмине и мога ли постоянно да пия от този магнезий, замествайки психотика?

  • VITAMAG

   Здравейте Лина,
   В общия случай Магнезий Хелат може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици. Относно дали може да замените Антипсихотика с Магнезия, съветваме Ви да се консултирате с лекар.

 6. Живко

  Здравейте
  Имате ли магнезиев цитират на хапчетата?

 7. Деян

  Здр.може ли да се приема със витамин С-500мг и екзогенни кетони.

  • VITAMAG

   Здравейте Деян,
   Потвърждаваме, че може да приемате Магнезий Хелат с Витамин C 500mg на ZeinPharma и Екзогенни кетонни.

 8. Калина

  Бих искала да разбера какви са помощните вещества в тази добавка? Освен магнезий и магнезиев хелат, какво друго има? Какви са пълнителните? Пише какво няма, но никъде не пише какво има.

  • VITAMAG

   Здравейте Калина,
   Съдържанието на Магнезий Хелат е Магнезиев бисглицинат (магнезий), хидроксипропилметилцелулоза (капсула), антиоксидант: аскорбил палмитат. Не съдържа магензиев стеарат, глутен, лактоза, соя, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

 9. Продан Дамянов

  Здравейте! Може ли да се приема ашваганда и магнезий и има ли нужда от приема на двете?

  • VITAMAG

   Здравейте Продан Дамянов,
   Потвърждаваме, че може да приемате в комбинация Магнезий Хелат и Ашваганда. Не е задължително да приемате двете добавки, но пък и двете имат положителен ефект върху нервната система, което ги прави подходящи за комбинация при натоварено ежадневие, проблеми със съня и т.н.

 10. Йорданка Димитрова

  Здравейте! Поръчах втора опоковка от Магнезий Хелат, много съм доволна. Приемам го основно за подобряване на съня. Въпросът ми е мога ли да комбинирам с Хидролизиран колаген (сутрин), масло от вечерна иглика (на обед 1х3) , витамин С (късен следобед 17,00 ч) ? И биотин поръчах и него искам да включа, ако не е прекалено много.

  • VITAMAG

   Здравейте Йорданка Димитрова,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Магнезий Хелат с Вечерна иглика, Колаген, Витамин C и Биотин.

 11. Юлияна Бояджиева

  Има ли някакви противопоказания за прием при кърмещи жени?

  • VITAMAG

   Здравейте Юлияна Бояджиева,
   Няма противопоказания Магнезий Хелат да се приема по време на кърмене, но все пак препоръчваме да се консултирате с лекар.

 12. Диана Цонева

  Здравейте! Може ли двете капсули да се приемат наведнъж, или тр. 2по1. Същото ме интересува за глюкозамин+манган и котешки нокът?

  • VITAMAG

   Здравейте Диана Цонева,
   Потвърждаваме, че може да приемате дневната доза капсули на един прием. Препоръчваме да разделите приема през деня единствено на добавките, например: Котешки нокът сутрин, Глюкозамин на обяд, а Магнезий Хелат вечер.

 13. Лили

  Здравейте, дъщеря ми е на 10 години. Колко капсули мога да й давам?

  • VITAMAG

   Здравейте Лили,
   Имаме специално предназначен МАГНЕЗИЙ за ДЕЦА – Animal Parade (Череша, 90 бр) – ЛИНК, който е подходящ за дете на 10 години в доза до 2 таблетки дневно. Магнезий Хелат на ZeinPharma може да се приема от деца над 12 години.

 14. Албена

  Здравейте,
  Може ли този продукт да се приема с Ципралекс и евентуално с вашия продукт GABA?

  • VITAMAG

   Здравейте Албена,
   Потвърждаваме, че комбинацията на Габа и Магнезий на ZeinPharma е възможна, а относно тяхната комбинация с Ципралекс – няма противопоказания за прием, но все пак препоръчваме консултация с лекар.

 15. Мария

  Здравейте,
  Бих искала да попитам дали този продукт е подходящ за бременни?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария,
   Няма противопоказания Магнезий Хелат да се приема по време на бременност, но все пак препоръчваме да се консултирате с наблюдаващия лекар.

 16. Мария

  Продукта съдържа ли витамини от група В, подходящ ли е за хора с диабет ?

  • VITAMAG

   Здравейте Мария,
   В състава на Магнезий Хелат не присъстват витамини от групата Б. Няма противопоказания за прием от хора с диабет.

 17. Катя

  Уникален продукт доволна съм че го открих.

 18. Силвия Димова

  Мъжът ми и аз го взимаме редовно от 2 месеца и ни помага много за по-добър сън и за схващанията, които получава мъжът ми. Другият мгнезий, който пиехме за кратко беше на абофарма, но там има магнезиев карбонат, който се оказа, че се получава по химичен път и се отказахме. Сега искаме да поръчаме бял трън с артишок, но можем ли да го комбинираме с магнезия?

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия Димова,
   Потвърждаваме, че може да комбинирате Магнезий Хелат на ZeinPharma и Бял Трън с Артишок на същата марка.

 19. Деян Христов

  Може ли да го пия след закуска сутрин? Вашата добавка е с по-голяма концентрация на чистия магнезий от магнерич плюс и затова се спрях на него този път. Интересуваме също дали може да се предозира все пак?

  • VITAMAG

   Здравейте Деян Христов,
   Потвърждаваме, че може да приемате Магнезий Хелат сутрин след закуска. Стига да спазвате указанията за прием и НЕ превишавате препоръчителната дневна доза, не следва да имате притеснения.

 20. Димитрина

  Здравейте! Бихте ли ми посочили кое е най- подходящото време за вземане на хелатирания магвезий – сутрин или вечер преди лягане? или след тренировка?

  • VITAMAG

   Здравейте Димитрина,
   Няма особено значение по кое време ще става приемът на Магнезий Хелат капсули. Важното е приемът да се съпровожда с достатъчно вода.

 21. Силвия

  Здравейте!
  Продуктът подходящ ли е за дете на 13 години? Не спортува активно. Претоварването е психическо. Детето е 37 кг. 158 см.
  Какво количество е необходимо и кога да се приема?
  Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Силвия,
   Потвърждаваме, че Магнезий Хелат може да се приема от дете на 13 години, като може да давате по 1 капсула дневно без значение преди или след хранене.

 22. Милена

  Назначен ми е от лекар в доза от 3 капсули дневно. Мога ли да ги разделя на 3 пъти през деня и дали магнезий хелат може да се пие заедно с гинко пак на тази марака, защото си харесах и него?

  • VITAMAG

   Здравейте Милена,
   Потвърждаваме, че може да разделите приема на капсулите Магнезий Хелат на 3 пъти през днея. Също така потвърждаваме, че може да комбинирате Магнезия с Гинко Билоба на същата марка.

 23. Атанас

  Здравейте можели да пия по 1 капсула дневно и mariendistel komplex също по една

  • VITAMAG

   Здравейте Атанас,
   Профилактичният прием от Магнезий Хелат е 2 капсули дневно. Препоръчваме да приемате 2 капсули от Магнезий Хелат и 1 капсула от Бял Трън-Силимарин с Артишок дневно, като приемът е хубаво да става с достатъчно вода.

 24. Биляна Попова

  Здравейте, бих искала да попитам по колко капсули профилактично е добре да давам на момичета на 13.5 и 16 год? И двете спортуват, но не активно. В училище също са натоварени. Избрах магнезий за възрастни, защото другият ми се стори за по-малки деца, но все пак не са и възрастни. 🙂
  Благодаря
  Поздрави

  • VITAMAG

   Здравейте Биляна Попова,
   Може да давате по 2 капсули дневно, като е важно приемът да бъде последван от достатъчно вода.

 25. Елена Иванова

  Спомага ли ефективно за подобряване състоянието на сърдечно-съдовата система?

  • VITAMAG

   Здравейте Елена Иванова,
   Магнезият има важна роля за доброто здраве на сърцето, кръвоносните съдове и подпомага сърдечно-съдовата и нервната система.

 26. Emo Stavrev

  Последно опитах магнезий 1000 с Б-6 на Абофарма и искам да кажа, че не останах очарован. Като цена беше ОК, даже подозрително ниска, но качеството според мен куцаше. Сега приятел ми каза за този натурален магнезий, от който останал доволен и въпреки че не е магнезий 1000, ще го пробвам.

 27. ГЕРГАНА

  Дълго се чудех какъв магнезий да си купя, но неврологът каза да потърся хелатна форма. Намерих при вас и поръчах. След прием от два месеца виждам резултат и съм щастлива, а и вече знам какъв магнезий ще си купя отново. 😉

 28. Катрин Петкова

  Изключително качествен магнезий е този на Zeinpharma! Преди купувах магнезий Абофарма, но от него нямах никакъв ефект. С тази хелатна форма вече нямам проблеми със съня, схващанията и болките в мускулите също намаляха. Доволна съм и препоръчвам.

 29. Julieta

  Преди използвах магнезиево олио, което мажех върху кожата, за да си набавя магнезий в организма. Честно да си кажа все едно само си губех времето, защото не видях действие, а мазането е голяма занимавка с това магнезиево олио. Реших по старомодния начин да си поръчам капсули магнезий и открих вашите на зейнфарма, започнах да ги пия преди седмица и се надявам да постигна желания ефект, а не да се разочаровам отново, както с олиото.

 30. Мариета Илиева

  Здравейте! Има ли противопоказания за прием от онкоболни?
  Благодаря!

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Мариета Илиева,
   няма противопоказания Магнезий на ZeinPharma да се приема от онкоболни. Имаме клиенти, които изрично го закупуват по лекарско предписание, като част от общата терапия.

 31. Гери Христова

  Предложиха ми да пробвам вашия магнезии. Приемам го от около месец и виждам леко подобрение в съня. Преди пиех цитрат, но определено формата магнезии хелат ми действа по-добре.

 32. Марина

  Защо няма описание на состав капсули? Желатин или растительна и магнезиев стеарат?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Марина,
   потвърждаваме, че обвивката на Магнезиевия хелат е на изцяло растителна основа и че продукта НЕ съдържа магнезиев стеарат.

 33. Пенко Димитров

  Осезаема разлика на хелатната форма спрямо това, което съм пил като магнезий досега. При мен разликите се усещат най-много в по-дълбокия сън, спокойното настроение и лесната концентрация в ежедневието.

 34. hristo3

  Съотношението цена-количество-качество няма аналог. Поръчвам вече трета опаковка от магнезиевия хелат и съм доволен от продукта и обслужването.

 35. Sofia Venera

  Пия го от 2 години, а наскоро си поръчах 6-та опаковка от продукта. Несравнимо качество, много добра абсорбция, определено това е моят магнезий.

 36. Илияна Георгиева

  Магнезият на Зейн ми харесва. Има страхотно успокояващо действие, а и ми помага много с крампите в мускулите. Другото, което взимам често е и магнезия за деца.

 37. Николай

  Здравейте,
  Коя форма на магнезия е по подходяща за нервната система(съня) и спорт. Виждам, че предлагате Хелатна и цитират?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Николай,
   хелатната форма на магнезия е по-подходящата, с по-добра абсорбция от нервната система спрямо цитратната форма.

 38. Stefan Zaimov

  Преди около година за пръв път научих за продуктите на ЗейнФарма от доктор в Швейцария. От тогава неизменно пазарувам само тях от физическия магазин на Витамаг в София. Магнезият, както и други имат добър ефект и съм спокоен, че са правилния избор за мен.

 39. Румен Денчев

  Купих си от физическия магазин магнезий хелат. Мои познати го бяха пробвали и ми го препоръчаха. Честно да си кажа добре ми действа. Нямах съмнения, защото и друг път съм купувал продукти за мен и децата от Витамаг и съм оставал доволен.

 40. ТЕРЕЗА

  Ползвам го вече цяла година и ми се отразява много добре. Мисля да включа и омега-3, пак на същата марка.

 41. Дима Методиева

  Отдавна търсех подобен магнезий, радвам се че го намирам тук онлайн. И жалко, че го няма по аптеките по-масово.

 42. DESISLAVA_83

  Страхотни продукти предлагате! Харесва ми също бързия и удобен сайт. Вече направих 5-6 поръчки и с удоволствие ще продължавам да пазарувам от Вас ❤️!!! Бъдете здрави 💪💪

 43. Яни Петракиев

  Отскоро го ползвам, доволен съм… но намирането по аптеките е трудно – направете го по-достъпен 🙂

 44. Наталия Динева

  Магнезиева добавка, която няма нищо общо с магнезия от аптеката. След седмица редовен прием ми подейства като мехлем на тялото, мускулите, съня… Днес поръчах още 7 опаковки за всички роднини и много силно го препоръчвам!

 45. dj_ilko

  Добавки в пъти по-качествени от масовката, която се предлага по аптеките. Поръчвал съм над 10 пъти продукти от Витамаг и съм изключително доволен от всички марки, които предлагат.

 46. Glenn Doyle

  Nice online shop where I can easily find a variety of favourite supplements at good prices when in Sofia. Magnesium chelate is one of those top products that perfectly contribute to my well-being.

 47. Цветомир Тодоров

  Доверявам се на Витамаг за всички хранителни добавки, които пазарувам за себе си и семейството. Досега не са ме подвели и смятам, че продуктите им са доста качествени.

 48. Гергана Янева

  Видях да рекламират този магнезий Хелат по телевизията и реших да го пробвам, тъй като предишните не ги усещах, така да се каже. Останах доволна от обслужването, но по-натам ще пиша за действието, дано е по-ефикасен.

 49. Stamen

  До скоро го поръчвах от Германия и се радвам, че го виждам в един от любимите ми сайтове, при това на достъпна цена!

 50. TAMARA_ VIDEVA

  Поръчвам го от Витамаг по предписание от диетоложката ми. Доволна съм , недостатък е, че го няма в аптеката.

 51. dimitar9

  Най-добрата форма за магнезиева добавка. И преди съм приемал на друга фирма и имаше добър ефект, и сега също добре ми действа този на зейнфарма.

 52. Николай Станчев

  Страдам от неврологично заболяване и в допълнение към медикаментозното лечение доктора ми предписа и магнезии. Предупреди ме, че по-високата магнезий цена често означава по-високо качествен магнезий, затова се спрях и поръчах този магнезии. Пия го вече месец, не очаквах, но наистина помага и имам полза.

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.