Витамин Б-КОМПЛЕКС / B-COMPLEX Forte – ZeinPharma (90 капс)

(27 клиентски отзива)

19.90лв.

ZeinPharma Витамини Б-Комплекс за Нервната система от Pharma
Витамин Б-КОМПЛЕКС / B-COMPLEX Forte – ZeinPharma (90 капс)

19.90лв.

Срок на годност: 31.01.2026 г.

Код: 12632 | Съдържание: 90 капсули

Висококачествена натурална добавка, която съдържа комбинация от всички 8 основни Витамина от група Б в оптимална доза за максимална ефективност и абсорбция в организма. Предлага оптимално и лесно дозиране – само 1 капсула дневно доставя цели 144 µg Биотин и необходимото количество от другите важни Витамини от група Б, включително и Б12. Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma® подпомага умственото и психологическо представяне. Спомага за повишаване на производството на енергия и за намаляване на умората. Отразява се благоприятно върху нервната система и съня. Намалява тревожността и риска от депресивни състояния. Допринася за облекчаване на главоболието и мигрената. Поддържа здрави кожата и косата.

Витамин Б-Комплекс от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Витамините от група Б са водоразтворими витамини, което означава, че тялото ви не ги съхранява и трябва да си ги снабдява всеки ден. Те имат жизненоважни функции за поддържането на добро здраве. Основната им роля е да доставят на тялото нужната енергия. Те подпомагат метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините и превръщането им в глюкоза. Имат и жизненоважно значение за правилното функциониране на нервната система и нормалната психическа функция.

Повечето витамини от група Б имат противовъзпалително (болкоуспокояващо) и антиоксидантно действие. Тези витамини се съдържат естествено в много храни и препоръчителните дневни дози от тях могат да бъдат набавяни само чрез менюто. Някои специфични фактори като напреднала възраст, рискова бременност, здравословни проблеми, хранителни алергии и т.н. обаче може да увеличат необходимостта на организма от витамините от група Б. А недостигът им да доведе до хронична умора, депресия, анемия, глаукома, забавен метаболизъм и забавен растеж на плода по време на бременност. За да се избегнат тези състояния, специалистите често препоръчват допълнителен прием на Б-комплекс под формата на хранителни добавки.

Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma® е натурална добавка с премиум състав, под формата на вегетариански капсули. Съдържа комбинация от всички 8 основни Витамина от група Б в оптимална доза за максимална ефективност и абсорбция в организма. Предлага оптимално и лесно дозиране – само една капсула дневно доставя на организма цели 144 µg Биотин (Витамин Б7) и Витамин Б12 (като Цианкобаламин).

Приемът на хранителната добавка Б-Комплекс подпомага умственото и психологическо представяне. Спомага за повишаване на енергийните нива в организма, като стимулира производството на енергия, превръщайки храната (мазнините, протеините и въглехидратите) в глюкоза (енергия). Намалява чувството на умора, слабост и изтощение. Поддържа здравословния метаболизъм. Допълнителният принос за организма от приема му е, че се отразява положително на настроението, намалява чувството на напрежение и тревожност, редуцира риска от депресивни състояния. Допринася още за облекчаване на симптомите при главоболие и мигрена. Поддържа доброто състояние и вид на кожата и косата. Отразява се положително и на имунитета.

Ето как съставките във Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma подкрепят организма:

Б1 (Тиамин): Играе съществена роля в метаболизма, като помага за преобразуването на хранителните вещества в енергия. Поддържа нормалната работа на сърцето, правилната функция на нервната система и нормалната психическа функция. Подобрява паметта и концентрацията.

Б2 (Рибофлавин): Помага да се превърне храната в енергия и също така действа като антиоксидант. Допринася за здравословното състояние на кожата и зрението и предпазва клетките от оксидативен стрес.

Б3 (Ниацин): Играе роля в клетъчната сигнализация, в метаболизма, производството и възстановяването на ДНК. Съдейства за правилното функциониране на нервната система  и нормалната психическа функция. Регулира нивата на кръвната захар и на холестерола.

Б5 (Пантотенова киселина): Подобно на другите витамини от група В, помага на тялото да получава енергия от храната, участва в производството на хормони и в синтеза на холестерол. Допринася за нормалната умствена дейност. Намалява умората и подобрява паметта и концентрацията.

Б6 (Пиридоксин): Участва в метаболизма на аминокиселини, производството на еритроцити и на важни невротрансмитери. Поддържа нормалната имунна функция и помага за регулиране на хормоналната активност.

Б7 (Биотин): Има важно значение за метаболизма на въглехидратите и мазнините и регулира генната експресия. Поддържа здрави косата, кожата и ноктите. Има положителен ефект върху нервната система и психиката.

Б9 (Фолат): Необходим за растежа на клетките, за метаболизма на аминокиселините, за образуването на червени и бели кръвни клетки и за правилното делене на клетките. Работи в синергия с Биотин.

Б12 (Цианкобаламин): Жизненоважен за неврологичната функция, производството на ДНК и за развитието и нивото на червените кръвни клетки в организма. Необходим е още за производството на енергия и за здравето на сърцето.

Предимства на Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma:

 • Съдържа синергична комбинация от всички 8 основни витамина от група Б – Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б7, Б9, Б12.
 • Съдържа Б-Витамините в в оптимална доза за максимална ефективност и абсорбция в организма.
 • Само една капсула дневно доставя цели 144 µg Биотин (Витамин Б7).
 • Допринася за нормалната функция на нервната система и мозъка.
 • Отразява се положително на имунитета и на общото благосъстояние на организма.
 • Спомага за повишаване на енергийните нива в организма.
 • Поддържа здравословния метаболизъм.
 • Отразява се положително на настроението, намалява чувството на тревожност и риска от депресивни състояния.
 • Допринася за облекчаване на симптомите при главоболие и мигрена.
 • Поддържа доброто състояние и вид на кожата и косата.
 • 100% вегетариански капсули, без глутен, лактоза, соя и магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители, консерванти или ГМО.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

1 път дневно х 1 капсула. Kонсумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема преди хранене или между основните хранения за деня. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 3 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържат: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

Витамин Б1 (Тиамин)

4.67 mg

Витамин Б2 (Рибофлавин)

5.31 mg

Витамин Б3 (Ниацин)

48.3 mg

Витамин Б5 (Пантотенова киселина)

20.47 mg

Витамин Б6 (Пиридоксин хидрохлорид)

6.65 mg

Витамин Б7 (Биотин)

144 μg

Фолиева киселина (Витамин Б9)

632 μg

Витамин Б12 (Цианкобаламин)

3.19 μg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

27 отзива за Витамин Б-КОМПЛЕКС / B-COMPLEX Forte – ZeinPharma (90 капс)

 1. Драгомир

  Може ли да се комбинира с желязото и квертцетина на съштата фирма,и как е най добре да се разпределят през деня

  • VITAMAG

   Здравейте Драгомир,
   Може да приемате комбинациата от трите продукта – Желязо, Кверцетин и Витамин Б-Комплекс. Желязото може да приемате сутрин след закуска, Б-комплекс преди обяд, а Кверцетин след обяд или вечер преди хранене.

 2. Мира Петрова

  Здравейте ползвам добавка марката.Може ли да ми отговорите вит В комплекс на Зейн фарма съвместими ли са всички В витамини помежду си? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Мира Петрова,
   Потвърждаваме, че Витамините от групата Б в добавката Б-комплекс на ZeinPharma са съвместими помежду си.

 3. Живко М

  Здравейте!
  Може ли да комбинирам Витамини Б комплекс форте с витамин Д3

  • VITAMAG

   Здравейте Живко М,
   Потвърждаваме, че може да приемате Витамин Б-комплеск в комбинация с Витамин Д3.

 4. Галя

  Здравейте! Витамин В- Комплекс подходящ ли е за 14 годишни?

  • VITAMAG

   Здравейте Галя,
   Потвърждаваме, че Витамин Б-комплекс на ZeinPharma може да се приема от дете на 14 години в доза от 1 капсула дневно.

 5. Фатме Бекир

  Здравейте, възможно ли е да предизвика алергични реакции?

  • VITAMAG

   Здравейте Фатме Бекир,
   Доколкото нямате алергия към някоя от съставките в продукта, не би следвало да получите алергична реакция.

 6. Катя Чанкова

  Здравейте, може ли В комплекс да се приема с Кардио омега 3 и Бял трън с артишок и глухарче на същата фирма и по кое време на деня е най- добре.
  Сутрин приемам и колаген с кисело мляко и банан.

  • VITAMAG

   Здравейте Катя Чанкова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Б-комплекс на ZeinPharma с Кардио Омега-3, Бял Трън с Артишок и Колаген. Препоръчително е Б-комплекс да се приема преди хранене или между основните хранения за деня.

 7. Весела

  Здравейте, пия Вит С разтворим на същата фирма, Кварцетин и рибено масло . Как да ги комбинирам с Б- комплекс? Благодаря !

  • VITAMAG

   Здравейте Весела,
   Може да комбинирате изброените добавки като разделите приема им през деня. Сутрин може да приемате Витамин C и Кверцетин, след обяд Б-Комплекс, а вечер Омега-3. Ако приемате 4 капсули от Омега-3 е хубаво да ги разделите 2 пъти х 2 капсули – първият прием може да бъде 2 капсули на обяд преди Б-комплекса, а вторият 2 капсули вечер.

 8. Виктория

  Здравейте, удачно ли е добавката да се приема с Ашваганда и колаген?

  • VITAMAG

   Здравейте Виктория,
   Б-комплекс на ZeinPharma може да се комбинира с Ашваганда на същата марка. Двата продукта се допълват отлично, тъй като подпомагат работата на нервната система и допринасят за намаляване на стрса и тревожността.

 9. Албена

  Здравейте,
  Може ли този продукт да се приема заедно с Ципралекс и евнтуално с продукта GABA?

  • VITAMAG

   Здравейте Албена,
   Комбинирането на Габа и Б-комплекс на ZeinPharma е възможно. Също така няма противопоказания те да бъдат комбинирани с Ципралекс, но Ви препоръчваме и консултация с лекар.

 10. Деница Н.

  Здравейте,
  Сина ми е на 17г. и половина. Може ли да приема добавката?

  • VITAMAG

   Здравейте Деница Н.,
   Потвърждаваме, че Б-комплекс на ZeinPharma може да се приема в оказаната дневна доза от момче на 17 години.

 11. Илиан Тодоров

  Цианокобаламин е синтетична форма на витамин Б12, а пишете, че продуктът е натурален. Защо?

  • VITAMAG

   Здравейте Илиан Тодоров,
   Потвърждаваме, че продуктът съдържа витамин Б12 под формата на цианокобаламин, но това не променя цялостния състав на продукта. Останалите витамини от Б групата са извлечени от растителни източници и са в натуралните си форми.

 12. Нели

  Оцветява урината!
  Безопасен ли е продукта? Имате ли и други подоббни отдиви?

  • VITAMAG

   Здравейте Нели,
   Можем да Ви уверим, че продуктът е напълно безопасен. Някои съставки (например лайка) в хранителните добавки могат да доведат до оцветяване на урината, но това не е повод за притеснение и е нормално. В Б-комплекса такава съставка е рибофлавина (витамин Б2), който по принцип има наситен жълт цвят. Ако приемате продукта в оказаната доза и следвате всички указания за прием, не следва да имате каквито и да било притеснения.

 13. val_killmer

  Здравейте, смятам да поръчам Магнезиевият Хелат и Б-комплекс на Зайн Фарма. Въпросът ми е може ли да се пият в един и същи ден или не е препоръчително? Благодаря предварително

  • VITAMAG

   Здравейте val_killmer,
   Потвърждаваме, че Магнезий Хелат и Б-Комплекс на ZeinPharma могат да се приемат в един и същи ден.

 14. К

  Здравейте,
  Каква е формата на Б-12 ?

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Формата на Витамин Б12 в добавката Б-Комплекс на ZeinPharma е Цианокобаламин.

 15. К

  Здравейте,

  По кое време на деня се приема? Сутрин или вечер, има ли значение за усвояването и ефекта?

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Най-добре е да се приема по 1 капсула от Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma преди основното хранене за деня.

 16. Драгомира Генчева

  Здравейте, може ли да се приема Витамин Б комлекс заедно с Магнезий Хелат и в какви дози? Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейте Драгомира Генчева,
   Потвърждаваме, че може да приемате Б-Комплекс на ZeinPharma заедно с Магнезий Хелат на същата марка. Профилактичният прием на Магнезия е 2 капсули дневно, при стрес, схващания или при конкретни нужди по 3 капсули дневно. Указанието за прием на Б-Комплекс е 1 капсула дневно. Може да разделите приема на добавките на три пъти през деня, като Магнезия приемате сутрин и вечер, а Б-Комплексът на обяд.

 17. Наташа

  Всяка година си взимах допелхерц магнезий с витамин б комплекс, но тази реших да сменя с този б комплекс и магнезий хелат от Витамаг. Видях разлика между продуктите. Когато пиех допелхерц магнезий с витамин б комплекс не се чувствах така бодра, както от този б комплекс, а магнезият хелат няма равен, препоръчвам!

 18. MS. KIRYAKOVA

  След профилактичните прегледи при личната ми лекарка се оказа, че трябва да приемам вит б комплекс. Насочи ме към вашите продукти, защото били натурални и добре концентрирани. Аз си купих този вит б комплекс на zainpharma, пия по една капсула на ден и се чувствам добре. Единствено имах проблем с доставката, защото куриерите бяха загубили поръчката и бях много афектирана.

 19. Багрян Богданов

  Редовно пия немските витамини б комплекс от Витамаг. За мен това е много добра витамин б комплекс цена, а най-важното е, че се чувствам добре и енергичен. Харесва ми, че б комплексът е на капсули, защото преди пиех един течен, който освен, че беше на по-висока цена ме болеше и стомахът от него след прием.

 20. Олеся

  Какви са витамин б комплекс ползи? Трябва ли да се приема задължително магнезий с витамин б комплекс?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Олеся,
   вит б комплекс има множество ползи за организма като не е задължително да се приема магнезий с витамини б комплекс. Може да научите повече в секция Описание към продукта.

 21. Коста_75

  Една от добавките на Витамаг, която ми помага да се наспивам и да се чувствам добре.

 22. Росица У.

  Здравейте! Поръчах си от вас вит.С 500мг.,вит.В комплекс, масло от черен кимион и Q10.?Бихте ли ми казали в каква комбинация и последователност е удачно да се пият в рамките на деня?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Росица У.,
   препоръчваме Вит С да се взима заедно с Коензим Q10 преди обяд, докато Вит Б-Комплекс се комбинира много добре с Черния кимион като двете добавки може да се приемат през втората половина на деня.

 23. Галин П

  доволен

 24. Коцето

  Поръчах го по препоръка на джипито. Каза, че тези са по-добри от блистерните разфасовки, които били със синтетичен състав.

 25. Явор Дянков

  Помага ми срещу стреса и за по-добро наспиване. Бих поръчал и други продукти от витамаг.

 26. geri67

  Здравейте, подходящ ли е за деца на 8 години ?

  • VITAMAG

   Здравейте geri67,
   производителят ZeinPharma не ни е предоставил изрична информация, че Б-Комплекс Форте може да се приема и от деца. Предвид сравнително високата доза на капсула, не препоръчваме да го давате на деца или най-малкото не всеки ден.

 27. Исмена Влаева

  Качествени витамини на приемлива цена. Останах приятно изненадана и от подаръка в кашончето, за който благодаря!

Добавяне на отзив

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Витамин Б-Комплекс от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Витамините от група Б са водоразтворими витамини, което означава, че тялото ви не ги съхранява и трябва да си ги снабдява всеки ден. Те имат жизненоважни функции за поддържането на добро здраве. Основната им роля е да доставят на тялото нужната енергия. Те подпомагат метаболизма на въглехидратите, протеините и мазнините и превръщането им в глюкоза. Имат и жизненоважно значение за правилното функциониране на нервната система и нормалната психическа функция.

Повечето витамини от група Б имат противовъзпалително (болкоуспокояващо) и антиоксидантно действие. Тези витамини се съдържат естествено в много храни и препоръчителните дневни дози от тях могат да бъдат набавяни само чрез менюто. Някои специфични фактори като напреднала възраст, рискова бременност, здравословни проблеми, хранителни алергии и т.н. обаче може да увеличат необходимостта на организма от витамините от група Б. А недостигът им да доведе до хронична умора, депресия, анемия, глаукома, забавен метаболизъм и забавен растеж на плода по време на бременност. За да се избегнат тези състояния, специалистите често препоръчват допълнителен прием на Б-комплекс под формата на хранителни добавки.

Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma® е натурална добавка с премиум състав, под формата на вегетариански капсули. Съдържа комбинация от всички 8 основни Витамина от група Б в оптимална доза за максимална ефективност и абсорбция в организма. Предлага оптимално и лесно дозиране – само една капсула дневно доставя на организма цели 144 µg Биотин (Витамин Б7) и Витамин Б12 (като Цианкобаламин).

Приемът на хранителната добавка Б-Комплекс подпомага умственото и психологическо представяне. Спомага за повишаване на енергийните нива в организма, като стимулира производството на енергия, превръщайки храната (мазнините, протеините и въглехидратите) в глюкоза (енергия). Намалява чувството на умора, слабост и изтощение. Поддържа здравословния метаболизъм. Допълнителният принос за организма от приема му е, че се отразява положително на настроението, намалява чувството на напрежение и тревожност, редуцира риска от депресивни състояния. Допринася още за облекчаване на симптомите при главоболие и мигрена. Поддържа доброто състояние и вид на кожата и косата. Отразява се положително и на имунитета.

Ето как съставките във Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma подкрепят организма:

Б1 (Тиамин): Играе съществена роля в метаболизма, като помага за преобразуването на хранителните вещества в енергия. Поддържа нормалната работа на сърцето, правилната функция на нервната система и нормалната психическа функция. Подобрява паметта и концентрацията.

Б2 (Рибофлавин): Помага да се превърне храната в енергия и също така действа като антиоксидант. Допринася за здравословното състояние на кожата и зрението и предпазва клетките от оксидативен стрес.

Б3 (Ниацин): Играе роля в клетъчната сигнализация, в метаболизма, производството и възстановяването на ДНК. Съдейства за правилното функциониране на нервната система  и нормалната психическа функция. Регулира нивата на кръвната захар и на холестерола.

Б5 (Пантотенова киселина): Подобно на другите витамини от група В, помага на тялото да получава енергия от храната, участва в производството на хормони и в синтеза на холестерол. Допринася за нормалната умствена дейност. Намалява умората и подобрява паметта и концентрацията.

Б6 (Пиридоксин): Участва в метаболизма на аминокиселини, производството на еритроцити и на важни невротрансмитери. Поддържа нормалната имунна функция и помага за регулиране на хормоналната активност.

Б7 (Биотин): Има важно значение за метаболизма на въглехидратите и мазнините и регулира генната експресия. Поддържа здрави косата, кожата и ноктите. Има положителен ефект върху нервната система и психиката.

Б9 (Фолат): Необходим за растежа на клетките, за метаболизма на аминокиселините, за образуването на червени и бели кръвни клетки и за правилното делене на клетките. Работи в синергия с Биотин.

Б12 (Цианкобаламин): Жизненоважен за неврологичната функция, производството на ДНК и за развитието и нивото на червените кръвни клетки в организма. Необходим е още за производството на енергия и за здравето на сърцето.

Предимства на Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma:

 • Съдържа синергична комбинация от всички 8 основни витамина от група Б – Б1, Б2, Б3, Б5, Б6, Б7, Б9, Б12.
 • Съдържа Б-Витамините в в оптимална доза за максимална ефективност и абсорбция в организма.
 • Само една капсула дневно доставя цели 144 µg Биотин (Витамин Б7).
 • Допринася за нормалната функция на нервната система и мозъка.
 • Отразява се положително на имунитета и на общото благосъстояние на организма.
 • Спомага за повишаване на енергийните нива в организма.
 • Поддържа здравословния метаболизъм.
 • Отразява се положително на настроението, намалява чувството на тревожност и риска от депресивни състояния.
 • Допринася за облекчаване на симптомите при главоболие и мигрена.
 • Поддържа доброто състояние и вид на кожата и косата.
 • 100% вегетариански капсули, без глутен, лактоза, соя и магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители, консерванти или ГМО.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
КАК СЕ ПРИЕМА

1 път дневно х 1 капсула. Kонсумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода.

Препоръчително е да се приема преди хранене или между основните хранения за деня. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 3 месеца.

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържат: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

Витамин Б1 (Тиамин)

4.67 mg

Витамин Б2 (Рибофлавин)

5.31 mg

Витамин Б3 (Ниацин)

48.3 mg

Витамин Б5 (Пантотенова киселина)

20.47 mg

Витамин Б6 (Пиридоксин хидрохлорид)

6.65 mg

Витамин Б7 (Биотин)

144 μg

Фолиева киселина (Витамин Б9)

632 μg

Витамин Б12 (Цианкобаламин)

3.19 μg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ (27)

27 отзива за Витамин Б-КОМПЛЕКС / B-COMPLEX Forte – ZeinPharma (90 капс)

 1. Драгомир

  Може ли да се комбинира с желязото и квертцетина на съштата фирма,и как е най добре да се разпределят през деня

  • VITAMAG

   Здравейте Драгомир,
   Може да приемате комбинациата от трите продукта – Желязо, Кверцетин и Витамин Б-Комплекс. Желязото може да приемате сутрин след закуска, Б-комплекс преди обяд, а Кверцетин след обяд или вечер преди хранене.

 2. Мира Петрова

  Здравейте ползвам добавка марката.Може ли да ми отговорите вит В комплекс на Зейн фарма съвместими ли са всички В витамини помежду си? Благодаря!

  • VITAMAG

   Здравейте Мира Петрова,
   Потвърждаваме, че Витамините от групата Б в добавката Б-комплекс на ZeinPharma са съвместими помежду си.

 3. Живко М

  Здравейте!
  Може ли да комбинирам Витамини Б комплекс форте с витамин Д3

  • VITAMAG

   Здравейте Живко М,
   Потвърждаваме, че може да приемате Витамин Б-комплеск в комбинация с Витамин Д3.

 4. Галя

  Здравейте! Витамин В- Комплекс подходящ ли е за 14 годишни?

  • VITAMAG

   Здравейте Галя,
   Потвърждаваме, че Витамин Б-комплекс на ZeinPharma може да се приема от дете на 14 години в доза от 1 капсула дневно.

 5. Фатме Бекир

  Здравейте, възможно ли е да предизвика алергични реакции?

  • VITAMAG

   Здравейте Фатме Бекир,
   Доколкото нямате алергия към някоя от съставките в продукта, не би следвало да получите алергична реакция.

 6. Катя Чанкова

  Здравейте, може ли В комплекс да се приема с Кардио омега 3 и Бял трън с артишок и глухарче на същата фирма и по кое време на деня е най- добре.
  Сутрин приемам и колаген с кисело мляко и банан.

  • VITAMAG

   Здравейте Катя Чанкова,
   Потвърждаваме, че може да приемате Б-комплекс на ZeinPharma с Кардио Омега-3, Бял Трън с Артишок и Колаген. Препоръчително е Б-комплекс да се приема преди хранене или между основните хранения за деня.

 7. Весела

  Здравейте, пия Вит С разтворим на същата фирма, Кварцетин и рибено масло . Как да ги комбинирам с Б- комплекс? Благодаря !

  • VITAMAG

   Здравейте Весела,
   Може да комбинирате изброените добавки като разделите приема им през деня. Сутрин може да приемате Витамин C и Кверцетин, след обяд Б-Комплекс, а вечер Омега-3. Ако приемате 4 капсули от Омега-3 е хубаво да ги разделите 2 пъти х 2 капсули – първият прием може да бъде 2 капсули на обяд преди Б-комплекса, а вторият 2 капсули вечер.

 8. Виктория

  Здравейте, удачно ли е добавката да се приема с Ашваганда и колаген?

  • VITAMAG

   Здравейте Виктория,
   Б-комплекс на ZeinPharma може да се комбинира с Ашваганда на същата марка. Двата продукта се допълват отлично, тъй като подпомагат работата на нервната система и допринасят за намаляване на стрса и тревожността.

 9. Албена

  Здравейте,
  Може ли този продукт да се приема заедно с Ципралекс и евнтуално с продукта GABA?

  • VITAMAG

   Здравейте Албена,
   Комбинирането на Габа и Б-комплекс на ZeinPharma е възможно. Също така няма противопоказания те да бъдат комбинирани с Ципралекс, но Ви препоръчваме и консултация с лекар.

 10. Деница Н.

  Здравейте,
  Сина ми е на 17г. и половина. Може ли да приема добавката?

  • VITAMAG

   Здравейте Деница Н.,
   Потвърждаваме, че Б-комплекс на ZeinPharma може да се приема в оказаната дневна доза от момче на 17 години.

 11. Илиан Тодоров

  Цианокобаламин е синтетична форма на витамин Б12, а пишете, че продуктът е натурален. Защо?

  • VITAMAG

   Здравейте Илиан Тодоров,
   Потвърждаваме, че продуктът съдържа витамин Б12 под формата на цианокобаламин, но това не променя цялостния състав на продукта. Останалите витамини от Б групата са извлечени от растителни източници и са в натуралните си форми.

 12. Нели

  Оцветява урината!
  Безопасен ли е продукта? Имате ли и други подоббни отдиви?

  • VITAMAG

   Здравейте Нели,
   Можем да Ви уверим, че продуктът е напълно безопасен. Някои съставки (например лайка) в хранителните добавки могат да доведат до оцветяване на урината, но това не е повод за притеснение и е нормално. В Б-комплекса такава съставка е рибофлавина (витамин Б2), който по принцип има наситен жълт цвят. Ако приемате продукта в оказаната доза и следвате всички указания за прием, не следва да имате каквито и да било притеснения.

 13. val_killmer

  Здравейте, смятам да поръчам Магнезиевият Хелат и Б-комплекс на Зайн Фарма. Въпросът ми е може ли да се пият в един и същи ден или не е препоръчително? Благодаря предварително

  • VITAMAG

   Здравейте val_killmer,
   Потвърждаваме, че Магнезий Хелат и Б-Комплекс на ZeinPharma могат да се приемат в един и същи ден.

 14. К

  Здравейте,
  Каква е формата на Б-12 ?

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Формата на Витамин Б12 в добавката Б-Комплекс на ZeinPharma е Цианокобаламин.

 15. К

  Здравейте,

  По кое време на деня се приема? Сутрин или вечер, има ли значение за усвояването и ефекта?

  • VITAMAG

   Здравейте К,
   Най-добре е да се приема по 1 капсула от Витамин Б-Комплекс на ZeinPharma преди основното хранене за деня.

 16. Драгомира Генчева

  Здравейте, може ли да се приема Витамин Б комлекс заедно с Магнезий Хелат и в какви дози? Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейте Драгомира Генчева,
   Потвърждаваме, че може да приемате Б-Комплекс на ZeinPharma заедно с Магнезий Хелат на същата марка. Профилактичният прием на Магнезия е 2 капсули дневно, при стрес, схващания или при конкретни нужди по 3 капсули дневно. Указанието за прием на Б-Комплекс е 1 капсула дневно. Може да разделите приема на добавките на три пъти през деня, като Магнезия приемате сутрин и вечер, а Б-Комплексът на обяд.

 17. Наташа

  Всяка година си взимах допелхерц магнезий с витамин б комплекс, но тази реших да сменя с този б комплекс и магнезий хелат от Витамаг. Видях разлика между продуктите. Когато пиех допелхерц магнезий с витамин б комплекс не се чувствах така бодра, както от този б комплекс, а магнезият хелат няма равен, препоръчвам!

 18. MS. KIRYAKOVA

  След профилактичните прегледи при личната ми лекарка се оказа, че трябва да приемам вит б комплекс. Насочи ме към вашите продукти, защото били натурални и добре концентрирани. Аз си купих този вит б комплекс на zainpharma, пия по една капсула на ден и се чувствам добре. Единствено имах проблем с доставката, защото куриерите бяха загубили поръчката и бях много афектирана.

 19. Багрян Богданов

  Редовно пия немските витамини б комплекс от Витамаг. За мен това е много добра витамин б комплекс цена, а най-важното е, че се чувствам добре и енергичен. Харесва ми, че б комплексът е на капсули, защото преди пиех един течен, който освен, че беше на по-висока цена ме болеше и стомахът от него след прием.

 20. Олеся

  Какви са витамин б комплекс ползи? Трябва ли да се приема задължително магнезий с витамин б комплекс?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Олеся,
   вит б комплекс има множество ползи за организма като не е задължително да се приема магнезий с витамини б комплекс. Може да научите повече в секция Описание към продукта.

 21. Коста_75

  Една от добавките на Витамаг, която ми помага да се наспивам и да се чувствам добре.

 22. Росица У.

  Здравейте! Поръчах си от вас вит.С 500мг.,вит.В комплекс, масло от черен кимион и Q10.?Бихте ли ми казали в каква комбинация и последователност е удачно да се пият в рамките на деня?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Росица У.,
   препоръчваме Вит С да се взима заедно с Коензим Q10 преди обяд, докато Вит Б-Комплекс се комбинира много добре с Черния кимион като двете добавки може да се приемат през втората половина на деня.

 23. Галин П

  доволен

 24. Коцето

  Поръчах го по препоръка на джипито. Каза, че тези са по-добри от блистерните разфасовки, които били със синтетичен състав.

 25. Явор Дянков

  Помага ми срещу стреса и за по-добро наспиване. Бих поръчал и други продукти от витамаг.

 26. geri67

  Здравейте, подходящ ли е за деца на 8 години ?

  • VITAMAG

   Здравейте geri67,
   производителят ZeinPharma не ни е предоставил изрична информация, че Б-Комплекс Форте може да се приема и от деца. Предвид сравнително високата доза на капсула, не препоръчваме да го давате на деца или най-малкото не всеки ден.

 27. Исмена Влаева

  Качествени витамини на приемлива цена. Останах приятно изненадана и от подаръка в кашончето, за който благодаря!

Добавяне на отзив

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.