Л-ТЕАНИН / L-THEANINE – ZeinPharma (90 капс)

(14 клиентски отзива)

39.90лв.

ZeinPharma L-ТЕАНИН – 250mg Аминокиселини за Нервна система, Спокоен и здрав сън от Pharma
Л-ТЕАНИН / L-THEANINE – ZeinPharma (90 капс)

39.90лв.

Срок на годност: 31.12.2026 г.

Код: 20334 | Съдържание: 90 капсули

Натурална добавка с премиум състав, която съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от листата на оригинален Китайски Зелен чай (Camellia sinensis), който е естествен източник на аминокиселината Л-Теанин (40%) и на ценни Полифеноли (30%). Отличава се с висока бионаличност и много добро усвояване в организма. Л-Теанин на ZeinPharma® се отразява положително на нервната система и й помага да се справи по-лесно с психическия стрес, без да води до бодърстване през нощта, защото съдържанието на кофеин в състава е сведено до минимум. Спомага за редуциране на симптомите на тревожност и безпокойство. Оказва позитивно влияние върху качеството на съня. Допринася за подобряване на концентрацията и паметта. 

Л-Теанин от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Л-Теанинът е аминокиселина, която се среща естествено в някои растителни видове, но най-добрият неин източник е Китайският Зелен чай от сорта Camellia sinensis. По своята структура Л-Теанин е аналог на две аминокиселини: Л-Глутамин и Л-Глутамат, които естествено се съдържат в организма. Играе важна роля в предаването на нервните импулси и освобождаването на невротрансмитерите серотонин и допамин. Инхибира глутаматните рецептори в мозъка. По този начин активната съставка насърчава умственото и физическото отпускане като това намалява нивото на стрес. Хроничната умора и тревожността са сериозни състояния, от които най-често страдат активно работещите хора. Тези две състояния не биват да бъдат подценявани, защото ако не бъдат лекувани навреме, могат да доведат до някои физически и психически заболявания. Л-Теанинът доказано влияе на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка, поради което често се използва като ефективно анти-стрес средство.

Л-Теанин на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум състав, под формата на вегетариански капсули. Съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от листата на оригинален Китайски Зелен чай (Camellia sinensis), който е естествен източник на аминокиселината Л-Теанин (над 40%) и на ценни Полифеноли (30%). Използваната аминокиселина Теанин в състава е със 100% чист растителен произход и се намира под нейната естествена Л-форма, което гарантира по-бърза абсорбция от организма и по-висока ефективност. Използваният екстракт от Зелен чай е източник също и на минимум 30% ценни Полифеноли, които имат силни антиоксидантни свойства и защитават организма от оксидативен стрес. Отличава се с висока бионаличност и много добро усвояване в организма.

Приемът на Л-Теанин на ZeinPharma се отразява положително на нервната система, като я успокоява и й помага да се справи по-лесно с психическия стрес, без да води до бодърстване през нощта, защото съдържанието на кофеин в състава е сведено до минимум. Спомага за редуциране на симптомите на тревожност и безпокойство. Помага за освобождаването на невротрансмитерите серотонин и допамин, намалявайки хроничното чувство на напрежение. Оказва позитивно влияние върху качеството и продължителността на съня. Допринася за подобряване на концентрацията и паметта. Съдейства за редуциране на симптомите на ПМС.

Предимства на Л-Теанин на ZeinPharma:

 • Съдържа стандартизран екстракт от листата на оригинален Китайски Зелен чай, който е естествен източник на Л-Теанин (40%) и Полифеноли (30%).
 • Използваната аминокиселина Теанин в състава е със 100% чист растителен произход и се намира под нейната естествена Л-форма, което гарантира по-бърза абсорбция от организма и по-висока ефективност.
 • Използваният екстракт от Зелен чай е източник също и на минимум 30% ценни Полифеноли, които имат силни антиоксидантни свойства.
 • Отличава се с висока бионаличност и много добро усвояване в организма.
 • Не води до бодърстване през нощта, защото съдържанието на кофеин в състава е сведено до минимум.
 • Отразява се положително на нервната система, като я успокоява и й помага да се справи по-лесно с психическия стрес
 • Спомага за редуциране на симптомите на тревожност и безпокойство.
 • Оказва позитивно влияние върху качеството и продължителността на съня. 
 • Допринася за подобряване на концентрацията и паметта.
 • Съдейства за редуциране на симптомите на ПМС.
 • 100%вегетариански  капсули, без глутен, лактоза, соя и магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.

Профилактичен/превантивен прием – 1 път дневно х 1 капсула. При конкретни нужди (стрес или тревожност) – 2 пъти дневно х 1 капсула.

Kонсумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Препоръчително е да се приема преди основните хранения за деня. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 3 месеца (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

2 капс.

Екстракт от листа на Китайски Зелен чай (Camellia sinensis)

250 mg

500 mg

– от който:
Л-Теанин

100 mg

200 mg

Полифеноли

75 mg

150 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

14 отзива за Л-ТЕАНИН / L-THEANINE – ZeinPharma (90 капс)

 1. Дениз

  Здравейте! Може ли да се комбинира с Релаксофитол (който се включва л-триптофан състава си)?

  • VITAMAG

   Здравейте Дениз,
   Въпреки че няма противопоказания да приемате Л-Теанин с Релаксофитол, съветваме Ви да не ги приемате в комбинация, тъй като Релаксофитол, както и Вие сте споменали, съдържа Л-Триптофан, а Триптофанът не е препоръчително да се приема с продукти с вещества като 5-HTP или лекарства/добавки, които също повишават нивата на серотонин.

 2. Теодора

  Може ли да се приема с Белара 21+7

  • VITAMAG

   Здравейте Теодора,
   Няма противопоказания Теанин на ZeinPharma да се приема с Белара 21+7, но препоръчваме да се консултирате и с лекар.

 3. Yusmen Kuzumali

  Може ли да се комбинира Теанин с Деанксит

  • VITAMAG

   Здравейте Yusmen Kuzumali,
   Може да приемате Теанин и Деанксит, като съобразите приемът на двата продукта да става по различно време на деня.

 4. Иван

  Здравейте,може ли L-theanin да се комбинира с флуанксол!

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Може да приемате Л-Теанин и Флуанксол, като съобразите приемът да не е по едно и също време на деня. Хубаво е да има отстъп от поне 2-3 часа.

 5. Драгомир Огнев

  Здравейте, може ли да се комбинира приема на Л-теанин с Ашваганда. Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейта Драгомир Огнев,
   Потвърждаваме, че може да приемате Л-Теанин и Ашваганда, като препоръчваме приемът на двете добавки да става по различно време на деня.

 6. Методиева

  Здравейте! Може ли да се комбинира с Небилет Плюс?

  • VITAMAG

   Здравейте Методиева,
   Няма противопоказания Л-Теанин на ZeinPharma да се приема паралелно с Небилет Плюс, като следва да имате предвид приемът на двата продукта да става в различни части на деня. Все пак, препоръчваме да се консултирате и с лекар за комбинацията на продуктите.

 7. Климентина

  Искам да изкажа положителния си отзив за този л теанин. Много ми допадна и виждам ефект, защото правя сравнение с л теанин ремедиум, при който ефекта не го усетих, а и цената му беше по-висока. Със сигурност бих продължила с вашия л теанин пред онзи от аптека ремедиум.

 8. Панталей Гергов

  Поръчах този теанин преди няколко дни и започнах да го пия. Изненада ме цената му и количеството, защото преди си купувах л теанин солгар, а той е някъде към 40 лева само за 30 капсули. Интересно теанина от Витамаг ми действа по-добре, има по-тонизиращ ефект и не ми се вие свят, докато онзи л теанин солгар пак помагаше за умората, но от него получавах леко замайване.

 9. Mili Genova

  Пия л теанин от няколко години заради умората и напрежението, а отскоро пия този на Цайнфарма заради по-ниската л теанин цена. Ефектът му е добър и траен, цената на л теанина е окей и количеството капсули също – излиза по-изгодно, но по-важното е, че има по-добро действие при мен.

 10. Момo

  Има ли значение по кое време на деня се приема продукта ?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Момо,
   препоръчваме Теанин да се приема непосредствено преди хранене като няма съществено значение по кое време на деня.

 11. Л.Василева

  Може ли да се комбинира с ГАБА и Ашваганда за по- добър ефект?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Л.Василева,
   Теанин може да се комбинира с ГАБА и Ашваганда, но препоръчваме да се приема отделно и след хранене.

 12. Димитър Недков

  От скоро го комбинирам с Анти-стрес комплекса на Nature’s Plus. Събуждам се доста по-свеж и отпочинал на сутринта, засега друго не мога да кажа.

 13. Дидо

  Доволен както от този, така и от другите продукти на Зейнфарма, които съм ползвал.

 14. Антон Миленков

  Приемам го от няколко дни и определено се чувствам по-тонизиран. Съня също се подобри и почти не се будя нощем.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.

ОПИСАНИЕ

Л-Теанин от Немската Топ-марка за натурални Хранителни добавки – ZeinPharma®

Л-Теанинът е аминокиселина, която се среща естествено в някои растителни видове, но най-добрият неин източник е Китайският Зелен чай от сорта Camellia sinensis. По своята структура Л-Теанин е аналог на две аминокиселини: Л-Глутамин и Л-Глутамат, които естествено се съдържат в организма. Играе важна роля в предаването на нервните импулси и освобождаването на невротрансмитерите серотонин и допамин. Инхибира глутаматните рецептори в мозъка. По този начин активната съставка насърчава умственото и физическото отпускане като това намалява нивото на стрес. Хроничната умора и тревожността са сериозни състояния, от които най-често страдат активно работещите хора. Тези две състояния не биват да бъдат подценявани, защото ако не бъдат лекувани навреме, могат да доведат до някои физически и психически заболявания. Л-Теанинът доказано влияе на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка, поради което често се използва като ефективно анти-стрес средство.

Л-Теанин на ZeinPharma® е натурална хранителна добавка с премиум състав, под формата на вегетариански капсули. Съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от листата на оригинален Китайски Зелен чай (Camellia sinensis), който е естествен източник на аминокиселината Л-Теанин (над 40%) и на ценни Полифеноли (30%). Използваната аминокиселина Теанин в състава е със 100% чист растителен произход и се намира под нейната естествена Л-форма, което гарантира по-бърза абсорбция от организма и по-висока ефективност. Използваният екстракт от Зелен чай е източник също и на минимум 30% ценни Полифеноли, които имат силни антиоксидантни свойства и защитават организма от оксидативен стрес. Отличава се с висока бионаличност и много добро усвояване в организма.

Приемът на Л-Теанин на ZeinPharma се отразява положително на нервната система, като я успокоява и й помага да се справи по-лесно с психическия стрес, без да води до бодърстване през нощта, защото съдържанието на кофеин в състава е сведено до минимум. Спомага за редуциране на симптомите на тревожност и безпокойство. Помага за освобождаването на невротрансмитерите серотонин и допамин, намалявайки хроничното чувство на напрежение. Оказва позитивно влияние върху качеството и продължителността на съня. Допринася за подобряване на концентрацията и паметта. Съдейства за редуциране на симптомите на ПМС.

Предимства на Л-Теанин на ZeinPharma:

 • Съдържа стандартизран екстракт от листата на оригинален Китайски Зелен чай, който е естествен източник на Л-Теанин (40%) и Полифеноли (30%).
 • Използваната аминокиселина Теанин в състава е със 100% чист растителен произход и се намира под нейната естествена Л-форма, което гарантира по-бърза абсорбция от организма и по-висока ефективност.
 • Използваният екстракт от Зелен чай е източник също и на минимум 30% ценни Полифеноли, които имат силни антиоксидантни свойства.
 • Отличава се с висока бионаличност и много добро усвояване в организма.
 • Не води до бодърстване през нощта, защото съдържанието на кофеин в състава е сведено до минимум.
 • Отразява се положително на нервната система, като я успокоява и й помага да се справи по-лесно с психическия стрес
 • Спомага за редуциране на симптомите на тревожност и безпокойство.
 • Оказва позитивно влияние върху качеството и продължителността на съня. 
 • Допринася за подобряване на концентрацията и паметта.
 • Съдейства за редуциране на симптомите на ПМС.
 • 100%вегетариански  капсули, без глутен, лактоза, соя и магнезиев стеарат.
 • Лабораторно тестван продукт, без остатъци, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.
 • Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

VITAMAG е Ексклузивният и Директен вносител на ZeinPharma за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход и Срока на годност на продуктите.

Какво отличава ZeinPharma от останалите продукти на пазара?

 • Най-популярната немска марка в сегментa Натурални добавки.
 • Високата ефективност и достъпна цена на продуктите.
 • Доказаният натурален произход, подкрепен със Сертификати.
ПРИЕМ

Профилактичен/превантивен прием – 1 път дневно х 1 капсула. При конкретни нужди (стрес или тревожност) – 2 пъти дневно х 1 капсула.

Kонсумацията е добре да бъде последвана от прием на достатъчно вода. Препоръчително е да се приема преди основните хранения за деня. В общия случай може да се приема целогодишно, като на всеки 3 месеца е препоръчително да се прави пауза от поне 2 седмици.

Опаковката стига за 3 месеца (при профилактичен прием).

СЪХРАНЕНИЕ: Да се съхранява на сухо място, далеч от преки източници на светлина и топлина.

СРОК НА ГОДНОСТ: Означен на опаковката. При нас продуктите имат остатъчен срок на годност от най-малко 12 месеца, като са възможни изключения в изключително редки случаи!

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се пази далеч от деца! Възможна е несъществена разлика в дизайна на опаковката на продукта в резултат на непрекъснати актуализации от страна на производителя.

СЪСТАВ

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, лактоза, соя, магнезиев стеарат, изкуствени оцветители, изкуствени овкусители, консерванти или ГМО.

СЪДЪРЖАНИЕ

1 капс.

2 капс.

Екстракт от листа на Китайски Зелен чай (Camellia sinensis)

250 mg

500 mg

– от който:
Л-Теанин

100 mg

200 mg

Полифеноли

75 mg

150 mg

За повече подробности – моля, вижте етикета на производителя под основната снимка на продукта.

Произведено в Германия от: ZeinPharma Germany GmbH, 64569 Nauheim, Industriestrasse 29

ОТЗИВИ (14)

14 отзива за Л-ТЕАНИН / L-THEANINE – ZeinPharma (90 капс)

 1. Дениз

  Здравейте! Може ли да се комбинира с Релаксофитол (който се включва л-триптофан състава си)?

  • VITAMAG

   Здравейте Дениз,
   Въпреки че няма противопоказания да приемате Л-Теанин с Релаксофитол, съветваме Ви да не ги приемате в комбинация, тъй като Релаксофитол, както и Вие сте споменали, съдържа Л-Триптофан, а Триптофанът не е препоръчително да се приема с продукти с вещества като 5-HTP или лекарства/добавки, които също повишават нивата на серотонин.

 2. Теодора

  Може ли да се приема с Белара 21+7

  • VITAMAG

   Здравейте Теодора,
   Няма противопоказания Теанин на ZeinPharma да се приема с Белара 21+7, но препоръчваме да се консултирате и с лекар.

 3. Yusmen Kuzumali

  Може ли да се комбинира Теанин с Деанксит

  • VITAMAG

   Здравейте Yusmen Kuzumali,
   Може да приемате Теанин и Деанксит, като съобразите приемът на двата продукта да става по различно време на деня.

 4. Иван

  Здравейте,може ли L-theanin да се комбинира с флуанксол!

  • VITAMAG

   Здравейте Иван,
   Може да приемате Л-Теанин и Флуанксол, като съобразите приемът да не е по едно и също време на деня. Хубаво е да има отстъп от поне 2-3 часа.

 5. Драгомир Огнев

  Здравейте, може ли да се комбинира приема на Л-теанин с Ашваганда. Благодаря

  • VITAMAG

   Здравейта Драгомир Огнев,
   Потвърждаваме, че може да приемате Л-Теанин и Ашваганда, като препоръчваме приемът на двете добавки да става по различно време на деня.

 6. Методиева

  Здравейте! Може ли да се комбинира с Небилет Плюс?

  • VITAMAG

   Здравейте Методиева,
   Няма противопоказания Л-Теанин на ZeinPharma да се приема паралелно с Небилет Плюс, като следва да имате предвид приемът на двата продукта да става в различни части на деня. Все пак, препоръчваме да се консултирате и с лекар за комбинацията на продуктите.

 7. Климентина

  Искам да изкажа положителния си отзив за този л теанин. Много ми допадна и виждам ефект, защото правя сравнение с л теанин ремедиум, при който ефекта не го усетих, а и цената му беше по-висока. Със сигурност бих продължила с вашия л теанин пред онзи от аптека ремедиум.

 8. Панталей Гергов

  Поръчах този теанин преди няколко дни и започнах да го пия. Изненада ме цената му и количеството, защото преди си купувах л теанин солгар, а той е някъде към 40 лева само за 30 капсули. Интересно теанина от Витамаг ми действа по-добре, има по-тонизиращ ефект и не ми се вие свят, докато онзи л теанин солгар пак помагаше за умората, но от него получавах леко замайване.

 9. Mili Genova

  Пия л теанин от няколко години заради умората и напрежението, а отскоро пия този на Цайнфарма заради по-ниската л теанин цена. Ефектът му е добър и траен, цената на л теанина е окей и количеството капсули също – излиза по-изгодно, но по-важното е, че има по-добро действие при мен.

 10. Момo

  Има ли значение по кое време на деня се приема продукта ?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Момо,
   препоръчваме Теанин да се приема непосредствено преди хранене като няма съществено значение по кое време на деня.

 11. Л.Василева

  Може ли да се комбинира с ГАБА и Ашваганда за по- добър ефект?

  • VITAMAG.BG

   Здравейте Л.Василева,
   Теанин може да се комбинира с ГАБА и Ашваганда, но препоръчваме да се приема отделно и след хранене.

 12. Димитър Недков

  От скоро го комбинирам с Анти-стрес комплекса на Nature’s Plus. Събуждам се доста по-свеж и отпочинал на сутринта, засега друго не мога да кажа.

 13. Дидо

  Доволен както от този, така и от другите продукти на Зейнфарма, които съм ползвал.

 14. Антон Миленков

  Приемам го от няколко дни и определено се чувствам по-тонизиран. Съня също се подобри и почти не се будя нощем.

Само регистрирани клиенти, които вече са закупили този продукт могат да оставят отзив. Така гарантираме 100% автентичност на всеки оставен отзив.

РЕГИСТРИРАН ОНЛАЙН МАГАЗИН

VITAMAG.BG е регистриран онлайн магазин в БАБХ (Рег. №58090/ 25.02.2021г).

Ние сме Ексклузивният и Директен вносител на продуктите за България, поради което можем да гарантираме Оригиналния произход, Правилното съхранение и Срока на годност на всяка една хранителна добавка. При нас всяка пратка се изпраща с опция за Преглед преди Заплащане и съпровожда от Касова Бележка, което гарантира защита на Вашите потребителски права.