Пробиотици за детско здраве

Времето се затопля, ваканционното настроение е все по-близо и вече гледаме напред към лятото в очакване на повече слънчеви дни. По традиция, то често пристига с „куфари“ от нови вируси, предимно със стомашно-чревен характер. А най-застрашени от тях са децата. Като добавим към този факт планираните отпуски и направени резервации, няма как да не се запитаме: „Можем ли да предпазим семейството си от болести в сезона на пътуванията и почивките”?

За съжаление отговорът не може да бъде категорично „Да“. Но това, което можем да твърдим със сигурност, е че подсилването на детския имунитет поне ще намали рисковете от прихващане, както и продължителността на вече настъпили вирусни или бактериални инфекции. Ето защо превантивната грижа при смяна на сезоните е от ключово значение за поддържането на добро здравословно състояние на най-малките. Сред основните мерки в тази битка са приемът на качествени натурални витамини и хранителни добавки, които се грижат за доброто храносмилане, здрава чревна флора и силен имунитет.

Когато става въпрос за добавки, повечето хора обикновено сме свикнали да подсилваме защитните си сили само с мултивитамини. Многобройните научни изследвания обаче доказаха, че имаме още една група помощници в борбата с вирусите, които често остават пренебрегнати – Ензимите и Пробиотиците. Приемът на пробиотици при децата намалява риска от респираторни инфекции и заболявания на храносмилателния тракт и помага на организма да се справи по-бързо и лесно с инфекциите, характерни за децата през топлите месеци.

На какво се дължат супер силите на пробиотиците?

Отговорът се крие в дефиницията им – Световната Здравна Организация ги определя като „живи микроорганизми, които оказват благоприятен ефект върху здравето”. Това се дължи на факта, че състоянието на червата и имунната система са неразривно свързани. За да сме по-конкретни, ще добавим, че около 70-80% от нашата имунна тъкан се намира в храносмилателната система. В организма на всеки човек живеят около 100 трилиона бактерии, повечето от които се намират в червата. Пробиотиците са полезните бактерии, които обитават червата, подпомагат храносмилането и отблъскват патогенните микроорганизми. Следователно, за да не се разболяваме лесно трябва да се грижим добре за чревната си флора. И тук идва ролята на тези добри герои, благодарение на които нашата имунна система може да си върши ефективно работата. Те са ни жизненонеобходими, защото:

● контролират развитието на патогените (лошите бактерии и гъбички) в организма;
● подпомагат храносмилателните процеси;
● подсилват естествените защитни сили на организма;
● поддържат pH баланса на червата;
● подпомагат синтеза на витамин К и витамините от група В.

Кога децата се нуждаят от допълнителен прием на пробиотици?

В периоди на боледуване и отслабен имунитет, при наличие на стрес (децата също страдат от него), при нарушен метаболизъм и нередовна обмяна, както и при лечение с антибиотици – това са все моменти, през които може да се наруши баланса на чревната микрофлора в полза на патогените. Нередовната консумация на млечни продукти като кисело мляко, сирене и кефир също е предпоставка за допълнителен прием на пробиотици (редовната консумация на тези храни е от важно значение, защото полезните бактерии, които приемаме с тях, напускат тялото ни скоро след като изпълнят мисията си). За съжаление в забързаното ежедневие понякога се случва тези храни да отсъстват от детското меню. Също така са възможни и отделни случаи на индивидуална непоносимост към вкуса, който притежават. Добрата новина е, че тези нужди могат да бъдат набавени с хранителни добавки. На пазара съществува огромно разнообразие от пробиотични препарати за деца, но малка част от тях предлагат наистина високо качество. Затова нашият съвет е да бъдете много внимателни и отговорни в избора си и да търсите продукт на доказана марка, с натурален състав и сертификат за качество. Всичко останало би било компромис със здравето на децата.

Тук е моментът да ви запознаем с добавките Tummy Zyme и Acidophi Kidz от детската серия ANIMAL PARADE® на Natures Plus. Не, няма да ви убеждаваме да изберете именно тях за своите деца, а само ще ви разкрием техните основни характеристики, които ги отличават от останалите пробиотични добавки на пазара.

На първо място поставяме безкромпромисното качество, превърнало се в синоним на американската марка Natures Plus по цял свят. За всичките си продукти, в това число и серията ANIMAL PARADE®, Natures Plus използва природни суровини с най-високо качество. Неслучайно компанията е дългогодишен Световен лидер в производството на хранителни добавки и има милиони доволни потребители на 5 континента, в над 120 държави.

Вторият отличителен белег на продуктите от детската серия ANIMAL PARADE® е техният изцяло натурален състав, доказан със сертификати за съответствие на качеството (приложени под всеки един продукт). Всички съставки са с природен произход и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Третото важно преимущество на пробиотиците на ANIMAL PARADE® се крие в атрактивния им вид и превъзходен плодов вкус! Децата бързо ги разпознават като любим помощник в своето ежедневие, който успява изцяло да задоволи вкусовите им предпочитания. Забавните дъвчащи таблетки притежават форма на животинка (котенце, слонче, хипопотамче и др), което допълнително спечелва детското доверие от пръв поглед.

Да не забравим и факта, че комбинацията от пробиотици и ензими в продуктите трябва да бъде в определено съотношение, което се отразява благоприятно не само върху стомаха, но и върху имунитета на малчуганите. Освен това те са подходящи за по-дългосрочен прием от 2-3 месеца. Това означава, че могат да бъдат приемани, както по време на, така и след лечение с други медикаменти, когато детето вече е здраво.

Ето и малко по-подробна информация за всеки продукт поотделно:

Animal Parade Tummy Zyme – Ензими и Пробиотици
Всяка забавна дъвчаща таблетка във формата на животинка Tummy Zyme съдържа активни ензими от растителни източници и пробиотици, които подпомагат храносмилането и имунитета. Деликатни към стомаха, тези храносмилателни ензими се грижат здравословните хранителни вещества за растежа на децата да достигат в тъканите и да подобряват функцията на стомашно-чревния тракт и храносмилането.

Поръчай онлайн Animal Parade Tummy Zyme ТУК.

Animal Parade Acidophi Kidz – Пробиотичен комплекс с HerbaFlor
Както вече стана ясно, здравословната и балансирана чревна флора поддържа храносмилателните процеси, увеличава усвояването на хранителни вещества и стимулира имунната система. Това възпрепятства появата на алергени, които възникват по време на храносмилателния процес и предизвикват алергии. Acidophi Kidz съдържа пробиотичен комплекс от бифидобактерии, b.coagulans и кефир култури. Освен това е обогатен с натурален HerbaFlor микс от рододендрони и фруктоолигозахариди (FOS) за подобряване на бионаличността и балансиранe на чревната флора.

Поръчай онлайн Animal Parade Acidophi Kidz ТУК.

Погрижете се за комфорта на Вашия стомах с Храносмилателните Ензими и Пробиотици за възрастни на Natures Plus – ТУК.