Витамини за бебета и повишаване на имунитета

За да са здрави, жизнени и енергични малките деца ежедневно се нуждаят от витамини, които от най-ранна възраст да им осигурят добри условия за растеж и развитие, и силна имунна защита. Ето няколко начина как, ние родителите, можем да им ги предоставим.

Най-добрият начин да изградите силна имунна система на своето бебе след раждането е с кърменето, което според Световната Здравна Организация трябва да продължи поне до навършването на 6-ия месец. А след тази възраст – и посредством захранването. Многобройни научни изследвания са доказали, че кърмата осигурява всички необходими витамини, минерали и хранителни вещества, нужни за подсилването на имунитета и правилния растеж и развитие на бебето. Изключение прави Витамин D3. Неговото съдържание в майчината кърма не е достатъчно за развиващия се детски организъм, затова в повечето случаи кърмачетата се нуждаят от допълнителен прием на този витамин. Педиатрите препоръчват при бебета до 1 година той да се приема всекидневно.

Понякога обаче, по една или друга причина, кърменето се оказва неуспешно или невъзможно за майката. Тогава се налага бебето да бъде дохранвано с мляко за кърмачета или то да премине изцяло на хранене с него. Адаптираните и хипоалергенните млека като цяло са добра алтернатива на майчината кърма. Те осигуряват оптимален баланс на хранителни вещества и добри условия за растеж и развитие на най-малките.

Важно е да се отбележи, че ранното захранване с плодови сокове, пюрета и т.н. не е препоръчителен заместител на млякото за кърмачета, защото то не доставя нужното за техния оптимален растеж и развитие. Според научните изследвания, липсата на някои хранителни вещества в ранна детска възраст може да доведе до сериозни здравословни проблеми в дългосрочен план.

Как да подсилим развитието на най-малките?

Витамините са жизненоважни за растежа на детския организъм и развитието на силна имунна система. Особено в първите няколко месеца от живота на детето. За да сте напълно сигурни, че детето ви получава всички нужни за него микроелементи в подходящите количества е добре ежедневното му меню периодично да се допълва с мултивитамини, съобразени с неговата възрастова група.

Според докторите, в определени случаи допълнителният прием на витамини става силно препоръчителен. Това са:

  • През есента, пролетта и зимата децата обикновено се нуждаят от засилен прием на витамини, защото тогава традиционно имунитетът им се понижава, а опасността от вируси и настинки значително се повишава.
  • Това важи също и за малчуганите, които често боледуват. При тях допълнителният прием на витамини също е от важно значение, защото той активира защитните сили на организма им.
  • При бебета, които не се кърмят, или кърмата е недостатъчна.
  • При малки деца с изоставане в развитието.

Ценен помощник при тези обстоятелства са хипоалергенните капки Animal Parade BABY PLEX. Доказани и предпочитани от педиатри и родители, те успешно подпомагат имунитета на бебетата и съдействат за тяхното правилно развитие и растеж. Течната формула на продукта е специално създадена, за да осигури бърза и ефективна абсорбция на хранителните вещества от детския организъм.

 Какво съдържат?

Animal Parade BABY PLEX са витамини за кърмачета под формата на капки. Те са патентована комбинация от 12 жизненоважни витамина, специално предназначени по форма, вид и количество за най-малките – от бебета над 1 месец до деца на 2 години. Балансираната формула на комплекса включва най-необходимите витамини за нормалното функциониране на имунната система и развитие на бързорастящия детски организъм – А, С, D, Е, както и витамини от група В. Съдържат 10 μg от задължителния за бебетата Витамин D, което покрива дневните нужди от най-важния за тях витамин.

Какво НЕ съдържат?

Animal Parade BABY PLEX са хипоалергенни капки с натурален и приятен портокалов вкус, който значително улеснява приема им от децата. Изтеглят се от шишенцето с помощта на пипетка (която съпровожда продукта) и при необходимост може да се смесват с друга течност. Подобно на всички продукти от детската серия на Natures Plus®, комплексът притежава натурален състав и НЕ съдържа: глутен, аспартам, лактоза, алергениизкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн Animal Parade BABY PLEX ТУК!