Ресвератрол – изворът на младостта

Сигурно сте попадали на реклами на Ресвератрол, които го определят като „върховния антиоксидант“, който може да предотврати заболявания, да забави стареенето и да увеличи дълголетието. Въпреки че най-вероятно сте подходили скептично към тях, тези твърдения не са само плод на въображението на рекламистите, но и са потвърдени от клинични тестове, доказващи многобройните му ползи.

Това растително съединение се намира в люспите и семките на гроздето като част от защитния механизъм на плода срещу бактерии и гъбички. Съответно и гроздовият сок, и червеното вино съдържат този мощен антиоксидант. Смята се, че именно Ресвератролът във виното може да обясни „френския парадокс“ – фактът,  че французите имат сравнително ниско ниво на сърдечно-съдови заболявания, въпреки високия прием на мазнини и широко разпространеното тютюнопушене.

Предположението, че Ресвератролът може да добави години към продължителността на живота ни се е превърнало в основна област на множество изследвания. Има доказателства, че Ресвератролът активира определени гени, които предотвратяват признаците на стареене, изхвърля свободните радикали от организма и има „подмладяващ“ ефект върху всички клетки в тялото.

Поради своите антиоксидантни свойства, Ресвератролът може да спомогне за нормализиране на кръвното налягане като съдейства за производството на повече азотен оксид, което кара кръвоносните съдове да се отпуснат.

Ресвератролът влияе и върху нивата на холестерола, като намалява ефекта на ензим, който контролира производството му. Като антиоксидант, той също може да намали окисляването на „лошия“ LDL холестерол, което допринася за натрупването на плака в стените на артериите.

Няколко проучвания доказват, че антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на Ресвератрола могат да помогнат и за забавяне на когнитивния спад с напредването на възрастта и да предпазят мозъчните клетки от увреждане. Изглежда, че той пречи на протеинови фрагменти, наречени бета-амилоиди, които са от решаващо значение за образуването на плаки – отличителен белег на болестта на Алцхаймер. Ресвератролът благоприятства умствения тонус и насърчава поддържането на добър фокус и концентрация.

Ресвератролът може да повлияе и на начина, по който се отделят определени хормони, което от своя страна да предотврати развитието на хормонално зависими онкологични заболявания и да попречи на раковите клетки да се репликират и разпространяват.

Той подпомага естествената способност на тялото да елиминира хроничните възпалителни процеси, а те са един от главните виновници за развитието на автоимунни заболявания като множествена склероза, сърдечно-съдови заболявания и други.

ZeinPharma РЕСВЕРАТРОЛ - Имуностимулатори за Сърдечно-съдова система, Кръвното налягане и Артериите от Pharma.

В най-висока степен Ресвератролът може да бъде открит в корена на растението Японска Фалопия. Именно от него е извлечен и екстрактът в хранителната добавка на ZeinPharma®, която се отличава с чист растителен произход и най-висока концентрация на активната съставка.

Всяка вегетарианска капсула от Ресвератрол на ZeinPharma доставя на организма 125 mg от мощния антиоксидант!

Добавката се отличава с чист растителен произход, което я прави подходяща за вегани и вегетарианци. Произведена e по най-високите стандарти за качество и безопасност. Както този, така и всички продукти на ZeinPharma се тестват редовно от независими германски лаборатории за микроорганизми, за да осигурят на потребителите ефективен и безопасен продукт.

Натурален състав, НЕ съдържа: глутен, аспартам, лактоза, алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн Ресвератрол – ТУК