Най-добрият Колаген за стави и кожа

Всеизвестен факт е, че колагенът допринася за поддържането на млада кожа, буйна и красива коса, здрави кости, стави и нокти. Малцина обаче знаят, че той се грижи също и за стомашно-чревното здраве и за нормалната функция на имунната система.

Какво представлява колагенът накратко?

Колагенът е най-разпространеният протеин в организма, който съставлява 30% от общия протеин в тялото. Той е основен компонент на кожата, косата, ноктите, ставите, зъбите и на много други важни органи от човешкото тяло. Повечето от нас знаят, че колагенът подобрява състоянието на кожата и се бори ефективно със стареенето. Както и това, че допринася за поддържането на мускулен тонус и здрава костно-ставна система. Малко известен факт е обаче, че колагенът е изключително полезен и за здравето на червата. Благодарение на активната си съставка Глутамин, той играе важна роля в здравето на съединителната тъкан, която всъщност изгражда лигавицата на храносмилателния тракт. Заради съдържанието си на Глицин и Пролин пък, колагенът подпомага и стомаха и може да повлияе положително при язви. Счита се, че червата са „вторият мозък на нашето тяло“, защото около 80% от нашата имунна тъкан се намира в храносмилателната система. Поради тази причина, добрата чревна флора е от жизненоважно значение не само за храносмилането, но също така и за нашия имунитет, настроение и енергия.

Първо, ще започнем с това, че колагенът се среща под различни форми (хидролизиран, желатинов) и има различни източници (в зависимост от тях може да бъде телешки, пилешки, морски и т.н.). Според научните данни 6 са основните типа колаген, които носят най-много здравословни ползи за организма. Това са колаген Тип I, Тип II, Тип III, Тип IV, Тип V и Тип X. Най-рaзпространеният и най-силният колаген в човешкото тяло е колаген Тип I. Всеки един от тези 6 типа оказва благоприятно влияние върху различни части и органи от тялото. Най-общо те са:

  • Тип I – Еластичност на кожата
  • Тип II – Стави и хрущял, еластичност и хидратация на кожата
  • Тип III – Кожа, кръвоносни съдове и жизненоважни органи
  • Тип IV – Клетъчно здраве и растеж
  • Тип V – Кожа, сухожилия и имунна система
  • Тип X – Стави, кости, мускули, нокти и коса

Обикновеният колаген е съставен само от определени типове и се характеризира със слабо ензимно разграждане и ниска клетъчна абсорбция. Колагенът с най-добра абсорбция на клетъчно ниво, е хидролизираният, известен още като „Колагенови пептиди”. Счита се, че той е по-лесен за храносмилане и е най-близък по състав с колагена, който нашият организъм синтезира. Нещо повече, когато колагенът е съставен от всички 6 типа (I, II, III, IV, V и X), тогава синергичните ползи от приема му значително нарастват.

Именно такъв е колагенът на Natures Plus, американската марка с дългогодишни традиции в разработката и производството на колаген. COLLAGEN Peptides е натурален хидролизиран колаген на прах, съставен от всички 6 основни типа колаген (I, II, III, IV, V и X), които осигуряват уникална, цялостна и мощна подкрепа на тялото. Той се отличава с премиум качество и пълноспектърен профил, които многократно превъзхождат обикновения колаген по отношение на клетъчно усвояване и ползи върху тялото. COLLAGEN Peptides осигурява максимална абсорбция и благодарение на добавените два храносмилателни ензима Протеаза и Серапептаза. За производството на добавката са използвани само чисти и устойчиви съставки, защото те са най-добрият избор на колагенови източници. Това са Говеждо месо от телета на свободна паша, прясно уловена Дива трескаСвободно отглеждани пилета и Яйчена мембрана. Към предимствата на тази хранителна добавка трябва да прибавим и изключително приятният й ванилов вкус, който превръща приемът й в истинско удоволствие!

Основните ползи за здравето от приема на COLLAGEN Peptides на Natures Plus са:

  • Подсилва имунитета и подпомага работата на имунната система.
  • Подобрява мускулния тонус и физическите резултати.
  • Допринася за добрия вид и състояние на кожата, косата и ноктите.
  • Подхранва ставите и костите.

Натурален състав, НЕ съдържаглутен, аспартам, лактоза, алергени, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн КОЛАГЕН – ТУК