Спокойствие за тревожните деца

Има ли родител, който може да е безразличен към тревожността, която проявява детето му?

Точно както възрастните, децата и тийнейджърите изпитват силно безпокойство от време на време. Някои малчугани са по-податливи на тревожност от други, но според проучванията – едно от осем е засегнато от висока степен на тревожност, а нелекуваните деца с тревожни разстройства са изложени на по-висок риск да се представят по-лошо в училище, да пропуснат важни социални преживявания и дори да злоупотребяват с вещества на по-късна възраст.

Децата са склонни да се тревожат за различни неща в различната възраст и значителна част от тези притеснения са нормална част от израстването. Големите житейски промени като ново училище, местене в нов дом, раздяла на родителите, инцидент, винаги събуждат у децата чувства на тревожност, нервност, страх, несигурност, а те все още не разполагат с механизмите на възрастните хора да контролират и преминават успешно през подобни емоционални сътресения.

От около осем месеца до три годишна възраст е често срещано малките деца да изпитват тревожност от раздяла с родителя, която се проявява в нежелание от отделяне и плач. Обичайно е децата в предучилищна възраст да развият специфични страхове или фобии, които включват животни, насекоми, бури, височини, вода, кръв и тъмнината. Тези страхове също постепенно изчезват сами.

Затова е важно да обърнем специално внимание на детското безпокойство и да подкрепим детето в преодоляването на емоциите, които изпитва.

Ако прецените, че тревожността на детето ви е тежка, продължителна и пречи на ежедневието му, не отлагайте да се консултирате със специалист. Но за да облекчим на ежедневно ниво притесненията на децата, можем да разчитаме на ефекта на Омега мастни киселини, които оказват благотворно влияние върху детската нервна система, особено ако са комбинирани с магнезий.

От VitaMag сме заложили най-внимателната грижа към спокойствието на децата в продуктите от детската серия Animal Parade. Знаем, че качеството, формата и съдържанието са ключови и е важно да бъдат от сертифициран източник. Ако познавате вече нашата визия към здравето, то няма да е изненадващо за вас, че продуктите, които представяме са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Запознайте се с помощниците за детското спокойствие:

Animal Parade OMEGA 3/6/9 Мастни киселини

Продукт с редица доказани ползи за развитието на децата – оказват благоприятно въздействие върху умственото развитие и нервната система, грижат се още за доброто настроение на малките. Освен най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), съставът е обогатен с Омега-6 и Омега-9 мастни киселини, които съдействат за подобряване на концентрацията и паметта на децата, а също така и за преодоляване на дефицита на внимание.

Най-добрият източник на Омега 3/6/9 мастни киселини са мазните студеноводни риби като сьомга, сардина или херинга, които малко деца обичат да ядат. Това прави набавянето им под формата на меки желатинови капсули с приятен лимонов вкус силно препоръчително, особено при деца със завишена двигателна активност. Именно поради тази причина, суровините на Animal Parade OMEGA 3/6/9 са изцяло натурални като произхождат от биологично чиста риба (сардина и аншоа) и студено-пресовано ленено масло.

Animal Parade MagKidz – МАГНЕЗИЙ

Без аналог на пазара за детски добавки, натуралният Магнезий MagKidz на Animal Parade е специално предназначен за децата – по форма, вид, количество и вкус. И тези подробности не са никак за подценяване при подрастващите, които обожават черешовия му вкус, а родителите се доверяват на качеството. Количеството и вида на магнезия също имат изключително значение, когато говорим за възприемчивост от най-малките. И всичко това е съобразено в MagKidz на Animal Parade, който е хипоалергенен, има чудесен черешов вкус и е наличен в два варианта – (1) дъвчащи таблетки с форма на животинки и (2) магнезий на прах. Основните ползи за здравето на малчуганите са:

  • Оказва благоприятно въздействие върху детската нервна система
  • Повишава плътността на костите и спомага растежа на височина
  • Съдейства за премахване на крампите и схващанията на малките спортисти
  • Релаксира мускулатурата след физическо натоварване
  • Благоприятства спокойния сън
  • Силно препоръчителен за деца със завишена двигателна активност
  • Без захар, подсладени с естествения монозахарид ксилитол
  • Желани от децата и лесни за прием

Animal Parade VITA GELS – Мултивитамини + Рибено масло

Използвайки тази добавка не е необходимо да осигурявате допълнително витамини и рибено масло за Вашето дете. Най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), в комбинация с 20 незаменими витамина и минерала, заедно с пълноценен концентрат от 14 супер-храни правят Animal Parade VITA GELS съвършен!  Витамините са извлечени от плодове и зеленчуци, докато Омега-3 мастните киселини (EPA и DHA) са с произход биологично чиста риба (сардина и аншоа).

Animal Parade VitaGels е под формата на малки и лесни за преглъщане желатинови капсули с приятен черешов вкус. Подходящи за деца над 4-годишна възраст.

Поръчай онлайн Animal Parade OMEGA 3/6/9 Мастни киселини – ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade MagKidz – МАГНЕЗИЙ – ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade VITA GELS – Мултивитамини + Рибено масло – ТУК.

Погрижете се и за Вашето здраве с Ultra ОMEGA 3/6/9 за възрастни на Natures Plus