Тревожност – симптоми при децата

Има ли родител, който може да е безразличен към тревожността, която проявява детето му?

Точно както възрастните, децата и тийнейджърите изпитват силно безпокойство от време на време. Някои малчугани са по-податливи на тревожност от други, но според проучванията – едно на осем е засегнато от висока степен на тревожност, а нелекуваните деца с тревожни разстройства са изложени на по-висок риск да се представят по-лошо в училище, да пропуснат важни социални преживявания и дори да злоупотребяват с вещества на по-късна възраст.

Децата са склонни да се тревожат за различни неща в различната възраст и значителна част от тези притеснения са нормална част от израстването. Големите житейски промени като ново училище, местене в нов дом, раздяла на родителите, инцидент, дори притесненията около пандемията с коронавирус, винаги събуждат у децата чувства на тревожност, нервност, страх, несигурност, а те все още не разполагат с механизмите на възрастните хора да контролират и преминават успешно през подобни емоционални сътресения.

До пет годишна възраст е често срещано малките деца да изпитват тревожност от раздяла с родителя, която се проявява в нежелание от отделяне и плач. Обичайно е децата в предучилищна възраст да развият специфични страхове или фобии, които включват животни, насекоми, бури, височини, вода, кръв и тъмнината. Тези страхове също постепенно изчезват сами.

Затова е важно да обърнем специално внимание на детското безпокойство и да подкрепим детето в преодоляването на емоциите, които изпитва.

Ако прецените, че тревожността на детето ви е тежка, продължителна и пречи на ежедневието му, не отлагайте да се консултирате със специалист. Но за да облекчим на ежедневно ниво притесненията на децата, можем да разчитаме на ефекта на Омега мастни киселини, които оказват благотворно влияние върху детската нервна система, особено ако са комбинирани с детски Магнезий.

Ние сме заложили най-внимателната грижа към спокойствието на децата в продуктите от детската серия Animal Parade. Знаем, че качеството, формата и съдържанието са ключови и е важно да бъдат от сертифициран източник. Ако познавате вече нашата визия към здравето, то няма да е изненадващо за вас, че продуктите, които представяме са с натурален състав и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Запознайте се с помощниците за детското спокойствие:

Animal Parade OMEGA 3/6/9 Мастни киселини

Продукт с редица доказани ползи за развитието на децата – оказват благоприятно въздействие върху умственото развитие и нервната система, грижат се още за доброто настроение на малките. Освен най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), съставът е обогатен с Омега-6 и Омега-9 мастни киселини, които съдействат за подобряване на концентрацията и паметта на децата, а също така и за преодоляване на дефицита на внимание.

Оказват благоприятен ефект върху нервната система, което ги прави подходящи за прием от по-активните малчугани. Грижат се за доброто настроение на децата, допринасят за успокояване при емоционална превъзбуденост, тревожност и психически стрес.

Най-добрият източник на Омега 3/6/9 мастни киселини са мазните студеноводни риби като сьомга, сардина или херинга, които малко деца обичат да ядат. Това прави набавянето им под формата на меки желатинови капсули с приятен лимонов вкус силно препоръчително, особено при деца със завишена двигателна активност. Именно поради тази причина, суровините на Animal Parade OMEGA 3/6/9 са изцяло натурални като произхождат от биологично чиста риба (сардина и аншоа) и студено-пресовано ленено масло.

Animal Parade MagKidz – МАГНЕЗИЙ

Без аналог на пазара за детски добавки, натуралният Магнезий Mag Kidz на Animal Parade е специално предназначен за децата – по форма, вид, количество и вкус. И тези подробности не са никак за подценяване при подрастващите, които обожават черешовия му вкус, а родителите се доверяват на качеството. Количеството и вида на магнезия също имат изключително значение, когато говорим за възприемчивост от най-малките. И всичко това е съобразено в детския Магнезий на Animal Parade, който е хипоалергенен, има чудесен черешов вкус и е наличен в два варианта – (1) дъвчащи таблетки с форма на животинки и (2) магнезий на прах. Основните ползи за здравето на малчуганите са:

  • Оказва благоприятен ефект върху детската нервна система
  • Допринася за успокояване при емоционална превъзбуденост и психически стрес
  • Повишава плътността на костите и спомага растежа на височина
  • Релаксира мускулатурата след физическо натоварване
  • Съдейства за премахване на крампите и схващанията
  • Благоприятства спокойния сън
  • Силно препоръчителен за деца със завишена двигателна активност и хиперактивност
  • Без захар, подсладени с естествения монозахарид ксилитол
  • Желани от децата и лесни за прием

Поръчай онлайн Animal Parade OMEGA 3/6/9 Мастни киселини – ТУК.

Поръчай онлайн Animal Parade MagKidz – МАГНЕЗИЙ – ТУК.