Магнезий – ползи за децата

С настъпване на топлите и слънчеви дни е време да помислим за по-активното движение на малчуганите. Студеното време и вирусите в детската градина или училище са основателни причини да избираме за малките повече занимания на закрито през зимните месеци. Така децата не само са застрашени от застояване и натрупване на излишни килограми, но и съвсем откровено се изнервят, което винаги вдига цялата къща на крака. Затова и идва моментът да планираме по-активните месеци на спорт, игри и разходки на открито и  други разнообразни физически активности за по-доброто им здраве и настроение, а един от най-важните ни помощници в това начинание е магнезият.

Магнезият е от основно значение за пълноценното развитие и нервно-психическо здраве на децата. Важният минерал е необходим за над 300 биохимични реакции в организма и е четвъртият най-разпространен в тялото, участвайки в редица процеси. Минералът е важен за енергообразуването и ускоряването на метаболизма, именно затова е тъй необходим на малките спортисти, които са активни и се нуждаят от повече енергия.

Другата съществена мисия на магнезия е да поддържа мускулните и нервните функции, а също и сърдечната дейност. Допринася за успокояване при емоционална превъзбуденост и психически стрес. Не на последно място, магнезият подобрява съня и настроението на децата. Проучванията сочат, че ниските нива на магнезий са свързани с безпокойство, нервност и хиперактивност при малките. Обикновено възрастните се оплакват от стрес, но трябва да имаме предвид, че децата също са засегнати от стрес и тревожност.

Около 50% от общия магнезий на нашето тяло се съхранява в костите, докато останалата част се намира предимно в клетките на тъканите и органите. Знаете ли, че магнезият е не по-малко важен от калция за растежа и укрепването на костите на децата? Полезният минерал работи заедно с Витамин Д и Калция, за да помогне за изграждането на силни кости. Витамин D спомага за усвояването на магнезий в кръвта, който след това „пътува“ до костите. За децата, чиито кости все още растат и се развиват бързо, е от решаващо значение да получават достатъчно магнезий посредством хранителния режим и допълнителен прием от хранителни добавки.

Като казахме хранителен режим, ето тук родителите се сблъскват с предизвикателство – магнезият се намира в зеленчуци, които обичайно не са сред любимите на децата, като например броколи и спанак. Други храни, богати на магнезий са кафяв ориз, фъстъци, бадеми и кашу. Докато животинските продукти като месо и мляко имат средни нива на магнезий, рафинираните и преработените храни обикновено са с ниско съдържание на минерала, затова не можем да разчитаме на тях за пълноценно добиване на необходимото количество магнезий и трябва да го набавим допълнително към храненето на децата, за да избегнем неговия недостиг.

Магнезиевият дефицит може да бъде причинен от редица фактори, но основният виновник обикновено е именно непълноценното хранене. Стресът и интензивната физическа активност са други често срещани фактори, които могат да изчерпят магнезиевия запас на тялото.

Тъй като здравето на най-малките е приоритет за Световния лидер в производството на Витамини и Добавки NaturesPlus, с особена грижа и внимание е създаден Магнезий за Деца от детската серия Animal Parade.

Без аналог на пазара за детски добавки, натуралният Магнезий MagKidz на Animal Parade е специално предназначен за децата – по форма, вид, количество и вкус. И тези подробности не са никак за подценяване при подрастващите, които обожават черешовия му вкус, а родителите се доверяват на качеството. Количеството и вида на магнезия също имат изключително значение, когато говорим за възприемчивост от най-малките. И всичко това е съобразено в MagKidz на Animal Parade, който е хипоалергенен, има чудесен черешов вкус и е наличен в два варианта – (1) дъвчащи таблетки с форма на животинки и (2) магнезий на прах. Основните ползи за здравето на малчуганите са:

  • Оказва благоприятно въздействие върху детската нервна система
  • Повишава плътността на костите и спомага растежа на височина
  • Съдейства за премахване на крампите и схващанията на малките спортисти
  • Релаксира мускулатурата след физическо натоварване
  • Благоприятства спокойния сън
  • Силно препоръчителен за деца със завишена двигателна активност
  • Без захар, подсладени с естествения монозахарид ксилитол
  • Желани от децата и лесни за прием

Натурален състав, НЕ съдържатглутен, аспартам, лактоза, алергени, захари, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн Магнезий за деца – ТУК

Погрижете се и за Вашето здраве с МАГНЕЗИЙ за възрастни – ТУК