Защо магнезият е важен за децата

С приближаването на топлите и слънчеви дни на пролетта е време да помислим за по-активното движение на малчуганите. Студеното време и вирусите в детската градина или училище са основателни причини да избираме за малките повече занимания на закрито през зимните месеци. Така децата не само са застрашени от застояване и натрупване на излишни килограми, но и съвсем откровено се изнервят, което винаги вдига цялата къща на крака. Затова и идва моментът да планираме по-активните месеци на спорт, игри и разходки на открито и  други разнообразни физически активности за по-доброто им здраве и настроение, а един от най-важните ни помощници в това начинание е магнезият.

Магнезият е от основно значение за пълноценното развитие и нервно-психическо здраве на децата. Важният минерал е необходим за над 300 биохимични реакции в организма и е четвъртият най-разпространен в тялото, участвайки в редица процеси. Минералът е важен за енергообразуването и ускоряването на метаболизма, именно затова е тъй необходим на малките спортисти, които са активни и се нуждаят от повече енергия.

Другата съществена мисия на магнезия е да поддържа мускулните и нервните функции, а също и сърдечната дейност. Допринася за успокояване при емоционална превъзбуденост и психически стрес. Не на последно място, магнезият подобрява съня и настроението на децата. Проучванията сочат, че ниските нива на магнезий са свързани с безпокойство, нервност и хиперактивност при малките. Обикновено възрастните се оплакват от стрес, но трябва да имаме предвид, че децата също са засегнати от стрес и тревожност.

Около 50% от общия магнезий на нашето тяло се съхранява в костите, докато останалата част се намира предимно в клетките на тъканите и органите. Знаете ли, че магнезият е не по-малко важен от калция за растежа и укрепването на костите на децата? Полезният минерал работи заедно с Витамин D и Калция, за да помогне за изграждането на силни кости. Витамин D спомага за усвояването на магнезий в кръвта, който след това „пътува“ до костите. За децата, чиито кости все още растат и се развиват бързо, е от решаващо значение да получават достатъчно магнезий посредством хранителния режим и допълнителен прием от хранителни добавки.

Като казахме хранителен режим, ето тук родителите се сблъскват с предизвикателство – магнезият се намира в зеленчуци, които обичайно не са сред любимите на децата, като например броколи и спанак. Други храни, богати на магнезий са кафяв ориз, фъстъци, бадеми и кашу. Докато животинските продукти като месо и мляко имат средни нива на магнезий, рафинираните и преработените храни обикновено са с ниско съдържание на минерала, затова не можем да разчитаме на тях за пълноценно добиване на необходимото количество магнезий и трябва да го набавим допълнително към храненето на децата, за да избегнем неговия недостиг.

Магнезиевият дефицит може да бъде причинен от редица фактори, но основният виновник обикновено е именно непълноценното хранене. Стресът и интензивната физическа активност са други често срещани фактори, които могат да изчерпят магнезиевия запас на тялото.

Тъй като здравето на най-малките е приоритет за Световния лидер в производството на Витамини и Добавки Natures Plus, с особена грижа и внимание е създаден Магнезий MagKidz от детската серия Animal Parade.

Без аналог на пазара за детски добавки, натуралният Магнезий MagKidz на Animal Parade е специално предназначен за децата – по форма, вид, количество и вкус. И тези подробности не са никак за подценяване при подрастващите, които обожават черешовия му вкус, а родителите се доверяват на качеството. Количеството и вида на магнезия също имат изключително значение, когато говорим за възприемчивост от най-малките. И всичко това е съобразено в MagKidz на Animal Parade, който е хипоалергенен, има чудесен черешов вкус и е наличен в два варианта – (1) дъвчащи таблетки с форма на животинки и (2) магнезий на прах. Основните ползи за здравето на малчуганите са:

  • Оказва благоприятно въздействие върху детската нервна система
  • Повишава плътността на костите и спомага растежа на височина
  • Съдейства за премахване на крампите и схващанията на малките спортисти
  • Релаксира мускулатурата след физическо натоварване
  • Благоприятства спокойния сън
  • Силно препоръчителен за деца със завишена двигателна активност
  • Без захар, подсладени с естествения монозахарид ксилитол
  • Желани от децата и лесни за прием

Натурален състав, НЕ съдържатглутен, аспартам, лактоза, алергени, захари, изкуствени оцветители, консерванти или ГМО.

Поръчай онлайн Магнезий MagKidz дъвчащи таблетки ТУК.

Поръчай онлайн Магнезий MagKidz на прах ТУК.

Погрижете се и за Вашето здраве с МАГНЕЗИЙ за възрастни на Natures Plus