Стеатоза на Черен Дроб – лечение

Черният дроб е най-големият орган, изпълняващ жизненоважни функции в човешкото тяло. Те включват обезвреждане на токсини, ендокринна регулация, терморегулация, въглехидратен метаболизъм, белтъчна обмяна, складиране на гликоген, резервоар на кръв и витамини, синтез на плазмени белтъци, производство на вещества нужни за храносмилането и редица други процеси. Натоварен с множество ключови функции, той е предразположен и към множество заболявания. Увреда на черния дроб може да настъпи в резултат на: прекомерна консумация на алкохол или храна, заседнал начин на живот, покачване на теглото, захарен диабет, хроничен стрес, инфекция (хепатит) и много други.

Черният дроб не може да разгражда токсичните вещества достатъчно бързо. Токсичните вещества се причиняват не само от вредни храни или алкохол, но също така се произвеждат по естествен начин от нашите тела. Едни от първите признаци за претоварен черен дроб могат да бъдат усещане за тежест, бодежи, изтощение, блед вид. Най-честата патология, засягаща този орган е стеатозата или така нареченото омазняване на черния дроб. Дължи се на отлагане на триглицериди в клетките му, а причината за това най-често е прекомерна консумация на алкохол или храна, заседналият начин на живот и стресът.

Превенция, защита и лечение на проблемите с черния дроб има, при това с изцяло природни средства. Традиционната, както и съвременната медицина посочват три конкретни билки за предпазване: 1. Бял трън (погрешно наричан и оприличаван на Магарешкия бодил, с активна съставка Силимарин), 2. Артишок и 3. Корен от Глухарче. Трите добре познати лечебни растения съдържат ценни фитохимикали, които телата ни могат да използват естествено за храносмилане и детоксикация.

Белият трън притежава множество ползи за здравето. Активната му съставка е силимарин – вещество с мощно антиоксидантно и детоксикиращо действие. Използва се за лечение на редица чернодробни състояния като хепатит, цироза и жълтеница, и за предпазване на черния дроб от токсини, в това число отравяне с алкохол, ухапвания от змии, ужилвания от насекоми. Силимаринът се препоръчва не само като „чернодробен тоник“, но и за стимулиране на кърмата и сперматогенезата.

Силимаринът съдържа 7 уникални флавонолигнана: силибинин А и В, изосилибинин А и В, силихристин, изосилихристин. Проучванията показват, че приемът на силимарин неутрализира действието на ензима ксантин оксидаза, който е източник на свободни радикали и оксидативен стрес в тялото. Съществуват сведения и за неговите противовъзпалителни свойства. Tези характеристики правят Белия трън най-популярната билка за защита и възстановяване на черния дроб. Той се използва като съпътстващо средство от хора с чернодробно увреждане в резултат на цироза, стеатоза, хепатит и дори рак на черния дроб.

Артишокът също е вид трън и е братовчед на Белия трън. Екстрактът съдържа веществото цинарин, което е известно с антиоксидантното си действие и с благотворния си ефект върху редица неприятни здравословни състояния. Предпазва черния дроб от увреждания и подпомага неговата регенерация. Той стимулира производството на жлъчен сок, който пък отвежда вредните токсини от дроба. Артишокът подпомага храносмилането и съдейства за намаляване нивата на кръвната захар. За да извлечете полза от растението обаче е необходимо да го приемате под формата на хранителна добавка, която съдържа в най-висока концентрация полезните му вещества.

Глухарчето е инвазивна и широко разпространена билка с невероятни ползи за здравето, доказани с хиляди клинични проучвания. Коренът от Глухарче е отлична храна и лекарство, то също се смята за „чернодробен тоник“ в медицината. Това се дължи на способността му да увеличава притока на жлъчен сок, което означава, че коренът от глухарче може да помогне за детоксикация на черния дроб и за облекчаване на симптомите на чернодробно заболяване.

Всички тези уникални качества и лечебни свойства на Бял трън, Артишок и Глухарче са събрани в Белия трън с Артишок на немската Топ-Марка за натурални Хранителни добавкиZeinPharma®:

Силимарин + Артишок за черен дроб и жлъчка от Pharma

Основните предимства на добавката пред останалите на пазара са:

Високо качество

ZeinPharma поддържа най-добрите стандарти за качество от отглеждането на семената до производството на продукта. Продуктът е лабораторно тестван, без остатъци, оцветители и ароматизанти и не съдържа консерванти. Специално разработен и произведен от фармацевтичните специалисти в централата на ZeinPharma в Германия.

Първокласен състав

Добавката на ZeinPharma се отличава с висока концентрация на активните съставки. Силно дозиран екстракт от Бял трън със стандартизирано съдържание на Силимарин от 80%. Допълнен с екстракт от Артишок и корен на Глухарче, които оптимизират ефекта със своето антиоксидантно и детоксикиращо действие.

Ненадминато съотношение Цена-Количество-Качество

На ексклузивна цена получавате цели 90 капсули с висока концентрация на Бял трън с Артишок и корен от Глухарче, които стигат за 3-месечен прием!

Доверете се на изпитана във времето марка с наложени традиции и качество!

Поръчай онлайн БЯЛ ТРЪН с Артишок – ТУК!