Здравословните тенденции на 2018

Eдин от най-приятните начини да се придържаме към по-здравословен начин на живот е да хванем вълната на тенденциите. Първо, защото информацията за тях в предстоящата година ще бъде все по-изобилна, а освен това мотивацията ни се повишава, когато близки и приятели следват подобни на нашите здравословни навици. За да ви вдъхновим за по-здравословен начин на живот, от Natures Plus избрахме три интересни здравословни тенденции за 2018 година.

Хранителни добавки за остър ум

С натовареното и стресирано ежедневие, неспящите екрани, жестоката конкуренция и непрекъснатата професионална динамика, не е изненадващо, че заетите хора се интересуват повече от хранителни добавки, които да подсилят концентрацията, паметта и да им помогнат да се справят с напрежението.

Тук на помощ идва най-модерната патентована формула, подкрепяща когнитивните (умствени) способности – Neurosyn, която съчетава двете основни съставки – Гинко Билоба и Жен-шен в специфична форма и точно определено съотношение, разработени за възможно най-ефективно усвояване. Другата важна съставка, която подкрепя добрата памет са мастните киселини, съчетани с пребиотици.

Всички тези изцяло природни съставки са специално добавени в продукта ULTRA  Source of Life, за да подобрят концентрацията, наред с цялостното здравословно състояние. Научете повече за един от най-популярните мултивитамини на Natures Plus ТУК.

Супер-храни: Спирулина и Моринга

Спирулината набира все по-голяма популярност в последните години като природно средство за поддържане на здравословен режим и подкрепа на имунната система, но не само заради факта, че е един от най-богатите източници на аминокиселини и минерали. Спирулината е съставена от над 65% белтъчини – най-високата концентрация от която и да било храна. Това е тенденция в супер-храните, която очакваме да се запази и през 2018. Консумацията на растителни протеини със спирулина бе тотален хит през изминалата година в САЩ.

Новост сред супер-храните е Моринга. Зелената съставка на дървото Моринга, известно още като „дървото чудо“, е заредена с витамин С, калций, калий и аминокиселини и произлиза от Индия, Пакистан и Непал. Първото впечатление, което оставя на вкус е, че много прилича на зеления чай, но e по-горчива. Експертите смятат, че морингата спомага за управлението на кръвната захар и стабилизира производството на хистамин. Супер-храната не съдържа кофеин, но зарежда с натурална енергия.

Научете ТУК как да се заредите с вкусните супер-смутита и протеини със Спирулина от серията SPIRU-TEIN на Natures Plus, посветена на активно спортуващите хора и тези, които искат да подобрят диетата си по здравословен начин.

Пробиотици

Пробиотиците са отдавна признати и доказани, но в следващата година ще чуваме все по-често за тях. Скорошен доклад на Google Trends проследи нарастващ тренд на търсене  на „чревно здраве“ и „подуване“, като едни от най-търсените ключови думи в Щатите. Съвсем здравословния и естествен отговор на тези въпроси се намира в пробиотиците. Бактериите, които допринасят за по-добро храносмилане и по-силна имунна система, са актуална тема в сферата на нутриционизма в последните години, а през изминалата година се пише много за чудодейните ползи от ферментиралите храни (мисо, кимчи), комбуча (ферментирал чай) и кефира (пробиотична напитка на водна или млечна основа), които стимулират здравите чревни бактерии.

Пробиотиците са от изключителна важност и за детското здраве, защото се грижат за добрия имунитет на най-малките. Вижте ТУК продуктите от серията за деца Animal Parade на Natures Plus, които съдържат пробиотици.