Натална карта – онлайн изчисляване

Астрологията е древна наука, която изучава влиянието на небесните тела върху човешкия живот и събитията на Земята. Един от най-важните инструменти в астрологията е наталната карта, която представлява моментна снимка на разположението на планетите в момента на раждането на даден човек. В тази статия ще разгледаме как се извършва натална карта изчисляване, какво представлява астрологичната карта и какви добавки трябва да приемаме според наталната ни карта.

Въведение в астрологията и наталната карта

Астрологията се корени дълбоко в историята на човечеството, като първите известни астрологически записи датират от древна Вавилония. През вековете, астрологията е била развита и усъвършенствана от гърците, римляните, арабите и европейците, превръщайки се в сложна и всеобхватна наука. Наталната карта, известна също като хороскоп, е основният инструмент, използван от астролозите за анализ на личността, житейските предизвикателства и потенциалните събития в живота на човек.

Основни принципи на наталната карта

Наталната карта е графично изображение на небесната сфера в момента на раждането на човек. Тя включва разположението на Слънцето, Луната и планетите в зодиакалните знаци и домовете. Тази карта служи като астрологична карта на личността и съдържа ключова информация за характера, здравето, взаимоотношенията и жизнения път на индивида.

Значение на точните данни

За да бъде наталната карта точна и полезна, е от съществено значение да се използват точни данни за раждането. Дори малки разлики във времето и мястото на раждане могат да доведат до значителни промени в интерпретацията на картата. Ето защо е важно да знаете точния час и мястото си на раждане, когато изчислявате наталната си карта онлайн.

Приложения на наталната карта

Наталната карта може да бъде използвана за множество цели:

 1. Саморазбиране: Чрез анализ на наталната карта, индивидът може да получи дълбоко разбиране за своите силни и слаби страни, желания и мотивации.
 2. Взаимоотношения: Астрологията може да помогне за разбирането на динамиката във взаимоотношенията и съвместимостта между хората.
 3. Кариера: Наталната карта може да предостави насоки за професионалната реализация и подходящите области за развитие.
 4. Здраве и благополучие: Чрез анализ на астрологичните влияния върху здравето, може да се идентифицират потенциални рискове и да се препоръчат подходящи мерки за поддържане на доброто здраве.

Натална карта изчисляване

Изчисляването на натална карта онлайн е процес, който включва събиране на точни данни за раждането и използването на специализирани астрологични софтуери или уебсайтове. Наталната карта показва разположението на планетите в зодиакалните знаци и домовете, както и аспектите между тях.

Как да изчислите натална карта онлайн

За да изчислите натална карта онлайн, ще ви бъдат необходими следните данни:

 1. Дата на раждане: Ден, месец и година.
 2. Час на раждане: Час и минута, ако е възможно. Точността на времето на раждане е от съществено значение за точността на наталната карта.
 3. Място на раждане: Град и страна.

След като имате тези данни, можете да използвате различни онлайн платформи и софтуери, за да изчислите наталната си карта. Някои от популярните уебсайтове за натална карта изчисляване включват Astrodienst, Astro Seek и Astrolabe.

Процес на изчисляване

 1. Въведете данните: Въведете датата, времето и мястото на раждане в съответните полета на избрания уебсайт.
 2. Избор на система за домове: Много от платформите предлагат избор между различни системи за домове (Плацидус, Кох, Целостичен и др.). Изборът на система за домове може да повлияе на разположението на планетите в домовете, но основната информация ще остане същата.
 3. Генериране на картата: След въвеждане на всички данни, софтуерът ще генерира вашата натална карта, която ще показва разположението на планетите и аспектите между тях в момента на вашето раждане.

Астрологична карта

Астрологичната карта, известна също като хороскоп или натална карта, е основният инструмент на астрологията. Тя представлява графично изображение на небесната сфера в момента на раждането на човек и включва информация за разположението на Слънцето, Луната и планетите в зодиакалните знаци и домовете.

Компоненти на астрологичната карта

 1. Зодиакални знаци: Зодиакалните знаци са 12 на брой и всеки знак представлява сектор от 30 градуса в небесната сфера. Те са: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.
 2. Планети: В астрологичната карта се включват Слънцето, Луната и осемте планети (Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон). Всяка планета има специфично значение и влияние.
 3. Домове: Астрологичната карта се разделя на 12 сектора, наречени домове. Всеки дом представлява различни аспекти от живота на човека, като личност, финанси, комуникация, дом и семейство, любов и деца, здраве, партньорства, трансформации, пътувания, кариера, приятелства и духовност.
 4. Аспекти: Аспектите са ъгловите отношения между планетите и показват взаимодействието между тях. Основните аспекти са – съвпад (0 градуса), секстил (60 градуса), квадрат (90 градуса), тригон (120 градуса) и опозиция (180 градуса).

Какво разкрива астрологичната карта

Астрологичната карта може да предостави дълбока информация за личността, талантите, предизвикателствата и потенциала на човек. Тя може да помогне за разбиране на връзките, кариерата, здравето и много други аспекти от живота. Астролозите анализират картата, като разглеждат разположението на планетите в знаците и домовете, както и аспектите между тях, за да предоставят детайлна интерпретация.

Зодиакалните знаци и техните характеристики

Всеки зодиакален знак има уникални характеристики и влияния върху личността на човека. Например:

 • Овен: Динамичен, решителен и импулсивен.
 • Телец: Упорит, практичен и надежден.
 • Близнаци: Комуникативен, гъвкав и любопитен.
 • Рак: Емоционален, грижовен и защитен.
 • Лъв: Лидерски, творчески и щедър.
 • Дева: Аналитичен, детайлен и услужлив.
 • Везни: Хармоничен, дипломатичен и социален.
 • Скорпион: Интензивен, мистериозен и трансформиращ.
 • Стрелец: Авантюристичен, философски и оптимистичен.
 • Козирог: Амбициозен, дисциплиниран и практичен.
 • Водолей: Иновативен, независим и хуманитарен.
 • Риби: Сензитивен, интуитивен и състрадателен.

Разбирането на тези характеристики може да помогне на индивида да използва своите силни страни и да работи върху слабостите си.

Какви добавки трябва да приемаме според наталната ни карта?

Астрологията може да предостави полезна информация не само за личностните характеристики и житейските предизвикателства, но и за здравето и благополучието. Въз основа на наталната карта, астролозите могат да направят препоръки за диета и хранителни добавки, които могат да подкрепят здравето и енергията на индивида.

Връзка между планетите и здравето

В астрологията всяка планета и зодиакален знак са свързани с определени части на тялото и здравословни състояния. Например:

 • Слънцето: Свързано е със сърцето, гръбнака и жизнената енергия.
 • Луната: Управлява стомаха, гърдите и емоционалното здраве.
 • Меркурий: Влияе върху нервната система, ръцете и белите дробове.
 • Венера: Свързана е с бъбреците, кожата и гърлото.
 • Марс: Управлява мускулите, главата и кръвообращението.
 • Юпитер: Влияе върху черния дроб, хипофизата и метаболизма.
 • Сатурн: Свързан е с костите, кожата и зъбите.
 • Уран: Влияе върху кръвообращението и нервната система.
 • Нептун: Управлява имунната система и психичното здраве.
 • Плутон: Свързан е с репродуктивната система и детоксикацията.

Препоръки за добавки според наталната карта

 1. Слънце в Лъв или силно изразено Слънце: Хората със Слънце в Лъв или силно изразено Слънце може да имат нужда от добавки, които подкрепят сърдечно-съдовата система. Препоръчват се коензим Q10, магнезий и омега-3 мастни киселини.
 2. Луна в Рак или силно изразена Луна: Луната в Рак или силно изразена Луна може да изисква подкрепа за храносмилателната система. Полезни добавки са пробиотици, глутамин и алое вера.
 3. Меркурий в Близнаци или силно изразен Меркурий: Хората с Меркурий в Близнаци или силно изразен Меркурий може да имат нужда от добавки, които подпомагат нервната система. Препоръчват се витамини от група B, магнезий и гинко билоба.
 4. Венера в Телец или силно изразена Венера: Венера в Телец или силно изразена Венера може да изисква подкрепа за кожата и бъбреците. Подходящи добавки са биотин, цинк и екстракт от червена боровинка.
 5. Марс в Овен или силно изразен Марс: Марс в Овен или силно изразен Марс може да има нужда от подкрепа за мускулите и кръвообращението. Препоръчват се креатин, аргинин и витамин C.
 6. Юпитер в Стрелец или силно изразен Юпитер: Хората с Юпитер в Стрелец или силно изразен Юпитер може да имат нужда от подкрепа за черния дроб и метаболизма. Полезни добавки са млечен бодил, хром и бета-глюкани.
 7. Сатурн в Козирог или силно изразен Сатурн: Сатурн в Козирог или силно изразен Сатурн може да изисква подкрепа за костите и ставите. Препоръчват се калций, витамин D и глюкозамин.
 8. Уран във Водолей или силно изразен Уран: Уран във Водолей или силно изразен Уран може да има нужда от добавки, които подпомагат нервната система и кръвообращението. Подходящи са витамин E, магнезий и рибено масло.
 9. Нептун в Риби или силно изразен Нептун: Нептун в Риби или силно изразен Нептун може да изисква подкрепа за имунната система и психичното здраве. Препоръчват се витамин C, ехинацея и ашваганда.
 10. Плутон в Скорпион или силно изразен Плутон: Плутон в Скорпион или силно изразен Плутон може да има нужда от добавки, които подпомагат детоксикацията и репродуктивната система. Подходящи са NAC (N-ацетилцистеин), цинк и витамин E.

Заключение

Наталната карта онлайн предоставя дълбока и подробна информация за личността, потенциала и здравето на човек. Изчисляването на натална карта изисква точни данни за раждането и използването на специализирани софтуери или уебсайтове. Астрологичната карта разкрива разположението на планетите и тяхното влияние върху различни аспекти от живота. Също така, наталната карта може да предложи полезни насоки за здравето и препоръки за прием на добавки, които да подпомогнат общото благополучие на индивида. Опознаването на вашата натална карта може да ви помогне да разберете по-добре себе си и да направите по-информирани избори за здравето и начина си на живот.

Опознаването на Вашата натална карта може да помогне да разберете по-добре себе си и да направите правилен избор за здравето и начина си на живот. Повече информация и висококачествени хранителни добавки, които да подпомогнат вашето здраве, може да откриете на  VITAMAG.BG.