Бременност и Витамини за бременни

Бремеността безспорно е един от най-емоционалните и красиви етапи от живота на жената. Но наред с това тя е и един от най-отговорните периоди за бъдещата майка, защото грижата за здравето на нейното бебе започва още от утробата.

Бременността и първите месеци след раждането са отлична възможност за всяка жена да даде най-добрия старт за правилното развитие на своето дете. От ключово значение е здравословният начин на живот, който при бременните се изразява главно в три аспекта: разнообразно хранене, умерена физическа активност и качествен сън. Всички лекари са единодушни, че за да подсигури собственото си здраве и пълноценното развитие на бебето, бъдещата майка трябва да се храни редовно и балансирано, като включи продукти от всички хранителни групи в оптимално количество. Това са: плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти, зърнени и бобови храни, месо, риба, яйца и ненаситени мазнини.

Балансираната диета по време на бремеността е от изключително значение за благосъстоянието на майката и детето, защото според научните изследвания през този период ежедневните нужди от хранителни вещества, ензими и пробиотици могат да се увеличат с до 100%. Най-добрият начин да бъдат набавени, разбира се, е чрез храната. Но като добавим компрометираното качество на някои основни хранителни продукти, които се предлагат на българския пазар, няма как да не отбележим, че набавянето на екологично чисти храни, а с тях и на ценни витамини и минерали, всъщност не е толкова лесна задача.

Кога са необходими хранителни добавки?

Счита се, че ако бременната спазва хранителен режим, тя може да си набави всички необходими за нея и бебето вещества. Това, което трябва да имате предвид обаче е, че дори дневното ви меню да изобилства от разнообразни храни, понякога тялото ви е неспособно да ги преработи и усвои качествено. Виновниците за това могат да са различни, но най-често спрягани са солидното количество храна, което бременната трябва да погълне, за да посрещне завишените нужди от полезни вещества, както и произходът и обработката на продуктите. Добрата новина е, че това може да бъде избегнато с качествени хранителни добавки, които да допълнят липсите от важни витамини, минерали, ензими и пробиотици. Подчертаваме – приемът на добавки „допълва”, а не замества рационалното хранене!

Мултивитамините, предназначени за бременни, предоставят на развиващия се зародиш нужните му хранителни вещества и поддържат нормалния метаболизъм и физическо благосъстояние на бъдещата майка. През този период тя се нуждае от по-големи количества от някои витамини и микроелементи като фолиева киселина, желязо, калций, витамин D и цинк. Увеличава се и нуждата от ензими и пробиотици, които да посрещнат завишените хранителни потребности. В тези случаи приемът на добавки е изключително важен, тъй като правилните нива на полезни вещества трудно могат да бъдат осигурени само и единствено чрез хранителния режим. Освен това е важно приемът на тези вещества да продължи и по време на кърменето на бебето.

Има конкретни случаи, в които е не само препоръчително, а задължително бременната да приема допълнително витамини и минерали. Например: при многоплодна бременност; анемия; авитаминоза; вегани и вегетарианци; жени със специфични хранителни непоносимости, алергии и други.

Защо да изберете PRENATAL® на Natures Plus?

На родния пазар има голямо разнообразие от мултивитамини за бременни. За съжаление, малко от тях посочват източниците, от които са извлечени полезните вещества (като определени плодове и зеленчуци). А още по-малко са разработени спрямо съвременните научни изследвания в пренаталното развитие и могат да предложат адекватна комбинация от ензими и пробиотици, които е силно препоръчително да допълват състава от витамини и минерали, всички те жизнено-необходими на бъдещата майка.

Бъдете отговорни в избора си, четете внимателно етикетите със съставките и тяхното количествено съотношение и се доверете на продукт на доказана марка с високо качество, с натурален състав и сертификат за произход.

Отличен пример в това отношение са мултивитамините за бременни и кърмещи PRENATAL® на Natures Plus. Комплексът е специално съставен, за да покрие оптимално повишената нужда от хранителни вещества по време на бременността за осигуряване нуждите на органите и растежа на ембриона. Source of Life PRENATAL® отговаря на тези нужди с изцяло натурален подход и състав. Комплексът предлага на бъдещите майки и техните бебета широк спектър от жизненоважните за този период витамини и минерали. Именно той е обогатен и с естествени храносмилателни ензими и пробиотици.

Високо качество

За производството на всички продукти от портфолиото си, в това число и серията Source of Life®, марката Natures Plus използва природни суровини с най-високо качество. Неслучайно компанията е дългогодишен световен лидер в производството на хранителни добавки и има милиони доволни потребители на 5 континента, в над 120 държави.

Натурален произход

Натуралният пренатал комплекс на Natures Plus съдържа фолат, биотин, цинк, Витамин Е и други важни за майката и бебето витамини и минерали, които са извлечени от плодове, зеленчуци и тревисти растения като броколи, спанак, домати, ябълки, банани, праскови и други. Ензимът Бромелаин е извлечен от ананас.

Тези факти са от изключително значение, защото според специалистите, натурално извлечените витамини се усвояват в пъти по-добре от синтетичните, освен това се избягват рисковете, свързани с развитието на плода! Всички съставки са с природен произход и НЕ съдържат: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Поръчай онлайн Source of Life PRENATAL® ТУК!