Авирон Рапид – схема, листовка и заместител

Какво представлява Авирон Рапид?

Авирон Рапид е хранителна добавка, чиято формула включва микс от три доказано ефективни естествени съставки. Тези три активни съставки имат синергично действие и подпомогат естествените защитни сили на тялото, особено по време на характерните за по-студените месеци грип и вирусни инфекции. Продуктът е създаден специално, за да подобри работата на дихателната система. Предлага се под формата на таблетки, които са предназначени за за възрастни и деца от 5 до 12 години. Препоръчително е да започнете прием на добавката още при първи симптоми на грип и вирусни инфекции.

Състав на Авирон Рапид

Съставът на добавката включва подбрани активни съставки, които оказват мощна подкрепа на организма и съдействат за нормалната функция на имунната система и за здравето на дихателните пътища по време на грип и вирусни инфекции. Тези съставки са растителни екстракти и други ценни натурални компоненти, които са популярни като ефективни средства за естествена подкрепа на имунитета. Всяка таблетка Авирон Рапид 360 mg съдържа 250 mg Хумусна киселина, 100 mg патентован екстракт от Спирулина и 10 mg Андрографолид.

* За повече информация може да погледнете листовката по-долу:

Листовка на Авирон Рапид® 360 mg 24 таблетки

AVIRON PAPID®

Хранителна добавка

Прочетете тази листовка внимателно преди да започнете приемането на продукта. Ако имате допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар. 

Съдържание на листовката:

I Какво е добре да знаем за грипа и острите вирусни инфекции?

II Какво е АВИРОН РАПИД®?

III Кога и как се приема АВИРОН РАПИД®?

IV Кой не трябва да приема АВИРОН РАПИД®?

V Какви са страничните ефекти на АВИРОН РАПИД®?

VI Съхранение

I Какво е добре да знаем за грипа и острите вирусни инфекции?

Грипът е вирусно заболяване на дихателните пътища. Грипните вируси са три типа: А, B и С. Те причиняват остра инфекция на гърлото, носа, бронхите, белите дробове. Боледуване от грип се наблюдава всяка година, преди всичко през късна есен и в началото на зимата и обхваща едновременно много хора от различни възрастови групи. Епидемии от грип се наблюдават по-често през зимния сезон. Тогава хората прекарват повече време в затворени помещения, където по-лесно влизат в контакт с други хора.

Острите вирусни инфекции (ОВИ) се предизвикват от над 200 различни вируса, които засягат дихателната система. Характеризират се с по-леко преминаване на болестното състояние в сравнение с грипа.

Грипът и ОВИ са силно заразни заболявания, които се предават лесно чрез кихане и кашляне, както и при допир със замърсени ръце или предмети на заразен човек. По време на зимните месеци организмът е по-възприемчив към този тип болести, тъй като студеното време преохлажда лигавиците и тялото става лесна мишена за вирусите. Нелекувани адекватно, грипът и ОВИ могат да доведат до редица усложнения, като пневмония, менингит, проблеми със сърцето и др.

Най-податливи към разболяване от грип и ОВИ са децата, възрастните над 65 години, бременните жени, хората с отслабена имунна система, както и страдащите от хронични заболявания.

Антибиотиците са безполезни срещу вирусни заболявания като грипа и ОВИ, а ваксините имат само частичен успех в профилактиката на тези заболявания, тъй като вирусите са непредсказуеми и се променят непрекъснато.

Най-често използваните медикаменти за лечение на вирусни инфекции и грип са така наречените симптоматични средства, които повлияват самите симптоми, но нямат ефект върху причинителя на заболяването. Тук спадат всички температуропонижаващи, обезболяващи, противокашлични, антиалергични средства, продуктите за хрема.

Най-добрият начин за лечение на грип или друга вирусна инфекция е използването на етиологични средства, които едновременно унищожават вирусите и стимулират имунната система.

В резултат на това вирусната инфекция се пресича още в самото начало, симптомите траят по-кратко време, а излекуването е значително по-бързо. Тези средства могат да се приемат заедно със симптоматичните медикаменти.

Колкото по-широкоспектърно е едно ефективно противовирусно средство, толкова е по-голям шансът за успешно справяне с вирусната инфекция, чийто причинител е неизвестен, каквито на практика са повечето болестни епизоди, от които страдаме през зимния сезон.

II Какво е АВИРОН РАПИД®?

АВИРОН РАПИД® e комбинация от 3 клинично доказани съставки с натурален произход и допълващо се действие, които подпомагат естествената защитна функция на организма, особено по време на сезонните предизвикателства на студеното време. Повлиява благоприятно здравето и функцията на респираторната система.

Всяка таблетка АВИРОН РАПИД® съдържа:

Хумусна киселина – 250 mg;

Патентован екстракт от Спирулина – 100 mg;

Андрографолид – 10 mg.

Други съставки:

пълнители – дикалциев фосфат дихидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, повидон, филм с оцветител (Е171) 

III. Кога и как се приема АВИРОН РАПИД®?

Препоръчва се приемът на АВИРОН РАПИД® да започне при първите признаци за неговата необходимост. 

Схема на прием при възрастни и деца над 12 години:

Ден I – 3 пъти по 3 таблетки

Ден II – 3 пъти по 2 таблетки

Ден III – 3 пъти по 1 таблетка

Ден IV – 3 пъти по 1 таблетка

Ден V – 3 пъти по 1 таблетка

Ако се наложи през първия ден да започнете приема на АВИРОН РАПИД® следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 9 таблетки, като вземете 3 пъти по 3 таблетки през равни интервали във времето до края на деня. 

Дозировка при деца от 5 до 12 години:

Ден I – 3 пъти по 2 таблетки

Ден II – 3 пъти по 1 таблетка

Ден III – 3 пъти по 1 таблетка

Ден IV – 3 пъти по 1 таблетка

Ден V – 3 пъти по 1 таблетка

Ден VI – 3 пъти по 1 таблетка

Ден VII – 3 пъти по 1 таблетка

Ако се наложи през първия ден да започнете прием на АВИРОН РАПИД® следобед или по-късно вечерта, спазете препоръчаната дневна доза от 6 таблетки, като вземете 3 пъти по 2 таблетки през равни интервали във времето до края на деня. 

IV Кой не трябва да приема АВИРОН РАПИД®?

Не приемайте АВИРОН РАПИД®, ако някога сте получавали алергична реакция към някоя от съставките на продукта. При признаци на алергична реакция прекратете приема на продукта.

Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

V Какви са страничните ефекти на АВИРОН РАПИД®?

Досега не са известни странични ефекти на продукта и противопоказания за неговото приемане.

АВИРОН РАПИД® може да бъде приеман както самостоятелно, така и в комбинация с друг продукт, след консултация с Вашия лекар.

АВИРОН РАПИД® е подходящ за прием от бременни и кърмещи жени.

Приемът на АВИРОН РАПИД® може да промени оцветяването на изпражненията в тъмно до черно, заради черния цвят на хумусната киселина.

 VI Съхранение

Съхранявайте АВИРОН РАПИД® в оригиналната му опаковка при температура до 25°С, на сухо място, без пряк достъп на слънчева светлина и недостъпно за малки деца.

Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка:

24 таблетки

Регистрационен № ЦУ2000805/12.11.2020

Производител:

Неофарм България ЕООД, България

 

В случай, че сте алергични към някоя от съставките на Авирон Рапид, прочетете тук за неговия добър натурален заместител, препоръчван от лекарите също и за превантивен / профилактичен прием – При Температура и Настинка – COLD PLUS на Medex®.